Şimdi Ara

Binbaşı oluyorum ama mutsuzum:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ey ahali öyle dışarıdan bakma, gel içeri de derdimi dinle...

Evet arkadaşlar foruma üye olduğumdan bu yana neredeyse bir sene geçti ve artık binbaşı oluyorum. Sanırım bu bana burda iki çift laf etme hakkı verir. Foruma üye olduğunuz ilk günü ve ilk mesajınızı hatırlıyor musunuz bilmem ama ben kendiminkini gayet iyi hatırlıyorum. Oldukça heyecanlıydım ve hangi konuya mesaj atsam da göze batmasam diye bir tedirginlik yaşamıyor da değildim. Herneyse kıyıya köşeye attık ilk mesajımızı ve başladık dh'deki yolculuğumuza. İlk aylar oldukça hevesliydim,şevkliydim.Elimden geldiğince anladığım mevzularda ahaliye yardımcı olmaya çalışıyordum ve sağolun sizlerden de çok şey öğreniyordum. Ama bir müddet sonra hani derler ya sihir bozuldu.

Evet bu forumda yanlış giden birşeyler vardı gerçekten. Üye sayımızın sürekli olarak artmasına rağmen içerik olarak, kalite olarak düşüş yaşadığımızı artık kabul etmeliyiz. Amacım burda kimseyi suçlamak değil. Ama artık gerekli önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum ve bununla ilgili olarak da birtakım önerilerde bulunacağım birazdan. Çeşitli konu başlıklarına girin ve bir bakın bakalım ne göreceksiniz. Ben size söyleyeyim,sürekli olarak tekrar eden aynı konular,konular,konular...Örnek mi istiyorsunuz, alın size birkaç örnek sayayım:Ayy iremi tanıyormusunn,acaba hangi dvd writeri alsam,k750imi yoksam 6630mu alsam,msnimi nası iki defa açarım,vs,vs,vs...

Şimdi size soruyorum, artık bıkmadınız mı aynı şeylerin tekerrür etmesinden. Ben şahsen bıktım ve bu böyle devam ederse yakında inaktif bir kullanıcı haline geleceğimi üzülerek belirtmek isterim. Biliyorum çoğunuz beni tanımıyorsunuzdur bile. Ben öyle kendi halinde takılan biriyim zaten. Öyle popüler olayım,herkes beni tanısın gibi bir derdim de yok. Ayrıca burda benden çok çok daha iyi bilgisayardan anlayan arkadaşların da olduğunu biliyorum. Ama ben bu forumu seviyorum ve bu gidişattan üzüntü duyuyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki iyi güzel de kardeşim ne yapalım. Sizi üretmeye çağırıyorum, fikir üretmeye. Boş lafa gelince hepimizin maşallahı var. Artık biraz da bu forumu nasıl kurtarırız onu tartışalım derim. Eminim ki çok parlak fikirleri olan arkadaşlarımız vardır aramızda. Ama her nedense bir türlü bu fikirleri ortaya çıkaramıyoruz. Ey ahali size sesleniyorum, artık bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi?

Ben şimdi kafamda oluşan birkaç fikri sizinle paylaşacağım. Bunlar size saçma gelebilir ama olsun ben yazıyım da en azından elimden geleni yapmış olmanın verdiği rahatlığı yaşayayım. Lütfen siz de fikirlerinizi ne kadar saçma olsalar bile dile getirin ve tartışalım. Ancak böylece belki bir yerlere varabiliriz.

1) Bence modlar görevlerini yeterince iyi yapamıyorlar. Zaten arada sırada kendilerinin de belirttiği gibi bu kadar üyeye bu kadar mod az. Ben hepsinin de iyi niyetle ve ellerinden geldiğince canla başla çalıştıklarını düşünüyorum. Ancak sadece iyi niyet maalesef yeterli olmuyor. Bu konuda önerim yardımcı modluk kurumunun oluşturulmasıdır. Şöyle ki tercihen binbaşı olmuş olan ve gönüllü olan arkadaşlara bir süreliğine yardımcı modluk görevi verilsin. O sürenin sonunda yardımcı modun görev yaptığı bölümde anket yapılsın ve görevini layıkıyla yerine getirip getiremediğine karar verilsin. Bu kişinin üyelerce mod olabileceğine karar verildiği takdirde yönetim kurulu son sözü söylesin ve gerekçeleriyle birlikte bu kişinin mod olup olmadığını bir karara bağlasın ve bunu üyelere açıklasın.

