Şimdi Ara

[CM HAF932 Red & Black* MOD] (16Mb FOTO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazın yapmış olduğum mod'umu, internetimin yeni gelmesinden dolayı ancak paylaşabiliyorum.

Ben kasayı 2.el mod yapılmaya çalışılmış ama resmen daha kötü yapılmış şekilde aldım.
    Aldığımda malzemeleri ile beraber böyle idi;

Kasanın içi siyaha boyanmaya çalışılmış ama olmamış;

Sonra ön paneldeki parçalar boyanmaya çalışılmış ama yine olmamış;

Onun dışında 4tane 12lik Kırmızı ledli Xilence fan ve CM Musteker ve 23cm biraz boya yemiş kırmızı ledli fan vardı kasa ile.
    Amacım kasayı hiç satmamak üzere kendi düşüncelrimle yapmak idi ama nakit ihtiyacından dolayı sistemi komple sattım...
    Mod'um biraz yarım kaldı denilebilir

İlk iş olarak kasa içini arka-ön olduğu gibi parlak siyaha boyamak oldu ama eski boyanın pürüzleri maalesef etkiledi.
    Bütün plastik aksam filan çıkardım pci mandallarını da çıkardım sadece iskelet kaldı. onu olduğu gibi boyadım.

[CM HAF932 Red & Black* MOD] (16Mb FOTO)  [CM HAF932 Red & Black* MOD] (16Mb FOTO)

(NOT: DVD rom tutma mekanizmasının işlemleri aşağıda)

Sonra DVD rom sabitleme mekanizması gözüme çarptı bi şeyler yapabilirim dedim.
    Uzun zahmetlerle, kırmadan çıkardım. Basılan kısmın siyah diğer kısımların kırmızı olmasını istediğim için onları da kırmadan açtım.
    Mekanizmayı yanlış takmayayım diye de yedek foto çektim. 6sını da tek tek boyadım.

Mekanizma parçaları;

HDD kızaklarının, kasanın yan kısımdan görünen, kısımlarını tek tek söküp hepsini kırmızıya boyadım ayrıca
    pci slotlarının ızgara halindeki kapakları da boyadım;

[CM HAF932 Red & Black* MOD] (16Mb FOTO)  [CM HAF932 Red & Black* MOD] (16Mb FOTO)

Ön panelde eski sahibi tarafından yapılan kırmızıya boyama işlemi çok kötü ve ızgaraları kapanmış şekilde olduğu için tek tek tornavida ile temizlenip tekrar boyanmaya hazır hale getirildi ve boyandı ayrıca orta plastikler de kırmızı idi düzeltilip parlak siyaha boyandı.
    Sonuç olarak ızgaralar kırmızı temiz ve güzel, plastik aksam siyah ve düzgün bir görünüm kazandı;

Sistemde o kadar kırmızı düşüncesi oluşunca sağ yan kapağın anakart tepsisi dışında kalan ve gözüken yerleri parlak kırmızıya boyandı;

Arada sistemi açarken power düğmesi dikkatimi çekti ve power ve reset tuşlarını kırmızıya boyadım;

Bu kadar kırmızı olur da psu yu taşıyan altlık kırmızı olmaz mı yaptım oldu
    Extra olarak eski kasamdan kalan parmak vidaları da montaj ve görünüm için burada kullandım;

Dvd rom yuvasından disket sürücü yuvası yapan aparatı da kasa içinin siyah olması sebebiyle siyaha boyadım.
    Olası bir durumda kullanırken kasa içinde dikkat çekmesin diye;

Pci slotlarının mandallarından 1-2si kargo esnasında kırılmış. Özel yapıştırıcı ile hatasız yapıştırıp pürüzleri düzeltip boyadım hepsi orijinal gibi oldu.
    Ayrıca kasa içi rengi ile de uyumlu oldular. Kırmızıya boyamayı düşündüm ama ekran kartı değişimi gibi işlemlerde mandallar sürtünüp boyalarını döker ve kendi siyah boyası belli olur diye kırmızıya boyamadım. Bu işlemle ilgili fotoğraf bulamadım.

Boş kalan psu deliğini kapatan kapağı da siyaha boyadım ama delik lastiklerinden birini bulamadım. Sonra tek olanı çıkardım kötü görüntü oluşmaması açısından

Bi' an nerden aklıma geldiyse artık bir de kasa altına taşıyıcı yaptım. yanda ve önde dolap açma kolları kullandım altta ise kasadan çıkan tekerleri;

Birkaç deneme esnasında dvd rw nin boyasız kısmı dikkatimi çekti ve onun da icabına baktım.
    Kasanın ön, çıtalardan görünüyordu ve kasanın içinde sol yanı görünüyordu komple sol ve yarım sağ boyadım.
    Boya işlemlerinin bi kısmı;
    (Sol taraf komple siyah oldu)

Kasanın üst kısmında kullanmak üzere HAF 932 yazısı;

Sol yan kapaktan bahsetmedim çünkü eski sahibi kötü bir koyu cam takmış kötü kesim filan kapağı mahvetmiş. onun için de güzel bi fikrim vardı ama nakit ihtiyacından maalesef parça parça sistemi sattım

