Şimdi Ara

Hd2 Leo için GINGERBREAD 2.3, Ubuntu, Mdj, Desire_hd2, Super_Ram Romları Kurulumu [GÜNCELLENDİ!!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, konuyu toparlayacağımı ve güncel tüm bilgileri burada paylaşacağımı söylemiştim. Bundan sonra edindiğim-iz yeni bilgileri konunun altına ekleyerek yazacağım. Hd2 android ve kısmen de olsa ubuntu hakkında ki tüm bilgileri tek bir başlık altında toplamak daha yararlı olacaktır.

Bu konu altında bahsedilecek başlıklar aşağıdaki gibidir.

HD2 için geliştirilen ve tarafımızca denenmiş android romlar
    HD2 için geliştirilmiş ubuntu
    Nand romlar hakkındaki gelişmeler
    Super Ram romlar
    Karşılaşılan problemler ve çözümleri
    Yardımcı programlar ve yükseltmeler
    GingerBread 2.3 gelişmeleri

Öncelikle tüm nand olmayan romların yüklenebilmesi için telefona uygulanması gereken bir takım işlemler vardır. Bu işlemleri uyguladıktan sonra tüm romları sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Her rom değiştirmek istediğinizde ilk etapta yapacağınız 5 adımı yapmak zorunda kalmayacaksınız. Aşağıda linkini verdiğim konuda çok güzel ve ayrıntılı şekilde hazırlık aşamalarının nasıl yapılacağı anlatılmıştır. Tekrar anlatmak ihtiyacı hissetmiyorum

1337 arkadaşımız hazırlık aşamalrını detaylı olarak açıklamış. Buradan kendisine tekrardan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_43900231/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Yukarıdaki işlemleri Adım 5 e kadar yaptıktan sonra artık cihazımız android, ve ubuntu sürümlerinin hepsini çalıştırmaya hazırdır. Romları kurmak için indirdiğiniz romları zip içerisinden çıkardıktan sonra klasörü ile bilrlikte sd kartınızın root dizinine atmalısınız. Mdj romlarının klasör ismi Android, Desire Hd2 romlarının klasör ismmi desire_hd2, ubuntunun ise ubuntu dur. Romların tanıtıldığı başlıklarda dosya ve dizinleri görebilirsiniz. Dosyaları gerekli dizine attıktan sonra önce CLRCAD.EXE yi daha sonrada HARET.EXE yi çalıştırırsanız android açılacaktır.

MDJ FroYo HD v.4.X sürümleri için kısaca bilgi vermek gerekirse, desire hd romundan portlanmış romlardır. Desire Hd2 romunda karşılaşılan locations problemini yaşamamasına karşın, desire hd2 romuna göre oldukça yavaştır. 13.12.2010 tarihine kadar çıkan tüm sürümlerinde 720p video kaydı başarısızdır ve hepsinde ansızın takılmalar olmuştur. Benim en memnun kaldığım sürüm ise son çıkan v.4.4 dür. (yeni sürümler çıktıkca konunun altında paylaşılacaktır)

Mdj Froyo Hd romlarını desire hd2 romuna göre daha üstün kılan herhangi bir unsur (şimdilik) göremedim. Gerçekten de android cihazıma zoraki ilk soft resetimi mdj froyo v.4.3 sürümünde atmak zorunda kaldım. Telefon sıksık olduğu gibi ansızın dondu ve ne yazıkki reset atana kadar hiç bir işlem yapamadım. Windows mobile zamanında günde 10 kere soft reset attığımız için bu önemsiz bir ayrıntı gibi durabilir fakat kesinlikle önemli olduğunu düşünüyorum.

MDJ froyo hd romlarının diğer romlardan bir farkı ise data.img dosyasıdır. Mdj her zaman hem 512 mb hem de 1 gb lık data.img dosyasıni paylaşmıştır. Data.img dosyasi ne diye soracak olursaniz, eğer 512 mb data.img dosyası kullanırsanız cihazın nand hafızası 512mb, 1 gblık data.img kullanırsanız cihazın nand hafızası 1gb gözükecektir. Sd kartında alan sıkıntısı olan MDJ Froyo kullanıcıları 512 mblık data.img dosyasını tercih edebilirler fakat 1gb data.img dosyası kullanıldığı zaman cihaz çok stabil ve sorunsuz çalışıyor. Son olarak indireceğiniz MDJ froyo romlarında varsayılan olarak 1gb data.img dosyası gelmektedir. 1 gb data.img kullanacaksanız extradan imaj dosyası indirmenize gerek yoktur. Data.img dosyaları çok küçük boyuttadırlar fakat zip içinden çıkarıldıklarında büyük boyutlara ulaşırlar. Bu sizi yanıltmasın. İstediğiniz data.img dosyasını kullanmak için, indirdiğiniz data.img dosyasını zipten çıkarıp rom içindeki data.img dosyasının üzerine yazmadnız gerekmektedir. Rom içerisindek data.img dosyası Android klasörü içinde bulunmaktadır.

