Şimdi Ara

Sonunda herkez Kendi fw sini hazırlayabilecek.[usta olmak için içeri girin lütfen]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
2
Favori
12.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda v51 için c6 v2.0 yazılım beklentisi ben dahil olmak üzere yoğun şekilde var.ancak cfw hazırlayan üstadların kendi yoğunlukları sebebiyle beklediğimiz cfw tabiri caizse suya düştü.askıya alındı.bizim konumuzda tam burda araya giriyor.

CFW mizi kendimiz hazırlayacağız,kendimiz düzenleyeceğiz,kullanırken şurası şöyle olsaydı daha iyi olurdu demiyeceğiz.
    üstadlarında yardımıyla cfw düzenlemeyi aşama aşama öğreneceğiz.öncelikle sağlam bir cfw bulmamız gerekiyor.sonrasında düzenleme kolay gibi.

öncelikle 1-2 link paylaşmak istiyorum.cfw yapımı düzenlemesi hakkında. "-" leri kaldırınız.

http://www.ma-xicep.com/symbian-v9-4-sistem-modifikasyon-uygulamalari/kendi-isletim-sistemini-kendin-yap-symbian-os-v9-4-series-60-rel-5-telefonlar-icin-5800-ozel-311331.html

http://www.maxicep.com/symbian-v9-4-sistem-modifikasyon-uygulamalari/nokia-editor-kendi-firmware-ni-istedigin-gibi-hazirla-pnht-write-by-uydu-311575.html

ben daha önce cfw yapmadım.kendim cabalayıp öğrenip yapacağım.başta nokia editör programını (cfw yi düzenlemek ve kaydetmek için) indir-dim.sonrasında WINimage-Magic iso programlarını indirdim.düzenlemeye başlamadım.yavaş yavaş elimden geleni yapacağım.öncelikle elimizde olanları ve ne yapacağımzı belirleyelim.

hazırlanan yazılımlar hakkında çok soru sormayın.flash atımı @fatih arkadaşımıızn anlattığı şekilde.açıkçası bende pek bişey bilmiyorum.sorularınız cevapsız kalabilir.zamanla öğreneceğiz inş.aynı zmanda konu üstadlar tarafından takip altında.soracağınız sorulara onlarda cevap verecektir.

.::Orochi::. arkadaşımızın paylaştığı benim 1-2 yerini editlediğim bir yazılımdır.çok seridir.kendisine teşekkürler

ayrıntılı linkhttp://resim.donanimhaber.com/m_45198388/mpage_1/key_/tm.htm

Symbian^3 V5.4 Türkçe (5800 v52.0.007)

Sonunda herkez Kendi fw sini hazırlayabilecek.[usta olmak için içeri girin lütfen]

Evet Arkadaşlar S^3 Latino V5.4 Türkçe By Orochi

Yazılıma Türkçeyi Ekledim t9 da ekli Tam Ekran Qwerty de Çalışıyor

Yazılıma Çok Bi Değişiklik Yapmadım Orginal Modları Duruyor

benim Eklediklerim

Music Menusune TTPOD kısayolu Eklendi Ovi Music Kaldırıldı
    2. Ekrandaki Saat Aktif
    Saatin Fontu Kalınlaştırıldı N8 Stili Digital Saat
    Rom Patcher Kaldırıldı Kullanan var Kullanmayan Var :)
    Ovi Maps 3.06 Yükledi
    Java Run Time 2.1.8 Yükledi
    3x4 Menu Düzeni

Ayrıca Paketin içine Gerekli Programlar Eklendi

Program Listesi
    Python FULL
    Xplore 1.51
    Opera 10
    Rom Patcher 2.3 + Patchler
    C2Zpatch Generator
    Music Çalar Güncellemesi 15.2
    Ovi Music 11.4
    Youtube
    Gforce Python Tabanlı Temizlik aracı
    AccelSwitch
    Batterytimertr
    internet radio
    Nokia Sözlük
    auto İnstaller
    bildirimler widget
    oplogo changer
    ram blow
    screensnap
    ttpod v3.70
    ovi store
    widgetizer

Not:
    yazılımı isteyenler istediği sitede yayınlayabilirler benim için sorun olmaz sonuçta ben mevcut yazılımı Düzenledim

Jaf İle Yükleme

Jaf Çalıştırın Çıkan Ekrandan BB5 Sekmesine Tıklayın
    Manual Flash - Dead USb - Normal MOde - Factory Set Yazan yerlere Tick Koyun
    CRT 308 Yazan Yerdeki Tick Kaldırın
    Phone Mode Yazan Yerden OFFLİNE Seçin

Telefonu Kapatıp Usb Bağlayın

Sıra Geldi Dosyaları Seçmeye

MCU yazan butona Basın COR uzantılı Dosyayı Seçin
    PPM Yazan Yere Basın V19 uzantılı Dosyayı Seçin
    CNT yazan yer Boş kalıyor Ellemiyoruz
    APE Variant yazan yere Basıp fpsx uzantılı Dosyayı Seçin

Son Olarak Flash Butonuna Basıp Gelen Uyarıya Yes diyerek Yüklemeye Geçin

S^3 latino 3x4 link
    http://www.4shared.com/file/BWVRc1lk/S3_Latino_V54_TR_By_Orochi.html

yazılım tamamen türkçedir.hiç bir sorunu yoktur.lütfen türkçemi diye tekrar sormayınız

Açılış kapanış ekranını isteğe göre değiştirmek

ingilizce olarak buldum.idare edin.videosuda var

How to edit the blue " NOKIA " logo on start up and shutdown

First:
    the SpashScreen.mif file is the splash screen -startup logo-
    the SysAp.mif file is the shutdown logo

second:
    to edit "MIF" files you have to convert it to svgb file then to svg

Third
    Links
    Inkscape
    Code:

http://downloads.sourceforge.net/inkscape/Inkscape-0.48.0-1.exe 1.indireceğimiz program

svgB converter
    Code:

http://ifile.it/n7z2uox 2.indireceğimiz program

Sis Content
    Code:

http://ifile.it/pmgr4e8 3.indireceğimiz program

Videolu anlatım

Açılış kapanış ekranını @NomadCRY arkadaşımızın eklemiş olduğu resimler ile değiştirmek istiyorum.isteyen istediği resim i ekleyebilir.
    değiştirmek istediğiniz resim boyutunun 360x640 olmasına dikkat ediniz.(bir forum sitesinde aksi olursa telefon servislik olabilir yazılmış)

/>

Ovi Maps 3.06 beta 4 son (sürüm) sadece rofs içine atın yeterlidir. Türkçedir.

