Şimdi Ara

Microsoft VirtualWiFi ; Tek WLan kartla birden fazla kablosuz ağa bağlanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel'in diz üstü bilgisayarlar için geliştirdiği Centrino platformunda, Wi-Fi kablosuz erişim yeteneğini standart olarak sunması, dünya genelinde Wi-Fi ile Internet ve ağ paylaşımında bir patlamaya neden oldu. Diz üstü bilgisayar satışları ile paralel olarak artan erişim noktaları sayesinde kullanıcılar, diz üstü bilgisayarları ile hava alanları, oteller, terminaller ve cafelerden kablosuz Internet'in keyfini sürebiliyorlar.

    Bir çok noktada birbirine yakın olarak bulunan Wi-Fi erişim noktaları, kullanıcılarda birden fazla erişim noktasına aynı anda bağlanma isteği yaratabiliyor. Örnek vermek gerekirse yakınlarınızdaki bir erişim noktası üzerinden Internet'e bağlanırken, aynı anda bir başka erişim noktası üzerinden ağa dahil olup dosya paylaşmak veya oyun oynamak isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda bilgisayarınızdaki tek Wi-Fi kart yeterli gelmeyecektir ve her farklı erişim noktası için ek bir Wi-Fi kart kullanma ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Masa üstü sistemlerde ek kart, ek maliyet anlamına gelirken, diz üstü bilgisayalarda aynı zamanda ek güç tüketimide yaratmakta.

    Microsoft geliştirme laboratuvarları tarafından geliştirilen VirtualWiFi teknoloji sayesinde, farklı ağlara bağlantı için, farklı Wi-Fi kart kullanma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Şu an geliştirme aşamasında olan teknoloji, bilgisayarınızdaki tek Wi-Fi kart ile aynı anda birden çok kablosuz erişim noktasına bağlanmanız veya Wi-Fi kartınızla bir erişim noktasına bağlanıp, oluşturacağınız diğer sanal Wi-Fi erişim noktası ile de Internet bağlantısını paylaştırmanıza olanak veriyor.

    Teknoloji kısa aralıklarla bağlantının anahtarlanması ve her anahtarlamada farklı Wi-Fi ağlarına paketler gönderilip alınması mantığına dayanıyor. Yaklaşık olarak 35ms'de bir anahtarlama yapılarak, kullanıcının birden fazla Wi-Fi ağına bağlanması sağlanabiliyor. Eğer kullanıcı sanal kartlardan birini erişim noktası diğerini de istemci olarak kullanmak isterse, Microsoft'un belirttiğine göre Wi-Fi kartların istemci ve erişim noktası arasında anahtarlanması 100ms ile 600ms arasında değişebiliyor. Ayrıca VirtualWiFi ile Kablosuz ağ kartınızın desteklediği kadar farklı standartlarda (IEEE 802.11a/b/g) kablosuz ağa aynı anda bağlanmak mümkün.

    Kullanılan her sanal kart erişim sürelerinin ve ağın performansını etkileyeceğinden sanal Wi-Fi kartlar ile bağlanılacak ağlar üzerinden oyun oynamak oldukça güç olabilir, fakat küçük boyutlu dosyaların erişimi ve Internet paylaşımı için oldukça ideal bir çözüm. Ayrıca eğer kablosuz bağlantı, uzak noktalara iletilmek isteniyorsa, kaynak ile hedef makina arasında kalan bir bilgisayara takılacak bir Wi-Fi ağ kartı ve oluşturulacak sanal erişim noktası ile bu makinanın sinyal güçlendirici olarak kullanılmasıda yapılabilecekler arasında.

