Şimdi Ara

Gran Turismo 5 İncelemelerinde Yapılan Büyük Hata

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
     
        Gran Turismo 5'in incelemeleri ve inceleme skorlarında dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, takip edenler hemen farkedecektir enterasan bir yükseliş var... İlk incelemeleri bir hışımla çıkaranlar oyuna skor olarak 80 civarı bir puanı layık görürken, son incelemelere baktığımızda oyunun 100'e yakın skorlar elde ettiğini görebiliyoruz. Peki, neden böyle oldu? Görünüşe göre Gran Turismo 5, sürprizlerle dolu bir oyun ve bunu bir kaç saatlik oyun süresinden sonra incelemeye kalkarsanız çok yanlış bir inceleme çıkarmış oluyorsunuz. Dâhi Yamauchi, oyunu inceleyeceklerin keşfetmeleri için bir kaç gizli kapı bırakmış, fakat bazı inceleme yapanlar bunu keşfedememişler.
     
        Genel olarak Gran Turismo 5 incelemelerinin olumlu seyrettiğini ya da seyretmeye başladığını söyleyebiliriz. Fakat normalden düşük puan veren incelemelere göz attığımızda oyun için yapılan en büyük eleştirinin Gran Turismo 5'te "gerçekçi hasar" olmaması oluyor. Aslında hiç de öyle değil, hemen sizi aydınlatalım...
     

        Hatta durumu biraz daha dramatize etmek açısından şunu da sizlerle paylaşayaım; Bir Gran Turismo 5 oyuncusu şöyle bir yorum yapmış:
     
        “Jetta ile saatte 150 km hızla duvara vuracağım ve bu olaydan sonra aracımın yola devam edeceğini biliyorum. LOL"
     
        İşin aslı şu; Gran Turismo 5'te çoğu şey aşama aşama açılıyor. Hasar da bunlardan biri. Gran Turismo 5'te hasar almaya çok hevesliyseniz oyunda epey bir zaman harcayarak hasar kilitlerini açmanız gerekiyor.
     
        Gran Turismo 5'te 3 aşamalı bir hasar kilidi bulunuyor ve bu 3 aşamalı hasar sistemi de Physics-hesaplamalı hasarlar, yani her kaza aynı sonucu vermiyor, gerçek bir kaza gibi aracınızın temas ettiği yerler parçalanıyor, gerçeğe çok yakın bir şekilde yamuluyor. Bu çok gerçekçi hasar sistemine sahip olduğunu söylediğimiz Forza Motorsport 3'te bile yoktu.
      
         Bahsettiğim aşamalı hasar sisteminde level atladığınız sürece yeni hasar seviyeleri açabiliyorsunuz. Alınan rapora göre oyunda level 20 olduğunuzda neredeyse tam hasar alabiliyorsunuz ve orta seviye teknik sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Fakat level 40'a ulaştığınızda işte gerçek hasar deneyimini yaşamaya başlıyorsunuz. Burada tam hasarı hissedebilir, ve çok belirgin mekanik sorunlar yaşayabilirsiniz.
     
        Aşağıdan level 40'a ulaşan bir oyuncunun arabasının ulaştığı hasar boyutunu görebilirsiniz. Araç neredeyse hurda yığınına dönmüş, kapılar sallanıyor, kaput yere oturmuş, Siz oyunu bir kaç saattir oynayanlar, böyle bir şeyin farkına vardınız mı? Hiç sanmıyorum;
     

      
           Bu hasar seviyesinde, aracın kullanabilirliği ve aerodinamikleri çok teknik sorunlar yaşatabiliyor. Yamauchi, GT5'in böyle bir hasar sistemine tabii tutulacağını söylememişti. Belki de incelemeleri yapacakların kendileri keşfetmelerini istedi, ancak işler en azından en başta istediği gibi gitmedi ve 90'ın üzerinde olacağına kesin gözüyle baktığımız Gran Turismo 5'in metacritic skoru şu anda 88 seviyelerinde dolaşıyor. Yeni inceleme skorları ise bir süredir gelmiyor, sanırım oyunu inceleyenler harıl harıl oyunu oynuyor ve en başta yapılan hataları yapmamaya çalışıyorlar.
     
        Her yönüyle harika bir oyun olan Gran Turismo 5'in inceleme skorlarındaki bu yanlışlığı da sizlerle paylaşmak istedim. Eminim bundan sonraki inceleme skorları Gran Turismo 5'in hakkettiği gibi olacaktır diyorum ve hepinize iyi oyunlar diliyorum :)
     







  • Her zaman söylerim bu skorlara göre bir oyuna iyi veya kötü denmez diye.
  • editörün kendi düşüncelerini belirttiği yerlere %100 katılıyorum.1-2 saatte oyuna hayal kırıklığı etiketi yapıştıran angutlara iyi bi cevap olmuştur bu...işte bu yüzden gamespot oyuna hak ettiği puanı veriyor diyorum...9 un üstünde not alacak!!!BSC inceemesinide bekliyorum...
  • Bnde bu işte bir iş var diyordum, Yamuchi bencede pişman olsunlar diye söylemek istemedi şimdi o puan verenlere acıyorum
  • tamam iyi güzel de bu olayı yine oyunu övmek için kullanmak ta yanlış birşey.

    yani sizce de hasar sisteminin oyunda level atladıkça açılması olayı dünya oyun tarihinde alınmış açık ara en gerizekalıca karar değil mi? yani kırk yıl düşünsem yaptığım oyuna bu kadar aptal bir olay eklemek gelmez o kadar diyim. onun için bu olayı atlayan editörlere yüklenmek yanlış olur. nerden bilsinler oyunda böyle bi saçmalık olabileceğini.