@HolyAngelic den alıntıdır.Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: HolyAngelic
    http://www.multiupload.com/DJKDBS4A21

Menüdeki simgelerin üstündeki ufak ikonu değiştirmek

@sedrix den alıntıdır.Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: sedrix

http://rapid_share.com/files/435432111/men___smiley.rar bu menüdeki ikon içerisinde çeşitli ikonlarda war.

aşağıdaki paylaşımlar By Uydu arkadaşımıza aittir.kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederiz

#1.Tema Efekti ve Program Gömmek

Bu işlem ile hazırladığınız fw yi telefona attığınızda hem bu programlar otomatik kurulu gelicek hem de cihaza hard format attığınızda yine tek tek kurmak ile uğraşmayacaksınız çünkü yine bu programlar format sonrası kurulacak.

Hemen şunu da belirteyim bazı programlar .rof3.fpsx ın içine bazıları ise .rof2.V02 içine kuruluyor.

Bunu nasıl ayırt edeceğimize gelirsek. .rof2.V02 ye atılan programların çalışma esnasında extra dosyalar oluşturmayan cinsten olması gerekir. oluşturduklarını tel hafızasına atar.
    .rof3.fpsx a atılanlar ise dosya oluştursada sıkıntı yok çünkü dosyaları hafıza kartına atıcak. kartta bol yer var ama telefon hafızası dolabilir.

Son olarak şunu söyliyeyim . Dünya kadar program ekleyerek dosyayı şişirmeyin. Bu dosyaların belirli bi kapasitesi var. Aksi taktirde jaf ile flash lerken problem olur.

1-)Önce eklemek istediğiniz programları internette bulun yada elinizin altındakileri bir klasöre koyun.
    2-)siscontents v.160 programını indirin ve pc nize kurun. Forum da arayıp bulabilirsiniz. Kullanımı çok kolay.
    3-)siscontents programını açın.
    4-)kendi fw nize entegre etmek istediğiniz .sis uzantılı programı veya tema yı siscontents programından açın
    5-) *.sis in içindeki dosyaları çıkartın.
    6-)görüceksiniz ki , private klasörüne atılması gerekenler \private , resource klasörüne atılması gerekenler \resource klasörlerinin içinde çıkacaklar. hiç bir klasörün içinde çıkmayanları da olduğu gibi klasör şeklindeyde klasör şeklinde değilse yani atıyorum bu bir *.swf dosyası ise .rof3.fpsx içine atın
    7-) son işlem tabiki yine *.rof3.fpsx i paketlemek

#2.Formatlansada hackli bir fw oluşturmak için

Hack.zip 'i indirin! (hack.zip in içinde “patcher.ldd” ve “patcherShadow.ldd” dosyaları var.)

1-)*.uda.fpsx dosyası açın ve içine RomPatcherPlus_2.3.sis in dosyaları atın.
    2-)\sys\bin içindekiler \sys\bin içine ve aynı zamanda \sys\hash klasörlerine atılın.
    3-)c_private deki hem \private klasörüne hem de *.c00 içindeki \private klasörüne atılmalı.
    4-)Kurulumdan sonra Hafıza kartınıza Patches adında bir klasör oluşturarak içine Install Server RP+.rmp ve Open4All RP+.rmp dosyalarını koymalısınız.

http://uploaded.to/file/7jfgey

2. Yöntem : Özel Yazılımınızı ROMPatcher Olmadan Hack Yapın [installserver.exe - S60v5]

#3.Başlangıç Ekranları

/resource/apps/ klasörünün içinde SplashScreen.mif i bul ve istediğin resimi bu klasöre kopyala. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus şudur ki : seçtiğiniz resim aynı pixel e sahip olsun ve o klasördeki resimin adı ile aynı olsun. Eskisini silip kendi resminizi yapıştırın. Böylece sistem açılırken aradığı başlangıç resminin ismini bulunca sizin kopyaladığınız resim çıkıcak ! Dikkat ! resminizin uzantısı .mif olmalı.

AMA bu mif işi biraz sıkıntılı. Bunun da daha başka çaresi var oda

rof2\private\10202be9\101F8763.txt dosyasının içeriğini değiştirmek

'
    cenrep
    version 1
    [owner]
    0x100058F4
    [defaultmeta]
    0
    [platsec]
    cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
    [Main]
    0x2 int 4 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x3 string "z:\\data\\Startup_tone.mp3" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x4 string "" 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
    0x5 string "" 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
    0x6 int 0 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
    0x7 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x8 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x9 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0xA int 1 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0xD string "z:\\resource\\apps\\startup.gif" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0xE int 100000 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0xF string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x10 int 100000 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x11 int 4 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x12 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x13 int 100000 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x14 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x15 int 4 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x16 string "20100200:090000" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x17 int 0 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x18 int 0 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    0x19 int 0 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    '
    daha sonra
    1-) *.CORE\ROFS1\Resource\apps in içine kendi istediğiniz startup.gif dosyası atın ama boyutlarına dikkat edin. İnternette birsürü gif bulabilirsiniz 5800 için yada .jpg de olabilir. .jpg kullanıcaksınız yukarıdaki yazıda startup.jpg yazmalı.
    2-) *.CORE\ROFS1\data nın içine de Startup_tone.mp3 atın. bunun da orjinali ile aynı sn sürmesine dikkat edin.

#4.Kapanış Ekranı

SysAp.mif i de aynı şekilde değiştirebilirsiniz. Bu dosya da /resource/apps/ içerisinde

#5.Başlangıç Tonu

İstediğiniz bir şarkıyı kesip biçin ve adına startup.mp3 koyun sonrada /data/ klasörüne atın. \private\10202be9\ klasörünün içinde 101F8763.txt isimli dosyayı bulup açın startup.aac yazısını startup.mp3 olarak değiştirin kaydedip kapatın.

#6.Font Değiştirme

Fontlar /resource/Fonts/ klasörünün içindedir
    s60snr.ttf
    s60ssb.ttf
    s60tsb.ttf
    s60zdigi.ttf

Bilgisayarınızın font klasöründen yada internette buluabileceğiniz sınırsız fontlar içinden beğendiğiniz bir fontu yukarıda yazdığım şekilde 4 farklı isimde /resource/Fonts/ klasörüne yapıştırın.

