Bugün casper katologlarından birini inceledim fiyatlar hoşuma gitti almayı düşündüm. Fakat nedense tavsiye etmiyorlar, ama neden diye sorduğumda kimsenin tam bir cevabı yok. Forumdaki başlıklarıda inceledim casper alacağına .. alsaydın. Niye casper? gibi sorular var ve doğal olarak benim de aklım karıştı. Casper kötü müdür? Kötüyse neresi kötüdür? Kullananlar şikayetleri neler?
Isınma ve şarz gibi sorunları hp ve asus'ta da yaşadım bunlar haricinde ne gibi sorunlar var?
bende merak ediyorum verdiğim ücrete hem isim yapmış hem özellikleri iyi olanı alamayacağım ona kanaat getirdim benimde bütçeye uygun markalar acer packard casper 1.5 ayı geçkin araştırıyorum iyice sıkıldım
Bende 2 senedir casper var.Teknik servisi deneyemedim allaha şükür hiç bozulmadı.şimdi laptop alıcam forumdan arkadaşlar kötü deyip aklımı çeldiler Laptopta kötü olmasından korkuyorum.ama hocalarda netbook'u var bizim sapasağlam çalışıyor.Notebook olarak çok uygun casper en az 2 sene teknolojiden geri kalmayacak laptop buldum bi tane 1.700'e
bende 1 senedir kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım..Fazla düşünmemek lazım bu konularda,teknoloji şans işidir..
sorun çıkarmayan marka yooook! ben casper kullanıyorum 7 aydır falan. bi sıkıntı yaşatmadı şu ana kadar.performansından da memnunm.casper kötü diye bence bi şehir efsanesidir gidiyo hadi bakalım..
Arkadaşların dediği doğru elektronik şans işi en uygun fiyata üst özellikler sadece casperda mevcut. vatanda kampayalar var bak istersen
casper kötü olduğundan değil de iyi bir casper için vereceğin fiyat fazla.. F/P oranı iyi değil şu anda packard bell ve dell markaları daha uygun fiyatlara daha yüksek kalitede ürünler veriyorlar ondan dolayı casper önerilmiyo heralde =)
Bir zamanlar casperın kasadan ve soğutucu parça kalitesinden dolayı ısınma problemi vardı.Buna bağlı olarak ağrızalar .Şu anda da kasalar tüm modellerde ince çoğu firmada da ısınma problemi kronikleşen bir problem oldu.İyi bir soğutucuyla bunun üstesinden gelebilirsin.Tabiki şans işi yinede 15 bine pc alırsın evinden çok teknik serviste yatar. 800 e alırsın yıllarca kulanırsın
Casper'ın ucuz olması kafaları karıştırıyor.Millette şu zihniyet var "Ucuz etin yahnisi yavan olur" Halbu ki Casper Türk malı olduğundan gümrük vergisi falan yemiyor.Bu yüzden daha ucuz diğer markalardan.Ayrıca Microsoft tarafından da 2010 yılın bilgisayar üreticisi ödülüne layık görüldü.Fiyatına göre çok güzel donanımlı cihazlar satıyorlar.Tamam kasasını kendi üretmiyor ama Casper çok başarılı bir marka bana kalırsa.
Bence casper'in adı hic haketmediği kadar fazla lekelendi. Hp'de cok ısınıyor mesela ama millet almaktan geri kalmıyor. Ben kardeşime sirf milliyetçilik olsun diye casper almıştım bir bucuk yil önce. Hala kullanıyor. Teknik servis yüzü görmedi.. Üstelik masaüstü bilgisayarımda casperdi. Garantisinin dolmasına bir ay kala anakarti ve ekran kartım yanmıştı aşırı ısınma yüzündenmis. Neyse 15 is günunde ikisinide değiştirdiler. Yani ben bi olumsuzluk yaşamadım ama birazda sans olmalı yani.
Kullanmasını bilirsen güzeldir :) Örnegin klavye ve fare aldım daha etkin kullanabilmek açısından ve sogutucu almayı planlıyorum. Zaten içindeki anakartı cartı curtu kendisi yapmıyor. Kasasını da kendisi yapmıyor. Çinden hazır al ismini yaz sonra pazara sun rekam yap prestijini yükselt. Not: 2005 senesinde aldıgım casper masaüstü bilgisayarımın anakartı yanmıştı ve casperin servisine gönderdim. Anakartını PCI-EX olan ile degiştirmişler 62mb lik göstermelik bir ekran kartı takmışlar. Eski anakartımı da kendileri almışlar onun yerine 32MB'lik göstermelik bir ekran kartını da kutulamışlar eski ek diye. Şimdiki aklım ve bilgim olucak onların kuysunu kazardım. Zaten casperin balıkesir bölge bayiligini yapanlar kaçak telefon satan kaçakçılık yapan bir dükkan :) Casper kötüdür. Sorarsın müşteri görevlisine ne özellikleri var bu cihazın diye herşeyi var bunun der işlemcisi ne o zaman dersin anlatır i7 altı çekirdekli her oyunu kaldırır der. Ancak o 2 çekirdeklidir :) Geçenlerde başka bir magazaya gittim. Aynısı orada da vardı müşteri bu telefonun ne özelligi var diyor ve görevli her özelligi var diyordu :)
Özellikten kasıt: Ekran Kasa Anakart Ekran kartı 7in1 kart okuyucu
renkli ekran kamera mesaj atma
Zannedersem bu satış temsilcilerinin tenolojiyle alakası yok. Halkı da kendilerinden daha saf zannediyor...
Casper kullanılıyor. Her dizüstünün sorun çıkartacagını bilerek kendi önleminizi de almanız gerekir.
sıcaktan ekranı erimişti bizim forumdan bi arkadasın
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
he he evet
eskiden casper kötüydü şimdi ise bütün markalara kafa tutar durumda en iyi özellikte en fiyatlı ürünleri var şuandakilerin kasasında ısınma vs bir problermleri yok. ürünler -45 dereceden +45 dereceye kadar test edililip öyle satışa konuluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
İmzanızdaki asus'un 8 gb lık modeli kaç para sayın ; i Am Not Dead ?
Kullanmayı bilmeyenler çabuk bozmasından kaynaklanıyor öyleyse Casper üzerindeki bu düşünce. İlginç, 2 gün önce geldi bilgisayarım 2 gündür kapanmadı en ufak bir ısınma sorunu yok. HP olsaydı o arkadaş gibi ekran erimişti .d
Bende yakın bir zamanda aldım ve çok memnunum. Tasarım olarakta performans olarakta tatmin ediyor.
evet özellikle insanların casper neden bu kadar ucuuz diye soru sorduklarını sıkça görüyorum forumda. halbuki casperın diğer markalar gibi dışardan gelmediği için gümrük vergisi gibi ekstra masrafları olmuyor. casperın fabrikası istanbulda. hemen yerinden dağıtım yapabiliyolar.
bi de halkım fazla anlamıyo donanımdan.sonra kendisi bişey yapsa bile markayı suçluyor hemen forumlara bi daha almam, asla tavsiye etmem gibi şeyler yazıyolar. insanlar özellikle bilgisayralr konusunda bilgilendikçe casperın değerini daha iyi anlicaklar bence. casper da aştı çünkü eski sorunlarını çok iyi ürünler üretiyorlar
casper kötü bir marka değil ancak vatanda satılan modeller fason üretim buna dikkat
quote:
Orijinalden alıntı: hirosiyamazaki
casper kötü bir marka değil ancak vatanda satılan modeller fason üretim buna dikkat