SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network

admin_mitnick -> SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (18 Ekim 2005; 11:56:36)

Arkadaslar bundan sonra cisco mcse ler e kolay çözüm sorun ve bilgi paylasımı için bi konu baslıgı açılmıstır herkese hayırlı ve ugurlu olsun[:'(][:'(][:'(][:'(][:'(]

Edit:ArdaR
Bu Konuyu Üst Konu yapalım istedim,
Faydalı Yararlı Yeni başlayacak olan Kullanıcılarımıza yada bu işte meraklı olan Arkadaşlarımıza bilgi olur ve devamlı takip etmiş olurlar.

wenon -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (19 Ekim 2005; 1:03:07)

[:'(]

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (19 Ekim 2005; 10:28:57)

bencede çok iyi bir fikir.

ben soruma başlayabilirim o zaman. 270 - 290 sınavlarına giricem, internette kaynak var yalnız evde pc olmadığı için kitabına ve dökümanlarına ihtiyacım var nerden nasıl temin edebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (19 Ekim 2005; 10:34:51)

üst konu olsun

bazı kitapçılarda mcse kitapları örnek sorular ve anlatımlar olabiliyor bi bak. ben mesela MCSE'nin network ve W2000'le ilgili kitaplarını aldım güzel anlatılıyor

dutku -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (19 Ekim 2005; 15:59:26)

[:'(] iyi olmuş..

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (19 Ekim 2005; 22:14:57)

cisco yada mcse neye göre alınmalı - networkle ilgili biri olarak yanında tabii iyi windows bilmesi gerekiyor napılabilir

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (20 Ekim 2005; 9:31:26)

Nasıl yani?Cisco Systems tüm dünya çapında ağ (network) çözümleri sunan bir şirkettir. Cisco Systems'ın sunduğu sertifikasyon sistemi yine tüm dünyada geçerli olan ve Cisco Certified elemanların iş bulmasında (yüksek maaşlarla) kolaylık sağlayan bir içeriğe sahiptir+cisco=network demek bana göre [;)] gene bana göre mcse=securty efendisidir[;)] yani network için cisco almalı secury içinde mcse alınmalıdır [:'(][:'(]

PhaseR -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (20 Ekim 2005; 9:54:39)

[:'(] cok faydalı olur bence arkadaşlar bu konuyu ust konu yapmak gerekir bence

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (20 Ekim 2005; 9:58:23)

Allah izin verirse yapıcaz kardeşlerim [:'(]

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (20 Ekim 2005; 10:04:54)

beyler yukarıya bişey yazdık, en azından bilmiyorum kardeşim diyin de takmıyorlar diye düşünmeyeyim

[8|]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (20 Ekim 2005; 11:08:17)

Arkadasım takmıyorlar falan ayıp oluyo senin için 2 günden beri nette arastırmalar yapılyorum bulucagımı sanmıyorum ama genede nette arastırma yapıyorum bulucagın yerler pc kitabı satan yerler ama genee bi umut arastırıyorum[:'(]

PhaseR -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (20 Ekim 2005; 16:50:54)

quote:

Orjinalden alıntı: montanaman

bencede çok iyi bir fikir.

ben soruma başlayabilirim o zaman. 270 - 290 sınavlarına giricem, internette kaynak var yalnız evde pc olmadığı için kitabına ve dökümanlarına ihtiyacım var nerden nasıl temin edebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

tavsiye edebileceğim bir kitap var

palme yayıncılık windows server 2003 & xp sistem mühendisliği

Yüksel İNAN
Nihat DEMİRLİ

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 12:39:31)

admin_mitnick | teşekkür ederim.

bende netten indiruyorum edoken ile tarattım ve msce 2003 tüm teskingler var. ama lanet olası dosya 740 mb ve 2 gündür indirdiği dosya boyutu 312 mb çıldırıcam ya bu kadar uzun sürermi, benmi yalnış program kullanıyorum anlama dım ki??[sm=s20.gif]

bilalso -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 15:09:22)