#7. Kamera Kalitesini arttırmak ve Sessiz Modda Çalıştırmak

camera_quality_shuttersound.zip i indirin
    /rofs2/private klasörüne zip ten çıkanları kopyalayın

http://uploaded.to/file/la52do

#8. Başlangıçta Otomatik çalışan programları deaktif etmek
    disable_bootup_apps.zip i indirin
    "starter_background_apps.rsc" i kopyalayın ve /resource/ içine yapıştırın

http://uploaded.to/file/5flva0

#9. Her formattan sonra otomatik gönderilen sms i iptal etmek

disable_mynokia_welcome2.zip i indirin
    sys klasörünün içine zip ten çıkanları yapıştırın

http://uploaded.to/file/wewxzc

#10. İnternet Tarayıcısını kullanırken telefona kaydedilen sayfaların yerini C: den E: hafızasına değiştirmek

cache_c2e.zip i indirin
    zip ten çıkan private klasörünü sizdeki ile yerdeğiştirin ve flash işlemi yapmadan önce mmc kartınızda /system/cache/ klasörünü oluşturun.

http://uploaded.to/file/3k9npp

YADA

/private/10202be9/ içindeki 101F8557.txt yi bulun ve Notepad ile açın.
    0x3 and 0x4 satırındaki "C:" yi "E:"olarak değiştirip kaydedin ve kapatın.
    mmc kartınızda /system/cache klasörünü oluşturun.

#11. Dosya önbelleklemeyi tüm sürücüler için aktif etmek

File_Caching.zip i indirin.
    zip içinden çıkanları private klasörüne kopyalayın

http://uploaded.to/file/8qhn2j

#12. Gömülü uygulamayı silmek

örneğin yardım dosyalarını silerek yer kazanmak isterseniz;

1-) *.V02 dosyayı açın.
    2-) \resource\ içindeki 'applicationhelps' klasörünü silin.

#13. MESAJLAR içindeki Gelen, Gönderilen, Giden, Mesaj Oluştur, klasörlerim , in isimlerini değiştirmek

msg.rxx i açın ve bu isimlere karşılık gelen istediğiniz isimleri yazın.

msg.r14 dosyasını tabiki neden derseniz , çünkü 14 Türkçe nin kodudur. Telinizi Türkçe kullanıyorsanız msg.r14 dosyasında değişiklik yapmalısınız.

#14. Dil i değiştirmek

.V02 ile biten dosyayı açtığınızda ki bu dosya nın ismi internette sürekli rof2 diye geçer. Nokia editör ile yada PHNT nşn yeni programı olan NFE 0.2 std ile RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 dosyasını açtığınız zaman şu alt klasörleri göreceksiniz ;

\resource\
    \resource\apps\ActiveSearch\

= içindeki .r14 uzantılı dosyalar Türkçe olan sistem dosyalarıdır. Dikkat ederseniz aynı isimde fakat .r02 , .r08 gibi dosyalar da var. Eğer telefonumuzu sadece Türkçe ve Türkçe dil desteği ile kullanıcaksak ve diğer dilleri kaldırarak yer açmak istiyorsak .r14 uzantısından farklı olan aynı isimde diğer .r** uzantılı dosyalarını silebilirsiniz. Silme işleminden sonra sadece Türkçe dili kalır. ve açtığınız RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 dosyasını tekrar paketleyip flash layın.

Bunlarla tek tek uğraşmak istemiyorsanız kolayı var tabiki ! Adım Adım Nokia 5800 Modification - by uydu

ROFS2_Language_Tool_by_Gonizah_v1.9.8 ( Login ) programı var. Bu programda açtığınız RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 dosyasının yolunu gösterdiğinizde içindeki dilleri listeliyor ve Türkçe dışındakileri kolayca silebilirsiniz. Yalnız programın çalışması için Microsoft .NET Framework 4 (Web Installer) ( Download details: Microsoft .NET Framework 4 (Web Installer) ) yüklü olmalı bilgisayarınızda.

- Bütün Dil Kodları -

01 English
    02 French
    03 German
    04 Spanish
    05 Italian
    06 Swedish
    07 Danish
    08 Norwegian
    09 Finnish
    10 American
    11 SwissFrench
    12 SwissGerman
    13 Portuguese
    14 Turkish
    15 Icelandic
    16 Russian
    17 Hungarian
    18 Dutch
    19 BelgianFlemish
    20 Australian
    21 BelgianFrench
    22 Austrian
    23 NewZealand
    24 InternationalFrench
    25 Czech
    26 Slovak
    27 Polish
    28 Slovenian
    29 TaiwanChinese
    30 HongKongChinese
    31 PrcChinese
    32 Japanese
    33 Thai
    34 Afrikaans
    35 Albanian
    36 Amharic
    37 Arabic
    38 Armenian
    39 Tagalog
    40 Belarussian
    41 Bengali
    42 Bulgarian
    43 Burmese
    44 Catalan
    45 Croatian
    46 CanadianEnglish
    47 InternationalEnglish
    48 SouthAfricanEnglish
    49 Estonian
    50 Farsi
    51 CanadianFrench
    52 ScotsGaelic
    53 Georgian
    54 Greek
    55 CyprusGreek
    56 Gujarati
    57 Hebrew
    58 Hindi
    59 Indonesian
    60 Irish
    61 SwissItalian
    62 Kannada
    63 Kazakh
    64 Khmer
    65 Korean
    66 Lao
    67 Latvian
    68 Lithuanian
    69 Macedonian
    70 Malay
    71 Malayalam
    72 Marathi
    73 Moldavian
    74 Mongolian
    75 NorwegianNynorsk
    76 BrazilianPortuguese
    77 Punjabi
    78 Romanian
    79 Serbian
    80 Sinhalese
    81 Somali
    82 InternationalSpanish
    83 LatinAmericanSpanish
    84 Swahili
    85 FinlandSwedish
    87 Tamil
    88 Telugu
    89 Tibetan
    90 Tigrinya
    91 CyprusTurkish
    92 Turkmen
    93 Ukrainian
    94 Urdu
    96 Vietnamese
    97 Welsh
    98 Zulu
    100 ManufacturerEnglish
    101 SouthSotho
    102 Basque
    103 Galician
    129 English_Apac
    157 English_Taiwan
    158 English_HongKong
    159 English_Prc
    160 English_Japan
    161 English_Thailand
    326 Malay_Apac

