Şimdi Ara

Intel yeni nesil Sandy Bridge işlemcilerini 5 Ocak'ta lanse edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Intel çıkışı merakla beklenen yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri için resmi lansman tarihini açıkladı. Intel cephesinden gelen bilgiye göre Sandy Bridge tabanlı ikinci jenerasyon Core işlemci ailesi 5 Ocak'ta lanse edilecek. Tüketici Elektroniği Fuarı (CES '11) ile eş zamanlı yapılacak lansman için belirlenen merkez ise Las Vegas'daki Venetion Oteli.


    Sandy Bridge kod adını taşıyan yeni nesil mikroişlemci mimarisi, Nehalem mimarisinden bu yana Intel'in yapacağı en radikal güncelleme olacak. Firmaya yakın kaynaklar tarafından Netburst mimarisinden Core jenerasyonuna geçiş sürecindeki performans sıçramasının bir benzerini tekrarlayağı belirtilen Sandy Bridge mimarisi önemli güncellemeler ile geliyor.


    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemciler için altı çizilen en önemli özellik yeni grafik birimi. Intel'in mevcut işlemci tasarımlarından farklı olarak, işlemci ve grafik biriminin aynı çatı altıda doğal bir bütünü oluşturduğu Sandy Bridge işlemcilerindeki yeni grafik birimin, orta segmentteki mobil GPU'lara yakın performans sunduğu belirtiliyor.


    LGA1155 formunda olan yeni işlemciler 6 serisi çipsete sahip anakartlarla kullanılacaklar. En azından ilk modelleri çift kanal bellek desteği sunacak olan Sandy Bridge tabanlı yeni işlemciler, enerji verimliliği açısından da iddialılar. Zira Intel'in açıklamalarına göre yeni işlemciler, mevcut modellere göre daha az güç tüketip daha yüksek performans suncaklar.


    Intel'in Sandy Bridge lansmanıyla birlikte önde gelen bilgisayar üreticileri de bu işlemcileri kullanan masaüstü ve mobil sistemlerini pazara sunacaklar.








  • Bulldozer karşılaşması nasıl geçecek meraktayız ...
    netbook piyasası kızışacak gibi
    atom dan çok ekmek yedi intel ...
  • keşke bulldozer de yılın 2. yarısına kalmasa. acaba mevcut i7 serisi 4 çekirdek / 4 izlekli işlemcilere göre fiyat farkı olacak mı muadil saint bridge tabanlı (4 çekirdek / 4 izlek) işlemcilerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 16 Kasım 2010; 20:02:42 >
  • Bulldozer katili 6 ay önceden geliyor.
  • Nehalem 3 kanal bellek kullanması ile fark sağlamıştı ama bu yeni nesilde çift kanal bellek kullanımı bence Intel açısından büyük bir eksiklik iken bulldozer için avantaj. Performansı etkiyecektir. :)
  • eğer yanlış bilmiyorsam lga1156 ve lga1366 soket işlemcilerin mimarileri aynı, saint bridge işlemciler de bunun gibi çift ve trible ramlerin kullanılabileceği 2 sokette ilerleyebilir..
  • Bulldozer'i beklemek lazım.

    Bende öyle bir durum var ki!Haziran'da bilgisayarı alacağım.Aldığımın bir-iki ay sonrasında da Bulldozerler çıkar.

    Şu Santy zımbırtısı Türkiye'ye çabuk gelse de,onları incelesek bari.
  • Arkadaşlar bu mimaride 3 kanal bellek kullanılmayacak mı? Kullanılmayacaksa neden nehalem de böyle bir teknoloji geliştirdiler?
  • Ne mimarisi...
    30 yıldır X86 mimarisi kullanılıyor. Sadece makyajlayıp yeni bir ürünmüş gibi ısıtıp ısıtıp satıyorlar.
  • sandy bridge'in bahsedildiği gibi bir performans sıçraması yapabileceğini zannetmiyorum.. çünkü bahsi geçen o sıçrama şimdiye kadar ki intelin en iyisi idi ve bu mimariyi ben nehalemin güncellenmiş yeni komut seti eklenmiş ve grafik birimi dahil edilmiş olan yeni bir versiyonu olarak düşünüyorum..
  • İ9'lar ne zaman çıkacak merak ediyom
    onda 3 kanal olacaktır ve 1366 soket'in yerini alacak
  • performans sıçraması dediği kısım sadece GPU tarafı için, o da ne sıçramaysa.. olay reklamasyon olayı.. test edildiği zaman CPU tarafında bir sıçrama olmadığı, i7 lerden daha kötü olduğu görülecektir muhtemelen..
  • selam arkadaşlar ben intel core i 7 işlemcili bi bilgisayar almayı düşünüyorum bu haberi okuyunca biras tedirgin oldum yeni işlemciler piyasa fiyatlarını etkiliyecekmi sizce beklemelimiyim yeni işlemci cıkmasını fiyat acısından ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.