Şimdi Ara

Intel doğruladı: Sandy Bridge işlemcilerinde özel bir hızlandırıcı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel tepe yöneticisi Paul Otellini tarafından "devrimsel" olarak nitelendirilen yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri 5 Ocak'ta yapılacak lansmanla birlikte satışa sunulacak. Tik-Tak iş geliştirme modelinin yeni ayağı olarak Nehalem mimarisinin yerini alacak Sandy Bridge mimarisi için uzun süredir iddia edilen önemli bir detay resmiyet kazandı.


    Intel tarafından son olarak Pentium 4 işlemcilerine can veren NetBurst mimarisinden Core ailesine geçişte yaşanan agresif performans artışının bir benzerini tekrarlayacağı belirtilen Sandy Bridge mimarisinde özel bir hızlandırıcıya yer verildiği, PC Grubu'ndan sorumlu Intel başkan yardımcısı Stephen L. Smith tarafından doğrulandı.





    İşlemci çekirdeklerinden ve entegre grafik biriminden bağımsız olarak format dönüştürmek için kullanılan yeni bir hızlandırıcı devre grubuna sahip olan Sandy Bridge işlemcilerinin, bir formattan diğerine data dönüştürürken ciddi bir performans sıçraması gerçekleştireceği, örneğin PC için hazırlanan bir videonun hızlı bir şekilde iPad uyumlu yapılabileceği belirtilyior.


    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Sandy Bridge işlemci ailesinin özellikle çoklu ortam uygulamalarında performans çıtasını ciddi şekilde yukarı taşıyacağı ifade ediliyor. Özellikle format dönüştürmelerinden sorumlu hızlandırıcı silikonun yanı sıra yeni işlemcilerde Advanced Vector Extension (Intel AVX) komut setleri ve Intel'in şimdiye kadar hazırladığı en gelişmiş grafik birimine de yer verilecek. DirectX 10.1 ve OpenCL 1.1 destekli grafik biriminin dizüstü bilgisayarlarda kabul edilebilir oyun deneyimi yaşatacağı belirtiliyor.


    Stephen L. Smith açıklamasının devamında, Sandy Bridge işlemcileriyle birlikte daha ince dizüstü bilgisayar tasarımlarının da mümkün kılınacağını söyledi. Smith ayrıca önümüzdeki yıl içerisinde Intel tabanlı bazı akıllı telefonların olacağını ancak asıl hamlenin 2011'de üretime girecek Medfield platformuyla birlikte 2012'de gerçekleşeceğini ifade etti. Sandy Bridge sonrasına da değinen Smith, Ivy Bridge kod adlı 22nm işlemciler için herşeyin yolunda gittiğini, Intel'in 22nm için 6-8 milyar dolar yatırım yaptığını söyledi.


    Intel'in tik-tak programı kapsamında Ivy Bridge işlemcileri, Sandy Bridge mimarisinin 22nm üretim teknolojisine uyarlanmış ve çeşitli açılardan güncellenmiş/yeni özellikler eklenmiş adımı olacak.








  • Oyunlar için adamakıllı bir grafik kartı ve onboard çözümü sunamayıyor hala. AMD ve nVidianın çözümleri bunları zaten yapabiliyor yanında da oyun oynatabiliyor.
  • desktop bozuldu 3 hafta oldu. ocak ayını bekliyorum sandy bridge'li sistem kurmak için. gtx560'ta o saate kadar çıkarsa pek mükemmel olur.
  • Benchmark chipi :)
  • intel simd kodları ile saat döngünsünde öndeydi bakalım bulldozer ile amd aynı simd kodlarına sahip olacak mmx sse 1,2,3,4.1,4.2 ssse3 avx aes amd asıl o zaman saat döngüsündeki farklar çıkcaktır ortaya bakınız p4 serisi beni asıl üzen nokta 3dnow simd kodunun sona erecek olması fazla rağbet göremedi sektörden
  • Winter kısa ve öz aciklamis durumu :). Benchlerde acik ara fark yaratacağı aşikar tabi günlük hayatımızda pozitif etkisi olduğu sürece bizim içinde olumlu bir gelişme olacaktır. Sadece sentetik yazılımlarda etkisini gösterirse CPU ID kurnazlığı gibi girişim tekrarlanır intel için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VenomS

    intel simd kodları ile saat döngünsünde öndeydi bakalım bulldozer ile amd aynı simd kodlarına sahip olacak mmx sse 1,2,3,4.1,4.2 ssse3 avx aes amd asıl o zaman saat döngüsündeki farklar çıkcaktır ortaya bakınız p4 serisi beni asıl üzen nokta 3dnow simd kodunun sona erecek olması fazla rağbet göremedi sektörden


