Şimdi Ara

PC USB FLASH DİSKİ görmüyor AMA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
37.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta yazdığım sorunu 3 gündür nette arıyorum tüm bulguları denedim ama sonuca ulaşamadım. Belki sıradışı bir fikri yada bilgisi olan vardır diye sorunu yazıyorum. 4gb lık hp flash diskimi 2 yıldır sorunsuz bir şekilde evdeki pc, laptop ve işyerindeki pc de sorunsuz kullanıyordum. Üç bilgisayarda da nod antivirüs kurulu ve sürekli güncel. Evdeki pc imi yeğenime birkaç günlüğüne emanet vermiştim. Geri geldiğinde hiçbir usb portundan usb flash diski görmüyordu. Farklı marka ve kapasitede flash disklerle denememe rağmen hala görmüyor. İşin ilginç yanı usb bağlantılı kamera ve yazıcıları tanıyor. Antivirüsle sistemi tekrar tekrar tarattım sonuç hep temiz. amvo tarzı wormlardan şüphelendim. Onunla ilgilide birkaç programcık da buldum onlarda da sistem temiz. Yönetimsel Araçlar>Bilgisayar Yönetimi>Disk Yönetimi de işe yaramıyor. Bugün sistemi formatladım sp3 ve diğer tüm güncellemeleri kurdum sonuç aynı. Aygıt yöneticisinde usb portlar sıralanıyor ve sürücüleride güncel. Pc imde daha önce kullandığım hiçbir usb flash belleği görmüyor (ön panel girişleri ve kasanın arkasındaki doğrudan ana karta girişleri tek tek denedim). Az önce bios pilini söküp biraz bekledikten sonra giriye taktım anakartı fabrika ayarlarına döndürdüm usb portların hepsi zaten açık olduğundan bir ayar girmedim. Sistemi başlattım ama sonuç yine aynı.

    Çözüm hakkında bilgisi olan yada öneride bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 18 Kasım 2010; 18:41:07 >



  • anakartının tam modeli 865PE Neo2-P Platinum Edition bumu. birde anakartın üzerinde ms-**** diye tam olarak modelini belirtebilen bir kod var ona görede tam olarak modelini bakabilirsin.

     PC USB FLASH DİSKİ görmüyor AMA...


    eğer anakartın bu ise tam olarak olaya şu şekilde bakabilirsin. eğer pc nin donanımı usb bellekleri görmüyorsa yani taşınabilir cihazları görmüyor ama web cam / yazıcı / tarayıcı ları görüyorsa anakartın usb aygıt seçiyor demektir. anakartını inceledim cihazın usb2.0 destekliyor dikkatimi çeken diğer bir olayda

    BIOS Type AMI BIOS File Size 395KB  
    Version 3.8 Update Date [b]2004-07-08 [/b]
    Description - System cannot login to PXE server without floppy drive installed.
    - System cannot boot by Non-DOS floppy boot disk.
    - [b]Update USB code[/b].


    2004-07-08 tarihindeki bios güncelleme dosyasındaki update usb code nun güncellenmiş olması. bu da demektirki anakartına diğer usb aygıtlar için uyumluluk sağlanmış olması. diğer bir anlamıda yeni usb cihazları görülebilmesini sağlamaktır.

    anakartına bios güncellemesi yaptınmı yapmadın mı şu ana kadar ? Eğer yapmadıysan bu bu linkteki 3A versiyonlu bios güncellemesini yapıp ondan sonra durumu incelemektir. bios güncellemesi yapmadan bir çözüm yada sonuç bulmak zordur.

    Birde msi anakartlar örnek olarak veriyorum ms-6650 gibi kodlarla ayrılıyorlar. tam olarak bu koda görede yazmış olduğum anakartın bios dosyasının doğruluğunu denetleyebilirsin. ona göre en son bios güncellemesini yapmanı daha gidişata bakmak lazım.

    Aynı durumu teknik servisde bana arızalı olarak gelmiş olsa anakartı uzay kasa metodu ilen kasadan bağımsız bir yerde deneyerek arıza yada çözüm bulurdum kasa içinde benzeri işlemleri yapmak durumu çözmek için yanıltıcı olabilir.

    * Olayı yazılımda aramak için ilk önce donanımızın güncel vede sağlık olduğundan emin olmalıyız. ondan sonraki aşamada test için yazılım işletim sistemine bakabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmodream -- 20 Kasım 2010; 18:05:46 >
  • Anakartın tam modeli MSI 865G Neo 2-P anakartın üstünde bu yazı var. Everest blue life ile baktığımda anakart modeli MSI 865G Neo2-PS (MS-6728G v2.0) olarak görülüyor. Bugüne kadar herhangi bir bios update yapmadım. En azından öyle hatırlıyorum :)

    Msi sitesinde şuna karşılık geliyor http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=151#

    Bios update lerine baktımda baya bi varmış. Şimdi ne yapacağız?
  • arkadaşlar az önce msi in sitesinden anakartımla ilgili 6728v38 isimli bios update ini indirdim.
    http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=151
    ve hemen bios update ini problemsiz yaptım. amma ve lakin hala usb aygıtları görmüyor. bios ta usb ile ilgili iki menü var ikisini de açtım.
    windows altında bilgisayarım-yönet-diskyönetimi-sürücü harfini değiştir de işe yaramıyor.

    daha başka ne yapabilirim lütfen yardım edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.