Aşağıda MDJ Froyo 4.3, ve 4.4 sürümü linkleri vardır. Daha eski romları gerçekten de eski olduğu için buraya eklemiyorum. Benim önerim kesinlikle son sürümü kullanmanız. Çünkü MDJ Romlarını yapan kişi m-deejay, kendisi ile konuştuğumda her yeni sürümde yenilik eklemektense var olan hataların düzeltildiğini söyledi. Yani kökten bir değişiklilk söz konusu değil, eski sürümlerdeki hatalar yeni sürümlerde düzeltiliyor ve en yeni sürüm her zaman en iyisi oluyor. Zaten ortalama 5 günde bir yeni sürüm çıkıyor. Neyse ki xp den vista ya geçişteki gibi bir hayal kırıklığı yaşamayacağız

MDJ FROYO HD v. 4.4:
    http://www.multiupload.com/MHL0CW0FB8

MDJ FROYO HD v. 4.3:
    http://www.multiupload.com/XPF96RIOQ7

1GB data.img ->http://www.multiupload.com/BJ2FXF9IRM (önerilen)
    512MB data.img ->http://www.multiupload.com/GZ1JUZBYJI

Kurulum için dizin yapısı aşağıdaki şekilde olmalıdır.

sdcard /Android/Haret.exe

İlk kurulum 10 dakikaya kadar sürebilmektedir.Beyaz fonda htc logosu çıkacak ve 10 dakika kadar bekleyecektir. Ardından ekran kararacak ve 2 dakika kadar da öyle bekleyecektir. Sonra android açılacaktır. Lütfen sabırlı olun.

Yeni MDJ Romları Çıktıkça Konunun Altında Paylaşılacaktır!!

Hd2 için Ubuntu.

Aslında ne kadar gereklidir tartışılır fakat paylaşmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Ubuntu terminali için kullanıla bilir veya ticari projeler için faydalı olabilir. Fakat son kullanıcı için pek te iç açıcı olmadığını söylemeliyim. Cihazınıza kuracağınız Ubuntu 9.10 sürümüdür. Netbook remix değildir. Haliyle dokunarak kullanmak için kesinlikle uygun değil. Ubuntu kurduğumuzda cihazın arama özelliğini kullanamıyoruz. Bluetooth, 3g, sms, wifi, dokunmatik yüzey özellikleri ise sorunsuz çalışıyor. Ekran kalibrasyonunda hata var ve dokunduğunuz yerin biraz daha altına tıklıyor. Zamanla alışıyorsunuz. Performans ise beklediğimin üzerinde. Takılmalar oluyor fakat kullandığımız işletim sistemi masaüstü bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemidir. Bunu unutmamak gerekir.

Ubuntuyu aşağıdaki linkten indirip zipten çıkarmalısınız. Ardından sd kartınızın altına Ubuntu klasörü ile birlikte atmalısınız. Sonra clrcad ve haret.exe yi çalıştırmalısınız. İlk kurulum 1 dakika kadar sürmektedir.

link: http://www.me ga up load.com/?d=B1J3NM4K (aradaki boşlukları silmeyi unutmayın)

Dizin yapısı aşağıdaki gibidir

sdcard /Ubuntu/haret.exe

Hd2 için Desire_HD2 romu

Benim en beğendiğim ve onlarca rom denedikten sonra dönüp dolaştığım romdur. Locations yazılımının kurulmaması çok üzmüştü fakat bu sorunu da aşmanın yolunu buldum. Genel olarak bahsedeceksek desire hd nin tüm yazılımsal özelliklerini kullanabiliyoruz. Diğer romlarda olduğu gibi 720p video kayıt yapılamıyor. Tüm bunların haricinde MDJ romlarına göre daha hızlıdır ve donma yaşamamaktadır. Sadece uygulama kurduğu anda bir kaç saniye donmalar olmaktadır. Bu donmalar ise uygulama indirilip kurulduğu anda yaşanmaktadır ve çok kısa sürmektedir.

