Şimdi Ara

Yeni Macbook Pro 15' hakkında bütün detaylar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
30.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda 1500 TL. civarı i7 işlemcili Casper Laptop almayı düşünüyorum..3/1 fiyatına daha hızlı daha daha ucuz bir makine..sonuçta aynı ekran boyutu fakat 8gb ram :)) 5500tl Macbookpro ya verilmez..Moda diye bilgisayar alan ve hiçbirşekilde %100 özelliğini kullanamıyacak olan kullanıcıların iPhone alıpta sadece telefonla konuşan diğer hiçbir özelliğini kullanamayan conconların tarzıdır. Ayrıca bu ürün Amerika satış fiyatının 2 katı..Yani parayı siz makineye değil Bilkoma veriyorsunuz...Aptallık:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: talat_g5

Apple yani Steve Job parasal kaygılar nedeniyle IBM işlemcilerini terk edip İntel e geçtikten sonra, artık konfigürasyonu uyumlu bir pc ye rahatlıkla Macosx işletim sistemi yüklenmekte..OSX86 formlarında bunu gayet yakınen takip etmekteyim..Sağlam ve konfigürasyonu uygun bir Laptop yada masaüstü PC ye 1000 Dolara Mükemmel özellikleriyle Macosx işletim sistemi yüklenebilmekte..Neden daha çok para verilsin? Sonuçta Bende imac g5 PPC makine var..Bir kere kendi müşterilerini para uğruna satmıştır Steve Job..İntele geçerek kendine ve müridlerine ihanet etmiştir.:)) Düşünsenize ben makineme Snow Yükleyemiyorum binlerce dolar verip İmac G5 PPC aldım 6 ay sonra intele geçti Steve amca..Hackintosh kesinlikle Ruhunu satan Seve amcaya bir ders olmalıdır:))

http://www.appleankara.com/snow-leopardi-usb-diske-ya-da-harici-diske-yedekleme-ve-boot-etme/

Verdiğim linke bir bak derim.Bahsettiğin ''snow yükleyemiyorum'' konusunda sana yardımcı olucaktır,ki aynı makinayı kullanıp bunu uygulayanlar sorunsuz geçiş yapmışlar .

Diğer mesajına yanıtım ise; vay efendim casperlamı kıyaslıyorsun?, yok apple şöyle kaliteli böyle kaliteli demiycem herkesin kendi düşüncesi bu forumda yığınla bu tarz konular geçti beylik laflar etmiycem o yuzden sana casper'ınla mutluklar dilerim,umarım yarı yolda bırakmaz seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 6 Şubat 2011; 0:24:23 >

• Siz benim ne yazdığıma tam dikkat etmemişsiniz sanırım..Steve amca İntele geçti benim makinem PPC işlemci ve Snow leopard desteklemiyor..Yani yüklenmiyor...Eğer hala ısrar ediyorsan şu makaleyi bir oku hatta türkçeye çevir öyle oku..http://lowendmac.com/ed/royal/09sr/death-of-powerpc.html..Bir iddayı ortaya atarken ne demişim yada ne demişler bi araştır istersen..dost tavsiyesi..:))
  • Diğer mesajına yanıtım ise; vay efendim casperlamı kıyaslıyorsun?, yok apple şöyle kaliteli böyle kaliteli demiycem herkesin kendi düşüncesi bu forumda yığınla bu tarz konular geçti beylik laflar etmiycem o yuzden sana casper'ınla mutluklar dilerim,umarım yarı yolda bırakmaz seni.

Casper konusuna gelirsek..Yani o paraya öyle bi makine veriyorlarsa tabiki bazı şeylerden kaçınacaklardır..Mesela kalite olmayacak...Ama bir ürün sadece kaliteli diye aynı üründen iki tane alır gibi yarı parasınıda Bilkoma bağışlamak tamamen aptallık..Aklı olan yurt dışından getirtir...Klavye sorunu yaşanılacağını varsayarsak osx 86 formlarında portable computer bölümünde %100 sağlam yükleme yapılan makineler listesi var http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page ordan dilediğiniz makineyi bulup alabilirsiniz...Dilediğinizce yükler, ve PPC makineleri peynir ekmek gibi binlerce dolar sattıktan sonra İntele geçiş yapan Steve amcaya kapak olmasını sağlarsınız...Zaten Steve amca normal bir PC fiyatına satmakta Macintoshu pahalı yapan Bilkom..Yani Applenin Türkiye ayağı...Sonuçta alan memnun veren memnun..

