Şimdi Ara

lütfen donanımdan çok iyi anlayanlar baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beyler benim problemim çok garip belki 20 oldu forumlara yazıyorum 5 kere kasa garantiye gitti geldi sorunum hala devam ediyor lütfen bu problemi yüzde yüz biliyorum diyen cevaplasın ona göre garantiye götürüp sokacam pc yi gözlerine pc alalı 1.5 sene oluyor aldım alalı her pc açmama 2 kere reset atıyorum genelde ilk pc açtığımda 5 dk içinde pc donup kalıyo ardından monitöre sinyal kopuyo siyah ekran geliyo geneldede oyunlarda yapıyo bazen donup kalıyo bazen directx işlemi sonlandırdı diye hata veriyor pc normal işliyor pc kapatacağımda siyah ekranda donup kalıyo kapanmıyo ben garantiye götürdüm bu sebepten değil yanlız anakartımla işlemcimi garantiye verdim mağdur olmayim diye bana anakartla işlemci verdiler 1 ay ve bu 1 ay içinde pc hiç takılmadı geri parçalar geldi gene takılmaya başladı deli oluyorum problem nedir donuyo niye directx hatası veriyo genelde ekran kartı problem verdiğinde yapmazmı bu hatayı donduğunda monitör 1 kere kapanıp geliyo sinyal kopuyo lütfen bilen biri cevaplasın pc aldığımda 4 bin tl para verdim paramla rezil oldum diyebilirim.

Anakart Adı Gigabyte GA-EX58-UD5 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 3 PCI-E x16, 6 DDR3 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
    CPU Türü QuadCore Intel Core i7 920, 2833 MHz (21 x 135)
    ekran kartı nvidia gtx 295
    ram ocz 1600 mhz ddr3

resme aldırmayın ben değilim istediği için kattım :)

• işletim sistemimi belirtmeyi unutmuşum win7 64 bit ultimate
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • Windows 7 ultimate 64 bit Driverlarınız güncel mi bence windows 7 yi sp1 final çıkınca kullanın,çok ilginç servis sisteminizi nasıl deniyormuş sorun bakalım remlerinizi sağlam çalışan bir pc ye takın deneyin ekran kartınızı sağlam bir pc ye takın deneyin işlemciniz ve hardiskinizide deneyin tüm bunlar çalışıyorsa şansınıza anakart problemidir yalnız Gıgabyte ocz remlerle pek sağlıklı çalışmaz keşke sitesinden desteklediği remler'e baksaydınız
    Pc donup kalıyorsa sistem çalışıyor hardiskinizde problem olabilir ve donup kalmalar ise remlerden kaynaklı olabilir psu olsa hiç çalışmaz anakartınız 2 seferde zor çalışıyor ondanda şüphelenebilirsiniz ama cpu da bir sorun yoktur ekran kartınız çok ısınıyor mu?
    Msı B250 Gamınq m3//i5 7600//C.m 212x Evo//8x 2400 Corsair ddr4//Asus qtx 970x2 Strıx//Corsair 240 gb ssd 550/530//1 Trb Western B. 64 mb//Thermaltake 875 w//C.m 942 HafX//Logitech g502 mouse//Logitech g633 7.1 kulaklık//Logitech g103 klavye//Asus pb287q
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Garantiye parça gitmiş ve size anakart ve işlemci verilmiş ve bu yeni parçalarla hiç sorun yaşamamışsınız.
    Acaba garantide değişen parça oldumu? merak ettim,bazan sağlam deyip geri gönderiyorlar.
    Eğer değişmediyse yeni anakart ile denemelerini isteyin bence,işlemcide sorun çıkma olasılığı çok düşük. Yinede imkanınız varsa başka bir işlemciyle de test ettikten sonra gidin.

dostum şimdi ben başından anlatim bu donma sorunu 1.5 senedir var aldığımdan beri işlemci fanıda almıştım onda bir problem çıktı cızırdıyordu garantiye verdim parça geldiğinde normal çalışan bilgisayarı vatanbilgisayara götürdüm işlemci fanını taktırmak için orda problem çıktı işlemciyi söküp takarken zorlamışsınız pinini yamultmuşsunuz diyip suçu benim üstüme atmaya çalıştılar yanlız ben pc aldım alalı soküp takmadım kendi problemleri neyse olan oldu işlemci fanı takacaz diye işlemci ve anakarttanda olduk onlarda 1 ay garantiye gitti ama yeni parça taktık falan demediler yanlız parça geldiğinde nerdeyse 2 saat uğraştılar hala sinyal gelmiyor dediler acaba problem bundanmı kaynaklanıyor çünkü bende bazen oyun oynuyorum monitör birden kapanıyor sinyal yok diyip ardından geri geliyor bazen böyle yaptığında donuyo bazen direk donuyo

• Bu söylediklerin ekran kartı, ram veya anakart kaynaklı olabilir. Yinede tavsiyem öncelikle Asus vs. farklı bir marka anakartla deneyebilirseniz iyi olur. En başta yazdıklarınızda anakart şüphe uyandırıyor,arkadaşın yazdığı gibi ram uyuşmazlığıda sorun çıkarıyor olabilir. Tanıdığınız sizin sisteme yakın bir bilgisayarı olan arkadaşınız varsa ondaki parçaları deneyip sonuca ulaşabilirsiniz. Öncelikle başka kasada ram ve ekran kartınızı denediğinizde sorun çıkmazsa hatanın anakartta veya anakartla diğer parçalar arasındaki uyuşmazlıkta olduğunu varsayabilirsiniz.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.