'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 22992 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
HTC Desire HD INCELEMESI (TURKIYE'DE ILK) + SIK SORULAN SORULAR! | GUNCEL: 22.08.2011 |
Bir inceleme yazimla daha karsinizdayim. Bu seferki incelemem bir hiz canavari HTC Desire HD uzerine olacak. Bu hiz canavari ayni zamanda bir teknoloji canavari..
Kisaca bazi ozelliklere deginecek olursak..
4,3 EKRANIYLA, 1 GHZ ISLEMCISIYLE, 768 MB RAM'IYLE, FAST BOOT (HIZLI ACILISIYLA), 8 MEGAPIXEL KAMERASIYLA, 720 HD VIDEO CEKIMIYLE, MUTHIS MULTI-TASKING FONKSIYONLARIYLA, YEPYENI MUTHIS HTC SENSE OZELLIKLERIYLE, UCRETSIZ INKL GPS NAVIGASYONUYLA, WI-FI ROUTER OZELLIGIYLE VE YAZAMADIGIMIZ BIR COK MUTHIS AYRINTISIYLA HTC DESIRE HD..
Bilindigi uzere HTC Desire HD aylar oncesinden aciklanan ve beklenen üst sinif bir modeldi. Öyle ki HTC hic beklemedigi bir ilgi cekmeyi basarmis ve duyurdugu modeli Desire HD daha piyasaya cikmadan HTC'yi karamsarliga sokmustu. Sebebiyse telefona beklenenin üzerinde bir ilgi olmasiydi. Iste bu yuzden ilk cikan ülkeler dahil bir cok ülkede Desire HD karaborsaya düsercesine yüksek fiyatlara satilmaya baslandi. Telefon uzerine yapilan en cok sikayetlerden birisi suphesiz telefonun cok az sayilda dagitiminin yapilmasiydi. Satildigi tum her yerde ilk gunden yok satan bir model Desire HD! Iste bu telefona ulasmayi basarmis kisilerden biriside sahsim. Oyle ki yaklasik 1 aydir ertelenen telefonu bir an olsun elime ulasmayacak saniyordum ki. Taze Desire HD modelini yaklasik 6 gundur kullaniyorum. Bu surede telefonu cok guzel tanidigimi dusunuyorum. Simdi gelelim inceleme yazimiza! Oncelikle incelemesini yaptigim model Vodafone Branding versiyonlu bir telefon. Yalniz HTC'de Branding'in standartlardan hic bir farki bulunmuyor. Tek farklari Branding ayarlari,Acilis ekranlarindaki bir reklamdan fazlasi degil. KUTU VE ICERIGI
(RESIM ALINTIDIR!)
Inceleme yazima koca canavarimizin minik kutusuyla baslamak istiyorum. Oncelikle aletin kutusunu gorenler dusunebilir ki kutunun icerigi cok kisitli. Lakin Desire HD'nin kutusu cok kücük olmasina ragmen iceriginde her telefonla verilen donanimlari kutusunda barindirmis.
Kutunun iceriginde (Almanya icin)
Desire HD (Batarya+Micro SDHC Karti icinde) Kullanim kitapcigi Yasal uyarilar kitapcigi Garanti aciklamasi Standart 3,5 Kulaklik(Kumanda ozelligi mevcut) Adaptor USB/Sarj kablosu.
Oncelikle uyarimi yapmaliyim ki kutu icerigi ulkelere,satis yapan bayilere gore degisebilmektedir. Yalniz standarta gore dagitim yukaridakinden farksizdir genelde.
Kutumuzda hafiza karti+Batarya icin ozel yer dusunulmemis. Telefonun bataryasi direk telefonun icine bir folyeyle ayirilarak takilmis sekilde geliyor. Ayrica Micro Sd kartimizda telefonun icinde takili olarak geliyor. Micro Sd kartiminizin buyuklugu 8 GB ve markasi Samsung olarak geliyor. Bu arada hafiza karti icinde onemli bir uyari yapmam gerekiyor. Eger Micro SD kart alirsaniz bu kartlarin telefonunuzda duzgun calismasini istiyorsaniz en azindan hafiza kartinizin CLASS 4 veya uzeri olmasi gerekmektedir. Aksi taktirde telefonda video cekimlerinde vs yavaslamalar,takilmalar olabilmektedir. Bu arada telefonun icinde CLASS 2 hafiza karti bulunmakta. Bu classta bir kartinda telefona uymadigini dusunuyorum.Telefona takabileceginiz en yuksek kart ise 32 GB micro SD. Belki daha buyuk hafiza kartlarida kullanilabilir yalniz bu konuda denenmis bir seyle karsilasmadim henuz. Ornegin tanidigim bazi modellerde bir sekilde beklenenin ustunde hafiza karti kullanmak mumkundu.
DIZAYN
RESIM ALINTIDIR!
Telefonumuzun dizaynina gelince begenip begenmemek tabiki gorecelidir. Yalniz soylemeliyim ki telefonun dis dizayni cok kaliteli yapilmis. Tam bir teknoloji mimarisi konusturulmus. Ornegin alisagelmis bir telefon dizayni beklemiyor bizi. Ornegin bataryayi cikartmak icin telefonumuzun arkasinda sag tarafta bir kapak kismi bulunuyor. Hafiza kartiyla Sim kartimiz icinse telefonun alt kisminda bir kapak yer almakta. Alt kisimdaki kapak surulerek acilirken,yan kisimdaki kapak yukari dogru tirnakla cekilerek acilabilmekte. Telefonumuzun arka kismi Aluminyum kaplamali. Bu sekilde telefonun darbelere karsi korunma sansi artmis. Malum telefonumuz diger telefonlara kiyasla birazcik agir. Telefonumuz 163 Gramken diger es degerdeki cep telefonlari yaklasik 110-130 Gram. Iste bu yuzden boyle bir telefonun dusmesiyle ortaya cikacak zarari dusunmekte gerekir. Telefonun cam kismi belki kirilmaya egimli yalniz en azindan saglam bir dis mimari telefonu birazcik olsun boyle zararlara karsi koruyabilir. Sahsi fikrim yinede telefona dikkatli davranmaniz yonunde. Cunku telefonun bir dezavantajida dedigim sekilde agirligi. Agir birseyin dusup kirilma riski yukseklesiyor. Ne kadar saglam bir dis govdesi olsada on kismi camdan olusuyor!
Dizayn olarak diger bir dezavantajimiz telefonun kamerasinin koruma altina alinmis olmamasi. Herhangi bir kapak vs mevcut degil. Ayrica kamera disa dogru bakiyor. Kameranin cam kisminin etrafindaki tek avantajimiz lastikle etrafinin cevrilmis olmasi. Bu yuzden cam birazcik icerde kaliyor lastige oranla. Bu kamera camini korur mu? Orasi ayri bir soru isareti. Bana gore korur eger ki telefon sans eseri tasli toprakli bir yere dusmezse!
Telefonumuzun ekran buyuklugu 4.3 inc! Bu alisagelinen ekranlardan birazcik buyuk anlamina gelmekte. 10,9 cm'ye tekabul ediyor. Ben simdiye kadar buyuk ekran telefonlar kullanmis biri olarak bile tek elle kullanmakta zorlaniyorum. Oyleki parmaklarimda kendimde uzundur!:) Yalniz tek elle telefonu bazen kullanmak olanaksiz. Telefonun on kisminda dokunmatik 4 adet tus bulunuyor. Bunlardan birincesi HOME tusu. Home tusuna uzunca bastiginizda diger acik uygulamalari gormeniz mumkun. Ayrica hangi uygulamada olursaniz olun bastiginizda ana sayfaya dönüyor. Ikincisi dokunmatik tusumuz MENU! Menu tusuna bastiginizda ana menu gelmiyor. Lakin her hangi bir uygulamaya vs girdiginizde uygulamanin menusu ekrana geliyor. Bir nevi secenekler tusu gorevini yapiyor. Ucuncu tusumuz GERI. Internetteyken bu dugmeyle bir onceki sayfaya donebilir,Herhangi bir uygulamadayken bir onceki adima geri gidebilirsiniz. Dorduncu dugmemizse SEARCH. Bu tusa uzun sure bastiginizda Google Search ozelligi aktif oluyor. Yalniz arama yapacaginiz seyi sesli olarak giriyorsunuz. Muthis bir Desire HD farki. Bir defa bastiginzdaysa telefonunuzda veya uygulamada aranmasi gereken sozcukleri giriyorsunuz.
Bu arada telefonumuz icin 2 renk secenegi mevcut. Bunlardan birisi siyah,digeriyse Maduro Kahverengi. Sahsen ben Maduro rengini tercih etmistim ki siyah geldi. Yalniz maduro Kahverengini gordugumde siyah rengin cok daha guzel gorundugunu dusunmeye basladim. Telefona ayri bir asalet katmis parlakligiyla matligiyla. Tabi renkler tartisilmaz. Yalniz siyah rengin resimlerden guzel goruldugunu dusunuyorum. Ayrica telefonun 2 taraftanda ne olursa olsun korunmasi gerektigini dusunuyorum. Aluminyum cizilebilecek bir sey her ne kadar diger materiyallere kiyasla saglam olsada. Ben hemen asagidaki urunden aldim. Tabiki fiyat olarak 3-4 Euro'ya! http://www.amazon.de/DE...8&qid=1290726154&sr=1-8
Acikcasi dusundugumden guzel durdu. Resimde goruldugunden de guzel duruyor. Acikcasi telefonun ici birazcik olsun gozukur sekilde. Resimlerde goruldugu uzere sirf yuvarlaklar gorulmuyor bende. Tabi yuksek isigin altinda bakinca bu sekilde gorulmesi dogal. On kismi icinse orjinal HTC folyeleri satilmakta. Orjinal folyelerden telefonu almadan ismarlamistim. Fiyatlari yaklasik 6-12 Euro civarinda. Tabi bu fiyatlar online shoplarda 20 Euroyu bulabiliyor. Kesinlikle bu folyelerden tavsiye ederim. En ucuz yuksek kaliteli olanak bu bence. Ustelik 2 adet geliyor. Hic baloncuklar felanda olusmuyor ekranda. Ekrana folye kendiliginden yayiliyor. Tek yapmaniz gereken ustune dogru bir sekilde tutturmaniz. Diger bir secenek Shield! Yalniz Shield'larin fiyatlari henuz ucuk durumda bu telefon icin. Birazcik zamana ihtiyaciniz var uygun fiyata Shield almaniz icin.
DONANIM, ANDROID 2.2'LI DESIRE HD VE WITH HTC SENSE
RESIM ALINTIDIR!
