Şimdi Ara

Team Xtreem S1 120GB SSD video inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
19.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SSd fiyatları hızla gerilerken özel kampanyalar altında oldukça uygun fiyatlarla satılan Team'in Xtreem S1 SSD ailesinin 120GB kapasiteli üyesini inceliyoruz.






  • 120GB rahatça bir işletim sistemini ve birkaç ciddi programı kaldıracak kapasitede. artık son kullanıcıyı işin boyut kısmından çok fiyat kısmı ilgilendirecek.
  • şu farka bak ya :| :|
  • Merhaba,

    Testteki SSD vs 2x WD raid karşılaştırma sonuçları bana biraz abartı geldi. Benim benzer bir bilgisayar sistemim var ve raidsiz olmasına karşık sizin testekinden çok daha hızlı sonuç alıyorum. Merak ettim bu testi yaparken kullandığınız bilgisayarlar aynı mı?

    Saygılar...

    Koray Üstüner
  • adata daha iyi.
  • yeni aldigim laptopuma dusunmeden ssd 128 (corsair p128) taktim. bilgisayar 15-20 sn arasinda acilip, 5-6 sn icinde kapaniyor. gundelik kullandigim uygulamalarda ise cok ciddi kullanim farklari var.

    ssd alacaksaniz tabiiki fiyati ve kontrolcusu onemli. bunun yani sira fiyati ucuz olan ve biraz eski teknolojili bir cok ssd trim desteklemiyor ve bu yogun kullanilan bilgisayarlarda kisa vir sure sonra ssd nin o ihtisamli kullanimindan eser kalmiyor.

    kisaca dikkat etmeniz gerekenler, kontrolcusunun yeni olup olmadiigi(jmicron en iyisi suan icin) + onbellegi + trim destegi verip vermedigi.

    testlerde bahsedilen okuma yazma hizlari psikojik bir rahatlama versede, gunumzude sirali yazma birincil hedefi olan kullanici sayisinin cok olmadigini dusunuyorum.
  • Mesut bey sıcaklık testi için kasada test edioruz diosunuz ama SSD nin sıcaklığı hakkında bi bilgi vermiosunuz.
  • 2 senedir ssd kullanıyorum gerçekten müthiş bişey eski hdd ler ile beklenen sinir olunan o süreler geçti artık :=)
  • Cümle sonlarındaki vurgulara bittim. Test sırasında hdd den gelen trrrrrrrrrrrrrrr sesini duyar gibi oldum Ama bunun dışında abartı olduğunu düşünmüyorum.
  • 512 x 2 Wd Claviar Black Raid 0 kullanıyorum gerçekten abartı geldi o windows başlama süresi gayet hızlı kapanıp açılıyor. team s1 60 x 2 raid 0 kurmuş biri olarak sçylüyorum açılışlarda çok az bir fark var ama iş program açmaya gelince ssd ler gerçekten hızlı tıklamayla programın açılması bir oluyor :)

    Birde ben raid 0 kurdum diskleri 300 mb. okuma 198 mb. yazma anca elde edebildim anakartın üzerindeki kontrolcüyü kullandım belkide düşüş ondandır bilmiyorum.
  • komik bir fark :D
  • kusura bakmayın ama değil raid wd cavir black tek hdd de bile sistemim çok daha hızlı açılıyor. ssd daha hızlı olabilir ama diğerleri de o kadar yavaş değil
  • WD Caviar Black Kullanıyorum Bu Fark Cok Fazla Bi Abarti.. RAIDsiz kullandigim WD Caviar Black Win 7 15 18 Saniyede Aciliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuradinBronzeBeard

    WD Caviar Black Kullanıyorum Bu Fark Cok Fazla Bi Abarti.. RAIDsiz kullandigim WD Caviar Black Win 7 15 18 Saniyede Aciliyor.

    ssd'dan daha hızlıymış
    kardeş açılışta saat tutta gör ne kadar sürdüğünü (ama pc'de program felan yoksa bilemem)
  • SSD ile 20 sn gerçekten müthiş bir hız. Yavaş çalışmayı işlemciye bağlıyordum. Demek ki işlemcinin suçu yokmuş. Fiyatlar biraz aşağıya gelince ilk işim SSD ye geçmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertantasa
    donanimhaber son 1 yıldır çok fazla reklama yönelik incelemeler yapıyorsunuz yorumlarınızda eskisi kadar objektif değil ve her geçen gün daha kötüye gidiyorsunuz.Anasayfada verdiğiniz araba reklamlara(haberimsi reklamlar) hiç girmiyorum zaten.

