Şimdi Ara

AMD 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisini ikinci çeyrekte satışa sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ocak ayında yapılacak CES 2011 fuarıyla birlikte netbook ve giriş seviyesi notebook'lar için hazırladığı Fusion işlemcilerini pazara sunacak olan AMD'nin, yüksek performanslı masaüstü sistemler için geliştirdiği Bulldozer tabanlı yeni nesil işlemcilerin çıkış tarihleri de netleşiyor. AMD'nin resmi dökümanlarına göre Bulldozer tabanlı masaüstü işlemciler, ikinci çeyrekle birlikte pazara sunulmaya başlanacak. Nisan ayı içerisinde lanse edilecek yeni işlemci ailesinin 4, 6 ve 8 çekirdekli modelleri arka arkaya pazara giriş yapacak. 8 çekirdekli modellerin 125 Watt ısıl tasarım gücüne sahip olduğu Bulldozer ailesinde, 6 ve 4 çekirdekli modeller ise 95 Watt ısıl tasarım gücüne sahip.


    Zambezi kod adını taşıyan ilk jenerasyon Bulldozer işlemcilerinden pazara giriş yapacak ilk modeller 8 çekirdekli olacak ve yüksek performans segmentinde mücade edecekler. 4 ve 6 çekirdekli Zambezi modellerinin, 8 çekirdekli işlemcilerin çıkışını takiben kısa bir arayla pazara sunulması beklenirken, tüm modeller 8MB Seviye 3 bellek kapasitesiyle geliyorlar. Bulldozer işlemci mimarisinin modül tabanlı yeni tasarım anlayışının ürünü olacak işlemciler, entegre bellek kontrolcüsü üzerinden 1866MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunacaklar. 32nm SOI üretim teknolojisiyle hazırlanan Bulldozer işlemcileriyle birlikte AMD, soket yapısında da değişikliğe gidiyor.


    Bulldozer tabanlı işlemcilerin tamamı Soket AM3+ formunda olacak ve şu anki anakartlarla çalışmayacak. 9 serisi çipsetli yeni anakarta ihtiyaç duyacak kullanıcılar, mevcut Soket AM3 işlemcileri ise yeni anakartlarda kullanmaya devam edebilecekler. AMD'nin ilk defa 6 çekirdekli işlemci modellerinde kullandığı Turbo Core isimli çekirdek frekansını arttırma teknolojisi, Bulldozer tabanlı işlemcilerde geliştirilmiş yeni sürümüyle yer alacak ve bu sayede daha dinamik kullanım deneyimi için sunabilecek.








  • 8 çekirdek 125 w iyi bence intelin 4 çekirdek 130w larına kıyaslayınca..
  • İşlemci haberi varda hala am3+ anakartlardan haber yok.Şimdi 890fx çipsetli anakart alcaz.Yarın 8 çekirdekli bebekleri kullanamayacaz.Çok çakallar valla.Mayıs'a kadar beklemek gerekecek herhalde.
  • işlemci alacaktım AM3 + olayı beni vaz geçirdi ! tamda DDR2 den kurtuluyorum derken bide bu çıktı beklemedeyim :D



    Bilgilendirmede göremedim ama pin sayısı kaç olur acaba ?? 1000 geçer artık heralde 940 ta takılı kalmaz diye düşünüyorum :D
  • Şimdi asıl soru bulldozer 8 çekirdekliler ciddi şekilde i7leri geçebilecek mi ?
  • arkadaşım 940 938 den snra buda 941 pin :D AMD anca LGA yapıya geçtiği zaman ki bu 2012 den sonra pin attırımına gidecektir Soket F belki zaman içinde ticarileşecek belki Soket G32 yada G34 gelebilir 1974 pin dikdörtgen bi işlemci :) DDR4 ile birlikte platdorm bazında köklü değişikler yapacaktır buna eminim.
  • Arkadaşların tavsiyesi üzerine beklemedeyiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -AltaiR-

    işlemci alacaktım AM3 + olayı beni vaz geçirdi ! tamda DDR2 den kurtuluyorum derken bide bu çıktı beklemedeyim :D



    Bilgilendirmede göremedim ama pin sayısı kaç olur acaba ?? 1000 geçer artık heralde 940 ta takılı kalmaz diye düşünüyorum :D


    AMD önümüzdeki yıl için hazırladığı bulldozer tabanlı yeni nesil Zambezi işlemci ailesinde Soket AM3+ platformunu kullanmaya hazırlanıyor. Hali hazırda satılmakta olan Soket AM3 işlemcilerle uyumlu olacak platform kapsamında, masaüstü sistemler için hazırlanan, modeline göre çift, dört, altı ve sekiz çekirdekli işlemciler kullanılacak.