Telefonu farkli kilan ozelliklerden birisi yeni Sense ozelliklerini ilk kullanabildigimiz modellerden birisi Desire HD. Peki HTC Sense nedir? Sense HTC'nin kendi telefonlarina ozel cikarttigi bir arayuz. Bu sayede telefonunuz diger telefonlardan farksiz bir Android sistemine sahip olsada HTC Sense sayesinde telefonunuzdaki farkliliklarla HTC'ye ozel bir icerige sahip olmus oluyorsunuz. HTC Sense sayesinde ayrica telefonunuzu kaybettiginizde online olarak ucretsiz telefonunuzu kitleyebiliyor,size gelen aramalari,mesajlari gorebiliyor ve mesajlarinizi,aramalarinizi istediginiz numaraya yonlendirebiliyorsunuz. Ustelik telefonunuzu isterseniz kitleyip,bulan kisiye ozel mesajda gonderebilirsiniz. Ustelik bunlarin tumu ucretsiz! Diger yandan telefonunuz sessizde bile olsa telefonunuzu online htcsense.com sitesinden caldirip,yerini bulabiliyorsunuz. Hatta bunla da kalmiyor eger telefonunuzda ayarini yaptiysaniz GPS'niz de aciksa telefonunuzun yerini bile harita uzerinden cikarabiliyorsunuz. Simdi diyeceksiniz denedin mi bunu? Iste benim sorunumda burada basliyor! Telefondan bu ayarini acik yapmama,HTC Sense'de kayitli olmama,devamli senkranizasyonla telefonu esitlememe ragmen internette telefonumun bu ayari kapali oldugu yaziyor. Eger ki wlan'la internetteysem hemen telefonum caliyor. Lakin wlan'siz bu sorunu bir cozemedim.
Yalniz HTC Sense yinede muthis birsey. Ozellikle ekranda olan butun cisimler sizin diger Androidlilerden farkli oldugunuzun gostergesi! Ozellikle baska Androidli bir telefonu kurcalarsaniz (Buna ornek Galaxy S'te denebilir) farki cok acik anliyorsunuz.
Bu arada incelememde Android uzerine pek konusmamiza gerek yok sanirim. Onemli olan telefonumuz Android 2.2 sistemi muthis bir sekilde kaldiriyor. Ustelik bir cok uygulama kendiliginden acik olmasina ragmen telefon banamisin demeden tam hiz calisiyor. Telefonun diger bir avantaji Task Killer turunde programlara ihtiyaciniz olmamasi. Yalniz yinede ayrintili durumlar acisindan herhangi bir Task Killer programi tavsiye ederim. Ornegin bazen uygulamalar acik gozuksede Task Killer programlari sayesinde dogru kaniya ulasabilirsiniz.
Telefonumuzun islemcisine gelince telefonumuzda 1 GHZ islemci bulunmakta. Bu buyuk canavarin onde kilan diger farkli ozellikleri 1,5 GB ROM,768 MB RAM. Bunun yaninda 8 megapiksel kameramizla,720 HD video cekimi yapabiliyoruz. Ayrica telefonumuza GPS'le birlikte cesitli navigasyon programlari eklenmis sekilde geliyor. Bu konulardaki ayrintilara asagida deginecegiz. Yalniz kisa bir ozet yapacak olursak HTC Desire HD donanimsal ve yazilimsal olarak nerdeyse kusursuz. Bir kac eksisi haricinde! Bu eksilere asagida deginecegiz.
Ilk olarak telefonumuzun diger telefonlardan farkli bir ozelligi varki,bu da Fast Boot Ozelligi. Fast Boot'un Turkce acilimi hizli acilis oluyor. Telefonunuzda ayarlardan Fast Boot ozelligini aktif ettiginiz halde telefonumuz sadece 2,5 saniyede acilarak hic bir telefonda gorulmemis muthis bir performans ortaya koyuyor. Tabi bu Fast Boot ozelliginin calismasi icin bataryanin cikartilip takilmamasi gerekiyor. Aksi taktirde acilis suresi diger telefonlarla ayni surelerde. Asagidaki videoda bu ozelligin ne kadar tatmin edici guzel bir sey oldugunu gorebilirsiniz.
Birde telefonda multitasking ozelliginden soz etmek istiyorum. Telefonda hic bir telefonda olmayan multitasking performansi mevcut. 8 Uygulamaya kadar banamisin demeden ayni anda calistiriyor. Bir oyun mu oynuyorsunuz? Home tusuna basin,ana ekrandan Internet'e girin. Home tusuna basili tutun,ardindan calisan 8 uygulamadan istediginize,ornegin oyuna girin. Oyun kaldigi yerden devam ediyor. Tam anlamiyla muthis birsey. Ustelik uygulamalarin sayisi arttikca hic bir yavaslama donma gorulmuyor.
Telefonu farkli kilan ozelliklerinden biriside sesli yazi yazma ve google search ozelligi. Diyelim bir mesaj yazacaksiniz. Veya bir sitenin ismini gireceksiniz. Veya bir adresi tarif edeceksiniz. Hemen klavyenizin sol alt kismindaki mikrofon dugmesine basiyorsunuz. Ayarlardan dilediginiz taktirde Ingilizce,Turkce vs yapmak mumkun. Ardindan dilediginiz metni sesli olarak soyluyorsunuz. Birde bakmisiniz ekranda istediginiz seyi girmisiniz. Mesaj yazmada muthis kolayliklari oluyor. Bu arada hizli konusuyorsaniz ayarlardan hizliyi secmeniz,yavas konusacaksaniz yavasi secmeniz gerekiyor. Birde ingilizcede genis bir secenek var. Ornegin ingilizce ''vs adresi tarif et,veya A kisiyi ara'' diye komutlar verebiliyorsunuz. Almancada da bu mevcut. Birde hangi uygulamada olursaniz olun SEARCH butonuna uzunca bastiginizda Google'da aramak istediginiz seyi sesli olarak soyluyebiliyorsunuz. Ardindan telefon soylemek istediginiz seyin ne oldugunu size soruyor. Size kalan tek secenek dogrulamak veya soylediginiz seyi tekrarlamak. Konusutunuguz kelimelerin anlasilir olmasi sart. Aksi taktirde aramak istediginiz seyi bulamiyabilirsiniz. Ornegin ''Kapi'' kelimesini ariyacaksaniz, ''Gapi'' dememeniz gerekiyor.
Telefonun birde genel sikayetlerine gelecek olursak..
Iste bu sikayetlerden birincisi Batarya! Telefonunen buyuk eksisi 1230 mAh'lik bataryasi. Boyle bir ekranla muthis bir donanim icin maalesef dusuk bir batarya. Yalniz bunun cozumude yok degil. Iste bu yuzden telefondaki bu eksikligi artiya cevirme sansimiz var. Herhangi bir sekilde temin edebileceginiz yuksek bir bataryayla bu eksigi en azindan giderebilirsiniz.
Telefonu ilk aldigim gunun 24 saati icinde 2 kere sarj ettim. Abartmiyorum yanlista yazmadim. Tami tamina 2 kez! Ilk sarji telefonun icindeki sarji tumuyle bitirmenin ardindan yaptim. Ilk telefonu actigimda icindeki sarji yaridaydi. Bunu da sayarsak 2,5 sarjlik bir telefon kullandim 24 saat icinde!
Tabi bu bir gun icinde telefonu her alisimda bitmek bilmeyen bir performansla kullandim. (WiFi,Internet,GPS,Bluetooth,Kamera,Video) ne varsa kullanip,ayarlamalar yaptim. Yinede 2 sarj tabiki cok! Simdi telefon halen elimden dusmuyor. Eger sizde benden farksizsaniz devamli Wi-Fi'yi felan kullaniyorsaniz,sarjinizin 1 gun dayanmasi neredeyse olanaksiz! Bu yuzden yedek veya yeni buyuk bir batarya sart! Ben yakin zamanda 1500 mAh veya ustunde bir batarya almayi dusunuyorum. Tabiki guvenilir bir batarya ariyorum. Henuz guvenilir bir batarya bulamadim. Ornegin test edilip onaylanmis veya Avrupa Birligi standartlarina uygun bir batarya olmazsa kullanmam. Yok sizin icin boyle seyler onemsizse piyasada cesitli bir cok batarya mevcut. Ustelik musteri memnuniyetide yuksek bataryalar mevcut. Ebay'de ornegin. Yalniz ben boyle risklere girmem! Her ne kadar garantisi olsada!
Ikinci donanimsal sikayet ise disa verilen ses! Bu benim icin bir eksi degil yalniz yabanci forumlarda bir cok kisi bu durumdan sikayetci. Yalniz bir cok kiside hic boyle bir donanimsal eksikligin olmadigini dusunuyor. Bana sorarsaniz benim icinde donanimsal bir eksik degil bu! Sebebine gelince telefonun sesi hicte az degil aslinda. Yalniz boyle bir durum var. Istediginiz bir sarkiyi melodiniz yapmak istiyorsaniz bu sarkinin ses degerlerinin yuksek olmasi gerekir. Eger degilse elbette sesi size az gelecek duyamayacaksinizdir. Benim bir onceki kullandigim telefon modeli LG Renoir. LG Renoir'de ses oldukca kotuydu. Oyle ki telefonu cebimde cogu zaman duyamazdim. Desire HD'yse bu telefonun ardindan bir ilac oldu benim icin. Ornegin telefonun icinde klasik bir telefon calma sesi var. Bildiginiz eski telefonlarin calma sesi. Telefon dibimdeyken aranirsam hoplatiyor insani. Oyle ki ben cok sesli telefonlarda kullandim. Ornegin Sony Ericsson W900. Tam bir ses canavari. Halen bile onunla ses yarisina giremeyecek sayisiz model var! Oyle ki w900'un sayesinde komsumdan gelen sikayet mektubu halen evimde durmakta! Hal boyleyken de Desire HD ne cok sesli.. Ne de cok sessiz! Eger yuksek sesli bir telefona alisiksaniz size cok sessiz gelecektir. Lakin yuksek sesli telefonlarda bir cok kisiye itici gelir bulundugunuz ortamlarda. Sessizlerse sizin icin itici gelecektir. Yalniz Desire HD bunlarin disinda bir telefon. Ne baskalarina nede size itici gelecek bir ses performansi sunuyor. Eger ki dedigim sekilde yuksek sesli bir telefona alisiksaniz muhakkak itici gelecektir. Yalniz bilmemiz gereken bir sey varsa Desire HD'nin ses performansinin ideal oldugudur sizin dusunceniz her ne olursa olsun! Yuksek ses istiyorsaniz tavsiyem baska modellere yonlenin. Yalniz Desire HD'nin sesi kesinlikle kotu degil! SADECE IDEAL! Bu arada bir Hobi-DJ olarak tavsiyem eger bu telefonu almak isterseniz ne turde bir muzigi melodi yapmak istediginizin onemi buyuk. Bu yuzden mumkunse en azindan 256 bitlik bir sarki sizin icin en azindan ideal olacaktir. Tabi bu veriler standart bir sarki sesine gore dusunuldugunde yuksek ses verecek degerlerdedir!
