Şimdi Ara

işlemci hızı ve Video oynatma....sorun var, yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha yeni AMD sisteme geçtim...

GA-MA78G-DS3H anakart
    pheneom 2 X4 940 B.E. @ 3,0 ghz
    3 gb ram
    windows 7
    512 mb 8800GTS
    coolermaster 460 watt.....

neyse ilk sorunum şudur, intel deki gibi (iest) olan "cool&quit" i açtığımda, çarpan kendini otomatikman 4X seviyesine çekiyor kullanılmadığında işlemci....bu normal...

ama normal olmayan şey, (özellikle de HD filmlerde) videolarda sistemin takılıp, takıldığı anda işlemcinin çarpanı arttırması, sonrasında ise rahatladığında filmin (15-20 sn sonra veya daha erken) yeniden takılması(çarpan yine düşmüş oluyor) ve yeniden işlemci hızının artması.....bu döngü sürüp gidiyor....

çarpanı "auto" moddan 15x yaptığımda, bu sorun çözülüyor ama işlemci boş yere daha fazla Watt çekiyor...daha çok ısınıyor....
    4x de 42,90 watt yazıyor anakartta, 15x de 137,80 watt yazıyor..... Psu fanı biraz daha devirli çalışıyor ve psu sıcak hava üfürüyor....

"hadi dedik, işlemciye yük bindirmeden izleyelim" Splash Pro isiimli Gpu üzerinde encode yapan program indirdim...aynı sorun yine devam etti....

Gpu-z dan bakında "video engine" en fazla %19 oluyordu ama yine takılıyordu....
    işlemciyi 3,0 ghz yaptığımda ise en fazla %16 oldu....bu durumda yine kasmadı....

on-board ekran kartı HD3200 ile de denedim sonuç aynı.....

nvidia driverini değiştirdim (260.99 yüklü) sonuç aynı , farklı sürücüde denedim....

codec leri yeniden yükledim (k-lite mega pack) sonuç aynı....
    (bsplayer, media player classic, media player 12, VLC, splash pro hepsinde hüsran)

yani ne yaptıysam "auto" çarpan modunda güzelce HD film izleyemedim....

bundan önce e5300 vardı, default (2,6 ghz ve iest açık....1200 mhz ye düşüyordu en düşük çarpanda) hiç sorun çıkarmamıştı....
    hatta o-board Gma 4500 ile de FullHD izledim (1080p) " bana mısın?" demedi

buna bir çare var mı? windows da yeni kurulu? Hardware mi yetmiyor? software olarak çakışma mı vardır? ya da auto yaptığımda alt limiti 6x yapabilir miyim?

Ayrıca o.c. yapacağım... bu HT nedir?? ne işe yarar? "Auto" mı kalsın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.