Şimdi Ara

Toplum içine çıkmadan yapılması, çıkıldığında yapılması gerekenler.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
4.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar merhaba, biraz araştırdım bu konuda ancak doğru düzgün pekte bir şey bulamadım doğrusu eğer ki bulursam burada paylaşacağım. Farzedelim ki yararlanabileceğimiz bir kaynağımız yok sadece biz kendimiz bazı kuralları olutşrumalıyız. Neleri göz önüne alırız sizlerde bir şeyler yazarsanız güncel, hoş bir Konu Dışı Özel konusu olacağını düşünüyorum.

    İnsanların yanına gittiğinizde yada sevgilinizle buluştuğunuzda veyahutta basit bir aile yemeğinde neler yapmalıyız nasıl durmalıyız. Kendi tecrübelerimden biraz yaralanarak bir kaç bir şey yazacağım ve daha sonra bulduğum yazıyı paylaşacağım.

    1) Tatlı dil, hoş bir tebessüm.

    Her şeyden önemlisi konuşmak, insanların yanlarına gittiğinizde onlarla konuşmayı ve diologa girmeyi başarabiliyorsanız sizler bana göre toplumda sevilen insanlarsınızdır. Her şeyden Her zaman bir güler yüzde sunmalısınız her konuşmanın ardına, tabi kide kahkahalar değil bir tebessüm yeter.

    2) Kılık kıyafet, güzel bir koku.

    Her zaman temiz şeyler giymeye özen göstermelisiniz, eski olmayan güzel bir ayakkabı giymelisiniz. Renk kombinasyonlarını fazla karştırmadan bazen sade bazen ise uyumlu renkler tercih etmelisiniz. Aksesuarlar çok önemli, güzel bir saat yada kulakta ki küçük bir küpe sizleri çok farklı insanlar yapabilir. Hoş bir koku her zaman çok önemlidir.

    3) Oturmak, kalkmak elleri koyma düzeni.

    Bir masada otururken elleriniz her zaman masanın üzerinde olmalıdır, en az bir eliniz masanın üzerinde olursa daha hoş bir görüntü ve kibarlık gösterir. Elleri asla aşağıda tutmamlısınız. Konuşmalar sırasında gerektiği yerde bacak bacak üstüne atıp tek elinizle konuşmaya yardım ederseniz hoş bir görüntü yakalayıp insanların sizlere bakışlarını değiştirebilirsiniz.

    4) 5 Madde ile şıklık(alıntı)

    Temiz olun.
    Eski olabilir ama kaliteli ve temiz ayakkabı giyin.
    Giysiler arasındaki renk uyumuna dikkat edin. Eğer karmaşık renklerde uyum için yeteneğiniz yoksa iki rengi tercih edin.
    Tüm giysileriniz yine eski olabilir ancak kaliteli ve ütülü olsun. Ancak hiçbir zaman terziden yeni çıkmış gibi gıcır gıcır görünmesinler.
    Duruşunuz kıyafetinize uygun bir hareketlilik versin.

    5) Saçlarınıza önem verin.

    Saçlarınız sizin en değerli parçalarınızdan biridir, gündelik bakımlarınızı nasıl yapıyorsanız saçlarınızada ilgi göstermelisiniz. Bazen güzel bir fön, bazen sade bir tarayış temiz saçları çok güzel gösterir. Saç insanların size bakışlarınızı değiştirir.

    6) Konuşmalar, konular.

    Her şeyden önce kendiniz olun kendinizi çok değiştirmeyin, çok okuyun çok bilgili olun ki konularda etkili olup insanları etkiliyebilin. Çokta konuşmayın, ilgili ve bilgili olduğunuz konularda söz sahibi olun sizlerde insanlara sorular yöneltin. Kendiniz olun, unutmayın..

    7) İçecekleriniz.

    İçtiğiniz her ne olursa olsun tadına vararak için, içmek için değil. İnsanların en çok baktığı konu budur. Mesela ben karşı cinsim yada hem cinsimin içtiği bir kahveyi nasıl içtiğine çok dikkat ederim. Özenle incelerim. Tadına vararak, ağır tüketilmelidir örneğin kahve soğuması yada sıcak kalması önemli değil, zevkine varmalıdır insan sizlerde böyle olmalısınız bence.