    Neyse sözü fazla uzatmayım.
    İnşallah eski güzel günlere dönersiniz.
    Para kazanacaksınız tabide böyle kazanırsanız bi süre sonra yok olursunuz...


    Öncelikle yukarıda yazılardan birisinde arkadaşın dediği gibi araba ile ilgili haberler için ayrı bir sekme yapılmasını ben de istiyorum. Onu söyleyeyim.

    Fakat sizin yazdığınıza katılmıyorum.

    Bir defa şunu belirtmek istiyorum. DonanımHaber'in aylık kazancını aşağı yukarı biliyorum. Fakat giderlerini de biliyorum. Bugün DonanımHaber yurtdışındaki buyük fuarlarda yer alıp günlerce oralarda kalıp bize haber yapmak ve ulaştırmak için büyük emek, zaman ve para harcıyor. Bu paralar da işte o reklamlardan geliyor. Eski DonanımHaber'i kafanızda canlandırın. Reklam çok daha azdı ama sadece ana sayfasına sitelerden alınan haberleri Türkçe'ye çevirip koymak ile bize ulaştırmayı hedefliyordu.

    Bugün ise örneğin Powercolor'un Üst Düzey Yöneticisi ile Ropörtaj yapan, Teknoloji öncüsü firmaların Yöneticileri ile Ropörtajlar yapan bir DonanımHaber var. Hatta bazı haberler Dünya'da ilk defa DonanımHaber'de lanse bile ediliyor. Dolayısıyla "bence" eğer daha iyi hizmet almaya , daha iyi haber sunulmasına ve daha kaliteli habercilik sunulmasına devam edilmesini istiyorsak reklamları da benimsemek gerek diye düşünüyorum.

    Hani bir laf vardır ya: "Nereden geliyor bu değirmenin suyu" diye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 20 Kasım 2010; 17:20:50 >




  • 20 30 dolar aşağıya inmiş nasıl hızla geriliyor deniliyor aklım almıyor. 3 sene sonra ancak alınabilecek düzeye gelirlerken siz o zamana kdaar sanırım 1000 tane inceleme yaparsınız.
  • Öncelikle çok güzel bir inceleme olmuş. Reklam hakkında yapılan eleştirilere katılmıyorum. Bu videonun reklam amaçlı çekildiğini de sanmıyorum. Bir önceki panasonic 3D incelemesi sanırım bu konuşmaların geçmesine neden oluyor. Ben yinede donanımhaber ekibinin gönderilen her ürünü inceleyip objektif bir şekilde değerlendireceğine inanıyorum. İncelenecek ürünler firmaların site ekibine cihazlarını göndermesi ile ilgili diye düşünüyorum.

    Hali hazırda türkçe olarak yayın yapan benim en beğendiğim teknoloji-haber-forum sitesi olması nedeniyle reklamlardan hiç rahatsız değilim. Zaten bu reklamların burada olması sitenin kullanıcılarının firmaların odağında olmasından kaynaklanıyor.
  • 1tb wd cb yerine daha düşük bıyutlu mesela 160*2 ile raid yapsalardı bence sonuç daha iyi olurdu tamam ssd ler çokçok iyi ama hdd ler bu kadar kötü değil bence bir sorun var gibi ama incelenen ürün ssd olduğu için gerisi fazla önemli değil teşekkurler
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Testte Raid düzeninde sadece Windows açılmıyor windows ile birlikte Photoshop CS5, iTunes, bir çok Explorer penceresi, Quicktime gibi programlar da açılıyor. Windows'un masaüstü ekranının görünmesi ile Windows'un program açılır hale gelmesi çok ayrı şeylerdir. SSD'lerde birden fazla program açılışı esnasında erişim süresinin düşük olması ve yüksek aktarım hızları nedeniyle çok daha yüksek performans elde edilebilmektedir.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.