KAMERA VE MULTIMEDYA
Telefonumuzun kamerasina gelince telefonumuzda 8 Megapiksel Kameramiz mevcut. Bu kamerayla 720p kalitesinde HD videolar cekebilir, birbirinden farkli efektlerde cok guzel resimler cekebilirsiniz. Telefonunuz dilediginiz taktirde uzakligida cektigi resimlerde ayarliyor,cok guzel goruntuler sunuyor. Bu telefondan once LG Renoir kullanan biri olarak diyebilirimki DHD'nin goruntu kalitesi hic te Renoir'in altinda kalabilecek cinsten degil. Renoir'i bilenler bilir. Tam bir kamera canavari. Onun kalitesinde resim cekemeyen bir cok fotograf kamerasi mevcut. Oyle ki buna kendimde sahit olmus biriyim. Eger LG Renoir'in topiclerine dalacak olursaniz gorebilirsiniz nasil bir alet oldugunu. Iste DHD'de bu konuda Renoir kadar basarili olamasada hicte asagida da kalabilecek bir kamera degil diyebilirim. Oyle ki yeri geliyor en kucuk ayrintilari bile Renoir'de goremiyorken,DHD'yle bu ayrintilarin farkina varabiliyorsunuz. Ornegin en kucuk tozlari bile yakalamayi basarabilen bir kamera konulmus DHD'ye. Videolara gelince belki goreceli bir durum diyebiliriz. Simdiye kadar gunduz cekimlerinde gayet guzel goruntuler elde ettim. Bu konuda 8 megapiksellik Renoir'i gecebilir diyemiyecegim. Lakin HD kalitede bir video cekiyorsunuz. Kesinlikle kotu denemez. Sadece standartlara gore bile sizi yari yolda birakmayacak bir video kamera konulmus. Es deger modellere kiyaslayacak olursaniz Desire HD video isinide guzel yapiyor diyebilirim. Kameramizin yanina eklenmis diger guzel bir ozellikte cift LED. Cift LED'le karanliklarda bile guzel goruntuler elde edebiliyorsunuz. Ayrica bu cift LED'i fener olarak kullanmak mumkun. Cift LED'in 2 kademeli fener ozelligi var. Birisi yuksek,biriside orta seviyede. Resim cekerkende bu gucunu kademesini artirarak kullaniyor. Gayet basarili bir LED eklenmis diyebilirim.
Multimedya kismina gelince aklimiza ilk gelenler Muzik,Video ve Radyo oluyor. Oncelikle belirtmeliyim ki Desire HD'nin SRS ve Dolby Digital ses ozelligi bulunmakta. Ikisinide denemelerimde gayet basarili buldum diyebilirim. Bilhassa Radyo'da mp3 kalitesinde ses veriyor. Alet muzik konusunda gayet basarili. Videolara gelinceyse telefonunuzda mkv formatinda HD filmleri bile izlemek mumkun. Halen devaminda Ipod Touch kullanan biri olarak diyebilirim ki,Desire HD'de bir video izlediginizde Ipod Touch yaninda bir hic kaliyor. Belki ekrani Amoled ve Retina degil. Yalniz filmler konusunda kesinlikle cok basarili. Yakinda Amoled'le bir kiyaslama yapacagim video konusunda. Bu kiyaslamayi yaptigimda bu konuda dogru bir fikir sunabilecegime inaniyorum. Kulakliklara gelince performanslari kotu sayilmaz. Kristal kalitesinde ses alabiliyorsunuz. Yalniz size yinede guzel bir kulaklik tavsiye ederim. Lakin kulakliklar kulaklar icin cok buyuk. Ben kulaklarim icin IN-EAR kulakliklara alismis biri olarak, kulakliklari cok buyuk ve kotu buldum. Elimde Sennheiser ve AKG'nin cok guzel kulakliklari mevcut. Bu kulakliklarin yaninda ses konusunda buyuk kalite farki oldugunu soyleyebilirim. Yani bir kulaklik sart,eger sese onem veriyorsaniz!
GPS,INTERNET,TARAYICILAR VE SOSYAL AGLAR
Desire HD'nin GPS ozelligine deginecek olursak benim hic gormedigim bir performans dikkatimi cekti. GPS cok cabuk baglaniyor. Simdiye kadar en gec baglanma suresi 10 saniye surdu. Ardindan istediginiz adresi tarif etmek icin cesitli programlar mevcut. Bunlardan birisi Tomtomla HTC'nin urettigi Locations programi. Locations ucretsiz calisan bir navigasyon programidir. Telefonun icinde aldiginiz ulkeye gore degisen yuklu haritalar mevcut. Ornegin benim aldigim telefonda Almanya,Isvicre,Avusturya,Fransa haritalari yuklu olarak geldi. Ustelik trafik durumunu felanda guncelleyebilir,cesitli ulkelerin haritalarini telefonunuza satin alip indirebilirsiniz. Diger programsa Google Maps. Bu navigasyonsa online calisan bir program.
Desire HD'nin diger guzel bir tarafida Internet performansi. Internet'te muthis bir performans sunuyor. Lakin Ipod Touch'la yaptigim kiyaslamalarda Ipod Touch'dan hizli bir perormansa sahip oldugunu gordum. En zor sayfalarda bile hic zorlanmadan hizli bir sekilde sayfayi gorebiliyorsunuz. Telefon bir sayfayi indirirken oncelikle onemli detaylari goz onune sererken,ardindan onemsiz ayrintilarla sayfayi yukleyip isini bitiriyor. Telefonumuzda 10.1 Flash ozelligi Android sistemimizde kurulu olarak geliyor. Boylece telefonumuz Flash sayfalarin tumunu oynatabiliyor. Internetteki incelemelerde Galaxy S'den de hizli internet performansini gormek mumkun. Simdilik piyasadaki en hizli Internet cavanavari diyebiliriz. Yalniz Donanimhaber sayfalarinin mobil sayfa ozelligini kullandigimizda alinti turunde ozellikleri kullanamiyoruz. Sanirim donanimhaber'in bu ozellikleri apple kullanicilarina ozel yapilmis. Umarim en kisa surede Androidcilere ozelde bir sayfa yapilir.
Telefonun kendi Browserina diyecek sozumuz olacaz. Kullanimi gayet basarili. Eger yeni bir sayfa acmak isterseniz 2 parmaginizi birbirine yaklastirin. Ardindan diger acik sayfalari gorup,yeni bir sayfa acmak mumkun. Telefonun kendi Browseri haricinde Opera'yla Dolphin HD'yi denedim. Opera bu 2 Browsera oranla geride kaliyor diyebilirim. Yalniz Dolphin HD'de muthis bir internet tarayicisi. Eger telefonu alirsaniz kesinlikle tavsiye edebilecegim Browserlarin basinda gelir. Ustelik telefonun kendi Browserinin yapamadigi isleri bile yapiyor. Ornegin telefonun kendi Browserinda bir Bug'a denk geldim. Uzmantv sitesine girip herhangi bir video'yu oynatmak istedim. Malum video flash formatinda. Oncelikle bir reklam geliyor ve bu reklamin ardindan video basliyor. Lakin telefonun kendi Browseri bir cok kez denememe ragmen video baslamadan kendiliginden kapandi. Bu Bug'a sadece bu sayfada denk geldim. Sebebini bilemiyorum. Yalniz Dolphin HD'de hic sorun olmadan bu videoya devam bakabildim. Ayrica hiz olarakta bazen kendi Browserindan hizli diyebilirim. Dolphon HD'nin diger bir avantaji klavyesidir bana gore. Eger Apple'in vs klavyelerine alisiksaniz en guzel care Dolphon HD'nin browseri. Lakin Desire HD'nin kendi klavyesinde birsey yazarken devamli noktaya basiyorum. Cunku Space tusu ekraninda buyukluguyle parmagimiza gore uzaga dusuyor. Boylece sol elle space tusuna basma aliskanliginiz yoksa devamli noktaya basiyorsunuz. Dolphin'deyse bu tus birazcik guzel bir konuma geliyor ve devamli noktaya basmaktan kurtuluyorsunuz.
Sosyal aglara gelince telefonumuzda Facebook,Twitter turunde aglar icin yazilimlarimiz hazir olarak geliyor. Telefonda Facebook'a ozel bir cok sey yapilmis. Ornegin Friendstrem'de bunlardan birisi. Friendstream altinda arkadaslarinizin paylasimlari vs alt alta geliyor. Ayrica oradan yazdiginiz herseyi sayfanizda gormenizde diger bir hizli olanak. HTC Sense arayuzuyle Friendstream'i ana sayfanizda gormeniz mumkun. Facebook'a ozel diger seylerden biriyse,kisiler listenizde de tum facebook arkadaslarinizin eger varsa telefon numalarini gorebilmeniz. Dilediginiz taktirde bu arkadaslariniza mesaj gonderebiliyor,resimlerinizi degistirdiklerinde hemen farkedebiliyorsunuz. Ayrica Facebook'ta kayitli bir arkadasiniz sizi aradiginda facebook resmide ekraninizda gorunebiliyor. Ayrica facebook'ta ki arkadaslariniz eger yerlerini Android telefonlariyla takip ettirdikleri taktirde onlarla sokakta karsilasmaniz bile olasiliklarin icinde yer aliyor.
VE GENEL OLARAK...
Diyebiliriz ki Desire HD kesinlikle muthis bir alet. Batarya sorunu buyuk bir sorun teskil etsede bu sorunun da yeni bir bataryayla cozulebilecegini dusunuyorum. Lakin simdilik piyasada kaliteli Avrupa Birligi standartinda bir batarya goremedim. Tabi uzak dogudan gelme bir cok batarya mevcut. Yalniz telefonu ben sahsen boyle bataryalarla riske atmam,her ne kadar musteri memnuniyetleri ust seviyede olsada. Cunku Desire HD'yi elinize aldiginizda eminim sizde kiyamiyacaksiniz. Her kosulda asiri yuklenme olmadan kullanilan bir telefon 1 gun dayanir.
Onceden bir cok telefon kullanmis biri olarak diebilirim ki Desire HD cok farkli. Ayrica Softwareleri Ipod Touch 3G'yle kiyasladigimda,Apple'in artik Android'in yanindan bile gecemeyecek kapasitede oldugunu dusunuyorum. Artik Itunes'a bagli degilim. Ozgurum,ustelik bir cok yonden telefonumun ozelliklerini istedigim sekilde degistirebiliyorum. Sadece Android Markete'de bagli degilim. Oyle ki telefonuma zarar verebilecek yazilimlara karsida Anti-virus kullanabiliyorum. Ustelik telefonumu kasmadan! Ayrica HTC Sense uygulamalari var. Yepyeni dizaynlari,widgetleri,melodileri vs oradan ucretsiz indirebiliyorum. Internet'te birilerinin Flash website endiselerine karsin ben her sayfaya hizlica girebiliyorum. Ustelik flashsiz internet hizmeti veren IOS 4'den de hizli olarak! Android'in simdilik tek eksisi uygulama sayisi! Her ne kadar cok cabuk buyuyen bir Android Market olsada,henuz telefonumuzda buyuk firmalarin yaptigi oyunlari oynamamiz icin zaman gerekiyor. Lakin Apple bu firmalari da elinden kacirmak istemiyor. Yalniz yinede uygulama acisindan en azindan acikta kalmiyorsunuz. Tek eksigimiz yuksek kalitede oyunlarin Android'de cogalmis olmamalari. Yine de Android kullanan birinin kolayca baska sistem kullanabilecegini dusunmuyorum. Windows7 VE iOS kullanip denemis biri olarak diyebilirim ki(Ornek : HTC HD7,LG Optimus,Ipod Touch3G,Iphone4) simdilik Android en iyisi! Android telefonlardan en kalitelelilerini denemis birisi olarakta diyebilirim ki (Ornek : Samsung GalaxyS, Motorola Milestone 2,XT720,Defy) Desire HD simdilik en iyisi!
Umarim sizler icin guzel bir inceleme olmustur. Her konuya deginmeye calistim. Lakin sorulariniz olursa buradan cevaplamaya calisirim. Onemli sorulari bu topigin ilk mesajinin alt kisminda cevaplayip alinti olarak yerlestirecegim. Eger hatam olduysa yazida anlayisiniza siginip,tesekkur ederim..