    Şu anda yazabildiklerim yazabileceklerim aklıma gelenler bunlar, sizlerde incelikleri dikkat ettiklerinizi yazarsanız hep birlikte burada daha iyi birer birey olmaya özen gösterebiliriz ve toplum içinde daha çok parmakla gösterilecek biri olmaya doğru yol alırız.

    Yazı bana ait.


    SİZLERDEN GELENLER


    camper.

    - Kalabalık bir ortamda, açık hava dahi olsa sigara içilmemeli. İçmeyen insanlar cidden boğuluyor. Bende sigara içiyorum fakat bu olaya dikkat ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 6 Aralık 2010; 18:37:28 >







  • Güzel bir konu olmuş ellerine sağlık. Bana kalırsa, kalabalık bir ortamda açık hava dahi olsa sigara içilmemeli. İçmeyen insanlar cidden boğuluyor. Bende sigara içiyorum fakat bu olaya dikkat ederim.
  • Öncelikle güzel konu teşekkürler paylaşım için fakat nasıl desem bazı maddeler var ki çok kasıntı olunacak cinsten. Ya da çok ağır ortamlar da durulacak gibi. Tamam ilk tanıştığınız insanlarla böyle davranabilirsiniz ama bana kalırsa ilk tanıştığım ve benimle konuşurken yukarıda ki hareketleri yapan birisi itici gelir. Elini masaya koysun koymasın, bacağını atsın veya her neyse bence o kadar da önemli değil. Ve ya çok konuşmasın az ama öz konuşsun diyorsunuz nedir yani kafeye gidince küresel ısınmamı tartışacağız ? Bence isteyen istediği gibi uzun bir sürü konuşmalı ki, konuşmayı çok severim. Hep de konuşurum arkadaşlarımda sağolsunlar hep de dinlerler. Bu yeni girdiğim bir ortamda da böyledir dur bildiğim kadar konuşayım sonra da susayım demek çok saçma bir şey bence.

    Bana kalırsa bir toplulukta "her şeyden önemlisi" karşınızda ki insanı dinlemek. Üstünüz de ne olursa olsun nasıl davranırsanız davranın eğer biri bir şey anlatıyorsa siz de gözlerinizle onu takip ediyor ve dediklerini can kulağıyla dinliyorsunuz çok güzel bir izlenim bırakırsınız ve o kişi sizinle konuşmak ister.

    Genel olarak kıyafet ve özellikle ayakkabı konusuna katılıyorum. Çok kaliteli şeyler giymek zorunda değilsiniz fakat temiz olmasına özen gösterilmeli ve göze batmayacak şekilde uyumlu olmasına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 12 Aralık 2010; 14:35:43 >




  • Tabi yarbayım, orası öyle zaten. Bende bunların hepsini yapın uygulayın demiyorum. Ama bazı yerlerde kibar olmak temiz olmak, nazik olmak çok önemli. Her yerde her davranış yapılmaz sadece yazdım. Bunları sen uyguluyor musun dersen, hepsini değil tabi ama bazılarını yeri geldiğinde o yüzden paylaşmak istedim böyle fikirler gelirse daha güzel bir konu olur, iyi forumlar.
  • Karşımdaki için konuşayım:

    Her şeyden önce, iyi veya kötü, kendi olması lazım ki, onun nasıl birisi olduğunu bileyim. Rol yapan insan zaten ne kadar rol yaparsa yapsın 1 kereden fazla görüştüğü birisinin bunu anlamaması imkansız olur. Ve kendim için konuşuyorum, karşımdaki insan rol yapıyorsa muhabbeti keserim. Bundan sonra benimle en fazla yapacağı muhabbet; merhaba, merhaba muhabbeti olur.

    Yukarıdaki yazdıkların da ayrıca göreceli şeyler:
    Küpe takan ne kadar iyi birisi olursa olsun, eski arkadaşım olsun, kankam olsun vs. istemsiz olarak antipati duyarım. Merhaba demek için bile çok itici gelir o görüntü.
    Bacak bacak üstüne atmak da bana biraz itici gelir küpe takmak kadar olmasa da.
    İçecekleriniz kısmına yazdıkların da biraz saçma geldi açıkcası, karşımdaki ne içerse içsin, beni ırgılamaz. İster döke saça içer, ister yavaş yavaş içer. İster kahve içer ister çay içer. Fazla ayrıntıya takılmaya gerek yok açıkcası.