• quote:

Orijinalden alıntı: talat_g5

Siz benim ne yazdığıma tam dikkat etmemişsiniz sanırım..Steve amca İntele geçti benim makinem PPC işlemci ve Snow leopard desteklemiyor..Yani yüklenmiyor...Eğer hala ısrar ediyorsan şu makaleyi bir oku hatta türkçeye çevir öyle oku..http://lowendmac.com/ed/royal/09sr/death-of-powerpc.html..Bir iddayı ortaya atarken ne demişim yada ne demişler bi araştır istersen..dost tavsiyesi..:))

Ortaya bir iddaa atmadım sadece okuduğum ve bulduğumu yolladım ayrıca benım yolladığım linkin altında da ''Bizzat denemiş bulunuyorum bu işlemi. elimdeki cihaz ppc g5 imac’tir'' kullanıcı yorumu bulunuyor, ayrıca bu yöntemin devamın da kullanılabılcek modeller arasında ''Bu yöntemi Leopard ve önceki sistem için uygulamayı düşünen PowerPC’li (G3, G4, G5 vs.) Mac kullanıcıları....'' olarak bir ibare yer alıyor,bunlara karşılık yolladım o linki size belki işe yarar diye ancak hata etmişim sanırım,çünkü benim size ''yanlışınız var,hata yapmışsınız'' gibi bir söylemim olmadı bu yuzden ısarcı olucagım herhangi bır konu yok,zaten sizin de dediğiniz gibi ne demişler kısmından yola çıkarak yolladım ... herneyse gerisi size kalmış. Son söz olarakhttp://forum.donanimhaber.com/m_37268531/mpage_3/f_/key_//tm.htm#46540579 bu konu da atmış olduğunuz mesajı gordukten sonra ''casper almayı düşünüyorum'' demek hiç oldumu şimdi ama,umarım dediğiniz gibi başınız ağrımaz.

İyi forumlar size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 6 Şubat 2011; 2:03:29 >

• Forumda ne kadar ekonomist olduğunu görünce bu Ülkeye hiçbirşey olmaz demek geliyor içimden.Herkes ne kadar hesap kitap bilirmiş de bizim haberimiz yokmuş.Siz bir malın fiyatını çıkarırken Türkiye gibi teknolojinin en fahiş fiyatlarla satıldığı ülkeye bakıyorsunuz ancak malın menşeindeki fiyatları karşılaştırmak aklınıza gelmiyor öyle mi?
    Amerikada en pahalı mac pook pro 2300$ adamların parası ile 2300 birim.Yine kendi ülkelerinde iyi bir markanın en üst modeli 1500-1800$. Karşılaştırmayı böyle yapın. 1500e laptop var ama bu 5500 derseniz ben size ilkokulda ebeveynleriniz torpille diplomamı aldırdı size derim.
    İsteyen alır kullanır, isteyen kullanmaz.Benim arkadaşım var mercedes arabaya biniyor, 100.000 euroluk arabası var. 20.000e de araba var 30a da.Bütün olay canın neye binmek istediğinde.Kimi köyden karı alır, kimi Angelina Jolie'i. O da kadın bu da kadın. Bu işin kötüsü yok, ihtiyaç+zevk+para faktörleri var. Sen niye alıyorsun bunu diye sorduğunuzda cevabı bellidir, canım istedi aldım. Mavide kot 150 lira, Mustangda 500 lira.Salı pazarında tshirt 10 lira, lacosteda 150 lira. böyle uzar gider.Kalite yüksek paraya alınır.

• Şimdi Casper alınır mı tabiki alınmaz mantık olarak..Zaten 5500tl ye i7 işlemcili Macbook Pro almaktansa 1500tl civarı Casper i7 işlemcili laptop almak daha mantıklı.. Ama asıl mantıklı olan kalite fiyat baritesine bakarak en makul olanı almak...İllaki ucuz diye Casper tabiki alınmaz..Fazla ciddiye almışsınız Casper konusunu... Benim demek istediğim bir makinenin bu makine ne olursa olsun Ülkeye giriş fiyatı ile tüketiciye yansıyan fiyatı arasında uçurum varsa o ürünü almak aptallıktır...Bunu söylüyorum..İsteyen istediği şekilde anlamaya devam edebilir...Bu nedenle Steve amcanın Macintoshunu yurt dışından almak daha mantıklı dahası aynı özelliklere sahip ki hatta daha üstün özelliklere sahip bir hackintoshu daha ucuza elde edebilmek...

