Şimdi Ara

Peewee'den çocuklara hitap eden taşınabilir bilgisayar; Power 2.0 Laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Teknolojinin hızla ilerlemesiyle bilgisayarla tanışma yaşı da hızla düşüyor. Bu hedefle, çocuklara yönelik olarak ürettiği özel taşınabilir ve masaüstü bilgisayarlarla bilinen PeeWee; ürün gamına yeni bir bilgisayar ekledi; Power 2.0 Laptop.


    Firmanın son taşınabilir bilgisayarı gücünü 1.6GHz’lik Atom N270 işlemcisinden alıyor. 30GB’lık depolama alanı sunan bilgisayar, 1GB’lık bellek ile gelirken; bu kapasite 2GB’a kadar yükseltilebiliyor. 8.9 inçlik ekranında 1024x600 piksellik görüntü sağlayabilen cihazda, dahili olarak internet kamerası SD/MMC kart okuyucusu da bulunuyor.


    Windows XP ile gelen Power 2.0 Laptop, enerji ihtiyacını karşıladığı 4 hücreli bataryasıyla 4 saate kadar kesintisiz çalışma vaat ederken; çocukları hedef aldığı için klavyesi su geçirmiyor ve 50 cm’e kadar olan düşmelere mukavemet gösteriyor. 22.1 x 18.5 x 3.8 cm boyutlarında olan bilgisayarın ağırlığıysa 1,36 kgf…


    Fabrika çıkışlı olarak üzerinde 15 eğitici oyunun da bulunduğu Power 2.0 Laptop’un satış fiyatıysa 450 dolar olarak belirlenmiş.















  • Özelliklerine göre fiyatı yüksek.
  • katılıyorum bide bu ülkemize gelince kdv filan derken 750lira olur hayatta para verilmez cocuk diye iyice işi cıvıttılar satamayınca cocuklara kazıklayalım diyorlar anlamıyorlarya ondan
  • o fiyata netbook satılıyor adam gibi..

    artı böylesine bir cihazda arm tabanlı bir işlemci ile android kullanılarakta çocuklar için bir oyuncak yapılabilirdi.. böylece hem daha ucuz olurdu hem daha basit hemde daha uzun pil ömürlü...
  • düşünce güzel fakat fiyat biraz daha düşük olmalı. bi de klavyenin su geçirmeme olayı saçma olmuş.komple su geçirmeyen bi sistem hazırlasalar daha güzel olurmuş.usb çıkışları filan kapaklı olsa mesela...
  • Ya ben hayatımda bu kadar sığ düşünce yapısı görmedim. Harbi helal olsun size.

    Bakın bakalım 30 Gb. harddisk üretiliyor mu ?
    Netbook'ların klavyesi su geçiriyor mu ?
    50 cm den yere atın bakalım bir şey olacak mı ?

    Sanki koca adam kullanacak gibi: "Bu fiyata normal netbook var."
    Batuist bari sen yapma.

    O zaman ben de diyorum : "İçinde SSD'de var mı ???"

    Düzeltme: Eksik harf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 2 Aralık 2010; 17:25:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocKing

    Ya ben hayatımda bu kadar sığ düşünce yapısı görmedim. Harbi helal olsun size.

    Bakın bakalım 30 Gb. harddisk üretiliyor mu ?
    Netbook'ların klavyesi su geçiriyor mu ?
    50 cm den yere atın bakalım bir şey olacak mı ?

    Sanki koca adam kullanacak gibi: "Bu fiyata normal netbook var."
    Batuist bari sen yapma.

    O zaman ben de diyorum : "İçinde SSD'de var mı ???"

    Düzeltme: Eksik harf.

    tamam düşünce güzel olabilirde birde şöyle düşün.. Bu cihazı kullanıcak yaştaki kitle için windows XP bence biraz abartı kaçmış. Dediğim gibi hem daha fazla ailenin çocuklarına alabilmesi için daha uygun bir maliyetle üretilebilinecek arm tabanlı android işletim sistemli bir cihaz daha erişilir olurdu.. kaç kişi bunu çocuğuna alabilir mesela? diyelim dediğim gibi XP yok atom yok arm ve android var.. hem arabirimi xp gibi değil bir çocuğun çok daha akıcı ve anlayarak kullanabileceği bir şekilde olur hem daha performanslı çalışır hemde android marketten indirebileceği o kadar çok küçük ve kullanışlı program ve oyun var ki bence çok çok daha kullanışlı olurdu.. Çocuk XPyi ne yapsın?? yoksa ben bu cihazın üretilmesine karşı değilim sadece adamlar yola çıkmışlar ama açıyı baştan sapıtınca ilerledikçe yol daha da açılmış.. bu şekilde daha ucuz daha erişilir hemde çocuklar için kullanımı daha zevkli bir cihaz olurdu...




  • Doğru söylüyorsun Batucum da genelde aileler çocuklarına bu tip cihazlar alırken bilgisayarı öğrensin falan diye düşünüyor.

    Windows 7 olursa da sistem biraz yavaş çalışacağı için XP yapmışlar. Yoksa dediğin gibi ucuz sistemleri esasında Asus eeePC projesi olarak yapmıştı. Zaten bu Netbooklar o proje sayesinde ortaya çıktı.

    Zaten piyasada 8" ekranlı N270 işlemcili ve 1 Gb ramli olup 80Gb harddiskle birlikte 250$ fiyatlara satılan model var. Ona XP yüklenip kullanılabiliyor.

    Bunun daha pahalı olmasının nedeni 30Gb olduğu için SSD düşmeye dayanıklı olması açısından, çocuklar klavyeye bir şey döker diye su geçirmek olmasından dolayı.

    Zaten bu yüzden çocuklar için.

    "komple su geçirmeyen bi sistem hazırlasalar daha güzel olurmuş.usb çıkışları filan kapaklı olsa mesela... "

    şeklinde bir şey yazılmış. Arkadaşlar herhalde cihazı alıp yağmurda yürüyüşe çıkılmayacak veya denizde yüzerken kullanılmayacak. O çok gereksiz olurdu bu cihaz için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.