ONEMLI SORU VE CEVAPLAR:
quote:
Orijinalden alıntı: Karamalay Saat alarm'ı android telefonlarda(galaxy s gibi) telefon kapalı iken çalışmıyormuş. Bu dediğinizden yola çıkarak, telefonu bu şekil uyku modu ile kapattığımızda, alarm'ın çalışması gerekir değil mi? Kullanan arkadaşlar şu saat alarm olayını bi deniyebilirlermi? Yani bi tam kapalı iken, birde bu uyku modunda kapalı iken çalıştırıp, sonucu söyleyebilirler mi?
Ilk denedigim seylerden biriydi. Alarmi telefonu kapattiginizda kullanamiyorsunuz!
quote:
Orijinalden alıntı: Karamalay
@TurQarizma Hayırlı olsun, bende Amazon.de üzerinden, Telebuy isimli kişi mi site mi bilemiyorum, ondan aldırdım. Biraz dikkatsizlik sonucu bende branding'li bir cihaz almış oldum. Sim kilit yok ama, Vodafone reklamı varmış açılışında. Bu reklamı, yeni rom yüklemeden nasıl silebiliriz? Bu arada cihaz 10 gün sonra elime geçecek.
Senin cihaz hangi operatörden gelme ? İçinden 8 gb microsd çıktı mı ?
Benimkide vodafone cihazi. Acilista bir logo geliyor. Bir turlu kaldiramadim. Birde 360 diye birsey var. Ikiside ne yaptiysam silinmiyor.
Test edildi! Batarya suresinde memnun edici bir gelisme var. Yalniz bunda kalibrasyonun etkisi varmidir bilemem. Lakin batarya konusunda en azindan 4-5 tam sarjin olmasi sartti. Batarya simdilik 2 gun dayanacak gucte!
Micro sd kart uzerinde class degeri genelde yazabiliyor. Bu bilgiler kartlarin kutularinda yazmaz genelde. 720p video kayitlarda hicbir sorunla karsilasmadim. Hicbir takilma olmuyor en hizli hareketlerde dahil!
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Wolf
ekran slcd mi lcd mi beyler desire hd nin
SLCD ekran!
quote:
Orijinalden alıntı: D.E.K.
Arkadaşım tek elle kullanım zor demişsin? Ne yaparken zor mesela? Mail yada sms tek elle yazılamazmı acaba?
Tek elle yazabiliyorsunuz. Lakin eliniz kucukse zorluk cekebilirsiniz. Yalniz bazen bazi seyleri ekranda tek elle acmakta ilk baslar zorluk cekebilirsiniz. Zamanla birazcik aliskanlik gerekiyor. Malum insanlar boyle buyuk bir telefona aliskin degiller. Eliniz kucukse tek elle bir cok seyi yapmakta zorluk cekeceksinizdir.
quote:
Orijinalden alıntı: alimakgrav
Peki DHD'nin ekranı da böyle çizilmez değil mi? daha mı kötü, veya hassas ekranı?? Kılıf çıkmıyor mu kutusundan acaba?
Cok kolay cizilen bir ekran degil. Ben telefonu bir kac gun korumasiz kullandim tek cizik olmadi. Kilif folye vs kutudan maalesef cikmiyor!
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
@turq,
Geotag foto konusunu denediniz mi yani gps acikken geotag ozelligi ile cektiginiz fotograflar dogru konumlandiriliyor mu? Yurtdisi forumlarda bug oldugu soyleniyor bu konuda da?
En kisa surede denenecektir. Cevabi topigin ilk mesajinda sorular cevaplar kisminda yer alacaktir.
quote:
Orijinalden alıntı: norton772
bende bir şey sormak istiyorum. acaba gps'i nasıl. yani köyleri kasabaları gösteriyormu. yani google earth gibimi çalışıyor yoksa klasik bir navigasyon cihazı gibi yol falan mı gösteriyor. yani ben iphone 3g kullanıyorum ve onu hanıma vermeyi düşünüyorum fakat gps olayı süper bu alette. htc de nasıl acaba? bir de flash gereken sitelerde durum nedir? örneğin üye olduğumuz bir sitedeki videoları sorunsuzca izleyebiliyormuyuz**** ler zil sesi oluyormu, galaxy s deki gibi hareketli wall paper yapılabiliyormu.darty de bir galaxy gördüm ve wall paperine bayıldım. hareketli su gibi bir şeydi. cevap için şimdiden teşekkür.
GPS konusunda henuz tam teskil bir sey soyleyemiyorum. Lakin sinyali hemen bulsada bazen bazi modlarda arayip bulmak zor olabiliyor. (GPS'i aradiginiz yere bagli olarak ornegin Locations Araba uygulamasinda birazcik uzun beklemeniz gerekiyor eger tam teskil bir navigasyon istiyorsaniz.!) Eger trafikteyseniz GPS'i cabuk buluyor. Yalniz yol tarifi konusunda Locations programinda bug olmadi diyemem. Ornegin araba gittigi yonun tersine duruyor yalniz dogru yolu gidiyordu. Bir diger navigasyon programida NAVIGATION. Onu da en kisa surede deneyip topigin ilk mesajinda soru cevaplar bu sorunun altinda yanitlayacagim. Yalniz Navigasyon programi genel anlamda muthis. Yol bulmada gostermede cok hizli!
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
quote:
Orijinalden alıntı: hayyaatt
arkadaslar DHD de önde kamera varmı.varsa kac mp.
ön kamera yok.
quote:
Orijinalden alıntı: DeliKurt_69
quote:
Orijinalden alıntı: DeliKurt_69
@TurQarizma @scorpion06 Arkadaşlar böyle güzel uygulamaları paylaştıgınız için teşekkür ederim çok güzel bi bölüm olmuş burası Emeginize sağlık benim en büyük sıkıntım sms problemıydı kendı orjınal sms programında bı turlu çözemedim klavye çok güzel ama gelen mesajı iphone daki gibi göstermiyordu eskı mesajların arasına atıyor çünkühep gelen mesajla benim yolladıgım mesaj arasında saat farkı oluyor normalde öyle bişeyde yok hemen cevap geliyor ama ayarlarada baktım bi türlü düzeltemedim arkadaşlar şimdi sizin paylaştıgınız sms proğramını indirdim çok güzel appledaki gibi duzenlı messengerdan farkı yok ama benim istedigim şu arkadaşlar şimdik mesaj gelio telın kendı orjınal programındada gosterıyor yanı mesaj geldıgınde ben sadece bu yukledıgımı kullanmak ıstıyorum yoksa yukledıgımden yazıp dıgerınede gırıp okumam lazım olcak o mesajı bılmem anlatabıldımmı derdımı arkadaşlar biraz karısık oldu ama yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun
sorun çözüldü artık tek sms programını kullanabiliyorum
Cevap icin gec olmus. Yalniz yine de bilgilendirme amaciyla cevabi verelim. Eger programi tek kullanmak istiyorsaniz telefonun kendi sms programinin ayarlarinda oynamalar yapmaniz gerekiyor. Ikinci olarak ayarlari sms programindan yapip herseyi istediginiz sekilde kullanabiliyorsunuz. Ben artik orjinal sms programina hic girmiyorum,girmemde gerekmiyor. Zaten bildirim ayarlarini kapattiginizda otomatikman sms programi aktif olarak kendini gosteriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: MaGeSuKo
Flash player ve swf player kurmama rağmen flashları göremiyorum dolphin ve opera mini var.
Dolphin'de flashlari gormek icin flashin ustune dokunmaniz yeterli. Yesil bir isaret oluyor. Ustune dokundugunuzda flash aciliyor.
SORU
quote:
Orijinalden alıntı: MaGeSuKo
Rehberdeki kişilerin profil resimlerini facebook ile ilişkilendirme var mı arkadaşlar? HD2 de vardı bu internete girdiğimdede otomatik güncelliyodu desire HD de göremedim bu özelliği.
CEVAP
quote:
Orijinalden alıntı: gduman ayarlar sync den facebook bilgilerinizi girerseniz rehberde eşleştirme buluyor direk olarak... Telefon bildirim alaninda sizde iliskenlendirme olup olmamasi icin izin isteyecektir...
quote:
Orijinalden alıntı: x_stoolen
Meraba, Öncelikle konu çok yardımcı oldu, teşekkürler.
Aynı zamanda emin olmak için soruyorum. Dokunmatik ekranı iphone gibi duyarlı mı yoksa nokia nınkiler gibi bastırıncamı algılıyor?
Dokunmatik ekran parmaginiza duyarlidir. Tirnak,kalem turunde cisimler ekrana etki etmiyor. Ekran sadece insan tenine duyarli.
quote:
Orijinalden alıntı: engurlu
arkadaşlar ben galaxy s kullanıyorum..desire hd de alıcam ama ekran kalitesi düşündürüyor..kullananlar bilgilendirirse çok sevinirim..
Ekran kalitesi sizi dusundurmesin. GalaxyS kadar iyi bir ekran degil. Yalniz kesinlikle kotude degil!
Bu arada konu uzerine birseye deginmek istiyorum. Ekran kalitesi bana gore gunumuzde cokta onemli birsey olmamali. Malum telefonlar multimedya icinde kullanilsada, gunumuzde cogu model urunler isini guzel yapiyor.
SORU:
quote:
Orijinalden alıntı: GUNEY_97
htc desire hd yi modem olarak kullanabiliyormuyuz? bunu deneyen yada kullanan var mı (özellikle vodafon hat ile)?.cevaplarsanız benim gibi merak eden arkadaşların kafasındaki soru işaretlerini gidermiş olursunuz.
CEVAP:
quote:
Orijinalden alıntı: Android Team
@Guney97
Kablosuz dağıtıcı özelliğini (hot spot) , Vodafone cepnet ile sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca data aktarım kablosu ile de, bilgisayarda ki interneti DHD'ye verebiliyor, ayrıca kablo ile modem olarak kullanabiliyorsun. Gerçi ben bu Kablo ile modem bağlantısını bir keresind yapmak istedim, olmadı, galiba sürücülerde sıkıntı çıkmıştı o zaman. Yani HTC Sync ile alakalı bir durumdu, ancak veri kablosunu bağladığın zaman bu özellikler otomatik olarak önüne geliyor. Ayrıca hem şarz oluyor, hemde istediğin bağlantı türünü kullanabiliyorsun.
VODAFONE HAT VE CEPNET ABONELIGI KULLANANLAR ICIN:
quote:
Desire HD Vodafone Cepnet ayarları
Vodafone hat ve cepnet aboneliği kullanan arkadaşlar varsa bu ayarlara ihtiyaç duyabilir, çünkü vodafone direkt ayar yollayamıyor. Kendimiz el ile Apn noktası oluşturacağız. Bunun için Ayarlar > Kablosuz özelliği ve Ağlar > Mobil Şebekeler > Erişim Noktası Adları > MENU tuşuna basıyoruz > Yeni APN
Bazı ayarları el ile yazarken, bazılarını kendisinin bize sunduğu seçeneklerden seçiyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: scorpion06
İnceleme için teşekkürler. Kafamdaki herşeyin cevabını aldım. Alır almaz da gidip telefonu aldım :) İlk etapta gmail hesabından andorid markete girip more locale 2'yi indirerek sistemi türkçe yaptım. Bundan sonra hangi uygulamaları önerirsiniz DHD için? Telefonun daha stabil ne gibi ayarlar yapmak gerekir?