2) Bir diğer önemli sorunumuzsa post yani mesaj konusu. Bir bakıyorsunuz daha bir aylık üye binbaşı olmuş. İyi güzel olsun da(bu ünvanı gerçekten hakeden arkadaşları tenzih ederim)dur bakalım biraz bekle noluyoruz hemen değil mi ama. Post sayısının üyeleri çoğunluğu üzerinde motive edici bir etkiye sahip olduğunu inkar edemeyiz. Bu durumda benim şöyle bir önerim var: Binbaşı olmak için yine 1000 mesaj şartı aransın ama ayrıca bir kişi üyeliğinde bir seneyi doldurmadan binbaşı olamasın. Mesela adam 3 ayda 1000 mesaj atmış, rütbesi yüzbaşı olarak kalsın. Ayrıca rütbelere yarbaylık eklensin ve ancak forumda iki buçuk yılını doldurmuş ve 7500 mesaja ulaşmış olan arkadaşlara bu rütbe verilsin. Böylece bu arkadaşlar hem onore edilmiş olur hem de binbaşı olanların forumdan kaçmalarına bir nebze de olsa engel olunmuş olur.

Önerilerim şimdilik bu kadar. Evet belki size sıkıcı ve saçma gelmiş olabilir ama ben içimden gelenleri yazdım ve bu forumla ilgili olarak üzerimdeki yükten kurtulmuş oldum. Biliyorum çoğu kişi bu uzun yazıyı okuma zahmetine bile katlanmayacak ama olsun. Birkaç kişinin ilgisini çekse bile yeter bana. Önerilerinizi, fikirlerinizi, görüşlerinizi bekliyorum. Değerli vaktini ayırıp bu sıkıcı yazıyı okuyanlara teşekkürü bir borç bilirim.

Son söz olarak, sevgili yönetim üyesiz bir forumun hiçbir işe yaramayacağını ve bu yüzden artık birşeyler yapmanız gerektiğini hatırlatır, saygılar sunarım. Theja...

• vay be derdini dökmüşsün hocam bişey kalmamış içinde ama dogru şeyler de yazmışsın bakalım nası tepkiler gelecek
  • okuyana helal banada anlatsın.
  • Post sayısında bana kalırsa rütbe vs.. olmasa bile popülerlik adına yinede oto boka mesaj atanlar çıkacaktır.
  • bu yazının üstüne birde hatıra yaparsan mod olursun

şaka bir yana birazını okudum güzel birşeye benziyor
  • Abi cok gusel konusmussun evet bende seneyi ve post sayisini beraber kullanarak rutbe verilmesini istiyorum..... Benimde aklima geldi yaaaa ilk msj atigim konu N-GAGE ile ilgiliydi heralde....ayy simdi bole eski gunlerimi hatrladim...Benim 1 sene olmadi ama post sayisini hic dikkate almiyorum arada bir girip diger topikleri geziyorum ama en guzelide konu disi guzel topikler aciliyor,zaten fazla vaktimde olmuyor ama hergun birkere ugramaya calisiorum.... hepinize saygilar... DH li gunler diliyorum
  • Aman yanlış anlaşılmasın mod olma gibi ne bir niyetim var, ne de bu işi yapabilecek zamanım var zaten. Eminimki gönnüllü arkadaşlar çıkacaktır. Ben sadece içim döktüm ve fikirlerimi yazdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DEPRESYONDAYIM MUTLU DEĞİLİM
    9 yıl önce açıldı
    artık ben de ONBAŞI oldum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazının tamamını okudum, fikirlerin degerlendirilmeli bence...
  • bence herkez bu topige dewam etsin butun fikirler bu topkte degerlkendirilsin hatta bunu ust konu bile yapabilirler....
  • quote:

Son söz olarak, sevgili yönetim üyesiz bir forumun hiçbir işe yaramayacağını ve bu yüzden artık birşeyler yapmanız gerektiğini hatırlatır, saygılar sunarım. Theja...
    son söz
  • Arkadaşlar verdiğiniz destek için teşekkürler, eminim ki sizin de fikirleniz var. Lütfen biraz zamanınızı ayırın ve onları bizimle paylaşın, çünkü bu forumumuzun geleceği için oldukça önemli. Yazının uzun olduğunun farkındayım, bu yüzden tamamını okumak istemeyenler lütfen 1 ve 2 numaralı maddeleri okusunlar ve kendi önerilerini, görüşlerini bizimle paylaşsınlar.
  • hepsini okudum kardeş

altına ben de imzamı atarım hele şu foruma ilk girdiğin zamanki davranışların aynı ben

dh ye üyelik niye bu kadar kolay onu tartışmamız lazım bence kafadan mail sıksan üye olabiliyosun herkes de 2-3 tane feyk rütbe sevdası yüzünden saçmalayanlar falan

bence bu topic dikkate alınsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 21 Ekim 2005, 23:47:34 >
  • kesinlikle forumun değeri bilinmeli.herkes buna dikkat etmeli.ama insan insan olmadıktan sonra 2 yıldır burda olsa ne olur.forum büyüklüğünü kaliteli üyesinden ve üye sayısından alır.ama şunu abartanlara da kızıyorum çoğu kişi niyese bisürü nickle dolaşıyo.bence foruma zaman ayıran değer verenler hertürlü yanlışa tepki verebilmeli.sadece modlara yüklenmekte yanlış.onlarda nihayetinde insan robot değğil ya.
  • mesaj sayisi önemli olmamasi gerek
    popularite sistemi gibi bişey olsa daha iyi olur
    kullanıcılar beğendikleri üyelere oy verse falan
    daha mantıklı işlevsel fikirler türeyeceğine
    ve boş mesjalarla bi yere gelinemeyeceği kanaatindeyim
    kimi az konuşur öz konuşur ama yüzbaşıdır
    kimi de sacma salak konusur post yapar binbasidir

ama rating gibi bi sistem olsa bu mantikli insanlarin girdiğini varsayarak pek mümkün olmaz
    ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sametb

mesaj sayisi önemli olmamasi gerek

ama rating gibi bi sistem olsa bu mantikli insanlarin girdiğini varsayarak pek mümkün olmaz
    ...

bak hocam bu da cok mantikli!!!!.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: 11_O.KaaN

quote:

Orjinalden alıntı: Sametb

mesaj sayisi önemli olmamasi gerek

...

bak hocam bu da cok mantikli!!!!.....

bazı forumlarda olan "reput" olayı işte

teraziye tıklayın falan diolar

• Abi postum artmiyor zaten beni yuceltecek birseyim yok hala tegmenim bak burada bole yazioruz ya iiki bi ole yaptik... Beni yerin dibine batirirsiniz simdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: theja

Aman yanlış anlaşılmasın mod olma gibi ne bir niyetim var, ne de bu işi yapabilecek zamanım var zaten. Eminimki gönnüllü arkadaşlar çıkacaktır. Ben sadece içim döktüm ve fikirlerimi yazdım.

bu banaydı sanırım şaka yapmıştım ama..
  • Reputation sistemi ya da terazi denilen sistem bence de güzel bir yöntem ama siteyi bu sistemden o sisteme dönüştürmenin zor olacağını varsaydığım için bunu dile getirmemiştim. Ama neden olmasın ki, isterlerse yapabilirler. Ben bu uğurda postumun sıfırlanmasına razıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: guenen

quote:

Orjinalden alıntı: theja

Aman yanlış anlaşılmasın mod olma gibi ne bir niyetim var, ne de bu işi yapabilecek zamanım var zaten. Eminimki gönnüllü arkadaşlar çıkacaktır. Ben sadece içim döktüm ve fikirlerimi yazdım.

bu banaydı sanırım şaka yapmıştım ama..

Genel bir açıklamaydı sadece, yoksa üzerimde tepinen bir fil istemem işin gerçeği

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.