    VirtualWiFi'ın geliştiricileri, teknolojin yanlız IEEE 802.11 kablosuz erişim ağları için değil istendiği taktirde Bluetooth gibi diğer kablosuz erişim teknolojileri ilede kullanımının münkün olduğunu fakat şu an için sadece IEEE 802.11 kablosuz erişim standartına yoğunlaştıklarını belirtiyorlar. Eğer bu teknoloji hakkında daha fazla bilgi almak ve yazılımı denemek isterseniz haberin sonundaki ilgili linke tıklayarak VirtualWiFi WEB sitesine ulaşabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://research.microsoft.com/netres/projects/virtualwifi/default.htm








  • acaba inteL olmasaydi bunları kim yapacakdi ....
  • wi-fi nin bant genişliği artmdn fazla etkisi olmz
  • Erişim noktaları nasıl oluyor, tam anlayamadım yani bizi csm oparatörleri gibi baz istasyon şeklindemi ?
  • evt onun gibi birşey
  • bunu en güzel yanıda arada sinyali güçlendirici olarak kullanılabilmesi olsa gerek....
    bu ağın dahada genişlemesine imkan verecek... keşke büyük şehirlerin tamamı kablosuz tekonolojiyle donatılsa....
  • Hocam ben bişiyi tam olarak anlayamadım, gerçi yazıda çok uzun tümünü sabırla okuyamadım ama yani sonuç olarak bu bahsi edilen sistem bir donanimmi yazılımmı yani mevcut kartlarımızla bunu yapabilecekmiyiz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AS34

    Hocam ben bişiyi tam olarak anlayamadım, gerçi yazıda çok uzun tümünü sabırla okuyamadım ama yani sonuç olarak bu bahsi edilen sistem bir donanimmi yazılımmı yani mevcut kartlarımızla bunu yapabilecekmiyiz?

    guzel bi yere değinmişsen ben okudum ama bebende anlayamadım...
    inşallah yazılımsal bi teknolojidir...
    bilgisi olan...?
  • Elbette yazılımsal. Bakın ne diyor:

    quote:

    Microsoft geliştirme laboratuvarları tarafından geliştirilen VirtualWiFi teknoloji sayesinde, farklı ağlara bağlantı için, farklı Wi-Fi kart kullanma ihtiyacı ortadan kalkıyor.
  • Bu teknoloji tel Wlan kartın yazılımsal olarak klonlanması tekniğine dayanıyor yani bir tek Wlan kartıız var bunun sanal kopyalarını çıkartıp sanal kopyalarla başka ağlara bağlanıyorsunuz...
  • 3 tane adsl modemin pc'ye bağlandıktan sonra software ile 3x256 bağlantısı olması gibi bişey benzetme biraz cins oldu ama
  • @Cellmaster

    Hayır bunda hız artışı yok, aksine ne kadar fazla sanal kart üretir ve diğer ağlara bağlanırsanız elinizdeki WLan kartın kapasitesinin o kadar sömürür ve hızını düşürürsünüz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 20 Ekim 2005, 9:57:02 >
  • OLAYI SOYLE DUSUNURSEK NASIL OLACAK..
    LAPTOPUNUZ VAR VE KENDINIZ WIRELESS ILE EVDEKI ADSL BAGLISNIZ BIRDE UST KAT KOMSUNUZUNDA WIRELESS ADSL VAR BUNUNKINIDE KULLANMAK ISTIYORUM.. YANI 256K BENIM KI 256K DA ONUNKI OLUNCA TOPLAMDA 512K BAGLANTIM OLACAK MI...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cellmaster

    3 tane adsl modemin pc'ye bağlandıktan sonra software ile 3x256 bağlantısı olması gibi bişey benzetme biraz cins oldu ama

    benim bildiğim 3 tane adsl modemi 1 makinaya bağlasanda o 1 tek gateway seçeceğinden sadece 1'i üzerinden internete çıkmayacak mı?
    ve hızda da değişiklik olmayacak böylece yanlış mı biliyorum yanlışsa lütfen düzeltin!
  • 3'ünü birleştiren bir program var mı?
  • Aslında kartın klonlandığı filan yok o sadece mantığı somutlaştırabilmek için söylenmiş. Adamlarında söylediği gibi olay basit şekilde şöyle; kart paketlere anahtar atarken çok kısa süreler içerisinde anahtarları değiştirebiliyor. Dolayısı ile örneğin 5 farklı anahtar içeren 5 farklı paket yayınlayabiliyorsanız bu zaten 5 farklı ağa ulaşıyorsunuz demek oluyor. Burda işin püf noktası paketi oluşturma süreleri.