Linki ise aşağıdadır.

http://www.multiupload.com/GKSCEIYKKL

Dosya yapısı ise şu şekildedir

sdcard /desire_hd2/haret.exe

LOCATIONS PROBLEMİNİ AŞMAK!!!
    Bizleri en çok üzen desire hd2 nin locations dosyalarını indirememesi, indirse dahi kuramamasıydı. Ben bu problemi şu şekilde çözdüm ve en az 10 kere desire hd2 romuna tekrar dönüş yaptığımda aşağıdaki yöntemle locations ı kurdum. Öncelikle windows mobile altındayken tools menusu altındaki "format sd card" programı ile sd kartımı formatladım. Ardından desire_hd2 dosyalarını hafıza kartıma attım ve başka hiç bir dosyayı karta atmadan kurulumu başlattım. Kurulum tamamlandığında ise uygulamalar menüsünden locations a tıkladım ve dosyaları indirmeye başladı. Ardından sorunsuz kurdu. Dosyaları indirirken dürterseniz ne yazık ki kurulum başarılı olmuyor. Bırakın indirsin ve kursun. Yüksek ihtimalle hafıza kartındaki boş alan sıkıntısından dolayı kurulumda sorun yaşıyordu. 512 mb data.img dosyasında bu yöntem başarılı olmadı. Şahsen 8 gb sd kart kullanıyorum ve daha düşük kapasitede ki kartlarda deneme şansım olmadı. 4 ve 2 gb karta sahip olan arkadaşlar sd kart formatından hemen sonra kurulumu yapmayı denerler ve sonucu bildirirlerse buradaki soru işaretinide gidermiş oluruz.

DarkStone Super Ram v.1 Rom!!

13.12.2010 tarihinde açıklanan bu rom gerçekten hız konusunda diğer tüm romları katlıyor. İnanılmaz derecede hızlı. Ben çıktığı dakika indirip kurdum. Yazılanlar çok ilginç gerçekten. Bu kadar hızlı olmasının altında ise sistem boot edilirken tüm dosyaların ram a kopyalanması vardır. Yani Nand veya Sd karta kurulan romlara göre çok daha hızlı. Tüm özelliklerin çalıştığı söyleniyor ve ben de kurup denediğimde çalıştırdım. Desire Hd romundan değil Desire Romundan portlanmış android 2.2.1 sürümüdür yükleyeceğiniz. Ayrıca eğer hafifletilmiş windows mobile kuruluysa telefonunuzda windows mobile altında "mobile device center" ile cihazınızı bilgisayara bağlayıp bu romu nand hafızaya da atabilirsiniz. Benim cihazımın nand hafızasında 330 mb boş alan var ve super ram 270 küsür mb yer kaplıyor. Ama nand hafıza da çalışıp çalışmadığını denemedim. Uğraşmak lazım. Son olarak bu rom ile söyliyebileceğim, dosyaları hafıza kartına attıktan sonra clrcad.exe ardından haret.exe yi çalıştırıyorsunuz. Booting Linux... ekranı diğer romlara nazaran daha uzun süre ekranda durmaktadır. Sebebi ise dosyaları ram a kopyalamasından kaynaklanıyor. Sonra siyah ekran çıkıyor ve minik minik yazılar yazıyor. İlk seferde orda takılı kaldı. Bataryayı çıkarıp tekrar taktım ardından haret.exe ile tekrar boot ettim. Bu sefer sorunsuz çalıştı. Bunu da belirtmek istedim.

DarkStone Super Ram:http://www.multiupload.com/ZBZ0ULRCI6

MDJ FroYo Streak Lite v. 0.4 RAM Edition

Evet arkadaşlar, super ram romundan ilham alınarak MDJ nin yaptığı ram romlardan biri daha. Biraz önce kurdum ve bir çok yeni özellik gördüm. Arayüz çok başarılı ve gayet seri çalışıyor. Hemen benchmark sonucumu da yazacağım. Aşağıdaki linkten indirip kurulum yapabilirsiniz.

http://www.multiupload.com/FL6WMHS28I

Ekran görüntüleri için aşağıdaki linki ziyaret edip 2. entryi inceleyiniz

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=871804

Benchmark Sonuçları
    1ghz oc yapmadan 1750 küsür
    1.5 oc iken 2178 quadrand benchmark sonucu geldi. Desire hd2 romunda 1.2 oc ile +2500 görmüştüm. Yine de desire hd2 den daha akıcı olduğu kesin.