Düşüncem şu idi: Aerocool T-Gun Pro Kasa alıp onun üzerindeki 40cm fanı sol yana full cover plexiyle takacaktım. Aerocool'a da HAF'a fan için açılan kısmı alıp plexi kapak dönüşümü yapacaktım. Ayrıca Hafın sol kapağın üstündeki küçük çapraz beyaz şeritli plexiden kasanın su hazne kısmına açılan yere uyacak şekilde kesip biraz da kasanın önüne doğru eğilimli olacak şekilde yerleştirecektim. Bunun da tam ortasına aerocoolun ön panelindeki fan kontrol ve ısı göstergesini koyacaktım. Aerocoola da hafın küçük plexisinden kesip açılan yeri kapatacaktım. Ama olmadı parasızlığın gözü kör olsun

Böylelikle sol kapaktan 40cm içeri 250cfm alacaktı. önden de 23lük kırmızı ledli fan alacaktı. Arkadan da kırmızı 12lik xilence alacaktı. Tavandan ise arkadaştan temin ettiğim 23lük cm kırmızı ledli kasa içndeki havayı dışarı atacaktı. KASA gerçekten High Air Flow (HAF) olacaktı.

Öndeki power ve HDD ledleri mavi idi onları da kırmızıları ile değiştirecektim ama o zaman ledleri bulamamıştım. Yeni dolabı temizlerken buldum...

PS bilmem işte anlattıklarımı görselleştirmek istedim amatörce. plexi içi koyu olacaktı ve güzel görünüm sağlayacaktı...
    40cm'lik fanın yapraklarını kırmızıya boyayıp içine kırmızı ledler yerleştirmeyi de düşünüyordum.

Evet artık kasanın son halini görmeye geldi;

Keşke son fikirlerimi de gerçekleştirip hala kullanıyor olabilseydim...
    HAF932 modlamayı düşünen arkadaşlara fikir edinmeleri açısından belki yardımcı olabilirim.
    Lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 27 Kasım 2010; 0:17:22 >

• Ellerine sağlık hacı.. baya emek vermişsin
  • Gerçekten güzel olmuş Ah Şu kasanın iskeletini çıkarma işlemi veya parçaların mekanizmalarını anlasam bende boyamak istiyorum içerisi gri olduğu için ama bunu şimdilik yapamıyorum bende fanları uv boyayabiliyorum uv kablo sarıyorum psu kablolarına vs.. gibi hazır şeylerle yapıyorum modifikasyonda yeniyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEyüp01 -- 27 Kasım 2010; 12:32:20 >
  • @sencer_1907 & @JEyüp01
    Teşekkürler

Kablolar sistem kurulu iken genelde görünmediği(kendi kablo toplama tekniklerim) ve kullandığım psu'nun sleeve'li olmasından dolayı kablo sarma yapmıyorum.
    Fanların sadece yaprakları uv güzel olabilir.
  • Güzel iş cıkarmışsın ,siyah ve kırmızın uyumuna diyecek söz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicornn -- 7 Aralık 2010; 17:14:43 >
  • güzel iş olmuş ama bir şey söylemek isterim keşke boyaları yapmadan önce alta hep astar boya sonra kırmızı boyayı atsydın;kırmızılar daha da göz alıcı kırmızı görünürdü
  • vakit kaybetmek istemediğim için öyle yapmıştım. çünkü kasayı bu şekilde tamamlamam bile baya vaktimi aldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kırmızı siyah mod harika olmuş ellerine sağlık.
  • hayırlı olsun. zıt renkler çok güzel duruyor göyle agresif kasalarda.
  • Süper
  • kaça aldınız bunu acaba
  • Kasayı modlamadan önce 210a almıştım.(kargo vs bütün masraflar dahil)
    quote:

Orijinalden alıntı: testq

kaça aldınız bunu acaba
  • Kaça sattın peki?
  • RC690'la takaslamıştım ama takastan önce arkadaşla anlaştığımız gibi olsa idi tabi 200e filan satmış olacaktım. ama yan çizince...

RC690i da sattım 180e filan satmış oldum. 20TL lik insan değilim peşine düşmedim artık. Sadakam olsun.
  • O kadar uğraş uğraş, götür sat, laptop al seninkide iş mi?

Vallahi ben kardeşimin laptopu kullanıyorum bazen (Onlara destek veriyorum arada) işkence gibi geliyor, kendi PC me geçince bir ohhhh çekiyorum.
  • Yok laptop almadım zaten vardı da elimi bile sürmüyordum Evdekilerin laptop yaza kadar kullanacağım.
    Yaza PC'ye geçeceğim büyük ihtimal. O zaman da bir mod yaparım.
    Dersler sebebiyle oyun oynamamak için pc'yi sattım hem ekonomiye destek olsun diye.
    İğrenç bi şey laptop kullanmak. Gereksiz demiyorum çünkü bazı insanların işlerini kolaylaştırıyor.
  • Tek Kelimeyle Harika...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihad Emre

Tek Kelimeyle Harika...

hortlatmışsın
  • @Cihad Emre
    teşekkürler :)

@butchertheidiot
    1-2yıl olsa anlarım. 1-2ayla hort olmazki
  • Helal olsun panpa güzel olmuş panpa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.