\resource\Bootdata içindeki languages.txt içinde türkçe ye ait olan 14,d yazısını bırakın ( ,d default yani varsayılan olarak telefonun flash veya format işleminden sonra Türkçe dili ile açılmasını sağlar.)
    \resource\fep\ içindeki .r14 dışındakileri silebilirsiniz
    \resource\messaging\ içinde .r14 dışındakileri silebilirsiniz
    \resource\messaging\mtm\ içindeki .r14 dışındakileri silebilirsiniz
    \resource\multitap\ içindeki PtiTurkish.rsc kalsın sadece
    \resource\plugins\ içindeki .r14 ler ve ortak dosyalar kalsın ve zannedersem ev ekranı temaları buraya koyuluyor (*.mif ve *.dat bunlara ait *.rsc dosyaları)
    \resource\qwerty\ içindeki tükçe bırakılmış
    \resource\TimeZoneLocalization\ .r14 ler dışındakileri silebilirsiniz
    \resource\uiklaf\ .r14 ve ortak olan dosya kalsın
    \resource\versions\ klasöründeki langsw.txt düzenlenebilir. *#0000# tuşladığınız da gelen ekran da yazan yazılar var.
    \resource\xhtml\ içindeki 14 nolu klasör kalsın
    \sys\bin\ içinde türkçe hariç diğer t9 ları silin (türkçe t9 özelliği için) ve galiba ekleme yapılan programların ve evekranlarının *.dll ve *.exe dosyaları buraya konuluyor
    \System\data\mobilesearch\plugins\ içinde .r14 dışındakileri silebilirsiniz

#15. Ev Ekranı Eklemek

===== AIO (Hepsi bir yerde) Ev Ekranı =====

(Ev ekranının görüntülerini görmek için goog le de ===== AIO Home Screen ===== yazısını arattırın)

Bu işlem 5 farklı Ev Ekranı içerir
    - Basic (OmniaHD)
    - 6 Icons
    - 8 Icons
    - Navigation bar (Satio)
    - 5530 HS
    =============== Açıklama : ==============================
    - işe başlamadan önce eğer telefonu flash ladıktan sonra bunu yapmak istiyorsanız C:\Private\ yada direk böyle flash lemek istiyorsanız .rof3.fpsx dosyasının içindeki Private\ nin içindeki "10207254" klasörünü SİLİN.
    -Ekte verilen "10207254" klasör içindeki *.o00XX uzantılı dosyanın ismini 'XX' olan kısmını silip '14' yazın. Neden çünkü '14' türAdım Adım Nokia 5800 Modification - by uydukçAdım Adım Nokia 5800 Modification - by uydueAdım Adım Nokia 5800 Modification - by uydu dil kodu.
    *.o0000 ve *.o0001 bu dosyalar olduğu gibi kalsın
    - C:\Privatein içine ekteki 10207254" klasörünü koyalayın. Yada .rof3.fpsx dosyasının içindeki Private\ nin içine yapıştırın ve bu şekilde .rof3.fpsx ü tekrar paketleyin.

- Ekteki "2themes" patch ini E:\patches içine koyun
    - "2themes" ve C2Z patch leri aktif edin (HS Basic and 8 Icons u kullanabilmek için).
    - İstediğiniz ev ekranını seçin.
    - Kolay gelsin!
    Not:
    The patch C2Z maker.sis prg mı ile oluşturulan C2Z patch yi kullanın.

Ekler :

Login

Eğer lik gelmiyoAdım Adım Nokia 5800 Modification - by uydursa bu site üye olarak tıklamayı deneyin arkadaşlar.
    ================================================== ========

===== 5800xm Yeni Satio Ev Ekranı =====

( Görüntüler için google de Satio-Homescreen yazısını arattırın )

Bunu yüklemek içinhttp://kongshare.com/?d=hY4gD3TQ6f-S...ome-Screen.rar linkindeki rar dan çıkan sis prg mını C:\ ye kurun. Dikkat E:\ ye kurmayın. Sonra da RomPatcher den c2z ve 2themes.rmp yi aktif edin. Sonuçta ;

new satio navigator bar homescreen, (homescreen = ev ekranı)
    the 6shortcuts homescreen,
    basic,
    shortcuts
    contacts homescreen

ev ekranlarına sahip olucaksınız.

================================================== ===============

===== Samsung i8910HD Ev Ekranı =====

Arkadaşlar çok basit bunun için hazır bir paket var. Hemen linkini veriyorum.

Samsung i8910HD Home Screen için -http://www.mediafire.com/?x2jjn4wlwuj
    Samsung i8910HD Home Screen Türkçe dil eklemek için -http://www.mediafire.com/?mytmti4fjxn

İki dosyayı da indirin.

1-) LANGUAGE Pack i8910hd HS\Turkish klasörünün içindekileri de i8910_widget_Hs_v_1.0 klasörünün içine atarsanız türkçe dilini eklemiş olursunuz

2-) i8910_widget_Hs_v_1.0 klasöründen çıkan ları ROFS2 dosyanızın içine atın.

ROFS2 yi paketleyip flash layın kolay gelsin.

================================================== ==============

===== SAMSUNG OMNIA EV EKRANI =====

1-) c2z patch ini aktif edin.
    2-) Linkteki 10207254 yi indirin.
    3-) 10207254 içinden çıkanları hafıza kartınızda sonra x-plore ile yada başka bir programla c:\private içine atın.
    4-) Telefonu yeniden başlatmadan önce Ayarlardan ev ekranı kısmına gelip BASIc i seçin
    5-) Omnia Homescreen i kullanmaya başlayabilirsiniz

yada

6-) rof2 nin içine atın bu dosyaları ve paketleyip flash layın.

Kolay gelsin.

EK:
    http://forum.dailymobile.se/index.ph...0;attach=44258

BEŞ EV EKRANI

1. OMNIA Ev Ekranı
    2. NAVIGATION BAR (Satio)
    3. 6 icons Ev Ekranı
    4. 8 icons Ev Ekranı
    5. Contact's Bar

Ev ekranlarını eklemk için

http://forum.dailymobile.se/index.ph...0;attach=52437

likteki dosyaları c:/private/10207254 klasörünün içine atın ama c2z yi aktif etmelisiniz atmadan önce

yada rof2 yi açın /private/10207254/ içine atın bu dosyaları. sonra paketleyip flash layın.

Kolay gelsin.

Vodafone Ev Ekranı için : Kaynakhttp://forum.dailymobile.se/index.php?topic=17229.0

#16. Kapanış Animasyonunu ve Sesini değiştirmek

bunun için rofs2/data klasörüne girip startup.gif , shutdown.gif ve shutdown.mp3 , startup.mp3 dosyalarını değiştirebilirsiniz.

#17. Paket Program Oluşturmak

Diyelim ki flash ve formattan sonra tek tek program kurmak ile uğraşmak istemiyorsun. İstediğin Programları birkere de yükleme yarayan bir yöntemi var.

Bunun için şu yazıyı okudum tam Türkçeye çevirip örnek vererek daha sonra yazacağım.