    Yukarıda yazılanlar dediğim gibi rol yapmaya girer, 1 günlük bir konuşmada belki uygulanabilir.

    Ama yine de uğraşıp yazmışsın, eleştirim için kusura bakma, teşekkür ederim yazı için.




  • Hoş bir konu olmuş, arkadaşın değindiği sigara olayı çok mantıklı


  • Dikkat ettim de çoğunu yapıyormuşum

    Benim tavsiyelerim ise öncelikle karşıdaki insana saygı duymamız yönünde. Eğer saygı, sevgi yoksa , bunların hepsi rol yapma, numara olur. İnanın bana saygı geldiğinde bunların hepsi de geliyor. Bunlar biraz vücut dilinin etkisinde kalan öneriler, tamam genellikle böyle oluyor ama düşüncelerimizi de değiştirmeyi unutmamalıyız.

    Mesela bir kişi bana ilgilenmediğim bir konu ve ya yaşadığı bir maceradan söz ettiğinde yine de ilgiyle dinlerim. İlgilendiğimi gösterecek sorular sorar, bunu da belli ederim.

    Kılık-kıyafete gerçekten önem verilmesi gerekiyor. Mesela ben gömlek-tişört kombinasyonunu gençlere daha uygun olduğu için tercih ediyorum. Ama süveter-hırka-gömlek tarzı giyinenler bana daha çok sakinliği-ağırbaşlılığı çağrıştırır. O yüzden sizin kafanızda oluşan giyim-tavır tarzına dikkat ederek davranın, giyinin

    Ayrıca dışarıya dişlerinizi fırçalamadan, parfüm sıkmadan, aynada üstünüzü başınızı düzeltmeden çıkmayın derim. Burada amaç yanlış çorap giyip giymediğinizi görmek değil, dışarıdakilere nasıl görüneceğiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:Power:.



    Dikkat ettim de çoğunu yapıyormuşum

    Benim tavsiyelerim ise öncelikle karşıdaki insana saygı duymamız yönünde. Eğer saygı, sevgi yoksa , bunların hepsi rol yapma, numara olur. İnanın bana saygı geldiğinde bunların hepsi de geliyor. Bunlar biraz vücut dilinin etkisinde kalan öneriler, tamam genellikle böyle oluyor ama düşüncelerimizi de değiştirmeyi unutmamalıyız.

    Mesela bir kişi bana ilgilenmediğim bir konu ve ya yaşadığı bir maceradan söz ettiğinde yine de ilgiyle dinlerim. İlgilendiğimi gösterecek sorular sorar, bunu da belli ederim. Kılık-kıyafete gerçekten önem verilmesi gerekiyor. Mesela ben gömlek-tişört kombinasyonunu gençlere daha uygun olduğu için tercih ediyorum. Ama süveter-hırka-gömlek tarzı giyinenler bana daha çok sakinliği-ağırbaşlılığı çağrıştırır. O yüzden sizin kafanızda oluşan giyim-tavır tarzına dikkat ederek davranın, giyinin

    Ayrıca dışarıya dişlerinizi fırçalamadan, parfüm sıkmadan, aynada üstünüzü başınızı düzeltmeden çıkmayın derim. Burada amaç yanlış çorap giyip giymediğinizi görmek değil, dışarıdakilere nasıl görüneceğiniz..



    Böyle bir özelliğe sahip olmanız sizi mükemmele yaklaştırıyor

    Çevremde ki çoğu insan böyle bir durumda ya konuyu değiştirmeye çalışır, ya da saçmasapan davranarak anlatan kişinin lafını ağzına tıkar, ortamın huzurunu kaçırır.




  • Konu guzel, tesekkur ederim. Benim dikkat ettigim bir sey daha var, o da dik durmak. Boyle kamburmus gibi oturmamak gerekir.
  • Bir şey daha eklemek istiyorum, tırnaklar. Tırnak bakımıda çok önemli bence bugün bir arkadaş ortamına katıldım doğum gününe göze batıyor direk olarak eller tırnaklar. Özen gösterilesi bir konu.
  • Bir kız arkadaşıma sordum, bir erkekte ne ararsın diye.

