Şimdi Ara

XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,

    Kasayı 19.11.2010 günü Vatan Bilgisayar'dan %20 indirim ile aldım ve kasa 23.11.2010 tarihinde elime ulaştı. Kasayı alan ya da almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bir inceleme yapmaya karar verdim.

    Kasanın Dışı ve Kutu İçeriği

    Kasanın kutusu oldukça sade bir tasarıma sahip, üzerinde sadece markaya ve modele dair bir yazı ve kasayla ilgili birkaç bilgi bulunuyor. Kasa, kutunun içinde altta ve üstte olmak üzere iki tane köpüğün arasında bir poşetin içinde konumlandırılmış. Kasanın ön tarafında dört ader 5.25", bir adet 3.5" sürücü yerlerinin yanında 2 adet USB ve kulaklık ile mikrofon girişleri bulunuyor. 5.25" sürücü kapaklarının arkalarında toz filtresi bulunması oldukça iyi düşünülmüş. Kasa üzerinde bir adet 120mm egzos fanı ile birlikte geliyor. Alan kişi isterse öne bir ve(ya) yan kapağa iki adet 80/90/120mm fan takabilir. Ben kasayla birlikte sipariş ettiğim 120mm fanı ön tarafa takmayı tercih ettim. Kasanın kılavuzu, garanti belgesi ve kurulumda kullanacağımız tüm vidalar kasanın içinde bize sunulmuş.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Kasanın İçi

    Kasanın yan kapağını açtığınızda sizi simsiyah bir zemin ve turuncu plastik parçalar karşılıyor, giriş seviyesi bir kasa için hiç de fena bir görüntü değil. Yukarda da dediğim gibi arka tarafta bir adet 120mm fan bulunuyor. Kasada kurulum esnasında sadece anakartı ve güç kaynağını takarken vida kullandığımı söylemeliyim. 5.25" sürücüleri ve harddiski takarken basit bir kilit mekanizmasıyla parçaları sabitlemeniz mümkün. Dönel mandalı sola çevirdiğinizde kilit açılıyor ve mandalı yerinden çıkarıyorsunuz, sürücüyü yerine kızakta ittirerek getirdiğimizde vida deliklerine denk gelecek şekilde mandalı takıyoruz ve sağa çeviriyoruz. Ekran kartını takarken de sürgülü kilidi iki çıkıntısına bastırarak geri çekiyoruz, ekran karı yerine oturduğu zaman geri çektiğimiz kilidi eski yerine ittiriyoruz ve o da ekran kartını tutmuş oluyor. Ekran kartını iyi tuttuğu söylenebilir; fakat bir vida kadar sabit tutamıyor. Kasanın diğer tarafında ise işlemci soğutucusu takarken anakartı sökmemeniz için açılmış bir pencere ile kabloları geçirebileceğiniz iki delik bulunuyor. Fakat bu delikler kablo saklamanın aksine daha çok PCI-E kablosu gibi kabloların kasanın diğer tarafından geçirilmesine olanak veriyor.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Güç Kaynağı