'Auto Installer is app for auto-silent install apps after flashing/hard reset.
    Instructions:
    1. Download AI.rar
    2. Extract it to rofs folder, sys folder to sys folder etc.. and pnht will be new folder
    3. Put sis,jar files to "pnht/c" folder if apps have to be installed on C drive
    4. Put sis,jar files to "pnht/e" folder if apps have to be installed on E drive
    5. Edit some "starter*.rsc" for auto starting "AI.exe"
    For example:
    Edit "starter_background_apps.rsc" and change "mce.exe" to "mc1.exe", then rename "AI.exe" to "mc1.exe"
    6. Set install options in AI.ini - AI.ini have to be in z:\pnht\ or e:\pnht\
    7. Done, flash phone
    On first start-up it will install all apps from :
    z:\pnht\c
    z:\pnht\e
    e:\pnht\c
    e:\pnht\e
    e:\private\10202dce\ - set this option in AI.ini
    In "c:\logs\PNHT\log.txt" you will find installation log.
    If you want to run installer again just delete "AI.txt" form "c\data\" folder and restart phone. When installer will not find any file to install in folders he will start again after reboot.
    When at least one file will be installed, installer will create AI.txt file in Data folder and will not start at next boot.
    '

#18. Bluetooth ismini Değiştirmek

Bluetooth ismini nasıl yazıyorlar merak edenler ;

*.CORE\private\100069CC\DefaultBTReg.ini açın ve 'Nokia 5800 XpressMusic' yazan yere istediğinizi yazın !!!

#19. Default temayı değiştirmek.

ROFS2\private\10202be9\101F876F.tx dosyasını aç.

Son satırda ' 0x14 string "200039EF" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail ' yazıyor.

200039EF bu numara UID numarasıdır. Bu numarayı default yapmak istediğin theme nin numarası ile değiştirip kaydet ve jaf ile flashla. KOLAY GELSİN. SONUCUNU BEKLİYORUM...

Not : UID numarası öğrenmek için , entegre etmek istediğin theme nin sis dosyasını siscontents160 programı ile aç. Dosyaları extract etmeden önce programın sol üst köşesinde Package UID : 0X******** yazıyor.

UID kodun kırmızı ile yazdığım ******** kısmıdır.

alıntı: NomadCRY

Nokia Editor Beta7 programını BURADAN indirin.

2. ev ekranına saat ve tarih eklemek
    Programı açın.Open a tıklayın.Benim modladığım V1.3.2 rofs2 dosyasını açın..2-3 sn sonra Excract butonuna basın.
    quote:

rofs2.img extracted to rofs2 folder, edit files in rofs2 folder and then click Repack
    Bunu diyene kadar bekleyin.
    Sonra Programı açtığınız klasördeki rofs2 klasörüne gidin.private/200159c0/install/profile/hsps/00 klasörünün içindeki widgetconfiguration.xml dosyasında true yazan yeri false yapıp kaydedin.

Son olarak Repack'e basın.Bu işlem çok uzun sürecektir.Yanıt vermiyor yazısı çıkabilir umursamayın bekleyin.En sonda DONE DONE DONE diyecek.Programı kapatın.Ve programı çalıştırdığınız klasöre gidin.Orada bir tane REB- ile başlayan rofs2 dosyasını göreceksiniz.Başındaki REB- yazısını silin.Ve dosyanız hazır.

Boot ekranları

http://www.multiupload.com/SUN7VPXE9A

Benim modladığım V1.3.2 rofs2 dosyasını açın..2-3 sn sonra Excract butonuna basın.
    quote:

rofs2.img extracted to rofs2 folder, edit files in rofs2 folder and then click Repack
    Sonra Programı açtığınız klasördeki rofs2 klasörüne gidin.boot/data klasöründekilerle eklemek istediğiniz boot ekranlarını değiştirin.

Ardırdan bildiğimiz gibi repack.

LightCtrl programını kaldırmak

Benim modladığım V1.3.2 rofs2 dosyasını açın..2-3 sn sonra Excract butonuna basın.
    quote:

Sonra Programı açtığınız klasördeki rofs2 klasörüne gidin.

private/101f875a/import içindeki [E2D092F5].rsc dosyasını silin.

private/10003a3f/import/apps içindeki LightCtrl_reg,LightCtrl_reg ( iki tane var aynı dosyadan ) , LightCtrl_reg.r30,LightCtrl_reg.r31 dosyalarını silin.

private içindeki E2DD092F5 klasörünü silin

resource/apps içindeki LightCtrl.mbm,LightCtrl,LightCtrl ( iki tane dosya aynı dosya var ikisini de silin ) , LightCtrl.r30, LightCtrl.r31 dosyalarını silin.

sys/bin içindeki LightCtrl, LightCtrlStarter dosylarını silin.

Ve bildiğimiz gibi Repack.

FileBrowser'ı kaldırmak

Artık ilk yapacaklarınızı bildiğinizi düşünüyorum.İlk kısmı atlıyorum.

private/10003a3f/import/apps içindeki filebrowser_reg.rsc

resource/apps içindeki filebrowser.rsc, filebrowser_aif.mif, filebrowser_extraicons.mif

sys/bin içindeki FileBrowser, FileBrowserFileOpClient.dll, FileBrowserFileOpServer

dosyalarını sil.

Repack and flash.

Yazılımdan Sound Waves veya Nokia Theme White hariç diğer temaları kaldırmak.

private/10207114/import içindeki 101f84b9 klasörü hariç diğer klasörleri silin.

resource/skins klasörüne de aynı işlemi uygulayın.

Eğer Nokia Theme White da dursun istiyorsanız 20022F28 klasörünü silmeyin.

Repack and flash.

Tuş kilidini yatay ekranda da çalışır yapmak.

Bunu indirin yeter.Dosyaları nereye atacağınız zaten yazıyor içinde.Söylemesem olmaz eğer bunu uygularsanız arama ekranı yan döner.Bu size gelen veya giden aramalarda zorluk çıkarabilir.

Telefonu sadece yatay olarak kullanmak.Telefonu dik tutsanız bile yatay olur.

http://www.mediafire.com/?v9w32n6rdn46tt2

Bu modu uygulayın.C:\Private\10282BC4\Rules\theodore_Qwerty.rul Dosyasını indirdiğinizle değiştirin.

@ Holyangelic'in paylaştığı 3 mod.Tuş ışıkları sorunu kalkar.Açılış kapanış ekranı orijinal haline döner.

