Şimdi Ara

Tablet savaşları kızışıyor; RIM, iPad ile Playbook için karşılaştırma videosu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden RIM; 2011 yılının ilk döneminde çıkarmayı hedeflediği Playbook'u en güçlü rakibi iPad'le kıyasladığı karşılaştırma videosunun Youtube'daki hesabı üzerinden yayınladı. Tablet pazarının lideriyle; Blackberry Playbook'u karşı karşıya getiren videoda; RIM, her iki cihazın tarayıcı performanslarını karşılaştırmış. Aynı ağ üzerinden yapılan testlerde Playbook, iPad'e büyük üstünlük kurduğu gözlerden kaçmıyor.


    Fakat, her iki cihazda bağlantısını aynı ağ üzerinde gerçekleştirdiği için internet sayfalarının görüntülenmesinde işlemci ve belleği güçlü olan cihaz, diğerinden daha iyi bir performans sergileyeceği için Playbook'un çift çekirdekli işlemcisi ve belleğiyle, kendinden donanımsal açıdan daha güçsüz olan iPad'e üstünlük kurması oldukça normal.










  • herkes anladi,Rim anlayamadi hala.App store a rakip cikarmadan cihazin 1000 takla atsa kimse bakmaz.
    Halada nasil pazarlanir bilmiyorlar cihazlarini.Flash sitesi acarak hala arti puan kazanmaya calisiyorlar.Ipad disinda herkes flash acikyor artik,baska ipadin yapamadigi seyleri gosterde bilelim.Ayrica dual core ile o flash sayfasini okadar yavas calistirmissan helal olsun RIM'e,reklamini yaptigin ozellik daha tam hizda calistiramamissin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 16 Kasım 2010; 18:39:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    herkes anladi,Rim anlayamadi hala.App store a rakip cikarmadan cihazin 1000 takla atsa kimse bakmaz.
    Halada nasil pazarlanir bilmiyorlar cihazlarini.Flash sitesi acarak hala arti puan kazanmaya calisiyorlar.Ipad disinda herkes flash acikyor artik,baska ipadin yapamadigi seyleri gosterde bilelim.Ayrica dual core ile o flash sayfasini okadar yavas calistirmissan helal olsun RIM'e,reklamini yaptigin ozellik daha tam hizda calistiramamissin.


    arkadaşın yazısıyla imzası %100 eşleşiyor Tebrikler!!
  • iyide ben apple ida elestiriyorum
  • ipad de yeni çıkan bir program sayesinde flash desteği yokmu, benmi yanlış biliyorum?
  • Psp gibi bisey olmus yaptiklari. Tablet olarak en ideal boyut ipad bana kalirsa.
  • herhalde yani donanım olarak üstünde daha iyi performans sergilemesi normal.. bu RIM cihazını ipade karşı üstün yapar..

    tek eksiği ise yazılım desteği olur.
  • elbette ki tek bir özelliğe bakarak cihazların kıyaslanması hatadır.bunun donanımsal özellikleri, yazılımsal özellikleri, verilen teknik destek, kullanılan malzemelerin kalitesi... vs bunların hepsine bakıp oyle kıyaslamak daha dogru olur diye düşünüyorum
  • Donanim yazılım uyumu, geniş geliştirici kitlesi, sorunsuzluk, amacına uygun boyutlu ekran vs... hepsi ipad ı tarif ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEVIL

    ipad de yeni çıkan bir program sayesinde flash desteği yokmu, benmi yanlış biliyorum?


    katılıyorum. 10 11 inch ideal
  • Açıkçası bana 7" ideal geldi. Bugün tim'in tekinde samsung galaxy tab'ın ekran boyutunu gördüm, 7 gerçekten ideal bir tablet için, hem de çok iyi. taşınabilirliği, fazla büyük olmayışı.

    Çünkü daha büyük olduğu zaman 10" falan gibi, insan daha çok işlev bekliyor, normal bir pc'den beklediğini yani, oyun dışında en azından bir netbook'tan beklediğini, yoksa koca şeyi yanımda taşımak istemem ben. Yani iPad alıp 10" tek yapabildiğin oyun oynamak, fotoğraflara bakmak, yarım yamalak internete girmek, chat falan yapmak, yani msn'den falan görüntülü konuşma bile yapamayan kocaman bir tablet işime yaramaz gerçekten.

    Sahiden 7" bir tablet ve bu tür işler için ideal, en azından şu anki teknoloji seviyesi için. İleride daha gelişmiş, daha yüksek işlemcili tabletler çıkarsa belki büyük ekranı tercih ederim işlevselliği artarsa yani.

    iPad'de flash desteği yok. Sadece skyfire web tarayıcısı sayesinde bir kısım flashlı videoyu izleyebiliyorsunuz o kadar. Hepsini değil. Youtube bile açılmıyor onunla. Ama o program gerçekten güzel.




  • iPad nedir ki playbook'un yanında?
  • iPad o kadar boş bir cihazki. iphone u büyütüp sürdüler önümüze. tamamen kendi içinde çalışan bir sistem. tablet bilgisayar dediğin dıştan veri alabilecek. tablet pc den beklediğiniz appstore daki saçma sapan uygulamalar ise zaten size bi iphone yeter. mesela bana excel bi döküman geldi mail ile ben onu işleyip değiştirip flashıma atmak isticem ipad yapıcakmı? yanımda fotoğraflarım var flash diskimde onları sosyal siteye upload edicem ipad yaparmı? cihazımı tv ye bağlayıp tv yada film izlicem ipad yaparmı? face-to-face görüşme ipad yaparmı?

    en önemliside hem telefon hem cihaza aynı internet paketi... bir BIS ile hem phone hem tablet...

    ayrıca appstore diyip duruyorsunuz. oo kadar çöp programlar varki hepsi aynı işi yapıyor. fake programları hiç saymıyorum bile.

    appworld boş bir platform değil. çook iyi yazılımlar var. ücretli olanlar çoğunlukta ama zaten işe yarayanlar appstoreda da ücretli.




  • IPad e kucuk bir ek alinca flashinizdaki resimleri ipade yukleyebiliyorsunuz. YouTube den vidyolar zaten seyredebiliyorsunuz. Yanlis duymadiysam flash player destegi gelcekmis diolar AMA emin yanlis olmasin
  • kesinlikle çok güzel bir cihaz olmuş. sabırsızlıkla bekliyorum. multitask ı müthiş yapmışlar. youtube da ayrıntılı gösterilmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.