    Aslında kasanın en can alıcı parçası denebiliriz. Kasanın yanında Xigmatek NRP-PC602 600W PSU veriliyor. PSU 80 Plus Bronze sertifikasına ve 12 kanalından 504W kombine güç verebilme özelliğine sahip. Üzerinde 14cm fan bulunuyor. Tek eksiğinin modüler olmaması olduğunu söyleyebilirim. Bunda kablolarla uğraşırken sinir olmamın etkisi olduğunu söyleyebilirim, tabi kasada kablo saklamanın da bir dert olduğu gerçeğinin de bunda bir etkisi yok değil.
    Güç kaynağının kutusu ise kasanın kutusuna oranla daha hareketli. Kutunun üzerinde güç tablosu, sahip olduğu korumalar ve kullanım seviyelerine göre fanın ses grafiği bulunuyor. Kutuda, güç kaynağını takmak için dört vida, güç kaynağının fişi, ve kabloları toplamak için plastik bileziklerle bir adet cırt cırt ve kullanım kılavuzuyla garanti belgesi bulunuyor. Bir adet cırt cırt da güç kaynağındaki kablolara sarılmış halde geliyor. Güç kaynağı önce bez bir torbaya konulmuş daha sonra iki köpüğün arasında kalacak şekilde kutulanmış.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Son olarak sistem kurulu bir fotoğraf:
     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Ses konusunua gelecek olursak da "sıfır" ses var diyemem. Ses daha çok uzaktan duyulan klima sesine benziyor, yani rahatsız edici bir ses değil. Eski kasamın pancar motoru gibi ses çıkardığını bildiğim için bana hiç ses gelmiyormuş gibi geliyor. Bir de işlemci fanım kasa fanlarından daha gürültülü bunu da belirtmek isterim. Sonuç olarak, kasa genel olarak oldukça güzel ve tatmin edici özelliklere sahip. Güç kaynağı ise günümüz donanımlarının çoğuna yetecek seviyede bir ürün. Sistemim eski olduğu için sıcaklıkların sizin için pek bir değer taşıyacağını düşünmüyorum, bu yüzden bunları yazmaya gerek duymadım. Eğer isterseniz sıcaklık değerlerini de paylaşabilirim. Fotoğrafları telefonla çektiğim için kaliteli olmadılar, özür dilerim. İlk incelemem olduğu için eğer bir hata yaptıysam veya bir eksiğim varsa lütfen mazur görün. İstediğinizi sorabilirsiniz, buradan yardımcı olabildiğim kadar seve seve yardım ederim. İyi akşamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SeRHaT_ -- 24 Kasım 2010; 18:26:33 >







  • Hayırlı olsun hocam kasan

    Tam f/p ürünü diyebilirim, kasa malzeme olarak çok kaliteli olmasa da yine de iş görür nitelikte.

    Aynı kasa+psu'yu;

    X4 955 B.E
    HIS HD5770
    Xigmatek Red Scorpion
    12cm Xilence fan (ön taraf için)
    500gb hdd
    4gb ddr3 ram
    Gigabyte anakart

    şeklinde montajladım, gayet sessiz ve serin çalışıyordu 2 gece bende kaldı çok memnunduk ses konusunda.

    Sende de sanırım vga ya da stok fan ses yapıyor.

    İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Kasım 2010; 19:40:17 >
  • Güzel ve yararlı bir inceleme olmuş ...
  • hayırlı olsun ii bir seçim
  • Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Nihat Abi, sistemde tek ses yapan parça işlemci fanı zaten o da çok yüksek bir ses değil. Kasa gerçekten çok sessiz bazen çalıştığını bile unutuyorum.
  • Güle güle kullan Serhat, sonradan bir cpu fanı alırsın 12cm fanlı belirttiğim Xigmatek sığıyor kasaya fiyatta iyi ses için gayet iyi soğutması da güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Kasım 2010; 19:39:49 >
  • Güzel inceleme olmuş, hayırlı olsun. Bende bunun Utgard modelini kullanıyorum Xigmatek 700w ile.
  • Zaten ilerde yukardaki sisteme benzer bir sistem kuracağım. Soğutucunun kasaya sığdığını öğrendiğim de iyi oldu, teşekkür ederim.
  • Evet arkadaşlar, bugün uzun bir uğraş sonucunda kabloları arka tarafa saklamayı başardım. Sizlerin de görüşlerini almak isterim.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME




  • @LEON-X hocam arkadaşınıza topladığınız sistemde Red Scorpion'un fanı ne tarafa bakıyor, bilgilendirebilir misin? Eğer yukarıya bakıyorsa soğutma performansı gözle görülür derecede düşüyor mu? Yukarda büyük olasılıkla ısıyı direk PSU'ya verecek ve bu bence pek de iyi bir şey değil. Ben egzos fanına bakmasını yeğlerim.