    özrü kabahatinden büyük diye tabir edebileceğimiz bir durum var ortada oyun için. yapımcıların çıkıp bu olay hakkında oyunda böyle bir özellik var ama onu görmeden yanlış inceleme yaptılar diye serzenişte bulunma hakkı yok bence.
  • eturkmarmara
    GT5 gibi bi simulasyona yeni başlayan biri o hasar modellemesiyle hangi yarışı bitirebilir?
  • BSC Misafiri
    28.11.2010 16:11:01

    options' a damage: on\off diye seçenek koyarsın. ya da nfs shift' te olduğu gibi gerek ai için gerek kontrol için değişik zorluk seçenekleri koyarsın, düşük zorlukta hasar olmaz falan. bahanemi yani şimdi bu?
  • Hasar sisteminin level la açılması mantıksız ama Level atlamak için uğraşmaya bir neden daha eklenmiş.Oyundaki AA eksikliği de puanları çok düşürdü özellikle gölgelerdeki
  • beğenmeyen(anlamayan) oynamasın...belki de oyunun oynanış süresini uzatmak için yapılan bişey.mesela "level 20-25 olayım da hasar modellemerini bi göreyim" gibisinden.
  • eturkmarmara herkes senin gibi düşünmüyor işte başta hasar olsaydı arabayı tamir ettirme çilesinden kazandığın para yetersiz olup isyan edecektin çünkü oyunla yeni tanışanlar oyundan bir haber oldukça zor olan kontrolleri kavrayıp belli bir seviyeye geldiğimizde hasar açılıyor ki o zaman rahat rahat arabamızı parçalarız japonlar zeka oynanılabilirlik dengesine göre bu sistemi koymuş beğenmiyosan nfs gibi kolay oyunları kasar oynarsın gerizekalı adamların yaptıklarını kavraman için çok ekmek yerine balık yiyiyp kendini geliştirmen lazım :)
  • oyunun hasar seviyesi level ile açılması çok mantıklı özellikle acemi oyuncular bu oyuna başladıklarında gerçekçi hasar modunda oyun oynayamıyorlar birak yarışı bitirmeyi ilk virajda kaputu bir yere tekerlekler bir yere gidince ve bu 3-4 sefer olunca oyunu takip eden birisi değilse sıkılıyor atıyor bir kenara ama oyunda ustalaştıkça hasar oluşması pek sıkıntı olmuyor çünkü ustalaşınca bırak yoldan dışarı çıkmayı şeritten bile çıkmıyorsun. Ama yaralar kısmına bu özelliğin açılıp kapanması için kesinlikle bir ayar koyulması gerekiyordu.
  • Saçmalığa bak level 40 da araç tam hasar alıyormuşta bıdı bıdı! Yav arkadaş lvl 40'a gelmek için kaç yüz yarış yapıyoruz farkında mısınız ben o seviyeye gelene kadar oyun biter zaten o saattten sonra da hasar olmuş neye yarar? Böyle saçma sistem hiç bir oyunda görmedim.
  • yaw beyenmeyen oynamasın diye birşeymi var nfs f1 dede sürüş asistanı var senin yerine fren sıkıyor yada savrulmaın önlüyor istersen açarsın istersen kaaprsın daha pro oynarsın yani GT düşünsene asistan koyduklarını ve açma kapama seçeneği olmadığını yada düşünsene fifa futbolu tekrar yazsa 2 yerine 3 kale olsa beğenmeyen oynamasa dese dimi çok güzel olurdu
  • Olay zaten bu sistemi mantıklı yada iyi olup olmaması değil olay inceleme olarak yayınlanan şeylerin aslında incelemeyle alakası olmayışıdır.
  • BSC ekibi bu tür reklamlara ihtiyacınız yok bence yol yakınken kendinize geliniz..( Tarafsız olalım )
  • kadir26
    28.11.2010 17:14:11

    "tarafsız" ve "reklam"ı biraz açabilir misin?
  • quote:

    Her yönüyle harika bir oyun olan Gran Turismo 5'in inceleme skorlarındaki bu yanlışlığı da sizlerle paylaşmak istedim.



    Haberi yapan editör bu nasıl bir yazıdır böyle haber yapılmaz! Ne demek her yönüyle iyi? Vallahi pes diyorum!
  • Beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmediklerini yazarlarsa daha oturaklı bir başlık olur. Steam indirimlerine para yağdırmaktan daha GT5'i alabilmiş değilim çünkü, fikirleri okumakta fayda var. Ama LÜTFEN Fanboy Suit'inizi çıkararak yorum yazın ;)
  • Beğenmeyen oynamasın lafıda iyice sıktı iyi tamam oynamasın da beyenmeyenin yorum yapamicağı anlamına gelmiyor bu.40 lvl da hasar açılmasını beğenmediyse bunu yazar tabiki.
    Not:oyunun ortalamsı 85 bugün yapılan bir incelemede 70 aldı.
  • gt oynayanlar bilirler oyun öyle bikaç saatte bitmez.nfs serisi fanları "araba yarışı"oynadıkları için simulasyon nedemek pek bilmezler.gt de süper lisans almak bile nfs de oyun biirmeye eşdeğerdir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.