    Bı konu ile ilgili bir haber. var orada geçen durum şu şekilde:
    3DNow! desteği sunmayacak ancak bu komut setine ait fonksiyonlar, PREFETCH ve PREFETCHW komutları altında var olmaya devam edecek.

    http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-3DNow-komut-setini-artik-desteklemeyecek.htm

    quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR
    Benchmark chipi :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Benchmark chipi :)



    işleri hızlandırsında ne isim taktığın önemli değil
  • Zaman ne çabuk geçiyor.Sanki daha dün nehalem mimarisi ürünlerin duyurusunu okur gibiyim
  • Bu işlemciler X58-UD5 anakartlarımıza uyacak mı?
  • Uzun zamandır upgrade yapmıyorum emektar q6600 ile 3200 mhz de yıllardır temiz sorunsuz kullanıyorum herseye fazlasıyla yetiyor.BEnce artık yazılımlar donanıma yetisemiyor.
  • 486'dan pentium'a benzer bir sıçrama... Pentium'dan core'a benzer bir sıçrama...
    Karar versinler artık yaw nereden nereye sıçrıyoruz annamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistifa

    486'dan pentium'a benzer bir sıçrama... Pentium'dan core'a benzer bir sıçrama...
    Karar versinler artık yaw nereden nereye sıçrıyoruz annamadım.


    ben söyliim sana nereye sıçaradıklarını

    cüzdana doğru zıplıyolar
    bu öyle iyi böyle iyi sözlerinin arkasında ferman gibi fatura gelicek kesinlikle
    üstelik bu ara çalışma gibi bişi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ofbekar

    Bu işlemciler X58-UD5 anakartlarımıza uyacak mı?

    hayır uymayacak p67 chipsetli ve 1155 pin olması gerek.
  • Hiç takip etmediğim için bilemiyorum ; Sandy Bridge Tik Tak sırasına göre Nehalem den sonraki büyük sıçrama mı yoksa hız iyileştirilmesi mi? Tik mi Tak mı? :) .
  • Tok oluyor, bir önceki nesildeki 32 nm adımı Sandy ile tamamlanıyor, en verimi dönemi intel işlemcilerinin, ama tabi öyle sıçrama filan olmayacak. İntel'in core sıçraması sıçrama değil, netburst mimarisinin uçurumun kenarına kadar itmiş olmasındaydı, belki AMD ile belki kendi çabalarıyla başka bir yol buldular, şu anda göründüğü kadarıyla bu durumda değiller. %15-20 başarı olur, çekirdek teknolojisinde sona gelindi, foton filan değil yani :)
  • Bence kimse fazla bişey beklemesin. Sadece video işleme konusunda vaatleri var. Kanıpta binlerce dolarınızı yatırmayın. Onun yerine ucuzlayacak i7 leri almak çok daha mantıklı olur (tabi ucuzlarsa). Bulldozer den umutluyum biraz da ama çok geçe kalacak o da.
  • yeni bi sse ile core i7 yi anında demode ederler.

    hep böyle olmadımı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_tpc

    Bence kimse fazla bişey beklemesin. Sadece video işleme konusunda vaatleri var. Kanıpta binlerce dolarınızı yatırmayın. Onun yerine ucuzlayacak i7 leri almak çok daha mantıklı olur (tabi ucuzlarsa). Bulldozer den umutluyum biraz da ama çok geçe kalacak o da.


    binlerce dolar?

    bu arada i5 olmasına rağmen 1090t den daha iyi oyun performansı avr i7 leri çıkınca durum ne oalcak merak ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 1 Aralık 2010; 22:20:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.