BENDE KURSUNU DÜŞÜNÜYORUM, DÜZENLİ OLMASI İÇİN ÜST KONU YAPALIM[:'(]

ensartas -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 15:10:56)

quote:

bende netten indiruyorum edoken ile tarattım ve msce 2003 tüm teskingler var. ama lanet olası dosya 740 mb ve 2 gündür indirdiği dosya boyutu 312 mb çıldırıcam ya bu kadar uzun sürermi, benmi yalnış program kullanıyorum anlama dım ki??[sm=s20.gif]

kardeş bizimle de paylaşabilir misin acaba gerçekten de çok güzel bi kaynak bulmuş gibisin [:)]

bilalso -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 15:13:39)

+1

quote:

Orjinalden alıntı: ensartas

quote:

kardeş bizimle de paylaşabilir misin acaba gerçekten de çok güzel bi kaynak bulmuş gibisin [:)]

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 15:43:18)

tabi paylaşırım, ama umarım indirdikten sonra şifre felan istemez kendimi şuracıkta boğarım [8D]

<a href="****://|file|2_ebook MS Press MCSA MCSE 2003 Self-Paced Training Kit 70-270 70-290 70-291 70-292 70-293 70-294 70-296.iso|810835968|00014927af1d2c5be3ad9db42f75cd31|">2_ebook MS Press MCSA MCSE 2003 Self-Paced Training Kit 70-270 70-290 70-291 70-292 70-293 70-294 70-296.iso</a>

arkadaşlar linki kopyaladım umarım yalnış değildir, olumlu bi sonuç almazsanız tekrar dönersiniz.

PhaseR -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 15:47:20)

arkadaşlar emu
quote:

tabi paylaşırım, ama umarım indirdikten sonra şifre felan istemez kendimi şuracıkta boğarım [8D]

<a href="****://|file|2_ebook MS Press MCSA MCSE 2003 Self-Paced Training Kit 70-270 70-290 70-291 70-292 70-293 70-294 70-296.iso|810835968|00014927af1d2c5be3ad9db42f75cd31|">2_ebook MS Press MCSA MCSE 2003 Self-Paced Training Kit 70-270 70-290 70-291 70-292 70-293 70-294 70-296.iso</a>

arkadaşlar linki kopyaladım umarım yalnış değildir, olumlu bi sonuç almazsanız tekrar dönersiniz.

**** linki değilde rapid felan linki olan varmı varsa paylaşabilirmisiniz

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 22:14:11)

w2000'li makinayı w2003srv'li pc'nin domain'ine nasıl katarım [sm=s15.gif]

icaktan -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (21 Ekim 2005; 23:12:32)

Arkadaşlar MCSE lerin piyasada durumları nasıldır? hangi pozisyonlarda çalışırlar? maaş durumları nasıldır? iş bulma durumu nedir?

PhaseR -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (22 Ekim 2005; 8:58:29)

MCSE lere piyasaa ragbet cok iş başvurularında öncelikli tercih sebebidir MCSE+CCNA sertifikası olanlar ise favori bu aralar pozisyon olarak yeni bir MCSE Bilgi işlem memuru olarak iş yapabilir MCSE+CCNA vede tecrübe varsa bilgi işlem müdürlüğüne kadar iş bulma şansı var maaş durumu suanpiyasada en az maaş alan bi MCSE benim gördüğüm tanıdığım kadarı ile 1.000 YTL den başlıyor + diğer haklar

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (22 Ekim 2005; 11:22:45)

önce bir kullanıcı aç win 2003 server'de daha sonra Windows 2000'ini network'e dahil ediyorsun, ip ayarları static ise onlara static ip adresi belirliyorsun değilse zaten dhcp'den alır. daha sonra bilgisayarım sağ click, properties, computer name seçeneğinin altında change var etki alanı bölümüne domain adını yaz. domain adı doğru ise kullanıcı adı ve pasword soracak. Tıkladıktan sonra domaina dahil etmiş olacaksın.

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (22 Ekim 2005; 15:51:54)

[:'(] saol

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (24 Ekim 2005; 9:03:36)

evet başka sorunu olan varmı [;)]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 9:57:27)

Arkadaşlar size örnek mcse sorularımdan forruma yazmamı istermisiniz?

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 10:00:35)

İngilizce Soru:
1) You are network administrator for fc-learning company. You want to develop a virtual private (VPN) network for remote access to the corporate network. In addition, the company needs to transfer confidential files over this VPN connection. What protocols can be used to provide the required security?

