Şimdi Ara

Canon Powershot G12 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
574
Cevap
4
Favori
42.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Ben Canon g7 kullanıcısıyım..HD video çeken bir video kamera alma arefesindeyken gerek çok sık video kamera kullanmayışımdan gerekse g7 me uygun bir müşteri çıkmış olmasından g12 almaya karar verdim..Video çekimleri için fikirlerinizi soracaktım..Zaten ayda yılda bir doğumgünü tatil vs. kullanacağım video kamerayı..1000 tl civarı para harcayıp video kamera alacağıma g7 mi satıp g12 alma fikri daha akıllıca geldi..Full hd led tv sahibiyim..g12 yle çekeceğim videolar beni tatmin eder mi..?

Orijinalden alıntı: *KFY*

Selamlar..

Ben Canon g7 kullanıcısıyım..HD video çeken bir video kamera alma arefesindeyken gerek çok sık video kamera kullanmayışımdan gerekse g7 me uygun bir müşteri çıkmış olmasından g12 almaya karar verdim..Video çekimleri için fikirlerinizi soracaktım..Zaten ayda yılda bir doğumgünü tatil vs. kullanacağım video kamerayı..1000 tl civarı para harcayıp video kamera alacağıma g7 mi satıp g12 alma fikri daha akıllıca geldi..Full hd led tv sahibiyim..g12 yle çekeceğim videolar beni tatmin eder mi..?

video kalitesi güzel, cektigim videoyu lcd tv de izledim herhangi bir cozunurluk kaybı olmadı. youtube da g12 ile cekilmis cokca örnek video var.
    video modunda optik zoomun çalışmaması kötü. Benim eski model canon S3 te bile calisiyordu.

• video kalitesi hd ready kalitesinde olduğu için, görüntüler gayet iyi, fakat frame sayısı düşük olması bir dejavantaj... ama bana sorarsan g12 ile g7 arasında fotoğraf kalitesi açısından çok fark olmaz ikisininde sensör boyutları hemen hemen aynı, buna dayanarak bütçeni tamamen video ya yöneltebilirsin

Orijinalden alıntı: The_Bones

video kalitesi hd ready kalitesinde olduğu için, görüntüler gayet iyi, fakat frame sayısı düşük olması bir dejavantaj... ama bana sorarsan g12 ile g7 arasında fotoğraf kalitesi açısından çok fark olmaz ikisininde sensör boyutları hemen hemen aynı, buna dayanarak bütçeni tamamen video ya yöneltebilirsin

Beni G12 ye yönelten işin bütçe kısmı oldu zaten..Elimdeki G7 ye 750 veren biri var..Bunu değerlendirmek istiyorum..Hayyam da G12 fiyatları 900 1000 arası diye biliyorum..150-200 Tl lik bir masrafla G7 yi G12 yapma imkanı doğması 1000 tl lik video kamera masrafı yapma fikrimin önüne geçti..Bunun yanında dediğim gibi cep telefonlarının bile neredeyse HD çekim yapmaya başladığı bir dönemde kamera kullanma alışkanlığımın da olmaması da cabası..Video kamera olmasa da olmuyor..Tatil özel günler vs. dışında kamerayla pek işim olmaz..

• Eğer g7 ye 750 veren birisi bulduysan hiç kaçırma derim

Orijinalden alıntı: arandur

Valla hocam sen benim G11'e de müşteri bul, sana avanta vereyim 750'ye G7 satmak tam bir piyango! Benim G11 bile o paraya zor satılır.

500-600 arasına atlayacakken dediğiniz gibi piyango oldu biraz..

Canon Powershot G12

writing with light 2 by The_G12, on Flickr

Canon Powershot G12

writing with light 3 by The_G12, on Flickr

Canon Powershot G12

writing with light 4 by The_G12, on Flickr

The_Bones hocam fotoğraftaki ışıkları nasıl yapıyorsunuz ben o özelliği bulamadım makinada

• arkadaşlar fuji S200exr mi yoksa canon G12 mi?

Orijinalden alıntı: adore55

quote:

Canon Powershot G12

writing with light 2 by The_G12, on Flickr

Canon Powershot G12

writing with light 3 by The_G12, on Flickr

Canon Powershot G12

writing with light 4 by The_G12, on Flickr

The_Bones hocam fotoğraftaki ışıkları nasıl yapıyorsunuz ben o özelliği bulamadım makinada

Hocam makineyi sabitleyip estantene Hizini 4-5 saniye tutup veya daha fazla ayarliyip istediğiniz Isik gösterisini yapabilirsiniz

Ben 15 saniyeye ayarliyip karanlık bir ortamda ismimi yazmaya çalışmıştım ve başarmıştım şahsen tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@s@r -- 18 Nisan 2011; 5:11:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05
    arkadaşlar fuji S200exr mi yoksa canon G12 mi?

Şimdi sizin ihtiyaca bağlı zoom olsun illa dıyorsanız s200exr yok zooom çok önemli degil dıyorsanız g12

Artı olarak video en az HD kayıt yapsın istiyorsanız yine g12 çünkü s200exr de HD kayıt benim bildigim yok
  • ister istemez zoom gerekli oluyor ama bu tarz makinalarında taşıma sorunu var zannedersem gittiğim her yerde kullanamayabilirim herhalde mesela bi kafeye gittim kocaman makinayı çıkarıp çekmem birazcık abzürt olabilir... bunun yerine NIKON P100 alternatif olabilir mi?

Orijinalden alıntı: adore55

quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

Hocam makineyi sabitleyip estantene Hizini 4-5 saniye tutup veya daha fazla ayarliyip istediğiniz Isik gösterisini yapabilirsiniz

Ben 15 saniyeye ayarliyip karanlık bir ortamda ismimi yazmaya çalışmıştım ve başarmıştım şahsen tavsiye ederim

y@s@r adlı arkadaş gereken cevabı vermiş aslında, estanteneyi 4-5 veya daha yüksek bir rakama çekip, eğer buğulu çıkmasını istiyorsanız makinayı elimiz yada yakın bir cisme odaklamanızı tavsiye ederim.
    Makinayı sabitlemek hareket eden ışıklı cisimleri çizgi halinde gösterip hareketsiz cisimleri karanlık ortamda daha aydınlık göstermek için kullanılabilir ama ben örneğini verdiğim çalışmalarda makinayı tripota bağlasam bile pozlama süresince aşağı yukarı - sağa sola hareket ettirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

arkadaşlar fuji S200exr mi yoksa canon G12 mi?

Ben de g12 yi almadan önce bu konu ile ilgili bir başlık açmıştım, uzunca tartışıldı istersen bir bak
    http://forum.donanimhaber.com/m_45313066/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45313066

G7 den G12 ye terfi ettik bakalım dün geldi cihazım..G12 mi de 1250 ye İstanbul dan fotoğrafçı bir arkadaşım getirdi..Sıfır garantili..

hayırlı olsun. fotografarı bekliyoruz.
  • quote:

G7 den G12 ye terfi ettik bakalım dün geldi cihazım..G12 mi de 1250 ye İstanbul dan fotoğrafçı bir arkadaşım getirdi..Sıfır garantili..

hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanırsın inşallah

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

hayırlı olsun. fotografarı bekliyoruz.

Teşekkür ederim ..
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.