Şimdi Ara

NFC teknolojisi ile temassız kredi kartı taşımaya son!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Orta Doğu'nun en büyük telekomünikasyon konferansı Telecoms World Middle East 2010 Konferansı'nda, Garanti ile işbirliği yaparak hayata geçirdiğimiz NFC-Yakın Alan İletişimi Projesi ile "En İyi Yeni Ürün" dalında ödüle layık görüldüğümüz teknoloji, hizmete girdi.

    30 Kasım tarihinden itibaren mevcut sim kartların NFC teknolojili sim kartlar ile değiştirilmesi ile hayata geçebilecek Yakın Alan İletişimi Teknolojisi ile artık kredi kartı taşımaya son!

    Garanti Bankasına ait kredi kartlarınızı Avea Sim kartınıza tanımlatarak, artık temassız işlem özelliği (Pay Pass teknolojisi) geçen tüm Pos cihazlarında telefonunuzu yaklaştırmanız yeterli olacak..

    Konuyla ilgili detaylı ve resmi açıklama geldiği zaman ekleme yapacağım. Kendi anladıklarım ve bilgim paralelinde hizmet verilmeye başladığı için bu metni hazırladım. Hepimize hayırlı olsun!..

    Resmi bayi duyurusundan;

    "BonusluAvea ile ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başlıyor. Avea Mobil Cüzdan içerisinde yer alan BonusluAvea ile artık cüzdan taşımaya son!!!

    Avea ve Garanti işbirliğiyle büyük bir başarıya imza atılarak geliştirilen BonusluAvea; NFC teknolojisi ile çalışan temassız banka ve kredi kartı uygulamasıdır. BonusluAvea ile abonelerimiz yanlarında banka veya kredi kartı taşımadan AVEA NFC SIM kartları içerisinde yer alan uygulamayı kullanarak alışverişlerini cep telefonlarıyla temassız olarak gerçekleştirebilecekler.

    BonusluAvea, Türkiye’de ve dünyada MasterCard® PayPass™ logosu olan tüm noktalarda kullanılabilir. Abonelerimiz Garanti Bankası’nın temassız özelikli tüm kredi ve banka kartları gibi BonusluAvea’da da tek seferde 35 TL’ye kadar olan ödemelerini şifresiz ve imzasız olarak gerçekleştirebilecekler."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 1 Aralık 2010; 17:35:49 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: bungee20

    Bütün kredi kartları temassız oldu, bütün üye iş yerlerinde temassız pos var, bütün bu temassız poslar çalışır durumda ve kasiyerler şakır şakır temassız işlem yapıyorlar da biz mi göremiyoruz Garanti efendi?

    Her şey bitmiş, bir tek bu mu kalmış?

    Ben kredi kartıyla temassız alışverişi, Tansaş'a zor kabul ettirdim, cep telefonumu göstermek mi? Düşünemiyorum.

    Haa bir de işin olayı Avea'ya kabul ettirme boyutu var ki Canlarım benim, daha adıma kayıtlı 5 hattan 2'sini görebiliyorlar. Mobil imza konusunu zaten gördük...

    3 tane temassız kredi kartım var bir tanede saat :) 1 kere kullanamadım:) Pos yok:D İşimin olduğu yerde ykb yada iş bank pass oluyor hep:)




  • Ondan önce RFID gelsin marketlere.Aldığım ürünleri alışveriş arabasından çıkarmadan aynı anda kasadan geçirip parasını ödemek istiyorum.Az öncede haberlerde köprülerden geçişlerde kgs yerine simkartı kullanılacak diyorlardı.Sanırım yine NFC(Near Field Communication) çipi kullanmışlar güzel olmuş.Sinemalara ve restoranlara gelmesi dileğiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible
    3 tane temassız kredi kartım var bir tanede saat :) 1 kere kullanamadım:) Pos yok:D İşimin olduğu yerde ykb yada iş bank pass oluyor hep:)


    Merhaba,

    Temassız kredi kartlarını farklı bankaların pos cihazlarında da kullanabiliyorsunuz, bunda bir kısıtlama yok. Sticker ve saat türünde olanlar için bir yorum yapamayacağım ama kartları kullandırtmıyorlarsa bu tamamen üye iş yerinin hatasıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.