Türkçesi
Fc-learning şirketinin network yöneticisi'siniz. Şirket networküne uzaktan bağlanmak için VPN geliştirmek istiyorsunuz. Ancak şirket bu bağlanrtı üzerinde gizli dosyaları göndereceği için hangi protokolleri kullanmak gerekir?

a) PPTP
b) L2TP with IPSec
c) EAP
d) CHAP

cevab sizce ne ben herkesin fikrini aldıkdan sonra cevap ı yazacam [:'(]

jediknight -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 10:39:30)

C) EAP

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 10:43:37)

L2TP & IPSec

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 10:54:08)

IPSec

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 11:12:47)

Yanıt: B
Nedeni:
PPTP ve L2TP with IPSec düzenlemesi authentication ve data encryption bakımından güvenlik sağlar.

[:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 11:15:14)

İngilizce Soru
2) You are network administrator for fc-learning company. Most of the users using Windows XP Professional and 2000 Professionals. When the users of the Personel department start an application, performance of other application decreases. How would you prevent it?

Türkçesi:
Fc-learning şirketinin network yöneticisi'siniz. Kullanıcıların çoğu XP professional ve Windows 2000 professional kullanmaktadır. Personel departmandaki kullanıcılar bir uygulamayı başlattıklarında, diğer bir uygulanın performansını düşmektedir. Bunun nasıl önlerdiniz?

A. Configure the priority of maketing departman's application "Below Normal".
B. Configure the priority of maketing departman's application "Above Normal".
C. Configure the priority of maketing departman's application "Slow".
D. Configure the priority of maketing departman's application "Slower".

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 11:26:56)

B) above normal (gereken kısma biraz daha öncelik)

mcse2k3 -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 11:40:48)

ben bilge adamı bitirdim,sertifikamı da aldım ama gelin görünki

1-askerlik bitmemişse
2-en az 2 sene tecrubeniz yoksa
3-üniversite bitmemişse
4-torpiliniz yoksa
=

iş bulamazsınız benm gibi.1-1.5 sene kafayı yedim sabah akşam sınavlara calıstım o kadar para bayıldım.sonucta baska bi işe girdim mcse olarak iş yapmıyorum su an.ve %60 da unuttum çogu seyi .

öle 1 milyardan falan baslatmıyorlar 500 den baslıyosun.teknik eleman gibi calısıyorsun.istisnalar olabilir ama burası turkiye ve o ders kitaplarında yazan mcse sadece yurt dısında var tr de yok[:-][:o][X(]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 13:26:13)

Peki neden yurt dısında çalısmadın mcse olmussun orada çok fazla kıymetini biliyorlar[:'(]

montanaman -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 13:54:00)

B Above normal olarak configure ederdim

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 15:04:08)

Yanıt: A
Nedeni: Bir uygulamanın system kaynaklarını kullanması ya da uygulamaya atanacak olan system kaynağı Priority düzenlemeleriyle ayarlanır. Priority (Öncelik) ayarını düşük (below) tutarak diğer uygulamaları etkilemesi önlenir.
[;)] [:'(][:'(] [;)]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 16:26:21)

İngilizce Soru:
3) You are network administrator for fc-learning company. After restarting a file server you notice that users could not connect the the server. They receive such error message "Network path not found". What could be a solution for this problem?

Türkçesi: fc-learning şirketinin network yöneticisiniz. Bir dosya sunucusu restart ettikten sonar, kullanıcılar sunucuya bağlanamamışlar. Kullanıcılar "Network path not found" benzeri hata mesajları almaktadırlar. Sizce hangisi bu sorunu çözebilir?

A. Ipconfig /flushdns
B. Ipconfig /renew
C. Boot computer with F8 and choose "Safe Mode". And connect the computer.
D. Boot computer with F8 and choose "Safe Mode with networking". And connect the computer.

mcse2k3 -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 19:31:55)

quote:

Orjinalden alıntı: admin_mitnick

Peki neden yurt dısında çalısmadın mcse olmussun orada çok fazla kıymetini biliyorlar[:'(]

yurt dısına cıkmak kolaymı

hadi inglizcem var.tecruben olmadan nereye gideceksin[X(]

mcse2k3 -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 19:35:40)

quote:

İngilizce Soru:
3) You are network administrator for fc-learning company. After restarting a file server you notice that users could not connect the the server. They receive such error message "Network path not found". What could be a solution for this problem?

