Şimdi Ara

Audi A3 2004 Otomatik Şanzuman problemi Yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
17.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 model Tiptronic a3 sahibiyim. Arac 112000 kmde . Araç bazen sıfır gibi vites geçişlerine sahip. Bazense durduğu yerde D'den R'ye geçerken bile şiddetli bir şekilde vurma yapıyor. HGem ses geliyor hemde arac sarsılıyor. Bunu yaptığı zaman araba yürür haldeykende yapıyor. Yani 2.den 3e veya 3'den 2'ye alırkende bu ses ve vurma olabiliyor. İlginç olan bazı günler ise hiç sorunsuz sessiz hissettirmeden vites geçişi sağlıyor. Otomatikte kullanıyorum genelde. Şanzumancıya götürdüm adam arabaya bakmada bi motora baktı ve dediki hidrolik beyni arızalanmış değişmesi gerekiyormuş. ODa nerden baksanız 3000 tl tutar dedi. Yuh dicektim kaldım öyle. Eğer durum gerçekten öyleyse bu beynin tamiri vs mümkün olmuyormu?

    Bu arada dün ŞAnzuman yağınıda değiştirttim. Bugun bir sorun cıkmadı ama sorun çıkmadıgı günlerde olduğu için emin olamadım yağdanmı kaynaklı diye. Çünkü değişen yağ tamamen özelliğini kaybetmiş siyahlaşmış ve kokuyordu. Bilen arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum. Ankaradayım.

    Şimdiden teşekkürler.







  • merhaba;

    A3 2004 model arac sahıbıyım.yasadıgınız sıkıntıların aynısı yasıyorum.dogus oto bakımlı ve sanzıman yagının degısmeyecegını soyledıler.eksılırse ılave olur dedıler.bugun ıstanbuldan otomatık sanzıman ustasını aradım.sorunun valf den kaynaklandıgını ve korktugumuz 2700 tl fıyat cıktıgı..bu durumda ne yapılır bılemıyorum.
  • merhaba;

    A3 2004 model arac sahıbıyım.yasadıgınız sıkıntıların aynısı yasıyorum.dogus oto bakımlı ve sanzıman yagının degısmeyecegını soyledıler.eksılırse ılave olur dedıler.bugun ıstanbuldan otomatık sanzıman ustasını aradım.sorunun valf den kaynaklandıgını ve korktugumuz 2700 tl fıyat cıktıgı..bu durumda ne yapılır bılemıyorum.
  • Ayrıca tamır ımkanıda yokmus :( bu can sıkıcı bır durum.ankarada sasmaza gıdıp baktıracam.istanbul cok uzak..
  • pm attım hocam size.
  • bu araçların hidrolik beyinlerinin tamirini çok uygun fiyata yapıyorum. özelden mesaj atarsanız yardımcı olurum....
  • 98 a3 otomatik şanzman aracım var geçişlerde vurduğu için bilgisayara bağlattım ve Wandlerköprüleme debriyajı mekanik arıza die arızayı gösterdi ayrıca keçelerde sızdırma var yağ şimdi bu problemler halledilirmi ve maliyeti ne olur bana bi yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa bende 2004 audi a3 tiptronk kullanıcısıyım anlattığınız sorunları bire bir yaşıyorum aracımda.Herhangi bir çözüm yolu bulabildiniz mi banada yol gösterirseniz çok memnun olurum ve son olarak maliyet olarak ne kadar tutar bu işlem teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yaşadığım bazı deneyimlerimi sizlerle paylaşayım. Öncelikle otomatik şanzıman yağı her 60.000 km değişmelidir. Aracım 2007 audi a3 6 ileri tiptronik vites. (tork konvertörlü). aracımın şanzıman yağ değişim zamanı geldiğinde inandırıcı konuşan bir ustanın bana önerdiği yağı aldım. hiç vuruntu yapmayan araç SOĞUKKEN vuruntu yapmaya başladı. ustaya sorduğumda şanzıman ın 2bin tl civarı bir masrafının olduğunu söyleyince ona inanmayarak kendim araştırma yaptım. araca 50 km kadar binip garaja koydum. yaptığım ciddi araştırma 2 tip sonuç çıkardı karşıma. 1.si şanzıman yağı benden önce zamanında değişmediyse benim koyduğum yağ içerisindeki kurumları çözerek vites tribünlerini tıkayıp arızaya neden olabileceği, 2.si ise kullandığım yağ araca ait olmayan bir yağ olabileceği sonucunu öğrendim. Kolayından başlayıp aracımın ŞASE koduna göre şanzıman YAĞ KODU'nu buldum. Benim aracın şanzıman YAĞ KODU ( G 055 025 A2 ) bu koda uygun MOBİL 3309 kodlu yağı aldım değiştirdim ve sorun çözüldü. 3000 km yolda bir defa bile vuruntu yada sorun olmadı ve aracı gönül rahatlığıyla sattım.

    Unutmayın ki hertip şanzıman ın kendine özgü bir kodu vardır. kullanılan yağ çok önemli ve USTA da tabiki.

    Arızasız günler dilerim.




  • TURKA83 kullanıcısına yanıt
    Otomatik şanzıman konusunda biraz daha bilgilendirme yapmanız mümkün mü ? 2004-2007 arası 3 kapı 1.6 otomatik a3 düşünüyorum fakat şanzıman çok sorunlu diyor herkes ve maliyeti çokmuş. Sizin fikirleriniz neler ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyota carina aracımda vitesi R ye taktıgımda geriye dogru iki defa vuruntu oluyor.Ama ileri viteslerde gecislerde bir problem yok.Sanzıman yagı degısım yapıldı ama sonuc nafıle.Sadece R de vuruntu var.Sebebi ne olabilir bilen arkadaslar yorumlarsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.