    Şimdi bir odada 3 kişi olduğumuzu düşünelim ben diğer 2 arkadaşla haberleşirken hangisi ile konuştuğumun anlaşılması için kelimeler içerisine anahtar kelime koyuyorum. Yani kartımız normalde şunu yapıyor:

    saat-ahmet, kaç?-ahmet

    bu şekilde ahmetle "saat kaç?" göndermiş oluyoruz. Adamların yaptığı ise şu:

    saat-ahmet, havalar-mehmet, kaç?-ahmet, nasıl?-mehmet

    Bu şekilde de aynı anda hem ahmetle hem mehmetle iletişim kurmuş olduk...




    Ve bununla bir de load balancing yapamamak için bir sebep göremedim. Yani farklı internet bağlantılarını birleştirilerek kartımızın kapasitesine kadar bandwidth sağlamak mümkün olur zannediyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: teknick

    3'ünü birleştiren bir program var mı?


    http://forum.donanimhaber.com/m_4526392/tm.htm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cezve

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aldaron

    Ben sorunu tam oalrak anlatamadım sanırım.

    Evde iki bilgisayar, iki modem (ikisi de 4 port), iki adsl var.
    Benim istediğim, arkadaşım bilgisayarını kullanmıyorken onun adsl bağlantısını da kullanabilmek yani 256+256. O bilgisayarını kullanmaya başladığında onun internetiyle bağlantımı koparıp sadece kendi modemimle bağlanmak istiyorum.
    Benim aklma bi çözüm geldi hatta denedim ama sanırım kabloda bir sorun var.
    Makineme ikinci bir ethernet kartı taktım arkadaşımın modeminden gelen kabloyu benim modemime değil de diğer ethernet kartıma taktım. Ağ kurulumu sırasında da internet'in olduğu bağlantıları da iki athernetimi de gösterdim. Tahminim, eğer kabloda sorun olmasa iki bağlantıyı birden kullanabilecektim.
    Farklı bir yöntem varsa deneyebilirim, eğer benim denediğim gibi oluyorsa tekrar bir düz kablo alıp diğer modem-ikinci ethernetim arasında ağ kuracam.


    Hayır malesef kullanmazsın. Yukarıda dediğim gibi elindekiler ile bunu yapmak mümün değil. Bilgisayarın 2 ayrı modemden gelen 2 ayrı bağlantıyı görür bunda bir problem yok ama internet trafik akışını en son kurduğun internet bağlantısından yapar. Tekrar ediyorum bilgisayarına modemlerden gelen 8 ayrı bağlantı da kursan bilgisayarın sadece en son kurduğunu kullanır.

    2 ayrı bağlantıyı birleştirmek mümkün. Ancak bu hız değil bandwidth sağlıyor. Şöyle ki tek bir dosya indirirken sadece 1 bağlantıyı kullanabilirsin ve gene sadece 1 bağlantı hızına ve bandwith ine sahip olursun ama aynı anda 2 ayrı dosya indirirken 2. dosya load balancing ile daha az meşgul olan modeme yönlendirilir ve böylece bandwidth sağlanmış olur. Load balancing için yazılım ve donanim çözümleri mevcut. Yazılım çözümleri ne derece performanslı ve verimli olur bilemiyorum. Donanim için ise load balancing yapabilen bir router işini görür ancak bu da çok pahalı bir çözüm olur.




  • Microsoft VirtualWiFi kullanan varmı?
  • cezve çok iyi bir özetti kutlarım :) Aslında benim için işe yarar bir sistem olacaktır bu fakat kapasite ne kadar düşer acaba? yani doğrusal bir bölünmemi olur. Bir anahtar 35 ms'de üretiliyor. 3 ağa bağlansak hızda 3/1 oranında düşme mi olur?

    100 ms = 1 sn dersek (diyebilir miyiz?)
  • Soyle bir nokta var burada... WiFi Ethernet benzeri bir teknoloji oldugundan kontrolu genelde kart uzerinden yapilir, isletim sistemi tarafindan degil. O yuzden bunun uygulanmasi icin kart uzerindeki programlarinin ve isletim sistemi suruculerinin degistirilmesi gerekiyor ilk once.
  • virtualwifi AP olarak kullanılır mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.