Türkçesi: fc-learning şirketinin network yöneticisiniz. Bir dosya sunucusu restart ettikten sonar, kullanıcılar sunucuya bağlanamamışlar. Kullanıcılar "Network path not found" benzeri hata mesajları almaktadırlar. Sizce hangisi bu sorunu çözebilir?

A. Ipconfig /flushdns
B. Ipconfig /renew
C. Boot computer with F8 and choose "Safe Mode". And connect the computer.
D. Boot computer with F8 and choose "Safe Mode with networking". And connect the computer.

bence a ipconfig

sende testkinglerde cvpları olmayan sorularımı çözdürüyorsun bize[;)]

peki neden A

çünkü sunucu restart olduktan sonra baska ip alacak ve A record u da değişecek ve clientlarda dns eski halde cache olarak durdugundan dns listesinin yenilenmesi gerekir
.

hypnosis -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 20:06:32)

quote:

Orjinalden alıntı: mcse2k3

1-askerlik bitmemişse
3-üniversite bitmemişse
4-torpiliniz yoksa
=

iş bulamazsınız benm gibi.1-1.5 sene kafayı yedim sabah akşam sınavlara calıstım o kadar para bayıldım.sonucta baska bi işe girdim mcse olarak iş yapmıyorum su an.ve %60 da unuttum çogu seyi .

öle 1 milyardan falan baslatmıyorlar 500 den baslıyosun.teknik eleman gibi calısıyorsun.istisnalar olabilir ama burası turkiye ve o ders kitaplarında yazan mcse sadece yurt dısında var tr de yok[:-][:o][X(]

aynı durum bende de geçerli bende cisco aldım ama iş yok!! milyarıda geçtim asgari ücrete razıyım çünkü bildiğim herşeyi unuttum[X(]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 20:08:01)

ewet baska cvp ı olan ?

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 20:12:23)

Nedeni: DOsya sunucu restart ettiğinde DHCP server'dan farklı bir IP adres almışsa, bu durumda client üzerindeki DNS cache'in boşaltılması gerekir. Ipconfig /flushdns
Komutu bu işe yarar.

rainbowr6 -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 21:22:15)

quote:

Orjinalden alıntı: hypnosis

quote:

1-askerlik bitmemişse
3-üniversite bitmemişse
4-torpiliniz yoksa
=

aynı durum bende de geçerli bende cisco aldım ama iş yok!! milyarıda geçtim asgari ücrete razıyım çünkü bildiğim herşeyi unuttum[X(]

cisco sertifikası için ne kadar bir ücet ödedin ve hangi firmanın kursuna gittin?ve bu sertifikayı almak için hayal ettiğin şeyler aslında yalan mı oluyor sertifika alınca?kursuna gittiğin firma iş bulma konusunda yardımcı olmadımı sana?

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 21:32:07)

İngilizce soru:
4) You are network administrator for fc-learning company. You have five Windows XP Professional clients that access corporate network through VPN connection. But you want to use some authentication protocols for security. Which of the following authentication protocols should you use?

Türkçesi:
Fc-learning şirketinin network yöneticisisiniz. Beş Windows XP professional bilgisayarı bir VPN bağlantısı aracılığıyla şirket networküne bağlamak istiyorsunuz. Ancak güvenlik için bazı kimlik denetimi protokollerini kullanmak istiyorsunuz.. Hangi kimlik denetimi protokollerini kullanırdınız?

A. EAP/TLS, MS-CHAP v1, MS-CHAP v2
B. PPP, PPTP, L2TP
C. NAT
D. PPP, PPTP, L2TP, IPSEC

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 21:39:31)

D) PPP, PPTP, L2TP, IPSEC

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (25 Ekim 2005; 21:44:49)

Nedeni: dial up bağlantılarda ve VPN bağlantılarında data encryption yapmak için MS-CHAP v1, MS-CHAP v2 ya da EAP/TLS kimlik denetim protokolleri kullanılabilir.

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (26 Ekim 2005; 9:22:38)

Ingilizce soru:
5) You are network administrator for fc-learning company. You want to deploy Windows XP Professional to 100 computers in your company. In this process, you plan to use third-party disk imaging software to automate the process. But you want to ensure that the computers that take the images don't have duplicate Security Identifiers (SIDs). Which tool can be used to accomplish this objective?

