Şimdi Ara

Gran Turismo 5 beni hayal kırıklığına uğrattı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2 senedir GT5P düzenli olarak, hayranlıkla oynayan biri olarak, uzun zamandır birçok kişi gibi GT5'i bekliyordum. Bugün oyunu aldım.

Oynamaya başladım ama ne yazıkki hayal kırıklığına uğradım.

Ayrıca; özellikle de spot almadım, D&R'dan Kültür Bakanlığı bandrollü olandan aldım.

Oyunda birçok araba özenmeden tasarlanmış. Standart grubundaki arabalar ilgisizce tasarlanmış. Keşke 1000+ araba yapıcaz diye bu kadar batırmasalarmış.

Pistler grafiksel olarak GT5P'ye göre daha kötüleşmiş. Zemin, çevre vs. diğer şeyler... Bazı noktalar bana PS2 konsolunu hatırlattı. Özellikle kare kare olan gölgelendirmeler, gerçekten bu kadar kendinden söz ettiren oyunda nasıl olabilir böle bişiy anlayamıyorum...

Menü geçişleri inanılmaz yavaş. Oyundan sıkılıyorsunuz. Araçları incelemek istiyorsunuz ama yüklemeler o kadar uzunki lanet olsun deyip vaz geçiyorsunuz.

GT5P azdı ve özdü, özenilmişti; ama GT5'de fonksiyonlar arttıkça oyun kötü bir hal almaya başlamış.

Rally araçlarının kullanımı özellikle tam bir fiyasko. Rally araçları genelde drift yapılarak, el freni kullanılarak kullanılır ama böyle bişey kesinlikle yok GT5'de.

Hasardan hiç bahsetmeyeceğim, tam anlamıyla "olmamış". Keşke hiç kalkışmasalarmış.

Kar ve yağmur yağışı ne yazıkki onlarda olmamış.

Genel olarak onca süre bekleyişin sonu bu olmamalıydı... GT5, kim ne derse dersin beklentileri karşılayamadı.

Almadan önce arşive koyacağım bir oyun daha oldu diye düşünürken şimdi oyunu bitirip satmayı düşünüyorum.

Herkese iyi forumlar.

• Gölgelendirmeler ve yavaş menü geçişleri için yarınki güncellemeyi bekliyoruz.
  • Yağmuru neden beğenmedin? Oyunun en iyi tarafı yağmur zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhsyni

Gölgelendirmeler ve yavaş menü geçişleri için yarınki güncellemeyi bekliyoruz.

5 sene boyunca yapılmnayan birşey bir güncelleme ile olmaz o yüzden güncellemeden bununla ilgili herhangi bir beklenti olmasın.
  • Eleştiriler ile ilgili bir konu vardı. Bütünlük açısından oraya yazılsa daha iyi olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@r@K@L3M

quote:

5 sene boyunca yapılmnayan birşey bir güncelleme ile olmaz o yüzden güncellemeden bununla ilgili herhangi bir beklenti olmasın.

Kazu her ay güncelleyeceğini söyledi ve bence böyle daha iyi (JB açısından). Yapılamayan birşey derken anlayamadım, abartılacak hatalar yok ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 27 Kasım 2010; 0:15:24 >
  • yağış çok güzel ben çok beğendim neden sevmedin ki.
  • Sürekli ayni seyleri söyleyip duruyorsunuz direk art niyet. Sevmeyen oynamasin yani bu kadar basit. Kar yagmura bile laf atmissiniz bu kadarda olmaz. Oyunun güzel yönlerinden hiç bahsetmemişsin. Ayrica ana konu vardi ortam gerilsin diye Extra konu açıyorsunuz.
  • IGN sitesi 2010 yılının en büyük hayal kırıklıkları listesine 2. sıraya koymuş GT 5'i buna ne demeli.
  • quote:

quote:

quote:

Kazu her ay güncelleyeceğini söyledi ve bence böyle daha iyi (JB açısından). Yapılamayan birşey derken anlayamadım, abartılacak hatalar yok ki..

pardon da bunun size yani oyunculara ne faydası var? adamlar 5 yılda yapamadığını veya bilerek yapmadıklarını update ile sonradan sunacaklar. amaç da jb yapanları engellemek. siz de diyorsunuz ki bu daha iyi. niye? siz jb yapanlar yüzünden mağdur durumuna düşürülüyorsunuz orijinal alan olarak. neresi iyi bunun? bunun oyunun satışından para kazananlar hariç kime ne faydası var? faydayı geç zararı yok mu?

• hocam buralarda bu oyunu kötülemek yasak... gölgelerden bahsedeni He-Man gelip gölgelerin gücü adına dövüyor... kar ve yağmur konusunda da herkes yağmurda arabaların ve araç içi kamerada sileceklerin kare olduğunu biliyor ama bu bir simülasyon oyunu, o yüzden grafiklere bakmıyoruz... menülerdeki yavaşlıksa gerçekteki kırmızı ışıkları simüle ediyor... 280 ile giderken duvara çarpınca arabaya hiçbişi olmamasını, 3. kez bunu yaptığında tamponun 5cm kaymasınıysa arabanın henüz icat edilmemiş bir maddeden yapıldığına yorup, adamlar geleceği bile simüle etmiş diyoruz...
    ha zaten hepimiz playstation ve oyundan nefret ettiğimiz ve buralara girip diğer arkadaşlarımıza laf sokabilmek için oyunu çıktığı saatte aldık, önsiparişe açılmadan kaporalar verdik...

anlayacağın biz bir yerde yanlış yaptık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIR_Lama

hocam buralarda bu oyunu kötülemek yasak... gölgelerden bahsedeni He-Man gelip gölgelerin gücü adına dövüyor...