Bu arada DHD için türkçe kullanma klavuzunu bu adresten indirebilirsiniz.
1- Telefonu cok kullaniyorsaniz gunde bir kere en azindan yeniden baslatmanizi tavsiye ederim. Ornegin sabahlari. Telefondaki ram yukunu temizlemede yardimci olan bir etken. Ayrica tum uygulamalar kapaniyor.
2- Stabilitat icin widgetlerin azligi,live wallpaperlarin olmamasi felan gerekir aslinda. Yalniz bunlarin hic biri desire hd'nin stabilitesini bozmayan etkenler. Dogrusunu soylemek gerekirse desire hd banamisin demeden isini yapiyor. Bu konuda kuskunuz olmasin. Sadece gunde bir kere restart telefona yuku azaltip,olasi takilma ihtimallerini onleyecektir.
3- Uygulamalar icin onerebileceklerim UYGULAMALAR
Anti-virus, Delphin HD Browser, MSN Talk (Msn kullananlar icin super hizli!) Mini Info (Telefonun pil,ram,sistem vs gosterge isini yapiyor), Fring (Telefonu msnde vs webcam olarak kullanabiliyorsunuz.) Handcent SMS (mesajlariniz icin bir program. Mesaj kutusunu kisisellestirebilir,mesajlarinizi yabancilara karsi kilitleyebilirsiniz.) RealCalc (Hesap makinesi programi. Telefondaki hesap makinesinden ote cok saglam bir program!) SPB TV (Canli TV kanallarina bakabileceginiz bir program!) Youtube Ripper (Youtube videolarini telefonunuza indirmenizi saglayan bir program!) Lock (Ozel sifrelerinizi saklayabileceginiz sifreli guvenlik programi!) J u s t i n TV (J u s t i n - tv sitesinden yayinlari izlemek icin) Gazeteler Free Advanced (Bir sistem yazilimi) MoreLocale (Telefonu Turkcelestirmeye yariyor. Ayrica bir cok dil secenegide mevcut!) Padroid,Desktop Remote,Android Trackpad (Bu uc programdan herhangi biriyle mausunuzu telefonunuzdan hareket ettirebilir,hatta bazilariyla klavyenizide kullanabilirsiniz!) Firefox Browser (Ozellik olarak diger browserlara gore geride olsada hiz olarak fena bir browser degil.) Opera Browser (Gayet hizli bir Browser. Multitouch olmasada cift dokunusla sayfalara zoom yapabiliyorsunuz.) SPB TV (Dunyanin bir cok kanali dahil Turk kanallarini izleyebileceginiz program!) Ntvmsnbc Mobil (Dilediginiz taktirde ana ekraninizdan haberlere goz atmak isterseniz muthis bir program. Haber turune secme olanaginizda mevcut)
quote:
Tango programı ile facetime gibi hem görüntülü hemde ücretsiz sesli görüşme yapabilirsiniz. iPod 4g + Desire Hd arası tarafımdan denenmiştir. Ancak iPhone tarafında yine bir sorun var, program açık olmadığı sürece çağrı alamıyor. Bildiğiniz üzere bizim Desire HD'lerde program arka planda kaldığından bu durum sorun olmuyor, yani onlar bizi ne zaman ararsa arasın bizim telefon çalıyor, ama bizler iPhone ve ya iPod'u aramamız için öncelikle onların tangoyu açmaları gerekiyor. İşte Android ve Desire HD'nin farkı, İşte gerçek multi tasking
Bu tango programını diğer androidli telefonlarada kurdurabilir, telefonlar arası ücretsiz telefon görüşmesi yapabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Vipracing
Arkadaşlar Desire HD ile kullanabileceğiniz en iyi navigasyon programını Türkçe ses&kullanım opsiyonu ve en güncel haritası ile derleyip hotfile'a yükledim.
Beni oku.txt nin içinde gerekli tüm açıklamalar var ve kurulumu oldukça basit.Rar şifresi : dhd
Guzel yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar. Dun gece 2 saat ugrasip yazmistim ki Almanya'da olmayan birsey oldu elektrikler gitti. Endisem tum yazdiklarimin gitmis olabilecegi uzerineyken birde bakarim Firefox'ta hepsi duruyor.
Cevaba gelince Kalibrasyonu baska bir anlatima gore yapmistim forumdan bir arkadasimizin anlattigi sekilde. Yalniz gonderdiginiz linkte farkli birazcik. En kisa surede deneyip tekrar yapacagim. Simdiden bataryayi yemeye baslayayim en iyisi..
Bu arada micro sd kart uzerinde class degeri yazmiyor. Genelde hicbir kartin uzerinde yazmaz. Bu bilgiler kartlarin kutularinda yaziyor genelde. 720p video kayitlarda hicbir sorunla karsilasmadim. Hicbir takilma olmuyor en hizli hareketlerde dahil!
INCELEMELERIM: -(YENI) HTC DESIRE HD INCELEMESI TURKIYE FORUMLARINDA ILK!) -(YENI) XBOX KINECT INCELEMESI (TURKIYE FORUMLARINDA ILK!) -(YENI) XBOX S(lim) 250 GB INCELEME (TURKIYE FORUMLARINDA ILK!).. -LG VIEWTY INCELEME (TURKIYE FORUMLARINDA ILK!)... -LG RENOIR INCELEME -SONY ERICSSON W900 INCELEME
Cümlesini okuyunca tüm incelemeye gölge düştü bence. Zira bu cümle en azılı android fanatiklerini bile güldürecek cinsten olmuş. Hani android uygulama konusunda neredeyse Apple'a yetişmiş deseniz anlayacaktım ama iOS, Android'in yanına bile yaklaşamaz demek fanatizmin dik alasından başka bir şey değildir. Öyle absürd bir cümle kurdunuz ki; bırakın niceliksel farkı niteliksel olarak bile iOS uygulamaları Android uygulamalarını ezip geçer...
Ancak her şeye rağmen inceleme için samimiyetle teşekkür ediyorum. Zira epey emek harcanmış...
Cümlesini okuyunca tüm incelemeye gölge düştü bence. Zira bu cümle en azılı android fanatiklerini bile güldürecek cinsten olmuş. Hani android uygulama konusunda neredeyse Apple'a yetişmiş deseniz anlayacaktım ama iOS, Android'in yanına bile yaklaşamaz demek fanatizmin dik alasından başka bir şey değildir. Öyle absürd bir cümle kurdunuz ki; bırakın niceliksel farkı niteliksel olarak bile iOS uygulamaları Android uygulamalarını ezip geçer...
Ancak her şeye rağmen inceleme için samimiyetle teşekkür ediyorum. Zira epey emek harcanmış...
Softwareleri kiyaslamayla kastim Telefonlarin isletim sistemini kastetmistim. Isletim sistemleri icin malum Software terimi kullaniliyor. Bunu dememdeki sebepse acik. Malum Apple simdilik ne Itunes'dan vazgecme niyetinde.. Ne de Flashsiz bir isletim sistemi niyetinde.. Kendi dunyasini devam ettirmenin pesinde..
Bu cumleyle kastedilen Apps(Uygulamalar) degil. Zaten asagida da bu konuda birkac cumle yorum yapmistim. Henuz Android'in Apple kadar uygulama sayisi yok. Nitekim program uygulamalari olarak eksigi yok, fazlasi var. Malum Android'de programlari kullanmak icin ozgurluk fazla. Ornegin Apple'da bir MoreLocale,Antivirus vs yok. Lakin Android'in Apple Store karsisinda en buyuk eksigi kaliteli oyunlardir. Bu farkinda kaliteli oyunlarin cogalmasiyla kalkacagina inaniyorum. Malum Apple oyun uygulamalari sayesinde oldukca onde. PSP,Nintendo karsisinda dahil!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQarizma -- 26 Kasım 2010; 18:06:05 >
INCELEMELERIM: -(YENI) HTC DESIRE HD INCELEMESI TURKIYE FORUMLARINDA ILK!) -(YENI) XBOX KINECT INCELEMESI (TURKIYE FORUMLARINDA ILK!) -(YENI) XBOX S(lim) 250 GB INCELEME (TURKIYE FORUMLARINDA ILK!).. -LG VIEWTY INCELEME (TURKIYE FORUMLARINDA ILK!)... -LG RENOIR INCELEME -SONY ERICSSON W900 INCELEME
inceleme için teşekkür ederim.. oldukça uğraşmışsın belli.. izninle bir-iki eleştiri de yapayım naçizane.. almanyada uzun süremi yaşadın ondanmıdır acaba anlatımlarda düşüklükler, kelimelerin yanlış kullanımları gibi durumlar var.. bir de bazı yerlerde dikkatli açıklayayım olayı diye düşündün sanırım mesela bir cümlede söylenebilecek şey bir paragraf sürmüş.. aynı şeyler devamlı tekrar edilmiş.. bunları gözden geçirip bazı düzeltme ve fazlalıkların çıkarılmasıyla yazınız çok daha güzel ve akıcı olur diye düşünüyorum..
INceleme icin tesekkurler bencede desire hd alanlar mutlaka ekrana koruyucu almamillar cunki kasasi aluminium olsada n8 deki gibi cizilmeye ve zarbelere karsi dayanikli diyil ekranida oyle ne galaxy s de ki gibi gorilla glass ( gorilla glass normal camlara kiyisla 4 ciziklere karsi dayanikli olan camlardan 2 defe daha dayaniklidir)ne de x10 ve iphone4 de ki gibi cizilmeye dayanikli cam kullanilmamis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 26 Kasım 2010; 18:54:14 >
Dostum ellerine,parmaklarına sağlık.Çok güzel bir inceleme olmuş.Androidli bir cihaz alma arifesindeyim bakalım Alacağım telefonu genelde internette sörf vb.işler için kullanacağım bu yüzden sağlam donanımlı cihazlara bakıyorum.Desire HD de bunlardan biri
Ben 6 ay önce ip 3g kulanıyordum 1 yılkadarda kulandım ve sıkıldım itunes flahs olmamasından dedim android e geçeyim ve temmuzda almanyadan galaxy s getirt tim ilk günler güzeldi ama dahasonra anladım android sistem olarak süper ama uygulama kalitesi zayıf . Örnek: elimdekicihaz 1.ghz 512 ram olmasına ragmen kaliteli bi oyun yok market te aspalta 4 Vardı boyut: 36 Mb idi kalite zayıf İp3g de 412mhz 125 ram olmasına ragmen aynı oyun 225 mb idi kalite yüksek
Özetlersek galaxy s 1 ayda elden çıkardım Şimdi iphone 4 32gb kulanıyorum yeni cıkan oyunlar 600 mb kadar çıkıyo gercek kalite Öyle oyun oynayan biride deyilimdir sadece örnek olsun diye verdim
Ben 6 ay önce ip 3g kulanıyordum 1 yılkadarda kulandım ve sıkıldım itunes flahs olmamasından dedim android e geçeyim ve temmuzda almanyadan galaxy s getirt tim ilk günler güzeldi ama dahasonra anladım android sistem olarak süper ama uygulama kalitesi zayıf . Örnek: elimdekicihaz 1.ghz 512 ram olmasına ragmen kaliteli bi oyun yok market te aspalta 4 Vardı boyut: 36 Mb idi kalite zayıf İp3g de 412mhz 125 ram olmasına ragmen aynı oyun 225 mb idi kalite yüksek
Özetlersek galaxy s 1 ayda elden çıkardım Şimdi iphone 4 32gb kulanıyorum yeni cıkan oyunlar 600 mb kadar çıkıyo gercek kalite Öyle oyun oynayan biride deyilimdir sadece örnek olsun diye verdim
sizin telefondan beklediğiniz nedir ben anlayamıyorum.oyun oynatmasımı tek kıstas?birisi çıksın desinki androidde şu uygulama olmadığı için çok zayıftır.marketteki programların hepsini kimse kullanmıyordur.bende marketten birçok şey indirdim ama yarısından çoğunu siliyorum zaten.
sadece sagye yönelik yazmıyorum bunu genelleme yapmak için alıntı yaptım.