    Önerebilceğiniz bu fiyat aralığında başka bir soğtucu var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SeRHaT_ -- 28 Kasım 2010; 19:13:54 >
  • peki ben bu kasaya athlon II x4 940 işlemci geforce gtx460 kursam nasıl olur? güç kaynağı az overclock ta yapsam kaldırabilir değil mi?
  • Güç kaynağı iki parçayı da overclock ile kaldırır.
  • Arkdaşlar yeni parçaları kasaya monteledikten sonraki birkaç fotoğrafı da sizinle paylaşmak istiyorum

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Sistemi henüz yük altına sokma şansı bulamadım. Yük altındaki sıcaklıkları da buradan vereceğim. Şuanki sıcaklıklar çok iyi görünüyor.




  • AMD - ATHLON II X4 640 AM3 3.0GHZ 2MB CACHE 45NM İŞLEMCI
    SAMSUNG - 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK
    MSI - 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
    Kingston - 2GB DDR3 1333MHz CL9 2li Kit (2 tane 2gb yani)
    MSI - GTX460 HAWK TALON ATTACK GDDR5 1GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI

    Tam olarak bu sistemi az overclock ile çekebilir mi yani bu psu ? Bu kasa ve psu setini vatandan almayı planlıyorum da yukarıda yazdığım sistemde kullanacağım. 12v çıkışları bu psu'dan daha pahalı psu'lara nazaran çok iyi ürünün üretici firması yanlış bilgilendirmiyordur umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

    Herkese Selamlar,

    Kasayı 19.11.2010 günü Vatan Bilgisayar'dan %20 indirim ile aldım ve kasa 23.11.2010 tarihinde elime ulaştı. Kasayı alan ya da almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bir inceleme yapmaya karar verdim.

    Kasanın Dışı ve Kutu İçeriği

    Kasanın kutusu oldukça sade bir tasarıma sahip, üzerinde sadece markaya ve modele dair bir yazı ve kasayla ilgili birkaç bilgi bulunuyor. Kasa, kutunun içinde altta ve üstte olmak üzere iki tane köpüğün arasında bir poşetin içinde konumlandırılmış. Kasanın ön tarafında dört ader 5.25", bir adet 3.5" sürücü yerlerinin yanında 2 adet USB ve kulaklık ile mikrofon girişleri bulunuyor. 5.25" sürücü kapaklarının arkalarında toz filtresi bulunması oldukça iyi düşünülmüş. Kasa üzerinde bir adet 120mm egzos fanı ile birlikte geliyor. Alan kişi isterse öne bir ve(ya) yan kapağa iki adet 80/90/120mm fan takabilir. Ben kasayla birlikte sipariş ettiğim 120mm fanı ön tarafa takmayı tercih ettim. Kasanın kılavuzu, garanti belgesi ve kurulumda kullanacağımız tüm vidalar kasanın içinde bize sunulmuş.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Kasanın İçi

    Kasanın yan kapağını açtığınızda sizi simsiyah bir zemin ve turuncu plastik parçalar karşılıyor, giriş seviyesi bir kasa için hiç de fena bir görüntü değil. Yukarda da dediğim gibi arka tarafta bir adet 120mm fan bulunuyor. Kasada kurulum esnasında sadece anakartı ve güç kaynağını takarken vida kullandığımı söylemeliyim. 5.25" sürücüleri ve harddiski takarken basit bir kilit mekanizmasıyla parçaları sabitlemeniz mümkün. Dönel mandalı sola çevirdiğinizde kilit açılıyor ve mandalı yerinden çıkarıyorsunuz, sürücüyü yerine kızakta ittirerek getirdiğimizde vida deliklerine denk gelecek şekilde mandalı takıyoruz ve sağa çeviriyoruz. Ekran kartını takarken de sürgülü kilidi iki çıkıntısına bastırarak geri çekiyoruz, ekran karı yerine oturduğu zaman geri çektiğimiz kilidi eski yerine ittiriyoruz ve o da ekran kartını tutmuş oluyor. Ekran kartını iyi tuttuğu söylenebilir; fakat bir vida kadar sabit tutamıyor. Kasanın diğer tarafında ise işlemci soğutucusu takarken anakartı sökmemeniz için açılmış bir pencere ile kabloları geçirebileceğiniz iki delik bulunuyor. Fakat bu delikler kablo saklamanın aksine daha çok PCI-E kablosu gibi kabloların kasanın diğer tarafından geçirilmesine olanak veriyor.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Güç Kaynağı

