Şimdi Ara

Chevrolet, Cruze Eco modelinin detaylarını açıkladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Chevrolet ülkemizde de popüler olan Cruze modelinin Eco versiyonuna ait detayları açıkladı. Firmanın 2011 model gamında yer alan Cruze Eco, tüketim değerleriyle öne çıkacak gibi görünüyor. 1.4 litre hacminde turbo beslemeli Ecotec motoru 138 beygir güç ve 200nm tork üreten Cruze Eco, manuel vites konfigürasyonunda şehir içerisinde 28mpg (11.76 km/litre), şehir dışında ise 42 mpg (17.64 km/litre) otomatik vites konfigürasyonunda ise 26 mpg (10.9 km/litre) şehir içi ve 37 mpg (15.54 km/litre) şehir dışı olmak üzere sınıfında rekabetçi yakıt tüketim değerlerine imza atacak.


    Yakıt tüketimiyle ilgili iddialı değerlere ulaşabilmek için Cruze'u yeniden ele alan Chevrolet mühendisleri, aracın aerodinamik tasarımı üzerinde bazı güncellemeler yapmışlar. Revize edilen ızgara, arka spoyler ve aracın altındaki paneller ile birlikte düşürülen sürüş yüksekliği, hafifletilmiş 17-inç jantlar ve düşük dirençli Goodyear lastikler ile birlikte Cruze Eco'nun orjinal Cruze ile kıyaslandığında yaklaşık 100 kilo hafifletildiği ve bu sayede yakıt tüketiminde, yukarıda detaylarını verdiğimiz sınıfında iddialı değerlere ulaşıldığı belirtiliyor.


    Yurt dışı satışı Ocak ayında başlayacak Chevrolet Cruze Eco'nun fiyatı ise 18,895 dolar olacak.











  • otomatik vites konfigürasyonunda ise 26 mpg şehir içi ve 37 mph yazılmış , mpg olmicak mıydı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan. -- 15 Kasım 2010; 13:07:54 >
  • mpg, galon başına düşen mil sayısı demektir.

    sehir içi => 26 miles per gallon = 11.0537364

    şehir dışı => 37 miles per gallon = 15.7303172 kilometers per liter

    yani 1 litrede şehir içinde 11.05 km buda yaklaşık olarak 100 km'de 9.05 lt,
    şehir dışında da 15.7 km buda yaklaşık olarak 100 km'de 6.37 lt demektir.

    Umarım denilen gibi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenos86 -- 14 Kasım 2010; 18:56:37 >
  • Yurtdışında o kadar motor seçeneği var ki Cruze'un... Ülkemizde ise halen 1.6 "geleneksel" Ecotech ve 1.6 "makyajlanmış" Ecotech dışında bir seçenek halen yok. Cruze'un satışa çıktığı ilk ülkelerden olmasına rağmen. Bu Eco'nun da gelip gelmeyeceği meçhul.
  • Haziranda Cruze alacağım, umarım eco gelir de onu alırım...
  • valla 2010 son çeyreği demişler ama çeyrek filan kalmadı bunun nedeni de şu cruze eco modelinin lansmanı ve detay bilgileri Amerikan menşeyli sitelerden geliyor zaten tüm sitelerde yakıt tüketiminin galon olması da bu sebepten. ayrıca chevroletin avrupa sitesinde eco modeli ile alakalı tek satır yazı yok, yani eco modeli amerikan modeli Avrupa değil zaten amerikada satışa da çıkmış durumda http://www.chevrolet.com/cruze/features-specs/ avrupaya kısa vadede geleceğini sanmıyorum malesef.
  • Çok beğendiğim bir araç. Okuldan mezun olduktan sonra alacağım araba bu olacak sanırım. Umarım bu eco modeli gelir ülkemize
  • muhtemelen amerikadaki satış rakamı avrupa pazarına girip girmeyeceği konusunda fikir verecektir. şu an eco için bir planlama yok görünüyor. ama belli olmaz motor değişiklikliklerini sessiz sedasız yapıyorlar. bir ihtimal yeni çıkacak olan captiva, aveo, cruze hb modelleri ile birlikte eco modeli de gelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.