Ellerinize sağlık. Güzel inceleme. Devamını bekliyoruz
~ YENİ HYUNDAI i30 1.6 GDI 135 HP STYLE ~ | ABS + EBD | ESP | ASR | TCS | HBA | VSM | | Gündüz LED Farları | Hız Sabitleyici | Yağmur Sensörü | Far Sensörü | Çift Bölgeli Oto Klima | Yokuş Kalkış Desteği | | Elektronik İç Dikiz Aynası | Refakatçi Farlar | Bluetooth | 8 Hava Yastığı | Statik Dönüş Farları | Otomatik Katlanır Aynalar |
Güzel inceleme olmuş ben genel olarak Desire HD ve şu anda ki en iyi Telefonlar olan Galaxy S ve IPhone 4 kıyaslamasıyla ilgili bir soru soracağım..Telefonların özellikleri nedir işletim sistemleri vs. biliyorum ama güncel takip etmem yazdığım 2 telefona göre ne artıları var mesela:
-GSMArena'ya göre Internet hızı 14.4 Mbps Galaxy ve IPhone da 7.2 deniyor doğru mu bu bayağı bir hız farkı var demektir şu anda en yüksek internet performansına sahip Smartphone galiba.. -Ekran hassasiyet olarak durum aynı deniyor peki Super AMOLED'e göre fark nasıl LCD kullanıyor galiba Desire HD parlaklık vs. olarak ikisini kıyaslarsanız sevinirim.. -Kamera olarakta daha iyi iki modelden 720p kayıtta var peki 30fps ile mi çekiyor? -Duruşu nasıl dış tasarım olarak güzel görünüyor mu? -Snapdragon'un ARM'ye göre yavaş olduğu ne kadar doğru ikiside 1GHz ama ARM A8 daha hızlı diyenler var.. -Son olarak TR'ye geldi mi fiyatı ne kadar ya da ne kadar olur?
Sonuç olarak Desire HD bu ikisine göre daha mı iyi bir tercih olur kıyaslarsanız sevinirim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_Warrior -- 27 Kasım 2010; 23:25:53 >
Orijinalden alıntı: Legend_Warrior
Güzel inceleme olmuş ben genel olarak Desire HD ve şu anda ki en iyi Telefonlar olan Galaxy S ve IPhone 4 kıyaslamasıyla ilgili bir soru soracağım..Telefonların özellikleri nedir işletim sistemleri vs. biliyorum ama güncel takip etmem yazdığım 2 telefona göre ne artıları var mesela:
-GSMArena'ya göre Internet hızı 14.4 Mbps Galaxy ve IPhone da 7.2 deniyor doğru mu bu bayağı bir hız farkı var demektir şu anda en yüksek internet performansına sahip Smartphone galiba.. -Ekran hassasiyet olarak durum aynı deniyor peki Super AMOLED'e göre fark nasıl LCD kullanıyor galiba Desire HD parlaklık vs. olarak ikisini kıyaslarsanız sevinirim.. -Kamera olarakta daha iyi iki modelden 720p kayıtta var peki 30fps ile mi çekiyor? -Duruşu nasıl dış tasarım olarak güzel görünüyor mu? -Snapdragon'un ARM'ye göre yavaş olduğu ne kadar doğru ikiside 1GHz ama ARM A8 daha hızlı diyenler var.. -Son olarak TR'ye geldi mi fiyatı ne kadar ya da ne kadar olur?
Sonuç olarak Desire HD bu ikisine göre daha mı iyi bir tercih olur kıyaslarsanız sevinirim..
- Internet hizlari konusundaki bilgiler dogru. Yalniz bu hizlarla ilgili verilere kanmamak gerekir. Yinede bir siralama yapmak gerekirse Desire HD iclerinde en hizli alettir. Simdilik piyasada bildigim kadariyla Desire HD hizinda bir telefon bulunmamakta!
- Ekran hassasiyeti gayet guzel. Lakin parlaklik konularina gelince onceden bu konuda bir kac inceleme gormustum. Desire HD filmlerde,resimlerde koyu bazi kisimlari acik net gosterebilirken,Galaxy S'de koyu yerler siyaha yakin duruyordu. Ekran kalitesi olarak Amoled SLCD'ye gore iyidir, bu da diger bir gercek!
- Acikcasi kac fps ile cektigini bilmiyorum. Yalniz gunumuzde artik bir cok alet cekimini 30 fps'le yapiyor. Dolayisiyla Fps verilerinede kanmamak gerekir bence.
- Dizayn konusunda cok guzel bir durusu oldugunu dusunuyorum. Acikcasi HD7 dizayninda olsaydi muthis diyebilirdim. Yalniz zevkler gorecelidir. Bu konuda zevklerimiz ortusmeyebilir.
- ARM A8 Snapdragon'a gore hizlidir. Lakin bu yinede Desire HD'nin Iphone'dan yavas olduguna dair bir kanit degildir. Bu konuda nette bir cok video mevcut. Ornegin Desire - Iphone 4 kiyaslamalarina baktiginizda bile Desire'nin bir cok alanda Iphone'dan hizli oldugunu gorebiliyorsunuz. Oyle ki teknolojide savas mualesef bir tek islemci hizlarina bakmiyor. Bunun yaninda bir cok unsur var savasi kazanmaniz icin. Ram,Rom,Isletim sistemi vs.
- Turkiye'ye gelip gelmedigi konusunda daha bilgili arkadaslar vardir muhakkak. Bildigim kadariyla internet uzerinden satis yapanlar var. Lakin resmi olarak Turkiye'de henuz cikmadi.
- Uzun sure GalaxyS-Droid X-Desire HD arasinda kaldim. Yalniz Desire HD'de kararimi kildim. Droid X ulkemde henuz satilmadigi icin GalaxyS-DHD kiyaslamasi yapabiliriz gorusundeyim. Iphone4'u bu yarisa katmiyorum bir Apple kullanicisi olarak. Cunku Galaxy S'in ozelliklerine bakacak olursaniz Iphone4 yaninda bir hic kaliyor. Iphone4'un sorunlarinin neler oldugunu soylememe gerek yok. Lakin halende bu sorunlari cozulmus degil. Samsung'un da sorunlari az cok biliniyor. Ornegin GPS konusunda. Desire HD'ninse bilinen tek bir sorunu vardi onuda aninda Update ile cozdu. Simdi genel bir degerlendirme yapacak olursak GalaxyS-Iphone4 arasinda GS acik ara one cikiyor. Ekran kalitesi,ozellikleri,hizi vs bir cok artisi var. Dolayisiyla kiyaslayabilecegimiz bir tek GalaxyS cikiyor ki GS karsisinda da Desire HD'nin hiz konusunda bir ustunlugu var. GalaxyS'in ekran kalitesiyle,bataryasi haricinde onemli bir artisi dikkat cekmemekte. Yalniz Desire HD'nin GalaxyS'e karsi internet hizindan tutun,kamerasina,videosuna, HTC Sense'e,ozelliklerine kadar bir cok buyuk artisi bulunmakta. Ustelik HTC musteriyi memnun etme konularinda oldukca basarili. Cikan sorunlara karsi aninda gorevini yere getiriyor. Buna gectigimiz gunlerde de tanik olduk. Dolayisiyla oncelik musteri memnuniyeti diyorum,baskada birsey demiyorum! Secim sizin!
quote:
Orijinalden alıntı: eyokus
inceleme için teşekkür ederim.. oldukça uğraşmışsın belli.. izninle bir-iki eleştiri de yapayım naçizane.. almanyada uzun süremi yaşadın ondanmıdır acaba anlatımlarda düşüklükler, kelimelerin yanlış kullanımları gibi durumlar var.. bir de bazı yerlerde dikkatli açıklayayım olayı diye düşündün sanırım mesela bir cümlede söylenebilecek şey bir paragraf sürmüş.. aynı şeyler devamlı tekrar edilmiş.. bunları gözden geçirip bazı düzeltme ve fazlalıkların çıkarılmasıyla yazınız çok daha güzel ve akıcı olur diye düşünüyorum..
Bir kac hatali ayri yazilmasi gereken kelimeler buldum. Ondan haric baska seyler varsa duzeltirim tabiki de neden olmasin? Siz yeter ki soyleyin,elestiriye acigim!
quote:
Orijinalden alıntı: orhan azeri
ARkadas model 164 gr ve 11.8 mm konuda yanlis yazmissin
11.8 mm diye birsey yazmadim. Nereden cikarttiniz bu sayiyi anlamadim..
Yalniz 164 gr agirligi konusunda da yanlisim oldugunu dusunmuyorum lakin bu bilgi direk HTC'nin sayfasinda da yer aliyor. Bilmiyorum tarttiysaniz veriler farkli ciktiysa orasini bilemem,yalniz bu bilgi direk HTC'nin sayfasinda dahil bir cok yerde yer almakta!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQarizma -- 27 Kasım 2010; 0:32:11 >
Usta öncelikle eline bileğine klavyene sağlık ben şimdilik desire düşünüyorum ama almanyada dükkan fiyatları ile amazon.de fiyatları arasında ne kadar fark var mediamarkt ile falan birde sen yanlış hatırlamıyorsam 1300 tl'ye almıştın doğrumudur??
Bu güzel inceleme için teşekkür ederiz. Benim için şuan olan tek sorun telefonun geliş zamanı ve fiyatı.1300 TL den fazla olursa almaya değmeyecek bir telefon ki 1300 TL de yeterince pahalı.
Degerli yorumlariniz icin tekrardan tesekkurler arkadaslar! Yorumlariniza layik olmaya calisacagim.. Sorulariniza cevaplara gelince..
quote:
- Internet hizlari konusundaki bilgiler dogru. Yalniz bu hizlarla ilgili verilere kanmamak gerekir. Yinede bir siralama yapmak gerekirse Desire HD iclerinde en hizli alettir. Simdilik piyasada bildigim kadariyla Desire HD hizinda bir telefon bulunmamakta!
- Ekran hassasiyeti gayet guzel. Lakin parlaklik konularina gelince onceden bu konuda bir kac inceleme gormustum. Desire HD filmlerde,resimlerde koyu bazi kisimlari acik net gosterebilirken,Galaxy S'de koyu yerler siyaha yakin duruyordu. Ekran kalitesi olarak Amoled SLCD'ye gore iyidir, bu da diger bir gercek!
- Acikcasi kac fps ile cektigini bilmiyorum. Yalniz gunumuzde artik bir cok alet cekimini 30 fps'le yapiyor. Dolayisiyla Fps verilerinede kanmamak gerekir bence.
