Şimdi Ara

P43 Chipset OVERCLOCK için gizli yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
4.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğiniz yada bilmediğniiz üzere P43 chipsetleri P45 lerden ayıran tek şey P45 lerin (450-550) FSB ye kadar destek vermesidir. P43 ler ise en fazla 417-419 gibi değelrde tıkanıp kalıyorlar. ama bunun için bir çözüm var PCIexpress frequency yi 104 olarak ayarlıyoruz ve anakart artık max 436 gibi bir değere çıkabiliyor. gerisi işlemcinizin çarpanına ve oc olabilnirliğine kalmış

extreme OC için P45 alınır 550 FSB ye kadar gören olmuş. ama P43 ler max 439 falan veriyor oda şanslı iseniz. ama herkes 435 görür P43 lerde.
    benim işlemci çarpanım 7.5 olamsına rağmen işimi görüyor P43 zira 3.27 GHz az değil. ama ben 4 ghz falan istiyorum derseniz ve cpu çarpanınız az ise P43 size göre değil.

-----------------------------------

not: pciex frekansnı 104 yaptıkran sonra dahlii lan net bağlantınız kppabilir arada bir bunun çözümü external pci yoluna başka bir lan (yada wireless card) kart takarak çözerbilrisiniz ben öyle çözdüm zaten bende hem wifi var hem kablo var sıkıntım yok... cooool

edit: keşke OC bölümüne açsaymışım konuyu taşınma olasılığı varsa taşıyın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 19 Kasım 2010; 1:22:34 >

• bunu keşfetmek için biraz geç kalmışsınız ama yine de paylaşımınız için teşekkür ederiz.
  • pcı express frequency i dahada yükseltince artarmı sence fsb performansı??denedinmi
  • geç kalmak değil olay daha 2-3 gün önce fsbm tıknamıştı diye araştırıp buldum. yoksa daha önce işime yaramazdıki

hayır olmyor trick rakam 104 daha azı yada daha çoku fsbyi 436 dan ileri götürmüyor malesef.
  • Teşekkürler.
  • hiçbişey kardeş işine yaradıysa ne mutlu
  • benim işime yarar
    yarın deniyecem bakalım ne kadar stabil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GAyet stabil
  • Bunu sebebi ne acaba? 104 ne alaka ya
    Şaka bi yana E8400-8500-8600 yada düşük çarpanlı işlemci kullananlar için bir nebze daha fazla oc olmasına imkan tanıyabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

benim işime yarar
    yarın deniyecem bakalım ne kadar stabil

denedim 435'de stabil
    birde ben kuzey köprüsüne voltaj verdim @X-FI sen voltaj verdin mi? stabilite için
  • 0.1 mv sadece yukarısı yada aşağısı etki etmiyor. bide rama verdim 0.1 bide cpu için stock vidin 2 tık üstünü verdim.
  • yeni fark ettim sisteme yeniden başlat deyince ayarlar sıfırlanıyor
     P43 Chipset OVERCLOCK için gizli yol

hatası veriyor ama kapatıp açmada sorun yok bu sorunun çözümünü bilen varmı?

• @heatblast

Bazı p43 lerde o sorun var bide sistem belli bir oc den sonra kapanmıyor fakat açılıyor işlemcide stabil olduğu halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

@heatblast

Bazı p43 lerde o sorun var bide sistem belli bir oc den sonra kapanmıyor fakat açılıyor işlemcide stabil olduğu halde.

normal kapanıyor ama yeniden başlatmada sorun çıkarıyor
    heralde bunun çözümü yok
  • aynı sorun benim h55 gigabyte'ta da var, i7 860'ı 3.6GHz'e oc ettim, gayet stabildi ancak yeniden başlatınca bu mesajı aldım, bence gigabyte kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

aynı sorun benim h55 gigabyte'ta da var, i7 860'ı 3.6GHz'e oc ettim, gayet stabildi ancak yeniden başlatınca bu mesajı aldım, bence gigabyte kaynaklı.

evet Her zaman derim Oc için Asus... Tabi bu benim şahsi fikrim hiç sorun yaşamayanlarda var giga da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 20 Kasım 2010; 22:34:06 >
  • anakart modelim ga-h57m usb3 280 liraya almıştım şuan 250 liraya satılıyor, ucuz olmasına rağmen güzel oc oluyor ısınma sorunu filan yok ama şu sorun yüzünden oc yapamıyorum, bios güncellemesi ile giderebilir miyiz acaba? aslında maximus var bende şuan serviste.
  • quote:

anakart modelim ga-h57m usb3 280 liraya almıştım şuan 250 liraya satılıyor, ucuz olmasına rağmen güzel oc oluyor ısınma sorunu filan yok ama şu sorun yüzünden oc yapamıyorum, bios güncellemesi ile giderebilir miyiz acaba? aslında maximus var bende şuan serviste.

bios ile alakası ok bende yani donanımsal. Fakat denemekte yarar var bakarsın düzelmiş
  • quote:

aynı sorun benim h55 gigabyte'ta da var, i7 860'ı 3.6GHz'e oc ettim, gayet stabildi ancak yeniden başlatınca bu mesajı aldım, bence gigabyte kaynaklı.

o.c'ye yatkın olmayan gigabyte anakartlarda oluyor bu sorun heralde
    kesinlikle bir daha sistem toplarsam o.c anakartı alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

quote:

o.c'ye yatkın olmayan gigabyte anakartlarda oluyor bu sorun heralde
    kesinlikle bir daha sistem toplarsam o.c anakartı alacam

evet örneğin hiçbir p45-x38-x48 de bu sorun yok.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.