JDMS 1.6.2 Ultimate Hastarin R8.5.3+ EB

Şuan kullanmakta olduğum modlu bir romdur. Performans artışı konusunda kesin birşey söyleyemeyecem. 1.2 ghz oc ile +2500 quadrant sonucu aldım. Tasarım olarak diğer romlardan daha farklı ve özelleştirme seçeneğiniz bol. Geliştiriciler için extra özellikler eklenmiş. Profesyoneller içinse bir çok ayar bulunmakta. Tabii ben o ayarları kurcalarken işletim sistemini bozdum. Ayrıca ayarlar menüsünden Ultimate Settings altındaki klavye ayarlarına elinizi sürmeyin. Rom da zaten android klavyesi bulunmasına karşın bir güncelleme yapıyor, 10 sn de bir force close hatası geliyor. Onun haricinde çok başarılı bir rom. Gerçekten sevdim. Htc sense olamasa bile kullanılabilir Son olarak tüm özellikler sorunsuz çalışmakta. (720p video kayıt hiç konulmamış bu roma)

İndir:http://www.multiupload.com/4X6DHBG9GF

GINGERBREAD 2.3 ROMLARI

Aslında ilk gingerbread romu 2 hafta öncesinde duyuruldu fakat çok sorunluydu. Kamera da dahil olmak üzere birçok özellik çalışmıyordu. Belki de en önemlisi otomatik arka plan ışığının çalışmamasıydı.

MDJ Gingerbread v. 0.9
    Evet sanırsam mdj artık froyo romları yapmayacak. Bundan sonra gingerbread romları için çalışacak. 2 haftada 9. versiyonunu çıkardı. v.0.4 denemiş ve çok beğenmiştim. Fakat otomatik artalan ışığı ayarlanmadığı ve kamera çalışmadığı için kaldırdım. v.0.9 sürümde ise gps ve video kamera haricinde herşeyin çalıştığı söylenmiş. İndirip denemedim fakat denediğin v.0.4 ü beğenmişken 5 versiyon üstü bir rom her halde güzel olacaktır diye düşünüyorum.

Linkler ise aşağıda:

Versiyon 0.8:http://www.multiupload.com/E92Y4ZWY83
    Versiyon 0.9:http://www.multiupload.com/6KFPX6IBGZ

v. 0.9 MODDED (hakkında bilgi sahibi değilim):
    http://www.multiupload.com/ONL6EHMNQ3

1GB data.img ->http://www.multiupload.com/BJ2FXF9IRM
    512MB data.img ->http://www.multiupload.com/GZ1JUZBYJI

Konu zaman bulduğumda tamamlanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressambdrm -- 22 Aralık 2010; 23:45:32 >

• Harika.....HD2 şimdiden mpx200 gibi efsane oldu : )

Ubuntu neye benziyor ve nasıl birşey kısaca açıklarmısın yani bildiğimiz bilgisayardaki gibi mi eğer öyleyse süper :)
    tabi yine dönüp dolaşıp şarj sıkıntısına geliyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason B.

Harika.....HD2 şimdiden mpx200 gibi efsane oldu : )

Ubuntu neye benziyor ve nasıl birşey kısaca açıklarmısın yani bildiğimiz bilgisayardaki gibi mi eğer öyleyse süper :)
    tabi yine dönüp dolaşıp şarj sıkıntısına geliyoruz...

Evet bilgisayarımızda kullandığımız ubuntunun aynısı. Ekrana tıklama konusunda ufak sıkıntılar var fakat terminali için kullanılabilir kesinlikle. Ekran kalibrasyonu yapılırsa ve iyi bir ekran klavyesi bulunursa çok rahat kullanılır Ubuntu performansı ise beklediğimin çok üstündeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressambdrm -- 3 Aralık 2010; 9:59:48 >
  • Anlatımlar ve fotoğraflar yüklenmiştir arkadaşlar
  • 02-12 MDJ HD 4.1 rom ile ne farkı varki bunun oda HD Desire romu portlamıştı ama hissedilir takılmalar donmalar oluyordu birde kamera kayıt sorunu vardı henüz beta aşamasında sanırım bu rom..
  • Ellerine saglik bu yararli bilgiler icin eminim bircok kisinin isine fazlasiyla yarayacaktir.
    Guncel bilgileri buradan takip ederiz artik
  • @Ressambdrm çok teşekkürler. Harika bir haber bu!. Eline sağlık. İlk fırsatta deneyeceğim.