1. Telefonu kilitleyince tuş ışıklarını kapatır ( Gelecek veriyonda zaten olacak. )
    2. Açılış ve Kapanış orjinal hale döner
    3. Ayrıca kendi kullandığım menü düzeni benden olsun (Çok rahat ve kullanışlıdır. Kurulan programlar kendi klasörüne gider - Bazıları olmayabilir )

http://www.mediafire.com/?yyt4pgzrbpa64dz

Tuş kilidi titreşimini kapatır.Nasıl yapacağınızı artık biliyorsunuz.Yukarıyı okuya okuya ezberlemiş olmanız lazım.

http://www.multiupload.com/FQPXIMBXA5

NDrive v9.3.14 GPS Yazılımı Kurulum Kılavuzu by Reis-i Eagles™

Kurulumun devamını görmek için googleye NDrive v9.3.14 GPS Yazılımı Kurulum Kılavuzu by Reis-i Eagles™ yazınız ve ilk çıkan linke tıklayınız

yada

kurulum anlatımı için lütfen eki indiriniz.
    not: Word 2007 ile oluşturulmuştur!

aradaki alt çizgiyi "_" kaldırınız.

http://rapid_share.com/files/438946875/Ndrive_Kurulum_anlatae_mae_.rar

Ndrive kurulum dosyası yukarda bahsi geçen siteden indirmeyiniz.aslında kurulum dosyasında bir problem yok fakat cfw bu kurulum dosyasını kabul etmiyor.kurulum dosyası için lütfen aşağıdaki linki indiriniz.

@42_SeNTeZ_42 teşekkürler

http://hotfile.com/dl/90812555/e8c16e1/NDrive-_PipsYok.rar.html

alıntı: .::Orochi::.

C6 v20.0.041 Türkçeleştirmek için linkteki dil dosyasını nfe ile yazılıma eklemeniz ve v20.0.042 modu için verdiğim atılacak dosyalar + aylin dosyalarını eklemeniz yeterlidir...
    link
    http://www.multiupload.com/BO9J7PIBVU

C6 v20.0.42 Türkçeleştirme
    Yabancı Modderlerin Yaptığı Bir Çok Fw Türkçe Yapılamıyordu Artık Yapabileceksiniz
    Çok Basit Bi İşlem 1 kaç Dk Fw lerimiz Türkçe Dil TR T9 ve Tam Qwerty Klayeli Şekilde ELimizde Olucak

Anlatıma En Kısa zamanda resim Ekleyeceğim Kusura Bakmayın

Yapıcaklarınız NFSE edi Programı ile Türkçeleştirilecek ROFS dosyasını Açıyoruz
    EXtract Diyoruz Yazılımız Açıldıktan Sonra Tools butonuna Basıp language Manager giriyoruz
    delete Language Bölümüne Gelip burdan ingilizce haricindeki Dilleri siliyoruz
    Daha Sonra import/Export language Bölümüne Giriyoruz Verdiğim Paketteki Tr Dİl Dosyasını Seçip Yüklüyoruz
    Daha Sonra verdiğim paketteki Atılacak Dosyalar KLasöründeki Tüm Klasör ve Dosyaları NFSE ile Yazılıma Ekliyoruz
    Son Olarak Forumdan Veya Netten Ovi Maps ve Conversation Kullanacaksanız Programları Bulup Yazılıma Ekleyin

Not: OviMaps Kullanmayacaksanız NFSe ile Arama Yaparak Smart2go be Mapslazer isimli Tüm Dosyaları Silin + ovi Maps 3.06 linki Eklendi...
    Conversation Kullanmayacaksanız yine Conversation isimli tüm Dosyaları Silin Yazılımı Kapatıp Yükleyin işlem tamamdır ( Conversation ingilizce versiyonunu Ekledim Türkçesi Elimde Yok :) )
    Aşağıya link Olarak Mesaj Okuyucu için Türkçe Dil ve Aylin Ses Dosyalarınıda EKledim Bu paketide Açıp içindeki Klasörleri yazılıma EKleyin
    +n8 kamera çekim seslerinide ekledim

Nfse link
    http://www.4shared.com/file/OL1y2o2M/NFEsdt.html

TR Dil Dosyaları
    http://www.4shared.com/file/M21Fn_NS/tr_Dil_By_Orochi.html

Mesaj Okuyucu TR Dil + Aylin
    http://www.4shared.com/file/0Y_gK5qs/Aylin.html

Ovi Maps 3.06 4 Türkçe
    http://www.4shared.com/file/lblr1FJ2/ovi_maps_306__For_CFW_By_Rawan.html

vivaz Conversation Eng
    http://www.4shared.com/get/Tnx2Eegc/Vivaz_Conversation.html

java RunTime 2.0.2
    http://www.4shared.com/file/3UFmG_t2/java_runtime_2_0_2.htm

tam ekran menu modu

link
    http://www.multiupload.com/VO0ITOC2ET

N8 menu vs tüm sistem ikonları en son düzenleme 22 aralık link Yenilendi

link
    http://www.4shared.com/file/HW5xfZSQ/N8_icons_final_5800-c6_v20_2.html

Music çalar 15.1 mod 15.2 deki ozellikler var lyric okuma çalişıyor ama tam 15.2 degildir Yazılıma Entegre Ettikten sonra telefon müzik çalar guncellemesi var diyecektir
    link
    http://www.4shared.com/file/GyVfAi-_/Music_Player_1521034_By_Orochi.html

Nokia Editör Beta 0.7 COR(C00) ve uda Dosyalarını Düzenlemek için
    link
    http://www.4shared.com/file/iL6D1kKM/NokiaEditor_Beta7.html

SisContents Sis Sisx programları açarak yazılıma entegre etmenize ayrıca mif açar sis sisx mif dosyaları açıp yeniden paketleyebilirsiniz

Link
    http://www.4shared.com/file/qE9JFRfX/siscontents1651.html

4X4 Menu Düzeni
    http://www.4shared.com/file/Vh7n0aDg/4X4_Menu.html

5X4 Menu Düzeni
    http://www.4shared.com/file/Zs3RQJ0Z/5X4_menu_2.html

Muzik çaların sadece E:/Music Klasörününden Parçaları Okuması için gerekli Mod
    http://www.4shared.com/file/Ah1KeZsQ/Change_Default_Music_Search_Lo.html

DZmusickey tuşlar Kilitli İken Müzik Kontrolu
    Programı çalıştırmak için Bi Kere açmanız Yeterlidir Ekrana Bi Şey Çıkmaz Ama Program Çalışır
    ( Kamera tuşu Play/pause Yes Geri No İleri )
    http://www.4shared.com/file/eaWTUb1u/dzmusickey_unsigned.html

LuziQ Menu Mod
    Mod İngilizcedir Verdiğim Paketin içinde Rofs2\private\200113DD\content\14 klasöründeki matrixmenudata.dtd dosyasını Not defteri Veya farklı Bi Editör ile Açıp Menudeki Klasörlerin İsimlerinin Ne Olucağını Yazınız
    link
    http://www.4shared.com/file/vwLaOUzJ/Menu_Mod_by_LuziQ.html