• http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTM3NjU5MzU

İnsanların hesap yapmaktan ne kadar aciz olduklarını burda görebilmekteyiz..Macbook pro i7 işlemcili 2199 dolarlık makine nasıl Türkiyeye gelince 5500tl olsun ? akıl var mantık var..Doları Türk lirasına çevirince 3500tl ediyor aradaki 2000tl makinenin kargo masrafımı? yada Bilkomun ekmeğine kaymak mı? Bence kaymak? hadi kargo masrafı en iyisinden UPS kargo ile 200 dolar olsun..1700tl nereye gidiyo..:)) Evet kesinlikle Mac almak isteyenler bu hesabı kendileri yapmalı:))

• Bugune kadar sirket nedeniyle elimden cok laptop gecti. Markalaea gore yasadiklarimi yazayim:

Hp: ekran karti yandi degisti. Pil derseniz sizlere omur ayrica pil garanti disiymis para istediler.

Acer: 2kere anakart degisti. Yine ariza verdi 2. Sefer artik garantisi bitmisti o yuzden para istediler bizde yeni laptop aldik. Bunun haricinde blietooth cipi nedense ustunde butun butonlari olmasina ve internettw bu modelde oldugu yazmasina ragmen takilmamis.

Apple: bu cihazlarla ayni yasta. Hic formatlanmadi, 2.yilinin sonunda ucretsiz pil yenilendi kasayi ben soylememistim ama pille onuda ucretsiz yenilediler. Halen hic formatlanmadi ( bootcamp uzerindeki windows7 dahil onunda 2. Senesi)

Diger markalara 6ayda bir windows kurmami falan hesaba katmiyorum bile.

Tamam bencede normal kullanici icin yuksek modellerin fiyati biraz luks e kaciyor ama bu isten para kazananlar icin yukarida yazdigim diger markalardaki hatalarla ugrasmak zaten o parayi fazlasiyla cikartiyor.

He bilkom inanilmaz derecede fiyatlarda gecirmiyormu ? Evet geciriyor, belki zaman zaman kampanyalara denk gelirseniz ekstra 1sene turkiye garantisi icin alinabilir seviyeye iniyor onun disinda napip edip disardan getirmek gerek. Bu konuda bence tartisilacak birsey yok bilkomun kazik oldugu bir gercek.

Zaten genelde bu yorumlari o parayi mac'e verecegime i7 masaustu alirim 1920 x 1080 p de crysis oynarim zihniyeti yapiyor. Tamam hocam siz sisteminizi toplayin oyununuzu oynayin, neden gelip burada gereksiz polemiklere giriyorsunuz alan fazlasiyla memnun bu cihazlardan.

Size bunun uzerine birsey soylemek dusermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 6 Şubat 2011; 7:06:54 >

• Marka hastalığından başka hiç birşey değil bence

5500 tl ver 2 tane usb girişi olsun vga çıkışı bile yok 500 gb hdd saçmalık ya tamamen görün beni bak benim notebookum aliminyumdan olayı amerikalı zenci işi kısaca

5500 liraya bir monster laptop düzerim bunu 8e katlar be
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Marka hastalığından başka hiç birşey değil bence

5500 tl ver 2 tane usb girişi olsun vga çıkışı bile yok 500 gb hdd saçmalık ya tamamen görün beni bak benim notebookum aliminyumdan olayı amerikalı zenci işi kısaca