Pil durumu nasıl? Desire HD de olupta çalışmayan bir fonksiyon var mı acaba??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

02-12 MDJ HD 4.1 rom ile ne farkı varki bunun oda HD Desire romu portlamıştı ama hissedilir takılmalar donmalar oluyordu birde kamera kayıt sorunu vardı henüz beta aşamasında sanırım bu rom..

Bu rom u şimdi görüyorum, farkı konusunda birşey söyleyemiyorum ne yazık ki Sanırsam 1 gün arayla çıkmışlar, ki hepsi beta aşamasında. Hiç bir takılma yaşamadım henüz, fakat ilk kurduğum desire hd romunda hatalar verdi. Kartı formatlayıp tekrar kurduğumda su gibi çalıştı. Ama kesinlikle desire romlarına göre performans farkı var.
    Kamera konusuna gelince 800x480 px video kayıtta hiç bir sorun yaşamadım. 720p kayıtta ise ekranda yeşil çizgiler var ama kayıt yapılıyor. Eski desire romunda ise 720p kayıt yapmak istediğimde kamera kapanıyordu ve telefona soft reset atmazsam hiç açılmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressambdrm -- 3 Aralık 2010; 17:24:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alimakgrav

@Ressambdrm çok teşekkürler. Harika bir haber bu!. Eline sağlık. İlk fırsatta deneyeceğim.

Pil durumu nasıl? Desire HD de olupta çalışmayan bir fonksiyon var mı acaba??

Pil durumu daha iyi gibi geldi ama karşılaştırma yapmadım henüz. Ama sabah 9 dan bu yana cihazı kurcalıyorum. Wifi hep açıktı ve sürekli yazılım indirip denedim. Gpsimde açık htc sense'in yeni özelliklerini denemem için. Şuan pil seviyesi %70
  • ressambdrm, arkadasim simdi verdigin desire hd android romu kuracagim. Yalniz ubuntu eklentisi 772mb, boyutu bana biraz fazla geldi.Bir yanlislik yok degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marduk

ressambdrm, arkadasim simdi verdigin desire hd android romu kuracagim. Yalniz ubuntu eklentisi 772mb, boyutu bana biraz fazla geldi.Bir yanlislik yok degil mi?

Yanlışlık yok, hatta açıldığında boyutu 2.5 gb oluyor ve o şekilde telefona atıyoruz. Android ise 1.7 gb oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

02-12 MDJ HD 4.1 rom ile ne farkı varki bunun oda HD Desire romu portlamıştı ama hissedilir takılmalar donmalar oluyordu birde kamera kayıt sorunu vardı henüz beta aşamasında sanırım bu rom..

Söylediğiniz romu indirip kurdum. İlk kurulum çok uzun sürdü. Dediğiniz gibi çok fazla takılıyor. Kameraya bakmayı unuttum. Marketten indirdiğim uygulamaların 2 sinin kurulumunda hata verdi (smart keyboard, taskkiller) tekrar kurduğumda çalıştılar. Biraz sorunlu gibi.. Tabii ki beta olduğundandır, yakın zamanda sorunları çözerler. Şuan kurduğum rom da ise performans olarak stabil romlardan bir farklılık göremiyorum. Desire romlarından farklarını yeni özellikleri detaylı olarak yazacam en kısa zamanda

Bir de nand romlar gelse artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressambdrm -- 3 Aralık 2010; 17:25:56 >

• Bu romu ben de kurdum, ancak bana her şeyi çok yavaş geldiği için tekrar sildim.
  • mdj froyo hd 4.1 android yükledim. 720p kaydını yaptı ama izlemeye çalışırken ekran yeşillendi. onun dışında dengesiz takılmalar oluyor. ayrıca 16gb kingmax class 10 kart taktım. testi bi yapıyorum cl4 çıkıyor bi yapıyorum cl7 bi yapıyorum cl6. acaba bu android versiyonundan mı kaynaklanıyor yoksa kartla ilgili midir? bir de belirteyim 4.1 türkçe
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

mdj froyo hd 4.1 android yükledim. 720p kaydını yaptı ama izlemeye çalışırken ekran yeşillendi. onun dışında dengesiz takılmalar oluyor. ayrıca 16gb kingmax class 10 kart taktım. testi bi yapıyorum cl4 çıkıyor bi yapıyorum cl7 bi yapıyorum cl6. acaba bu android versiyonundan mı kaynaklanıyor yoksa kartla ilgili midir? bir de belirteyim 4.1 türkçe

mdj froyo hd 4.2 yi kurup kartın durumunu gözlemleyebilir misin acaba? Ya da windows mobile altında kartın class kaç olduğunu görebileceğin bir program varsa onu da kullanabilirsin. Belki bilgisayardan da bakabilirsin