Usb kablosunu Taktığınızda Telefon Dosya Yöneticisi Moduna Geçmesi İçin Gerekli mod
    http://www.4shared.com/file/LDIyZTpw/USB_Mass_Storage_Default.html

Bluetooht İsmini değiştirme verdiğim paketteki İni Dosyasını Not Defteri İle Açıp istediğinizi Yazıp Rofs2 ekleyin
    http://www.4shared.com/file/YP8dvGQ-/C6_Bluetooth_Name.html

ROFS2 Language Tool by Gonizah v1.9.9
    Program nfe ile açtığınız Yazılımlara Dil Ekleyebilir Mevcut Dilleri Silebilir
    ve Dil Dosyalarını Yedekleyebilir NFE nin Yedeklemesinde Olduğu Gibi Dil Dosyasını LNG Olarak Kayıt Etmez Dil Dosyalarını Açık Şekilde Yedekler Rxx vs Dil Dosyalarını NFE ile Dİl Ekleyemediğiniz Yazılımlara Bu Program İle Dil Ekleyebilirsiniz Program NetFramework 4.0 ve üzeri ile Çalışır
    http://www.4shared.com/file/qIti45Ax/ROFS2_Language_Tool_by_Gonizah.html

C6 v20.0.042 Modu İçin TV çıkışındaki Hataları Düzeltmeye Yarayan Mod
    http://forum.pnht.pl/showthread.php?1718-Nokia-5800-port-C6v20.0.42-TV-Out-fix

N8 Stili Tuş Klidi Menuyu luziQ Menu Veya Farklı bi Menu Modu Kullanıpta N8 Stili Tuş Klidi Kullanmak İsteyenler Bu Modu Yazılıma Eklesinler
    http://www.mediafire.com/?sm7lq4sh81roiis

/>

2X3 Menu Düzeni
    http://www.4shared.com/file/ImVFSTEu/Menu_2X3_Icons_By_Thmz.html

3x4 Orginal Menu Düzeni
    http://www.4shared.com/file/NLH3qUuD/3x4_menu.html

batarya mobitör widget 1.2
    http://www.4shared.com/file/uB_r4qBh/NokiaBatteryMonitor_v1_2_en_13.html

Rom patcher 2.4 Son Versiyon
    http://www.4shared.com/file/4R5EkJ-R/rompatcherplus_24.html

Xclear 1.9 Python Tabanlı Temizlik Aracıdır Telefondaki Gereksiz Dosyaları Siler rami Sıkıştırır
    link
    http://www.4shared.com/file/o0yC16TM/X-Clear_v19_EN_by_Emadrallah.html

X-Plore 1.51 En İyi Dosya Yöneticisi
    link
    http://www.4shared.com/file/_0zmc75P/x-plorer.html

Accel Switch Tek Tıkla Sensörü Açıp Kapamanıza Yarar
    link
    http://www.4shared.com/file/YkfSZ1bw/accelswitch.html

Oplogo Changer Türkçe Operator Logosuna Resim eklemeye Veya Operator Logosunu Gizlemek için
    link
    http://www.4shared.com/file/9aF0r4J9/OpLogo_Changer_v003_trke.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 28 Aralık 2010; 0:29:26 >

• Ben destekliyorum :)
  • ingilizce bilen bir arkadaş daily de bulunan modları takip edip bu konuya yazabilirse çok süper olur. ben v52 kullanıyorum ama v51 kullananların işine yarayacak bu konu. çok güzel düşünmüşsün ellerine sağlık
  • ha bide nomad'a şartlandırmaya gerek yok üzerine düşülürse daha ciddi şeyler de çıkabilir. nomad'e bağlı kalmak niye
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfckmk
    ha bide nomad'a şartlandırmaya gerek yok üzerine düşülürse daha ciddi şeyler de çıkabilir. nomad'e bağlı kalmak niye

Tabiki isteyen istediği cfwyi düzenleyebilir ama arkadaşın dediği kendi 2.0 ımızı kendimiz yapalım diyor :)
    Yani anlayacağınız arkadaş NomadCRY ı zorlamıyalım onu acele ettirmeyelim diyor birçok kişi burada nomadın yeni cfw sini bekliyor
  • quote:

ingilizce bilen bir arkadaş daily de bulunan modları takip edip bu konuya yazabilirse çok süper olur. ben v52 kullanıyorum ama v51 kullananların işine yarayacak bu konu. çok güzel düşünmüşsün ellerine sağlık

Evet modlar yazılabilir
    İngilizce bilirim az çok burada çeviririm ama yinede ben uzman anlarım ingilizceden diyen varsa gelsin :)
  • bir kaç yararlı site
    bu ara sanırım sunrise 1.3.2 yazılımını indirmeyenler indirmesin çünkü işe yaramayacak. C6 bir telefon modeliymiş.nokia C6
    yazılım C6 yazılımı 5800 a port edilmesi.

yararlı siteler "-" kaldırınız;
    http://forum.pn--ht.org/showthread.php?1262-Firmware-C6-00-V20.0.041-on-5800-amp-5530-by-Binh24!
    http://forum.daily--mobile.se/index.php?topic=35724.0
    http://www.cep--team.net/forum/Thread-5530-5800-icin-c6-yazilimi-ve-dil-dosyalari--24089
    http://forum.pn--ht.org/forumdisplay.php?26-Custom-Firmware-Releases [genel cfw takibi için kesin takip etmeniz gereken bir link]

mümkün olduğunca link toplamaya çalışıyorum.sağlam ile yalan dolan linkleri ayırıp eleyip sağlamları bir köşeye alacağım.sonrasında onları incelemeye ve tabiki cfw yi editlemeye başlıyacağım.ing olarak v2.0 yayınlanabilir :) ama türkçe dil paketinide arıyorum.sanırım v2.0 ingilizce olarak çıkmış :)

1-2 türkçe link "-" leri kaldırınız.