kesinlikle katılıyorum.ayrıca ben ati 5870 li,gtx 460m li ekran kartına bakarken apple,gt 330 m ekran kartlı makinaları sürüyo piyasaya uçuk fiyatlarla.alanlara tavsiyem donanımı o kadar para etmez bu aletlerin,boşuan tasarımına kendinizi kaptırmayın.
  • Kimse keriz değil. Ben hic isine yaramadıgı halde sadece gosteris icin bir sisteme bu kadar para verecek birini dusunemiyorum. Burada yazılan bu kadar para verilir mi verilmez mi... efendim o paraları verenlere Allah akıl fikir versin tarzı yorumları gereksiz ve yersiz buluyorum. Bu cihazı kullanan ve farkını bilen kisiler yada isi grafik tasarım olan profesyoneller genelde bu makineleri tercih ederler. Tabiiki isteyen yarı fiyatına gider daha iyi konfigrasyonlu bir sistem alır keyfine bakar. İs yerinde kisisel bilgisayar olarak HP ve Toshiba dizüstü kullanmıs biri olarak evde Macbook kullanmaktan keyif alıyorum. Masaüstü sistemimde windows haricinde Linux isletim sistemi var cogu zaman windowsun varlıgını bile unutuyorum. Ha bu sistemlerde oyun oynamıyorum o is icinse zaten daha buyuk bir LCD tv, ev sinema sistemine bagli bir oyun konsolum var. Sonuc olarak bilen zaten biliyor sistem odenen her kurusu sonuna kadar hak ediyor.
  • Mac'ten memnun olmayanlar genelde zaten mac kullanmayanlardır...
  • Windows kullananlar virüs programı,sistem kurtarma,temizleme,güvenlik vs. yazılımlarıyla uğraşırken mac os kullananlar işini bitirmekle meşguller.Mac os deneyimi olmayanlar ne aptal insanlar var bu kadar para verip alıyorlar diye kendi kendilerine söyleniyorlar.
  • Mac'ten memnun olmak yada olmamak değil..Ben zamanında 2006 da 3450tl verip imac g5 aldım..PPC (ibm) işlemcili zamanın en iyi konfigürasyonlu makinesiydi..Fakat Steve amca 6 ay sonra parasal kaygılar nedeniyle bir zamanlar yavaşlığından ötürü dalga geçtiği intele ruhunu satmıştır. PPC işlemcili milyonlarca kullanıcısını mağdur etmiştir..Enson 10.5.8 Leopard universal sistem çalıştırabilmektedir..Snow Leopard ve 2011 Ağustosta çıkması planlanan 10.7 Lion kurulamayacaktır..En eski işletim sistemlerine bile yeterli ram takviyesi yapılıp Windows 7 çalıştıran PC ler halen yaşamakla birlikte 5 senelik PPc macintoshlar EX olmuştur...Steve job ruhunu satmıştır..Gelelim Applenin Türkiye aağına, hadi yıllar önce IBM işlemci pahalıydı..Zaten Amerika koşullarında da pahalı bir makineydi Apple ama artık intele geçti..ve Amerikada 1200dolar ile 2300 dolar arasında ürün yelpazesi mevcutken, Bilkomun katkılarıyla kallavi bir kazığı Apple severlere halaa atmaya devam etmektedir...15 inch bir makine 5500 ne demek ? Dedikleri gibi daha üstün özelliklere sahip 8gb ram 18.6 inch ekrana sahip Monster in fiyatı 4600tl civarıdır...Bu olay neresinden bakarsanız bakın mantık ötesidir..Mantıksızlık Amerikadan 2100dolara çıkan makinede değil Türkiyeye 5500TL ye giren makinededir...Teşekkürler Bilkom, Teşekkürler Steve Job müridleri..

• quote:

İyi de hocam farklı cihazlar, farklı kulvarlar... Elma ile armut. İnsanların tercihlerine saygı duyalım. Herkesin kullanım amacı farklı. Her Apple alana "marka hastası" demek, yersiz. O zaman benchmark programlarında daha fazla puan almak için kasanlar ne? 3-5 fazla alınca, gündelik kullanımında bir değişiklik mi olacak?

Herkesin kullanım amacı ve tercihi farklı olabilir. Bırakın parası olan alsın... Benim var alıyorum. Yeni modeli çıktığı an, gider onuda alırım. Kime ne?

iMac'den önce, Quad-Core Phenom, 8 GB ramli PC'm vardı. Şimdi ki iMac'im kağıt üstünde daha zayıf. Ama bana Photoshop'ta daha rahat kullanım sunuyor mu? Sunuyor... Eee? 8'e katlasa ne olacak kağıt üzerinde? Herkes oyun oynamıyor. Yada herkes Windows kullanmak zorunda değil...

Yada geldiği gibi "sıfır" ses ile çalışıyor, yer kaplamıyor.

Sonuç olarak, herkesin amacı ve düşüncesi farklıdır. Siz PC ile mutlusunuzdur, başkası Mac ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 6 Şubat 2011; 15:13:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

quote:

İyi de hocam farklı cihazlar, farklı kulvarlar... Elma ile armut. İnsanların tercihlerine saygı duyalım. Herkesin kullanım amacı farklı. Her Apple alana "marka hastası" demek, yersiz. O zaman benchmark programlarında daha fazla puan almak için kasanlar ne? 3-5 fazla alınca, gündelik kullanımında bir değişiklik mi olacak?