Kamera da ise sorun hala çözülebilmiş değil. Desire Hd2 rom da da dediğiniz gibi video çekiliyor ama yeşilleniyor. Bilgisayarda izledim acaba telefon mu oynatamıyor diye, bilgisayarda da aynı.
    Aşağıda mdj froyo hd 4.2 için link var inceleyebilirsiniz.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=859817

• Ayrıntılı bir kılavuz ama daha önemlisi ubuntu'nun ayrıbntılarını özellikle ekran görüntülerini bekliyoruz
  • ubuntuda ekranda nasıl bir sorun var? telefon özellikleri kullanılabiliyor mu??
  • Hd2 ye desire hd romunu kurdum ama daha once kullandigim Moto234_eVo_Carbon remix den daha yavas gibi geldi. Ozellikle market uygulamalari indirirken telefon fazla takiliyordu. Aksam angry birds oyununu kurup biraz oynadim ve sabah kaltigimda oyun telefondan silinmis. Sanirim bu rom icin biraz daha bekleyegim,. SImdi baska rom deneyecegim.
  • Arkadaşlar Desire HD rom'u dün gece kurdum, inanmayacaksınız belki ama harika bir şey, Telefonun Desire HD'den hiç bir farkı kalmadı!! :)) Desire HD almanıza bile gerek kalmiyor. Çok akıcı ve arayüz ve uygulamalar harika çalışıyor ve çok hızlı geldi bana. Hiç takılma yok.

Bütün ROM arayışlarınıza son verecektir bu ROM. Mutlaka deneyin. Sadece HD video çekemedim! Normal video çekebiliyor. HD videoda ekran tamamen yaşil gösteriyor! Sanıyorum buna bir çözüm bulabilirler. Eski uygulamalarımı da tekrar yükleyeceğim, eski data.img dosyası ile uğraşmak istemiyorum..

Rom ilk kuruşta 2-3 dakika içinde açıldı telefon.. Pil ömrü de çok iyi görünüyor..Aman nazar değmesin sakın! :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

Ayrıntılı bir kılavuz ama daha önemlisi ubuntu'nun ayrıbntılarını özellikle ekran görüntülerini bekliyoruz

Ekran görüntülerini ekledim. Daha fazla ekran görüntüsü vardı fakat iş kargaşasında silmişim
    Ubuntu içinde 3g özelliğini gördüm fakat kullanamadım. Sensörler sorunsuz çalışıyor, batarya durumunu göremedim. Kablosuz ağlar çalışıyor. Dokunmak için uygun değil ne yazık ki. Özellikle ekran klavyesi gerçekten kötü. Ama bluetooth klavye ve mouse ile kullanılabiliyor. Ki kuranlar zaten klavye mouse bağlıyor. Klavye hantallık olabilir fakat minik bir bluetooth mouse ile çok güzel işler çıkabilir

Ekran özellikleri aracını açamadım. Yani çözünürlüğü değiştirebildiğimiz efektleri ayarladığımız ekrana. Onun haricinde herşeyi çalıştırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimakgrav

Arkadaşlar Desire HD rom'u dün gece kurdum, inanmayacaksınız belki ama harika bir şey, Telefonun Desire HD'den hiç bir farkı kalmadı!! :)) Desire HD almanıza bile gerek kalmiyor. Çok akıcı ve arayüz ve uygulamalar harika çalışıyor ve çok hızlı geldi bana. Hiç takılma yok.

Bütün ROM arayışlarınıza son verecektir bu ROM. Mutlaka deneyin. Sadece HD video çekemedim! Normal video çekebiliyor. HD videoda ekran tamamen yaşil gösteriyor! Sanıyorum buna bir çözüm bulabilirler. Eski uygulamalarımı da tekrar yükleyeceğim, eski data.img dosyası ile uğraşmak istemiyorum..

Rom ilk kuruşta 2-3 dakika içinde açıldı telefon.. Pil ömrü de çok iyi görünüyor..Aman nazar değmesin sakın! :))

Çok sevindim memnun kaldığınıza Hd video çekimindeki sorun herkesde var. Ayrıca bu beta sürüm olmasına karşın gayet kararlı çalışıyor. Pil ve performans ise kesinlikle ve kesinlikle artmış durumda.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.