Şimdi Ara

Initializing adapters uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dayım geçen günlerde bir bilgisayar almış. Kurmamı istedi kurduk. Ama ilk açılışında Initializing adapters uyarısı veriyor ve belli bir seviyeden sonra ileri gitmiyor.

Sorun hangi parçada olabilir?

Belki işe yarar diye bilgisayarın modelini de vereyim:
    Fujitsu Siemens Esprimo P3510 TRK

Acil yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Chidoo

Merhaba,
    Dayım geçen günlerde bir bilgisayar almış. Kurmamı istedi kurduk. Ama ilk açılışında Initializing adapters uyarısı veriyor ve belli bir seviyeden sonra ileri gitmiyor.

Sorun hangi parçada olabilir?

Belki işe yarar diye bilgisayarın modelini de vereyim:
    Fujitsu Siemens Esprimo P3510 TRK

Acil yardımlarınızı bekliyorum

Bilgisayarındaki herhangibir sorun yok. Bilgisayarın açılışta bir network LAN yükleme noktası (OptionROM) algılamaya çalışıyor . Bu özelliğide BIOS girerek kapatabilirsin. BIOS a girerek Advanced Menuden ---- Peripheral--kısmında 'LAN remote boot' yazan kısmı bularak enabled--konumundan ---disabled konuma getirmen yeterlidir. Bu konuyuda fujitsu siemens bilgisayar açılış süresini kısaltmasıyla ilgili dökümanında okudum. Dökümanda burda

• Çok teşekkür ederim deniyorum
  • Bios a da giremiyorum. Biosa girme tuşuna bastığımda, pencere tarzı birşey içinde Bilgisayarın özellikleri ve Entering Setup yazısı çıkıyor. Ama altta bir çubuk yine aynı yerde duruyor ve please wait diyor. Ne önerirsiniz?
  • please wait diyorsa BIOS a girmek icin bekliyor eğer girmiyorsa sürekli dene birinde mutlaka girer. Ana ekran fujitsu siemenssin logosunu görüyorsan logo yu geçmek için tab yada alt+ tab a bas yada esc ye bas logo ekranda gidince arka plan post ekranı yazılarını görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmodream -- 15 Kasım 2010; 16:57:14 >
  • Hayır. 20 dkdır deniyorum. Ayrıca çok bariz bios a girmeden önceki durumun ekranı olduğu. Ayrıca bilgisayarın kasasından en ufak bir ses çıkmıyor.

Yalnız üstte yazanlardan bir kesit dikkatimi çekti.

...
    System BIOS shadowed
    Video BIOS shadowed
    Fixed Disk 0: Samsung bilmem ne
    ....

Belki bir ilgisi olabilir diye yazdım.
  • eğer notebook un garantili ise hiç uğraşma direk servisse götür ama arıza kaydı açmadan bırak basit bir problemse garanti kapsamında direk hallederler. yakında olsam yardım etmek isterdim bunun.

yapabilecek olduğun bir başka işlemde o bekleme erkanında iken esc basarak işlemlerin devam etmesini durdurabilirsin yada pause ye basarsın. ama bunlar çok yardımcı olmaz sana.

birde bazı notebookların arkasında bios reset icin küçük bir reset deliği oluyordu seninkinde varmıdır bilmem ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Swapfile.sys hatası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu masaüstü (: belki bu bilgi de yardımcı olabilir. Tşk ederim tekrardan. Umarım hallolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidoo

Bu masaüstü (: belki bu bilgi de yardımcı olabilir. Tşk ederim tekrardan. Umarım hallolur.

pardon :) masaüstümü o zaman işler kolay ya :) ben notebook zannettim pardon.

• Pc nin power kablosunu çıkar.
    • hard diskkini data kablosu vede power ını çıkar ( hdd yi çıkarmaktaki amaç açılışta hdd kontrolunu geçmek icin )
    • bios pilini çıkar iki ucunu birbirine bir kontrol kalem temas ettir + vede - sini. yada Cmos clear jumperı vardır iki pinli üstünde ya jumper vardır yada yoktur yoksa o iki pinide kısa devre yaptırabilirsin.
    • daha sonra 5 dk kadar bekle yada bekleme sorun değil.
    • daha sonra bios pilini tak vede direk pc ini aç ilk mesajda yazmış olduğum bios ayarlarını yap. f10 a bas kaydet çık post ekranı gözüktükten sonra pc ini kapat hdd ini tak bakalım olucakmı
    • eğer bunlar olmassa kaç tane ram yuvan vede ram takılı bilmiyorum ama eğer iki ram takılı ise ram in birini çıkar tek ram le bu adımları dene. 1 tane ram in varsa ram ini diğer ram dimm soketine tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmodream -- 15 Kasım 2010; 17:36:13 >

• hocam ne oldu çözebildiniz mi? bende de aynı sorun var da ne yapmam lazım acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.