http://www.ma--xicep.com/symbian-v9-4-sistem-modifikasyon-uygulamalari/pandora-c6v20-2nd-edition-sok-turkce-3x4-4x4-5x4-423692.html
    http://www.ma--xicep.com/symbian-v9-4-sistem-modifikasyon-uygulamalari/yeni-25-11-2010-nokia-5800xm-v51-icin-nokia-c6-v20-megalomaniax-tr-orjinal-4x4-4x5-menuler-426469.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Aralık 2010; 23:44:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neyin nasıl yapıldığı yabancı forumlarda vardır bunları çevirecek arkadaşlar lazım
  • yakında cwf patlaması yaşar forum
  • destekleriniz için teşekkürler.hep beraber kendi cfwmizi yapacağız inş :)

linkleri paylaşmamın sebebi akşam 21:00 a kadar mesai ye kalıyorum.şu aralar işlerim yoğun.linklerde ayrıntılar gözümden kaçabilir.sizde incelerseniz kaçırdığım yerde uyarırsınız.ama v2.0 a kavuşmak :)
  • c6 v20'ye Türkçe eklemek için. Navifirmden orijinal c6 v20 yazılmını indirip Türkçe dili NFE ile çıkarıp yine NFE ile fwye gömebiliriz. (ben Rusça ekledim bu şekilde)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

c6 v20'ye Türkçe eklemek için. Navifirmden orijinal c6 v20 yazılmını indirip Türkçe dili NFE ile çıkarıp yine NFE ile fwye gömebiliriz. (ben Rusça ekledim bu şekilde)

ingilizce olan dili rusçamı yaptın?
    son paylaştığım linklerde türkçe cevirilmiş.düzenlenmeyen 1-2 kısım kalmış.araştırıyorum bulursak bu işi erkenden çözeceğiz inş
  • quote:

c6 v20'ye Türkçe eklemek için. Navifirmden orijinal c6 v20 yazılmını indirip Türkçe dili NFE ile çıkarıp yine NFE ile fwye gömebiliriz. (ben Rusça ekledim bu şekilde)

nasıl olduğunu anlatırsan çok güzel olur dostum
  • İngilizce ve Türkçe'nin yanına Rusça ekledim. (Pandora'da uyguladım bunu şu an Rusça kullanabiliyorum)

NokiaFirmwareEditor (NFE) ile nasıl d,ile ekleneceği Reis-i Eagles abimizn sitesinde var. Türkçe'yi (veya başka bir dil Rusça gibi) eklemek için önce Navifirm'den Uygun FW'yi indiriyoruz (rm-612 olması lazım) Sonra NFE ile Rofs2 dosyasını açıp Tools>Language Manager>İmport-Export languages'ten çıkarmak istediğimiz dili seçiyoruz (Türkçe) Export diyoruz sonra. Program dil paketini çıkarıyor. Dil paketini aldıktan sonra. Yine NFE ile bu sefer dili eklemek istediğimiz FW'yi açıyoruz (v51 c6v20 olan) Açtıktan sonra Tools>Language Manager>İmport-Export languages giriyoruz tekrar, bu sefer import language diyoruz ve Türkçe'yi seçiyoruz. Yine biraz bekliyoruz program dili ekliyor. Bu kadar sonra repack edip flaşı basıyoruz telefona. Ama dikkat etmemiz gereken bir nokta var rof2 dosyasının boyutu 112mb geçmemeli.

not: Dil silmek istersek de Tools>Language Manager>Delete Languages kısmını kullanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 3 Aralık 2010; 0:02:57 >

• quote:

İngilizce ve Türkçe'nin yanına Rusça ekledim. (Pandora'da uyguladım bunu şu an Rusça kullanabiliyorum)

NFE dediğin nokia editör herhalde.şimdi ne demek istediğini anladım.bende onu demeye çalışıyorum.c6 v2.0 nin ingilizcesi mevcut fakat türkçe dili yok.bir kısmı türkçeye çevrilmiş.türkçe dili olsa ekler paylaşırdık hemen ama malesef.arayalım onuda buluruz inş

http://www.ma--xicep.com/symbian-v9-4-sistem-modifikasyon-uygulamalari/pandora-c6v20-2nd-edition-sok-turkce-3x4-4x4-5x4-423692.html

"--" leri kaldırınız.
    linkteki bir kısmı türkçe olan c6 v2.0 ı indireceğim.ilerde türkçe dili bulursam direk indirip port edeceğim.isteyen tam olmasada türkçe c6 v2.0 ı indirebilir.
    3x4-4x4-5x4 menülü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 2 Aralık 2010; 23:59:18 >

• Yine de Nomad'in emeği var izin alınmıştır umarım. Eğer alınmış ise sorun yok tabi ki herkes yapabilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: HolyAngelic

Yine de Nomad'in emeği var izin alınmıştır umarım. Eğer alınmış ise sorun yok tabi ki herkes yapabilmeli

c6 yazılımı ile sunrise yazılımları bir değil ayrı ayrı.o yüzden sunriseyi kullanmıyoruz.ama yinede onlara sunriseyi çıkardıkları için teşekkürler.onlar yolu açtı.bizde kendimizce birşeyler yapmaya çalışıyoruz ki öyle gözüküyorki pek de düzenleme yapmaya gerek yok gibi. c6 2.0 çıkmış bile.Türkçesini bulursak bi iş tamam gibi
  • navifirm den c6 nın orjinal yazılımı indirilerek içerisinden türkçe dil dosyaları alınabilir heralde.
  • mükemmel olur desteklerimiz sizinle arkadaşlar
  • quote:

quote:

nasıl olduğunu anlatırsan çok güzel olur dostum

NokiaFirmwareEditor (NFE) ile nasıl d,ile ekleneceği Reis-i Eagles abimizn sitesinde var. Türkçe'yi (veya başka bir dil Rusça gibi) eklemek için önce Navifirm'den Uygun FW'yi indiriyoruz (rm-612 olması lazım) Sonra NFE ile Rofs2 dosyasını açıp Tools>Language Manager>İmport-Export languages'ten çıkarmak istediğimiz dili seçiyoruz (Türkçe) Export diyoruz sonra. Program dil paketini çıkarıyor. Dil paketini aldıktan sonra. Yine NFE ile bu sefer dili eklemek istediğimiz FW'yi açıyoruz (v51 c6v20 olan) Açtıktan sonra Tools>Language Manager>İmport-Export languages giriyoruz tekrar, bu sefer import language diyoruz ve Türkçe'yi seçiyoruz. Yine biraz bekliyoruz program dili ekliyor. Bu kadar sonra repack edip flaşı basıyoruz telefona. Ama dikkat etmemiz gereken bir nokta var rof2 dosyasının boyutu 112mb geçmemeli.

not: Dil silmek istersek de Tools>Language Manager>Delete Languages kısmını kullanıyoruz.

@RM36CB

Yani Rusça'yı bu şekilde ekleyip kullandığıma göre Türkçe içinde olur bence.

not: Şimdi navifirmden c6 yazılımını indireceğim. Türkçe dil paketini çıkarıp buraya eklerim. Tamam gerek kalmadı mstfckmk verdi sağolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 3 Aralık 2010; 0:10:33 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.