- Dizayn konusunda cok guzel bir durusu oldugunu dusunuyorum. Acikcasi HD7 dizayninda olsaydi muthis diyebilirdim. Yalniz zevkler gorecelidir. Bu konuda zevklerimiz ortusmeyebilir.
- ARM A8 Snapdragon'a gore hizlidir. Lakin bu yinede Desire HD'nin Iphone'dan yavas olduguna dair bir kanit degildir. Bu konuda nette bir cok video mevcut. Ornegin Desire - Iphone 4 kiyaslamalarina baktiginizda bile Desire'nin bir cok alanda Iphone'dan hizli oldugunu gorebiliyorsunuz. Oyle ki teknolojide savas mualesef bir tek islemci hizlarina bakmiyor. Bunun yaninda bir cok unsur var savasi kazanmaniz icin. Ram,Rom,Isletim sistemi vs.
- Turkiye'ye gelip gelmedigi konusunda daha bilgili arkadaslar vardir muhakkak. Bildigim kadariyla internet uzerinden satis yapanlar var. Lakin resmi olarak Turkiye'de henuz cikmadi.
- Uzun sure GalaxyS-Droid X-Desire HD arasinda kaldim. Yalniz Desire HD'de kararimi kildim. Droid X ulkemde henuz satilmadigi icin GalaxyS-DHD kiyaslamasi yapabiliriz gorusundeyim. Iphone4'u bu yarisa katmiyorum bir Apple kullanicisi olarak. Cunku Galaxy S'in ozelliklerine bakacak olursaniz Iphone4 yaninda bir hic kaliyor. Iphone4'un sorunlarinin neler oldugunu soylememe gerek yok. Lakin halende bu sorunlari cozulmus degil. Samsung'un da sorunlari az cok biliniyor. Ornegin GPS konusunda. Desire HD'ninse bilinen tek bir sorunu vardi onuda aninda Update ile cozdu. Simdi genel bir degerlendirme yapacak olursak GalaxyS-Iphone4 arasinda GS acik ara one cikiyor. Ekran kalitesi,ozellikleri,hizi vs bir cok artisi var. Dolayisiyla kiyaslayabilecegimiz bir tek GalaxyS cikiyor ki GS karsisinda da Desire HD'nin hiz konusunda bir ustunlugu var. GalaxyS'in ekran kalitesiyle,bataryasi haricinde onemli bir artisi dikkat cekmemekte. Yalniz Desire HD'nin GalaxyS'e karsi internet hizindan tutun,kamerasina,videosuna, HTC Sense'e,ozelliklerine kadar bir cok buyuk artisi bulunmakta. Ustelik HTC musteriyi memnun etme konularinda oldukca basarili. Cikan sorunlara karsi aninda gorevini yere getiriyor. Buna gectigimiz gunlerde de tanik olduk. Dolayisiyla oncelik musteri memnuniyeti diyorum,baskada birsey demiyorum! Secim sizin!
Çok sağolun verdiğiniz cevaplar bayağı aydınlattı beni..
quote:
Bir kac hatali ayri yazilmasi gereken kelimeler buldum. Ondan haric baska seyler varsa duzeltirim tabiki de neden olmasin? Siz yeter ki soyleyin,elestiriye acigim!
quote:
Yalniz 164 gr agirligi konusunda da yanlisim oldugunu dusunmuyorum lakin bu bilgi direk HTC'nin sayfasinda da yer aliyor. Bilmiyorum tarttiysaniz veriler farkli ciktiysa orasini bilemem,yalniz bu bilgi direk HTC'nin sayfasinda dahil bir cok yerde yer almakta!
agirlik olarak gsmarenadan baktik 1gr onemli fark diyili amma incelik olarak 11.8 mm htc nin kendi sitesindende bakabilirsiniz
Orijinalden alıntı: sagy
Arkadaşlar size kendimden örnek vermek istiyorum.
Degerli yorumlariniz icin tekrardan tesekkurler arkadaslar! Yorumlariniza layik olmaya calisacagim.. Sorulariniza cevaplara gelince..
quote:
quote:
quote:
agirlik olarak gsmarenadan baktik 1gr onemli fark diyili amma incelik olarak 11.8 mm htc nin kendi sitesindende bakabilirsiniz
Hocam iyide ben inceligi konusunda HIC BIR SEY yazmadimki.. Ustelik dediginiz rakamin yazimda yeri bile yok. Nerden cikardiniz anlamadim. Ayrica Gsmarenada 1 gr fark varmista,ben htc'nin resmi sitesindeki veriyi yazdim. 1gr. icin tartistigimiz seye bakin..
telefonda oyun bir öncelik midir ki ? ha sizin için öyle ise android te kullanmak istiyorsanız 9 aralıgı bekleyin PsPhone geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: sagy
Arkadaşlar size kendimden örnek vermek istiyorum.
Acikcasi oyun konusunda hic bir tasinabilir konsolun apple'dan guzel is yaptigini soyleyemeyiz. Ilerde roller degisir mi bilinmez. Yalniz simdilik oyun piyasasinda apple cok guzel bir yer edindi. Joystigi tuslari olmamasina ragmen..
İnceleme için çok teşekkürler TurQarizma, eline sağlık. Çok güzel olmuş. Telefonun üstün özellikleri zaten belliydi beni yanıltmadı. Kısmet olursa haftaya ben de yurtdışından arkadaşın getireceği telefonla DHD'me kavuşmuş olacağım.
Benim merak ettiğim ekranı çizilir felan deniyor. HD2'nin ekranı çizilmezdi. Çizilme testleri bile var youtube'da. falçata ile çiziyorlardı yine çizilmiyordu! Yani ekran koruyucusuna hiç gerek kalmıyordu. Kılıfıyla kullanmak yeterli oluyordu.
Peki DHD'nin ekranı da böyle çizilmez değil mi? daha mı kötü, veya hassas ekranı?? Kılıf çıkmıyor mu kutusundan acaba?
İnceleme için çok teşekkürler TurQarizma, eline sağlık. Çok güzel olmuş. Telefonun üstün özellikleri zaten belliydi beni yanıltmadı. Kısmet olursa haftaya ben de yurtdışından arkadaşın getireceği telefonla DHD'me kavuşmuş olacağım.
Benim merak ettiğim ekranı çizilir felan deniyor. HD2'nin ekranı çizilmezdi. Çizilme testleri bile var youtube'da. falçata ile çiziyorlardı yine çizilmiyordu! Yani ekran koruyucusuna hiç gerek kalmıyordu. Kılıfıyla kullanmak yeterli oluyordu.
malesef ekrani cizilen turden zira ne galaxy s ve n8 de ki gibi normal camdan 4 defa dayanikli gorilla glass ne de iphone 4 ve x10 daki gibi ciziklere karsi normal camdan 2 defa dayanikli olan camdan uretilmemistir ayrica malzama kalitesi olarak alumium olsada n8 de ki gibi ciziklere ve zarbelere karsi dayanikli aluminium degil bu yuzden kilifla ve ekran koruyucusuyla kullansaniz daha iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan azeri -- 28 Kasım 2010; 3:52:22 >
satranc tahtasinda tum denizlerden daha cok macera vardir .pierre MAC ORLAN
inceleme super olmus eline saglik. telefonun islamcisi arm cortex 1 ghz olsaydi daha mukemmel olurdu. ayrica grafik kartida daha iyi olabilirdi. multitask olayinda malesef nokia n900 uzerine yok. 32 programa kadara ayni anda kullanabilirsin. ve takilma yok.
TUrqurizma hocam bunun gibi bir sey yazmissin telefonun ekrani 4.3 inc bu alisa gelenden buyuk amma 10.9 mm inceligi bu buyukluyu unutduruyor ha bu arada htc.com baktik desire hd 164 gr
arkadaşım siz yazılanıda anlamıyorsunuz herhalde.TurQarizma öyle bir şey yazmamışki 4.3 inch 10.9 milime denk geliyor demiş.
aralıkta askere gidiyorum asker dönüşü göz nurum emektarım nokia E 71 i değiştirmeyi düşünüyorum.alternatiflerim arasında bu ve nokia E7 var inceleyip karar vereceğim şu an için htc daha ağır basıyor tasarım ve android konusunda...
TUrqurizma hocam bunun gibi bir sey yazmissin telefonun ekrani 4.3 inc bu alisa gelenden buyuk amma 10.9 mm inceligi bu buyukluyu unutduruyor ha bu arada htc.com baktik desire hd 164 gr
arkadaşım siz yazılanıda anlamıyorsunuz herhalde.TurQarizma öyle bir şey yazmamışki 4.3 inch 10.9 milime denk geliyor demiş.
iste ben de onu diyiyorum 10.9mm ya degil 11.8mm ya denk geliyor
online hesap makinası sitelerinden rakamı kontrol edebilirsin kaça denk geldiğini.
quote:
Orijinalden alıntı: Gorkem84
quote:
quote:
quote:
online hesap makinası sitelerinden rakamı kontrol edebilirsin kaça denk geldiğini.
Arkadaşım tek elle kullanım zor demişsin? Ne yaparken zor mesela? Mail yada sms tek elle yazılamazmı acaba?
Tek elle yazabiliyorsunuz. Lakin eliniz kucukse zorluk cekebilirsiniz. Yalniz bazen bazi seyleri ekranda tek elle acmakta ilk baslar zorluk cekebilirsiniz. Zamanla birazcik aliskanlik gerekiyor. Malum insanlar boyle buyuk bir telefona aliskin degiller. Eliniz kucukse tek elle bir cok seyi yapmakta zorluk cekeceksinizdir.
quote:
Orijinalden alıntı: alimakgrav
Ekrani sanirim HD2'den farksiz. Yalniz ekranin okadar dayanikli oldugunu sanmiyorum. Yalniz cokta kolay cizilen bir ekran degil. Ben telefonu bir kac gun korumasiz kullandim tek cizik olmadi. Kilif folye vs kutudan mualesef cikmiyor!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQarizma -- 30 Kasım 2010; 1:53:03 >
Kardes bir htc.com girseniz ne dedigimi anlarsiniz koskoca htc resmi sitesinde 11.8mm yazmis yalanmi
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: orhan azeri kardes bir htc.com girsen ne dedigimi anlarsin resmi sitede yazilmis iste 11.8mm incelik ve 164 gr agirlik herhalde resmi site yalan soylemicek
Resmi site yalan söyler Mesela Türkiyeden HTC.com a girip orada Wildfire ı incelersen ekran büyüklüğü bayağı bayağı resimli diagonal ölçülmüş 94 mm 3.7" diye gösterilmiş. Oysa gerçekte 80 mm civarlarında olup 3.2" tir.