    - Sakin bir duruş olucak,
    - Kendinden emin olucak.
    - Abartısız hafif güldürecek.
    - Çok konuşmayacak.
    - Kasıntı olmasın, sora karşısında kide kasılır.
    - El bakımı, diş bakımı çok önemlidir iğrenirim kötü bakımlılardan.
    - Giyinişi, ve güzel bir parfümü mutlaka olmalı.
    - Çok konuşmasın gizemli olsun biraz.

    Konuya misafir olarak giren İrem'e buradan teşekkürlerimi sunarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noix~

    Bir kız arkadaşıma sordum, bir erkekte ne ararsın diye.

    - Sakin bir duruş olucak,
    - Kendinden emin olucak.
    - Abartısız hafif güldürecek.
    - Çok konuşmayacak.
    - Kasıntı olmasın, sora karşısında kide kasılır.
    - El bakımı, diş bakımı çok önemlidir iğrenirim kötü bakımlılardan.
    - Giyinişi, ve güzel bir parfümü mutlaka olmalı.
    - Çok konuşmasın gizemli olsun biraz.

    Konuya misafir olarak giren İrem'e buradan teşekkürlerimi sunarım


    Kızların bu özellikleri aradıgına pek katılmıyorum. Bunların hepsi bende fazlasıyla var ama kızlar daha ziyade çok konusan,güldüren kısacası agzı laf yapan erkeklerden hoslanırlar.

    Kıyafet,saat,ayakkabı,parfüm benim için çok önemli unusurlardır.

    Çok konusmam,filmler kitaplar hakkında epey bilgiliyim. Kızlar seviyo kültürlü erkekleri.

    Toplum için saydıklarının hepsi dogru ama kızların erkekler de aradıgı özellikler hep böyle olur hep de agzı laf yapan ve güldürebilen yani yvsk dedigimiz tiplere bakarlar.




  • Bir iki tane de ben yazayım.

    Kaliteli Saat

    Çoğu insanın ilk dikkat ettiği aksesuar saattir ki kendini de en çok saat belli eder,alıyorsanız bir kere alın ama kaliteli bir saat alıp özenli kullanın.

    Ayakkabı

    Kızlar ilk ayakkabıya bakar diye biliyorum ben (saatle değişken olabilir bunlar ) Kaliteli ve temiz bir ayakkabı giymek önemli,üstüne basılmış vs. hoş bi görüntü oluşturmuyor.

    Dişler

    Dışarı çıkmadan mutlaka dişlere azami önemi göstermek lazım insan gülünce "biran önce ağzını kapasın" dememeliler değil mi ?

    Cüzdan

    Özellikle hesap ödeme anlarında cepten çıktığında gözleri üzerinize toplamak için iyi bir silah yine Alışılmışın dışında sağlam markalardan (bkz: Louis Vuitton) alınmış bir cüzdan kaliteyi arttırır.




  • ilk mesajdan sonrasını pek okumadım ama bana gore karşımda bana yakınlaşmak için veya sadece konuşmak için bu kadar kasılan bir kişiye çok yakınlaşmam. Bana kendini zola sevdirmeye çalışıyormuş veya yalan soyluyormuş gibi gelir ve bu alışkanlık buyuk ihitmalla benden kaynaklanıyor.
  • Çok hoş konu olmuş ellerinize sağlik benimde dikkat ettiğim

    Diş-Diş yamuk vs.. hiç önemli değil düzgün ve beyaz olursa çok dikkatmi ceker bazi insanlar gözlerine bakarak konusur ama ben insanlarin gözlerine bakamam onlarin benimkine baktiğinin farkinda olduğum halde ben azina veya yüzüne bakarak konusurum.

    Giyim-Şuan ki yaşim 19 1 sene öncesine evvel resmen soytari gibi giyinir renkli spor elbiseleri severdim ama artik ağir koyu renkli giysileri sevmeye başladim eski resimlere bakinca kendimden utanilcak cinsde görüyorum :)

    Konuşması-Beni nedense çok etkliyor dikkat çekici bir konu olunca sanki hiç susmasin hep o konussun ben dinliyim gibisinden :)

    Saat : Arkadaşlar küçüklükden beri hobim vardi bu ay arkadaşim hediye etmesiyle saat sahibi oldum inanin parlak güzel hoş bir saat çok dikkat cekiyor eğer titanyum bir kasa kordon olursa florasan lı bir ortamda rahatlikla gözlerini saatinize cevirirler :)

    ağır gizemli bir kişi olursaniz toplumda rahatlila dikkat çekerseniz ahmak gibi görünmemek için ise size soru sorduklarinda düzgün cevap vermeniz gerekiyor:)






