Şimdi Ara

Honda yeni hybrid modellerinde NiMH yerine Li-ion batarya kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]<!--- RESİM BAŞLA --->
    <center><img border="0" src="https://store.donanimhaber.com/f8/18/d5/f818d5544ba0767b9ca7358978b43d07.jpg"></center>
    <!--- RESİM BİTİR --->

    Hybrid denilince akla gelen ilk otomobil üreticilerinden biri olan Honda'nın başı hybrid otomobillerinde kullandığı NiMH bataryalar ve IMA (Integrated Motor Assist) sistemi ile dertte gibi gözüküyor.Gerek Civic Hybrid'de gerekse CR-Z'de batarya ömrü ve IMA konusunda sürekli şikayet alan Honda, yeni nesil hybrid otomobillerinde iki sistemi de yeniden gözden geçirecek ve önemli değişiklikler yapacak.



    Honda öncelikle NiMH bataryalar yerine, hemen hemen bütün hybrid ve tamamen elektrikli otomobil üreticilerinin tercih ettiği lityum-iyon bataryalara geçiş yapacak. Japon firmanın diğer amacının ise otomobilin hybrid sistemini yöneten IMA'yı yeniden geliştirerek yeni nesil hybrid araçlarında bu sistemin müşterilerden şikayet almayacak duruma gelmesi olarak belirtiliyor. Güncel hybrid modelleri olan Insight, CR-Z ve Jazz Hybrid modellerinde değişiklik yapılması ise planlanmıyor. Honda'nın lityum-iyon bataryalara ve tekrar geliştirilmiş IMA sistemine sahip hybrid otomobilleri bu adı geçen araçların yeni versiyonları olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor. İlk denemeler ise Honda'nın lüks markası Acura'nın lüks sedanları üzerinde olacak.



    <!--- RESİM BAŞLA --->
    <center><img border="0" src="https://store.donanimhaber.com/90/96/11/9096117956b66061485888ddf64529bc.jpg"></center>
    <!--- RESİM BİTİR --->
    [/html]







  • Honda yapınca yapıyor abi.
  • honda hayat onda
  • kac yillird su pil teknolojisini gelistiremediler, hala li-iono=
  • müşteri geri beslemelerine bağlı olarak teknoloji ve çözüm geliştirmeleri çok iyi. Acura gibi bir markanın lider olduğu sektörde ezilmesi zaten akıl dışı olur.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    diğer taraftan honda ile alakalı konu ile alakasız Autoshow 2010 da en ezik Honda idi. 100 milyar dolar yatırdıkları hidrojen motorlu araç en köşede ışıkları bile kapatılmış şekilde yanında hiçbir şey anlaşılmayan bir tablo ile yatıyordu.
  • acura hondanınmıymış. ben de diyorum simgeleri çok bnziyo..
  • Acura - Honda
    Lexus - Toyota
    Infinity - Nissan

    Mitsubishi nin varmıydı hatırlamıyorum ...

    Acura - Lexus ve Infinity, önde gelen Japon üreticilerin, Avrupa ve Amerka pazarına sundugu lüks segmet araçlar... bu markaların varlıgına bir nedende Japonya içinde üretilen araçların fabrika çıkışı 280hp gibi bir güç ile sınırlandırılmış olması .... hatta bu yüzden Honda NSX-R modeli 280hp ile sınırlıyken, özellikle hafiflik, yol tutuş frenler ve üstün dinamiksel özellikleriyle cok daha hızlı araçlar ile aynı pistte benzer zamanlar yakalyabiliyordu ...
  • NiMh bataryada ısrar ederek bugünkü duyarlı müşterilerine göz göre göre kazık atıyor honda...
  • NiMh tarih olmadımı ya? Hondanın böyle eski bir batarya teknolojisi kullanmasının nedeni nedir?
  • Arkadaşlar 2009 civic hybrid aracım var alırken hondaya güvenerek aldım ve güvenim boşa çıkmadı aracım alındığı günden beri servis bakımlı 1 ay kadar önce IMA ışığı yandı şuan honda türkiye aracımın bataryasının değişim onayını verdi bataryaların garantisi 6 yıl değil 10 yıl batarya garanti kapsamında değişecek Kullananlar bilir bu aracın güvenliği, rahatlığı ve kalitesi kesinlikle tartışılmaz.
    Teşekkürler Honda...
    Honda hayat onda garanti de onda :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Arkadaşlar 2009 civic hybrid aracım var alırken hondaya güvenerek aldım ve güvenim boşa çıkmadı aracım alındığı günden beri servis bakımlı 1 ay kadar önce IMA ışığı yandı şuan honda türkiye aracımın bataryasının değişim onayını verdi bataryaların garantisi 6 yıl değil 10 yıl batarya garanti kapsamında değişecek Kullananlar bilir bu aracın güvenliği, rahatlığı ve kalitesi kesinlikle tartışılmaz.
    Teşekkürler Honda...
    Honda hayat onda garanti de onda :)

    Merhabalar

    Yakıt tüketim verilerini ve varsa sıkıntılarını benimle paylaşabilir misiniz?

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renkli Sohbet kullanıcısına yanıt
    neden uzaklaştırıldın
  • atoprak kullanıcısına yanıt
    quote:

    Mitsubishi nin varmıydı hatırlamıyorum ..


    Carisma
  • satmayı düşünürmüsün
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Merhaba Kardeş

    Beni aracında IMA IŞI yanıyor garantisi 6 yıl deniyor sen nasıl değiştirdin batarya garantisinin 10 yıl olduğunu nasıl teyid ede bilirim ve aracı hangi servise gösterdin, Konu hakkında
    yilmazogluu@gmail atarasan cok memnun olurum lütfen acil cevap
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Batarya garantisinin 10 yıl olduğunu nerden öğrendiniz bizim bu durumlarda ne yapmamız gerekiyor lütfen bilgilendirir misiniz, bataryanın tüm garanti kapasamında değişmesi için aracım tüm bakımlarının serviste mi yapılması gerekiyor.
  • Bende de honda civic hybrid var 2009 model aracın ikinci sahibiyim.Benim aracın ilk sahibi 2014 yılında garanti kapsamında bataryaları değiştirmiş.ama garantisi 01.04.2015 te bitiyordu.servise gittim aracımın garanti dışı olduğunu söylediler.nasıl olur dedim.onlarda 2 bakımın serviste yapılmadığını söylediler.serviste yapılmadıysa 2014 yılında bataryaları nasıl değiştirdiniz.cevap yok.adama ma göre muamele yapıyorsunuz dedim.çıktım. garanti dışı dedikleri için bende son bakımını dışarda yaptırdım. serviste normal bakım 500 TL Dışarda 200 TL ye yapabiliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.