Sonuç: resmi siteler de hata yapar. Sizin örneğinizde doğru mu değil mi bilmiyoum ama resmi site hata yapabiliyor.
bende bir şey sormak istiyorum. acaba gps'i nasıl. yani köyleri kasabaları gösteriyormu. yani google earth gibimi çalışıyor yoksa klasik bir navigasyon cihazı gibi yol falan mı gösteriyor. yani ben iphone 3g kullanıyorum ve onu hanıma vermeyi düşünüyorum fakat gps olayı süper bu alette. htc de nasıl acaba? bir de flash gereken sitelerde durum nedir? örneğin üye olduğumuz bir sitedeki videoları sorunsuzca izleyebiliyormuyuz.mp3 ler zil sesi oluyormu, galaxy s deki gibi hareketli wall paper yapılabiliyormu.darty de bir galaxy gördüm ve wall paperine bayıldım. hareketli su gibi bir şeydi. cevap için şimdiden teşekkür.
arkadaşım siz yazılanıda anlamıyorsunuz herhalde.TurQarizma öyle bir şey yazmamışki 4.3 inch 10.9 milime denk geliyor demiş. iste ben de onu diyiyorum 10.9mm ya degil 11.8mm ya denk geliyor
Kardes bir htc.com girseniz ne dedigimi anlarsiniz koskoca htc resmi sitesinde 11.8mm yazmis yalanmi
quote:
quote:
quote:
quote:
ste ben de onu diyiyorum 10.9mm ya degil 11.8mm ya denk geliyor
kardes bir htc.com girsen ne dedigimi anlarsin resmi sitede yazilmis iste 11.8mm incelik ve 164 gr agirlik herhalde resmi site yalan soylemicek
Galiba azerisin yazdıklarımızı o yüzden tam anlayamıyorsun.
İncelikten bahseden kim EKRAN BOYUUUTUUU 4.3 inch o da sana Eşittir 10.9 milimetre.hay allam ya.Adam yazısında ekran boyutu 4.3 inch o da 10.9 milimetreye denk geliyor demiş.tutturdun incelik incelik diye.yaw yazmayım yazmayım diyorum böyle saçma şeyleri konuştuğumuza değmezde hala ısrar ediyorsun anlamamakta.
Geotag foto konusunu denediniz mi yani gps acikken geotag ozelligi ile cektiginiz fotograflar dogru konumlandiriliyor mu? Yurtdisi forumlarda bug oldugu soyleniyor bu konuda da?
dikkat ediyorum da forumda nedense her konuda böyle bir şekilde saplantıları olan insanlar oluyor nedense. bir kaç ml ufak büyük vs. ne farkeder. ne kadar meraklı insanlar polemik yaratmaya çalışmaya anlamıyorum. adam ne güzel inceleme yapmış. yaptığına yapacağına pişman edeceksiniz. kimileride en ufak şeyleri burada soruyor. biraz araştırın be kardeşim. o kadar bilgi kirliliği yaratılıyor ki yoruluyorum artık sayfalar dolusu okumadaktan. nokia, samsung, htc, iphone derken 100 lerce saçma sapan şeyleri okumak zorunda bıraktılar ya insanları daha ne diyeyim ben bu insanlara. allah akıl fikir versin diyorum başka bir şey demiyorum. soru sormuş olmak için soru sormayın kardeşim. harbi harbi doğru düzgün soru sorun lütfen rica ediyorum. geyik yapmayın, kalite namına bir şey kalmıyor forumda.
quote:
quote:
quote:
quote:
kardes bir htc.com girsen ne dedigimi anlarsin resmi sitede yazilmis iste 11.8mm incelik ve 164 gr agirlik herhalde resmi site yalan soylemicek
Galiba azerisin yazdıklarımızı o yüzden tam anlayamıyorsun.
İncelikten bahseden kim EKRAN BOYUUUTUUU 4.3 inch o da sana Eşittir 10.9 milimetre.hay allam ya.Adam yazısında ekran boyutu 4.3 inch o da 10.9 milimetreye denk geliyor demiş.tutturdun incelik incelik diye.yaw yazmayım yazmayım diyorum böyle saçma şeyleri konuştuğumuza değmezde hala ısrar ediyorsun anlamamakta.
En kisa surede denenecektir. Cevabi topigin ilk mesajinda sorular cevaplar kisminda yer alacaktir.
quote:
bende bir şey sormak istiyorum. acaba gps'i nasıl. yani köyleri kasabaları gösteriyormu. yani google earth gibimi çalışıyor yoksa klasik bir navigasyon cihazı gibi yol falan mı gösteriyor. yani ben iphone 3g kullanıyorum ve onu hanıma vermeyi düşünüyorum fakat gps olayı süper bu alette. htc de nasıl acaba? bir de flash gereken sitelerde durum nedir? örneğin üye olduğumuz bir sitedeki videoları sorunsuzca izleyebiliyormuyuz**** ler zil sesi oluyormu, galaxy s deki gibi hareketli wall paper yapılabiliyormu.darty de bir galaxy gördüm ve wall paperine bayıldım. hareketli su gibi bir şeydi. cevap için şimdiden teşekkür.
GPS konusunda henuz tam teskil bir sey soyleyemiyorum. Lakin sinyali hemen bulsada bazen bazi modlarda arayip bulmak zor olabiliyor. (GPS'i aradiginiz yere bagli olarak!) Eger trafikteyseniz GPS'i cabuk buluyor. Yalniz yol tarifi konusunda Locations programinda bug olmadi diyemem. Ornegin araba gittigi yonun tersine duruyor yalniz dogru yolu gidiyordu. Bir diger navigasyon programida NAVIGATION. Onu da en kisa surede deneyip topigin ilk mesajinda soru cevaplar bu sorunun altinda yanitlayacagim.
quote:
dikkat ediyorum da forumda nedense her konuda böyle bir şekilde saplantıları olan insanlar oluyor nedense. bir kaç ml ufak büyük vs. ne farkeder. ne kadar meraklı insanlar polemik yaratmaya çalışmaya anlamıyorum. adam ne güzel inceleme yapmış. yaptığına yapacağına pişman edeceksiniz. kimileride en ufak şeyleri burada soruyor. biraz araştırın be kardeşim. o kadar bilgi kirliliği yaratılıyor ki yoruluyorum artık sayfalar dolusu okumadaktan. nokia, samsung, htc, iphone derken 100 lerce saçma sapan şeyleri okumak zorunda bıraktılar ya insanları daha ne diyeyim ben bu insanlara. allah akıl fikir versin diyorum başka bir şey demiyorum. soru sormuş olmak için soru sormayın kardeşim. harbi harbi doğru düzgün soru sorun lütfen rica ediyorum. geyik yapmayın, kalite namına bir şey kalmıyor forumda.
Gercekten cok kirlilik oluyor topiclerde. Bu yuzden bazi topiclere girersiniz gozunuz kesmez herseyi okumaya. Bu yuzden topicte onemli sorulara cevaplarin oldugu bir kisim yapayim dedim. Umarim bilgilendirici olur.
Bu arada yorumlar icin tesekkurler arkadaslar!
Merhaba arkadaşlar , ben de dün bir desire hd sahibi oldum ve inceleme aşamasındayım. Şu an için en büyük sorun batarya gibi gözüküyor. Bir başka problem ise internet sayfalarında bir bölgeye parmaklarınızla zoom in yada zoom out yaptığınızda , ilgili yazının kaybolması , tekrar sağa sola kaydırarak bulmaya çalışıyorsunuz. Belki bir problem değil de ayardan da ibaret olabilir bilmiyorum ama hiçbir forumda bu soruna ilişkin bilgiye rastlamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Selamlar
İnceleme için teşekkürler. Kafamdaki herşeyin cevabını aldım. Alır almaz da gidip telefonu aldım :) N78 den sonra dokunmatik telefona Htc ile giriş yaptım. Şarjı 2 saatte bittiği için şarja taktım. Gece devam edebileceğim kurcalamaya. İlk etapta gmail hesabından andorid markete girip more locale 2'yi indirerek sistemi türkçe yaptım. Bundan sonra hangi uygulamaları önerirsiniz DHD için? Telefonun daha stabil ne gibi ayarlar yapmak gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion06 -- 11 Aralık 2010; 17:35:01 >
benim icin 5 para etmez bir tel htc o 1230 bataryayi alsin bitarafina tıpac yapsin böyle bir telefona 1230 luk batarya koyma sebebini nedir yaa yaa ondan sonra iphone neden kral boyle aptal ureticiler oldukca apple daha cooook tozunu attirir bu piyasanin
Merhaba arkadaşlar , ben de dün bir desire hd sahibi oldum ve inceleme aşamasındayım. Şu an için en büyük sorun batarya gibi gözüküyor. Bir başka problem ise internet sayfalarında bir bölgeye parmaklarınızla zoom in yada zoom out yaptığınızda , ilgili yazının kaybolması , tekrar sağa sola kaydırarak bulmaya çalışıyorsunuz. Belki bir problem değil de ayardan da ibaret olabilir bilmiyorum ama hiçbir forumda bu soruna ilişkin bilgiye rastlamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Selamlar
Dolphin HD'yi indirip birde girmeyi deneyin. Boyle bir sorun bende yok. Sadece alinti yaptigimda birkac forum sayfasinda olusan bir durum. Yalniz ipod touch'la da degisik sorunlar vardi bu konuda.
quote:
Orijinalden alıntı: scorpion06
İnceleme için teşekkürler. Kafamdaki herşeyin cevabını aldım. Alır almaz da gidip telefonu aldım :) N78 den sonra dokunmatik telefona Htc ile giriş yaptım. Şarjı 2 saatte bittiği için şarja taktım. Gece devam edebileceğim kurcalamaya. İlk etapta gmail hesabından andorid markete girip more locale 2'yi indirerek sistemi türkçe yaptım. Bundan sonra hangi uygulamaları önerirsiniz DHD için? Telefonun daha stabil ne gibi ayarlar yapmak gerekir?
Guzel bir soru!
1- Telefonu cok kullaniyorsaniz gunde bir kere en azindan yeniden baslatmanizi tavsiye ederim. Ornegin sabahlari. Telefondaki ram yukunu temizlemede yardimci olan bir etken. Ayrica tum uygulamalar kapaniyor.
2- Stabilitat icin widgetlerin azligi,live wallpaperlarin olmamasi felan gerekir aslinda. Yalniz bunlarin hic biri desire hd'nin stabilitesini bozmayan etkenler. Dogrusunu soylemek gerekirse desire hd banamisin demeden isini yapiyor. Bu konuda kuskunuz olmasin. Sadece gunde bir kere restart telefona yuku azaltip,olasi takilma ihtimallerini onleyecektir.
3- Uygulamalar icin onerebileceklerim Anti-virus, Delphin HD Browser, MSN Talk (Msn kullananlar icin super hizli!) Mini Info (Telefonun pil,ram,sistem vs gosterge isini yapiyor), Fring (Telefonu msnde vs webcam olarak kullanabiliyorsunuz.) Handcent SMS (mesajlariniz icin bir program. Mesaj kutusunu kisisellestirebilir,mesajlarinizi yabancilara karsi kilitleyebilirsiniz.) RealCalc (Hesap makinesi programi. Telefondaki hesap makinesinden ote cok saglam bir program!) SPB TV (Canli TV kanallarina bakabileceginiz bir program!) Youtube Ripper (Youtube videolarini telefonunuza indirmenizi saglayan bir program!) Lock (Ozel sifrelerinizi saklayabileceginiz sifreli guvenlik programi!) J u s t i n TV (J u s t i n - tv sitesinden yayinlari izlemek icin) Gazeteler Free Advanced (Bir sistem yazilimi) Padroid,Desktop Remote,Android Trackpad (Bu uc programdan herhangi biriyle mausunuzu telefonunuzdan hareket ettirebilir,hatta bazilariyla klavyenizide kullanabilirsiniz!)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQarizma -- 13 Aralık 2010; 14:59:15 >