A. Setup Manager
B. Sysprep
C. Setup /U
D. Setup /UN

Türkçesi:
Fc-learning şirketinin network yöneticisisiniz. Şirket içinde 100 bilgisayara Windows XP kurmak istiyorsunuz. Bu süreci içinde üçüncü parti disk imajlama yazılımı kullanarak otomatikleştirmek istiyorsunuz. Ancak bilgisayarların tanımlayıcı bilgilerinin Security Identifiers (SIDs) çift olmamasını istiyorsunuz. Hangi araç bu iş için kullanılır?

PhaseR -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (26 Ekim 2005; 10:15:40)

quote:

Orjinalden alıntı: rainbowr6

quote:

Orjinalden alıntı: hypnosis

quote:

1-askerlik bitmemişse
3-üniversite bitmemişse
4-torpiliniz yoksa
=

cisco sertifikası için ne kadar bir ücet ödedin ve hangi firmanın kursuna gittin?ve bu sertifikayı almak için hayal ettiğin şeyler aslında yalan mı oluyor sertifika alınca?kursuna gittiğin firma iş bulma konusunda yardımcı olmadımı sana?

bilge adam öle başarlı bir firma değil ki sadece isim ve seni kayıt yapana kadar allayıp pullarlar zaten eğitim veren kurumların iş bulma diye bi luksü yok şimdi arkadaş deniş 500 ytl ile başlarsın diye o senin tecrübene kalmış bişey yazısındademiş unuttum bile önemlşi olan o bilgileri unutmaman o bilgiler cercevesinde kendini dahada geliştirmen benim bircok mcse arkadaşım var ilk işe girşleri 1000 ytl den aşağı değil ve bir coğu çok iyi firmalarda damat tween+ bilumum oteller zincirindeler yada holding bünyesinde çalışıyorlar

Raporcu -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (26 Ekim 2005; 11:59:26)

Server ne zaman gereklidir ne zaman gerekli değildir?

zordu -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 0:17:08)

arkadaşlar ben bilge adam sistem mühendisliği bölümüne gidiyorum daha teknik ingilzce desi alıyorum, uzmanlığa geçmedik daha.... ben kendimi şimdiden geliştirmek için kendi bilgisayarımda iki işletim sistemi kurup VMware-workstation programı kullanarak, arkasından bir server 2003 baglantısıda kursam işime yarar mı? bana yararı olurmu, yada tecrübeli arkadaşlar bu işin neresinden başlamalıyız öğrenmeye yardımcı olurlarsa çoğu arkadaşa ışık olacaklarına inanıyorum.... Son sorum böyle bir sistem olabilir mi? Yardımlarınzı bekliyorum!!!![:'(]

denizaslan -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 0:45:53)

Ceva
quote:

Ingilizce soru:
5) You are network administrator for fc-learning company. You want to deploy Windows XP Professional to 100 computers in your company. In this process, you plan to use third-party disk imaging software to automate the process. But you want to ensure that the computers that take the images don't have duplicate Security Identifiers (SIDs). Which tool can be used to accomplish this objective?

A. Setup Manager
B. Sysprep
C. Setup /U
D. Setup /UN

Türkçesi:
Fc-learning şirketinin network yöneticisisiniz. Şirket içinde 100 bilgisayara Windows XP kurmak istiyorsunuz. Bu süreci içinde üçüncü parti disk imajlama yazılımı kullanarak otomatikleştirmek istiyorsunuz. Ancak bilgisayarların tanımlayıcı bilgilerinin Security Identifiers (SIDs) çift olmamasını istiyorsunuz. Hangi araç bu iş için kullanılır?

Cevap B sysprep parametresi ile kurarsan makinelerin SID numaraları farklı olur. Kuruyosun bilgisayar normal açılıyor ama karşınıza XP nin son kurulum aşaması geliyor kullanıcı tanımlayıp devam ediyoruz.

zopzekir -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 1:16:33)

herseyden önce bilge adamda verilen mcse öncesi inglizce eğitim tamamen boş. kitaplara aval aval bakacaksın önceden bilgin yoksa. bana göre bu ve benzeri kurslara verilen paralar tamamen boş, adamı girmeden önce seminere sokup allıyıp pulluyolar ama gerisi yok. kesinlikle tavsiye etmiyorum, kurs tamamen mcse kitaplarıyla gelen videolar üstünden gidiyor, okuyup trye çeviriyor hocalar okadar. tek iyi yönü ağ ortanını basit de olsa deneyebiliyorsunuz lakin bunun içinde 6 milyar verilmez. hayal dünyasına kanmayın, yurt dışında bu sertifika cidden prim yapıyor ama ülkemizde sadece bu kurslara para kazandırıyor. UYANIK OLUN [:o] (NOT: Bir müsibet bin nasihatten iyidir, bu dediklerimize rağmen gidicekler çok olacaktır. bize yol gözteren olmadı...)