Herkesin kullanım amacı ve tercihi farklı olabilir. Bırakın parası olan alsın... Benim var alıyorum. Yeni modeli çıktığı an, gider onuda alırım. Kime ne?

iMac'den önce, Quad-Core Phenom, 8 GB ramli PC'm vardı. Şimdi ki iMac'im kağıt üstünde daha zayıf. Ama bana Photoshop'ta daha rahat kullanım sunuyor mu? Sunuyor... Eee? 8'e katlasa ne olacak kağıt üzerinde? Herkes oyun oynamıyor. Yada herkes Windows kullanmak zorunda değil...

Yada geldiği gibi "sıfır" ses ile çalışıyor, yer kaplamıyor.

Sonuç olarak, herkesin amacı ve düşüncesi farklıdır. Siz PC ile mutlusunuzdur, başkası Mac ile...

ben sen nedne kullanıyorsun demiyorum isteidğin gibi alır kullanırsın ama tmamen gereksiz mac masaüstü pc kullanmış bir insanım okadarda yabancı değilim sisteme birkez windows sistemle arasında öyle çok feci fark oluyor phoshopta falan dersen inanmam tamam daha stabil uzun sürede ama öyle mucizeler yaratmıyor senin yaptığın işlemlerin %100 ü pcde yapılabiliyorken windows lu bir maklinada yapıabildiklerinin çoğunu maclerde yapamıyorsun malesef.. unix tabanlı ama apple ın uygun görmediği hiç birşeyi kullanamıyorsun çok ama çok ksııtlı bir makine

• quote:

Mac'ten memnun olmak yada olmamak değil..Ben zamanında 2006 da 3450tl verip imac g5 aldım..PPC (ibm) işlemcili zamanın en iyi konfigürasyonlu makinesiydi..Fakat Steve amca 6 ay sonra parasal kaygılar nedeniyle bir zamanlar yavaşlığından ötürü dalga geçtiği intele ruhunu satmıştır. PPC işlemcili milyonlarca kullanıcısını mağdur etmiştir..Enson 10.5.8 Leopard universal sistem çalıştırabilmektedir..Snow Leopard ve 2011 Ağustosta çıkması planlanan 10.7 Lion kurulamayacaktır..En eski işletim sistemlerine bile yeterli ram takviyesi yapılıp Windows 7 çalıştıran PC ler halen yaşamakla birlikte 5 senelik PPc macintoshlar EX olmuştur...Steve job ruhunu satmıştır..Gelelim Applenin Türkiye aağına, hadi yıllar önce IBM işlemci pahalıydı..Zaten Amerika koşullarında da pahalı bir makineydi Apple ama artık intele geçti..ve Amerikada 1200dolar ile 2300 dolar arasında ürün yelpazesi mevcutken, Bilkomun katkılarıyla kallavi bir kazığı Apple severlere halaa atmaya devam etmektedir...15 inch bir makine 5500 ne demek ? Dedikleri gibi daha üstün özelliklere sahip 8gb ram 18.6 inch ekrana sahip Monster in fiyatı 4600tl civarıdır...Bu olay neresinden bakarsanız bakın mantık ötesidir..Mantıksızlık Amerikadan 2100dolara çıkan makinede değil Türkiyeye 5500TL ye giren makinededir...Teşekkürler Bilkom, Teşekkürler Steve Job müridleri..

Kusura bakmayın ama bilgisiz olduğunuz bir konuda kendinizce fikir yürütmüşsünüz.

Apple'ın IBM işlemcilerini terk etmesinin en önemli nedeni IBM işlemcilerinin çok ısındığı ve güç tükettiği için mobile ihtiyaçları karşılayamamasıdır. Bu yüzden G5 bir laptop piyasaya sürülememiştir. Bunun ruhunu satmakla bir ilgisi yok yani.. Geriye kalan AMD ve INTEL'dir. Apple'da inteli tercih etmiştir.

Ayrıca mevzu ruhunu satmaksa, Apple kadar Intel'in karşısında bu konuda dik duran bir firma göremezsin. Neden mi?
    Diğer PC üreticilerinin Laptoplarına, PC kasalarına ve BASIN İLANLARINA hiç baktın mı? Eminim bakmışsındır ama bakmadan bakmaya fark var tabi. O koskocaman INTEL logolarını görmüşsündür o zaman. Peki hiç Apple logosunun olduğu bir yerde INTEL logosu gördünmü? HAYIR di mi? İşte ruhunu Intel'e teslim etmek öyle değil böyle oluyor.