    Platform hazırlıkları esnasında, Bulldozer tabanlı yeni nesil masaüstü işlemcilerini, SoketAM3 formuyla uyumlu olacak şekilde dizayn etmeyi planlayan AMD'nin, mimarinin tüm avantajlarından yararlanabilmek için bu yönde bir değişikliğe gittiği belirtiliyor. Yani kısaca yeni nesil işlemciler mevcut anakartlarda kullanılamayacak ama mevcut işlemciler, Bulldozer tabanlı yeni nesil işlemciler için hazırlanan Soket AM3+ formundaki anakartlarda kullanılabilecek.

    Soket AM2+ ve Soket AM3 arasındaki esnek geçiş avantajını bir şekilde yeni nesil işlemcilere de yansıtmak isteyen ve bu açıdan Soket AM3+ formundaki anakartları mevcut işlemcilerle çalışacak şekilde tasarlayan AMD, masaüstü sistemlerden farklı olarak sunucu ve iş istasyonlarında ise tam uyum gözetecek ve Bulldozer tabanlı Opteron işlemciler, C32 ve G34 formundaki mevcut sunucu platformlarında kullanılabilecek.
    fx57'den alıntı




  • Amd çıkış tarihini sürekli ileri tarihlere erteliyor. Umarım bir fiyaskoyla karşılaşmayız...
  • harika bir haber

    inşAllah duyurudan daha önce çıkar

    intelde görür gününü 6 çekirdeklerin fiyatını indirir
  • quote:

    Bulldozer tabanlı işlemcilerin tamamı Soket AM3+ formunda olacak ve şu anki anakartlarla çalışmayacak.


    bu kısım dışında başta 32nm olmak üzere harika bir haber
  • Amd de intel de çok iddialı geliyor. İnşallah amd pazar payını ikiye katlayacak bir atak yapar da fiyatlarda kıran kırana bir mücadele yaşanır :D
  • daha 8 serisi tam yaygınlaşmadan 9 serisi çıkacak.. donanımlarım ömrü kısalmaya başladı gitgide... aldıktan 1 sene sonra yeni mimariler ve geliştirmeler çıkıyor.. donanım hastaları için ciddi sorun.. forumdan uzaklaşmak lazım bi süre
  • MAsaüstü bullzoder işlemcilerde Hyper-Threading desteği olacak mı? Yoksa sadece server işlemciler için mi HT desteği var?
  • 16 yılını Intel'de geçirmiş Newell, çekirdek savaşları yıllarını kast ederek şaka ile karışık "10 GHz bir CPU geliştirebileceğimizi düşünüyorduk. Ama bu hızda çalışan bir işlemcinin yeryüzünü bile eritebileceğini görünce bundan vazgeçtik" diyor IDG ile yaptığı röportajda.

    MHz savaşlarından sonra şimdi AMD ve Intel arasındaki çekirdek savaşlarını yaşıyoruz ama Newell'a göre, bu da bir yerde sona erecek.

    "Çekirdek savaşları bir gün sonra erecek. Şu tarihte olacak diyemem ama şahsen ben bir işlemci zarında 128 çekirdek göreceğimizi sanmıyorum. Bu hedef, teknoloji yol haritası için gerçekçi olabilir ama bu, insanların bizden beklediği güç tüketimi sınırları için uygun değil.

    hani çekirde savaşlarında sona geliyordu...ghz yukarı çekilmiyor masraflı..
    çekirdek sayısı çogaltmakda bir yerde çare degil..çünkü 2 3 yıldır çogu işlemciyi sonuna kadar kanırtamadan
    attık çöp oldu piyasadan kalktı..
    geriye tampon belleklerde ve bit degerlerinde yükseltme gelir sanıyorum.
    128 bit ..L3 l2 l1 15mb..uyardı




  • bulldozer işlemcilerindeki çekirdek sayısının çokluğu o kadar çekirdekle intelin 4 çekirdekli işlemcileri ile anca başa çıkabildiği için mi acaba böyle yüksek tutulmuş?? sanırım aşağılık kompleksine girmemek için kendinden daha eski bir işlemciden geri kalmamak adına ve onu geçmek için çareyi çekirdek sayısını yükseltmekte bulmuş olabilir mi AMD??
  • @Batuist çok doğru bence tespitin
  • ya bişey sorcam bu 8 çekirdeklerin Türkiye'deki tahmini fiyatı ne kadar olur?
  • çekirdek sayısı uygulamalar da işe yarar ama keşke kontrol edebilsek çekirdekleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MxFxOx

    çekirdek sayısı uygulamalar da işe yarar ama keşke kontrol edebilsek çekirdekleri

    zaten edebiliyorsun!!! istediğin çekirdeği istediğin uygulamaya ata, eğer istediğin buysa!!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.