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 9:03:22)

Ben mcse kursu aldım ama hiçte pişman degilim eminim ki bir gün hakketigim bir yerde çalısacam birde mcse sertifikasını alırsam ozaman degerimi nerede biliyorlar ise orada çalısacam bizimkilerde degerlerinin bilindigi yerde çalısmayı bilmeli [:'(][:'(][:'(]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 9:05:49)

Bu arada en son sordugum sorunun cevabını veriyorum

Yanıt: A, B
Nedeni: Sysprep security identifiers (SIDs) bilgisinin hedeh bilgisayarda benzersiz olmasını sağlar. Mini-Setup Wizard sayesinde kullanıcıya gerekli bilgiler sorulur. Ayrıca Sysprep.inf ile gerekli bilgiler otomatik olarak da sağlanır.
Sysprep.inf dosyasını oluşturmak için Setup Manager aracı kullanılabilir. Bu araç da diğer yardımcı programlar gibi Windows XP CD'de yer alır.

zopzekir -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 10:50:21)

insani ayakta tutam hayallerdir... senin ünivden diploman(hatta artık master) tecrüben askerliğin iki dilin yoksa hiç iyi birşey düşünme derim. Hele üniven mezun olmadan sys mühle 1 milyardan fazla maaş alacağınızı düşünüyorsanız alice harikalar diyarında yaşıyorsunuzdur ve artık dünyaya inme vakti gelmiş demektir(en azından türkiye ye) [:o]

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 12:36:12)

Arkadasım git sabancının şirketinde çalısan bi bilgi işlem müdürüne sor bakalım ne kadar para alıyo yada koç un veya ülkerin biraz arastır dediklerinde haklısın en az iki dil bilmek mecbur zaten ingilizcen olmasa nasıl sınavı kazanacaksın birazda düşün ünv diplomasına gelince bence okadarda önemli degil mcse oldukdan sonra selametle[:'(]

derebey -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 13:00:56)

vmware programı çok güzel bir program...daha önce ben de kullandım...şunu untutma ama...ana işletim sistemin server olmalı...yani vmware server işletim sistemine kurmalısın..bu sayede bir domain oluşturursan vmware sayesinde kurduğun ikinci işletim sistemini client olarak domain'e sokabilirsin...oluşturduun group policy'lerin nasıl çalıştığını görebilirsin...iyi çalışmalar

cellmaster -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 13:25:50)

asıl sistem xp pro - ben vm'de ws2003entp, 2000 ve 98 kurdum. bu şekide ben 2000 ve 98'i ws2003'ün domainine katabilmem gerekir

admin_mitnick -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 16:36:35)

Neyse tartısmalar bittiyse sorulara devam edelim mi mcse sorusuna tekrardan baslıyorum bi sorun yoksa beyler ok[:'(]

greenflash -> Cevap: SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (27 Ekim 2005; 17:16:15)

quote:

vmware programı çok güzel bir program...daha önce ben de kullandım...şunu untutma ama...ana işletim sistemin server olmalı...yani vmware server işletim sistemine kurmalısın..bu sayede bir domain oluşturursan vmware sayesinde kurduğun ikinci işletim sistemini client olarak domain'e sokabilirsin...oluşturduun group policy'lerin nasıl çalıştığını görebilirsin...iyi çalışmalar

quote:

asıl sistem xp pro - ben vm'de ws2003entp, 2000 ve 98 kurdum. bu şekide ben 2000 ve 98'i ws2003'ün domainine katabilmem gerekir

Hocam Vmware'i XP PRO üzerine kurup belleğin iyi ise (min. 1 GB) Windows Server 2003 ve Windows XP sanal makinalarını kurmanı tavsiye ederim.
Bu ikisini bir team içine alarak XP yi 2003 te oluşturacağın bir domaine katabilirsin.

Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.234375