Gelgelelim aldığın bilgisayara. Bu senin şanssızlığın ve bilgisizliğin olmuş. Adamlar 2 sene bağırdılar Intel'e geçiyoruz ve IBM işlemcileri bırakıyoruz diye. Ama sen Bilkom'un stoklarında kalan makinaya gidip o kadar para vermişsin. Aynı dönemde bende bilgisayar alıcaktım. Ama önceden bildiğim için 2007 senesinde aldım makinamı. G4'le devam edip platform'un oturmasını bekledim. Bu bir geçiş süreciydi. Bu dönemde makina almak çok yanlıştı çünkü.

Ayrıca Snow Leopard çıkana kadar 4 sene Power Macintosh platformuna destek verildi. Programlar Universal Binary ve Intel olarak 2 versiyon halinde sürüldüler piyasaya. Hatta Intel makina alanlarda programların Universal Binary versiyonları çıkmadığı için Rosetta denilen Emülatör üzerinden PPC tabanlı programları performans kaybı yaşayarak çalıştırdılar.
    4 sene sonundada destek kesildi. Ne kadar daha destek verilmesini isterdin aldığın makinaya 10 senemi? Ayrıca istediğin kadar ram takviyesi yap 2006 da aldığın bir PC'ye ancak Windows 7'yi kurarsın. Geriye kalan işler için hiçbir halt yiyemezsin.

Arkadaşım, o bahsettiğin 5500 liralık makina 17" olan model. 4600 liraya aldığın monster'ı getir, bende MacBook Pro'yu. 1 gün boyunca seninle photoshop'ta GB'larca dosya ile çalışalım. Gün sonunda hangimizin makinası ayakta kalır reset istemez ve hata vermez görelim.
    Senin için Ekran kartı daha önemli olabilir ama benim için Multitouch trackpadi, sessiz çalışması, pil ömrü, ekran kalitesi, sağlam yekpare alüminyum gövdesi ve en önemliside MAC OS X'i daha önemlidir hiç aklına geliyormu bunlar.

Bu yüzden kıyaslamalarınız gerçekten çok saçma. Hatta bu makinayı alıp hiç kullanmamış birisinin kıyaslama yapması hepten saçma.

• İnsanları bilgili yada bilgisiz diye sınıflandırmadan sadece yetersiz bilgiye sahip insanların çoğunlukta olduğunu gördüm..PC yada Mac artık farklı ürünler değil Platform olarak intel ve yan ürünlerini kullanıyor..Sadece yazılımsal birkaç yama ile PC ler üzerine Macosx sistemi kurulabiliyor...Ayrıca Macbook yada diğer intel Macintoshlar Masaüstü yada Laptop PC programlarınıda çalıştırabiliyor..İsterseniz Bootcamp ile isterseniz Crossover paralel desktop yada başka emulator programları ile...Diyeceğim şu dur ki artık PC - Mac farkı intele geçtikten sonra yitirilmiştir..Donanım değil Yazılım önemlidir...Yazılım artık Kurulabildiğine göre..donanımı daha yüksek bir Laptop yada Masaüstüne Macosx kurulabilmektedir...Pystar adlı firma Masaüstü PC lere Macosx yükleyerek satmaya devam etmekte ve Apple ile hukuki olarak savaşmaktadır. Apple yazılımı yasal kullanımı olmadığından Pystara açtığı dava hala sürmektedir...Unix olayına gelirsek Yeterince Linux sürümleri piyasada ücretli yada ücretsiz bolca bulunmakta..Ayrıca yine emulatörlerle PC oyunları gayet rahat oynanabilmekte...Konunun amacı dışarıda aynı özelliklere sahip daha ucuzu varken sadece markaya markadan ziyade 2100 dolara çıkış yapan Applenin ülkemize 5500TL ye Bilkom sayesinde tüketicilere kırmızı kurdeleli kazık atılması...Yani sonuç PC - Mac konfigürasyon savaşı değil..Yenilen kazığın savaşıdır..Bu savaşı Hackintosh kazanacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: ulaire

ona "sosyete markası" değilde "profesyonellerin markası" desek daha doğru sanırım. umarım apple bir gün sıradan kullanıcılar içinde ürün çıkarır

bu makinayı iş için kullananlar ap ayrı bir seviye sadece şekli güzel diye kullanan iconcan,görmemiş,modayla kafayı yemiş tiplerde var,yazılım ve kullanışlık yada iş ortamına uygun üretim yaptığı için vidyoda da durmadan vurgulanan konu iş amaçlı kullanılan bir laptop sonuçta, ama bu alet okadar apra edermi bence etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy-Ghost -- 6 Şubat 2011; 15:54:02 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.