• quote:

hocam buralarda bu oyunu kötülemek yasak... gölgelerden bahsedeni He-Man gelip gölgelerin gücü adına dövüyor... kar ve yağmur konusunda da herkes yağmurda arabaların ve araç içi kamerada sileceklerin kare olduğunu biliyor ama bu bir simülasyon oyunu, o yüzden grafiklere bakmıyoruz... menülerdeki yavaşlıksa gerçekteki kırmızı ışıkları simüle ediyor... 280 ile giderken duvara çarpınca arabaya hiçbişi olmamasını, 3. kez bunu yaptığında tamponun 5cm kaymasınıysa arabanın henüz icat edilmemiş bir maddeden yapıldığına yorup, adamlar geleceği bile simüle etmiş diyoruz...
    ha zaten hepimiz playstation ve oyundan nefret ettiğimiz ve buralara girip diğer arkadaşlarımıza laf sokabilmek için oyunu çıktığı saatte aldık, önsiparişe açılmadan kaporalar verdik...

anlayacağın biz bir yerde yanlış yaptık...

oyyy

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

quote:

quote:

pardon da bunun size yani oyunculara ne faydası var? adamlar 5 yılda yapamadığını veya bilerek yapmadıklarını update ile sonradan sunacaklar. amaç da jb yapanları engellemek. siz de diyorsunuz ki bu daha iyi. niye? siz jb yapanlar yüzünden mağdur durumuna düşürülüyorsunuz orijinal alan olarak. neresi iyi bunun? bunun oyunun satışından para kazananlar hariç kime ne faydası var? faydayı geç zararı yok mu?

lütfen arkadaşım! ayıp... onlar bedava oynarken, para vermek garip değil mi? o yüzden para vermek bir üstünlük sağlamalı... zaten parayı bu üstünlük hakediyor, oyun değil... her oyun düzgün çıksaydı neden para vermemiz gereksin ki... o yüzden hatta her hafta bir hatayı düzeltsinler ki para verenler sindire sindire oynasın oyunu... 24 kasımda çıkan oyun para verip aldığın bir beta olarak kalsın... böylece beleşçiler ve internetsizler beta kıvamında oyun oynasın, zaten internetsiz bir ortamda kalmış insanın oyun oynamaya da hakkı yoktur...

• quote:

quote:

quote:

quote:

O oyunu yapan da bazen de dağıtan da Sony, konsolu yapan da Sony. Adam jb yüzünden her türlü zarara uğruyor. Sırf şu sıralar Türkçe oyunlar ve bizim oyun piyasasının gelişmesi için jbyi önleme amaçlı bu tür şeyler kimsenin gözüne batmaz, batmamalı da..

@FIR_Lama

Bir gölgelendirme ile menü sorununu beta kıvamına getirmek de büyük bir iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 27 Kasım 2010; 0:49:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O oyunu yapan da bazen de dağıtan da Sony, konsolu yapan da Sony. Adam jb yüzünden her türlü zarara uğruyor. Sırf şu sıralar Türkçe oyunlar ve bizim oyun piyasasının gelişmesi için jbyi önleme amaçlı bu tür şeyler kimsenin gözüne batmaz, batmamalı da..

tamam zaten türkçe oyun için üzerinize düşeni yapıp oyunu orijinal alıyorsunuz siz. ama sony jb yapanları da engellemek için her hafta update yayınlıyor. her hafta update yayınlamak demek ya bir anda vereceğini parça parça verip geciktirmek demek ya da en baştan olan özelliği çıkarıp onu sonradan update olarak vermek demek. öbür türlü bitmiş oyun üstünden "ben her hafta update yayınlarım buna" diye ortaya fikir atamaz bir şirket. zaten başka bir konuda oyunun büyük kısmının sonradan indirilecek olduğu falan yazıyordu. öyle fikirler vardı. jb ile oynayan adam oynayamaz bu durumda. problem bu değil. orijinal alan adam durmadan update ile uğraşır. aldığı oyun aslında yarımdır, onu sonra tamamlar. bunu da desteklemek, bu iyi demek bana göre oyunculuk değil, sony fanlığı gibi bir şeydir. sony'e zarar gelmesin de bana gelsin demek gibidir. kraldan çok kralcı olmaktır. açıkçası ben bunu anlamıyorum. anlamak da zorunda değilim aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cooler_king

quote:

hocam buralarda bu oyunu kötülemek yasak... gölgelerden bahsedeni He-Man gelip gölgelerin gücü adına dövüyor...

iyiymiş harbi

• @Chandler Bing

Sony fanlığı ile alakası yok. Sadece diyorum ki Türkçe oyunların geleceği için biraz buna katlanmak gerek. Merak etmeyin kimse istemez her hafta güncellemelerle uğraşmayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

SE almayı planlayan birsi olarak bu tip yorumları okudukça hevesim baltalanıyor. Bu kadar kötü olabilir mi yaw ?????

Valla bende oyunu aldıktan sonra yorumları okudum, hiç açmadan geri iade edim dedim valla. Ama oyuna girince çıkasım gelmedi.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 2 Mart 2016; 0:22:35 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.