    Aslında kasanın en can alıcı parçası denebiliriz. Kasanın yanında Xigmatek NRP-PC602 600W PSU veriliyor. PSU 80 Plus Bronze sertifikasına ve 12 kanalından 504W kombine güç verebilme özelliğine sahip. Üzerinde 14cm fan bulunuyor. Tek eksiğinin modüler olmaması olduğunu söyleyebilirim. Bunda kablolarla uğraşırken sinir olmamın etkisi olduğunu söyleyebilirim, tabi kasada kablo saklamanın da bir dert olduğu gerçeğinin de bunda bir etkisi yok değil.
    Güç kaynağının kutusu ise kasanın kutusuna oranla daha hareketli. Kutunun üzerinde güç tablosu, sahip olduğu korumalar ve kullanım seviyelerine göre fanın ses grafiği bulunuyor. Kutuda, güç kaynağını takmak için dört vida, güç kaynağının fişi, ve kabloları toplamak için plastik bileziklerle bir adet cırt cırt ve kullanım kılavuzuyla garanti belgesi bulunuyor. Bir adet cırt cırt da güç kaynağındaki kablolara sarılmış halde geliyor. Güç kaynağı önce bez bir torbaya konulmuş daha sonra iki köpüğün arasında kalacak şekilde kutulanmış.

     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME  XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Son olarak sistem kurulu bir fotoğraf:
     XIGMATEK ASGARD II PURE BLACK EDITION + XIGMATEK NRP-PC602 600W PSU İNCELEME

    Ses konusunua gelecek olursak da "sıfır" ses var diyemem. Ses daha çok uzaktan duyulan klima sesine benziyor, yani rahatsız edici bir ses değil. Eski kasamın pancar motoru gibi ses çıkardığını bildiğim için bana hiç ses gelmiyormuş gibi geliyor. Bir de işlemci fanım kasa fanlarından daha gürültülü bunu da belirtmek isterim. Sonuç olarak, kasa genel olarak oldukça güzel ve tatmin edici özelliklere sahip. Güç kaynağı ise günümüz donanımlarının çoğuna yetecek seviyede bir ürün. Sistemim eski olduğu için sıcaklıkların sizin için pek bir değer taşıyacağını düşünmüyorum, bu yüzden bunları yazmaya gerek duymadım. Eğer isterseniz sıcaklık değerlerini de paylaşabilirim. Fotoğrafları telefonla çektiğim için kaliteli olmadılar, özür dilerim. İlk incelemem olduğu için eğer bir hata yaptıysam veya bir eksiğim varsa lütfen mazur görün. İstediğinizi sorabilirsiniz, buradan yardımcı olabildiğim kadar seve seve yardım ederim. İyi akşamlar...

    Powerın aynısı bende var :D




  • inceleme için teşekkürler
    faydalı olmuş
  • Soruma cevap verebilecek yok mu acaba :/
  • Güç kaynağı 12V kanalından toplam 42A verebiliyor; bu da 504W ediyor. Yukarda yazdığın sistemi rahatlıkla kaldırır. Overclock yaptığında da bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde sorunsuz şekilde kullan

    CPU soğutucu havayı kasa egzos fanına doğru üfleyecek şekilde olacak diye biliyorum.

    Yukarı PSU doğru değil!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 8 Aralık 2010; 9:08:19 >
  • Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. AMD sistemlerde senin dediğin gibi bir montaj söz konusu değil. Fan yere dik şekilde takılabiliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.