  • Teşekkür ederim Alper kardeşim Benim öyle yapmamın sebebi lafın ağzıma çok sık bir şekilde tıkılmasıGenellikle hevesli bir kişiliğimdir ve bazı söylediğim şeyleri kaale almadıkları zaman acayip derecede üzülüyorum. Biraz empati yapınca çok güzel şeyler çıkıyor ortaya

    Bu arada gerçekten dik oturmanın etkisi var. Yani şöyle düşünün, karşınızdaki kişiye çok önemli bir konu anlatıyorsunuz, ve o kişi masaya, sıraya başını koymuş öyle dinliyor. Bu ciddiye almamanın işaretidir. Bence dışarı çıkmadan bir duruşu kontrol etmeli, en düzgün nasıl durulduğuna bakılmalıdır.

    İrem'i düşüncelerinden dolayı takdir ettiğimizi bildirir misin @Noix

    Bu arada kızların ve erkeklerin ortak alanları olan sinema-kitap hatta televizon konularında bile baya bilgili olun, aşırıya kaçmadan konuşun, konuştuğunuzda da bilgilendirin. Yani, kelimelerin az ve öz bulunduğu diyarlarda gezin

    @bonobopanzer'e de kesin katılıyorum, aksesuar ve giyimin küçük parçaları çok önemlidir.

    Yorumlar çok güzel bu arada, buradan bir kitap çıkar




  • Guzel konu olmus eline saglik. Belki yazilmistir fakat tekrar soyleyelim.
    " Erkeksen kadinlara verdigin oncelik toplum icindeki yapilacak davranislardan biridir. Ornegin bir yemege gittiginiz zaman ilk once onun oturmasini saglayip sonra kendinizin oturmasi gibi.
    Disaridaki insanlara tanidiginiz oncelikte buna dahildir illa bir kadin olmasi gerekmez verdiginiz oncelik dikkatleri sizin ustunuze ceker. "

    Ayrica ter kokmamak gerekir okula gidiyorum kiz- erkek fark etmez pazartesi gununden ter kokuyor. Birkac kisi adam gibi temiz geliyor. Kisacasi temizlik ve duzen de onemlidir benim icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 13 Aralık 2010; 18:21:12 >
  • Valla bence sempatik sıcak kanlı bi insan olmalı ve daha önemlisi doğal olmalı. Bana tutup bilgili diye saçma sapan konulardan bahseden insanlar pek sıcak gelmiyo açıkcası. Atıyorum futbol konusunda çok bilgili olabilir fakat bana sürekli futbol şöyledir böyledir diyen insandan hoşlanmam.
    Onun dışında kızlar için yine doğal olmalı yoksa kasıntı tipler olursunuz. Yani malesef ki herkeste karizma yok karizma olucam diye kasan birisi kötü duruyo onun için fazla takılmamak lazım öyle şeylere. Küçük şeylere dikkat edin bence kızlara karşı atıyorum bi yerden girerken çıkarken elinizi uzatıp buyrun güzel bayan diye sırıtmak bile çok büyük + puandır ve yanlış anlaşılırım diye iltifat etmekten kaçınmayın erkeğe yaza kıza...
  • Evet, bir kaç gün aranın ardından tekrar biraz araştırmalarıma devam ettim. Bir kız arkadaşıma daha neler düşündüğünü, nelerin onu etkilediiğini nelere dikkat ettiğini sordum ve bu cevapları aldım;

    - Az ve öz konuşan, konuşmaları ile etrafı etkiliyen.
    - Doğal olmalı kasıntı değil, langur lungur değil biraz ağır başlı olmalı.
    - Tuttuğunu koparan bir erkek olmalı kararlı olmalı her şeyden önce.
    - Erkekte dişler çok önemli, dişlerine bakarım kesinlikle.
    - Toplum içinde her zaman dinlemeyi bilmeli, konuştuğu insanları aşağlayan bir tip olmamalı.

    Konuya yorumunu ekleyen Yağmur'a buradan teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 16 Aralık 2010; 15:29:39 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.