Şimdi Ara

Valve, PC Pazarını Öldürüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
         Steam platformunu eminim hepiniz biliyorsunuz. PC oyuncularının en önemli noktalarından biri haline gelen Steam'in 35 milyondan fazla uyüesi olduğu tahmin ediliyor. Sadece Kuzey Amerika'daki dijital satış platformlarında %80 gibi bir pazar payına sahip olan Steam, gün geçtikçe çok daha önemli bir hale geliyor.
     
         Hızlı satın alma ve fırsatlar ile kullanıcılarının favori sistemi haline gelen Steam'den şikayetçi olanlarda var. Görünüşe bakılırsa parakende satıcılar, Steam'in bu önlenemez büyümesi karşısında biraz düşünceli. Bu konuda bazıları düşüncelerini dile getirmiş ve oldukça ilginç açıklamalara da imza atmış.
     
         MVCUK sitesinin raporlarına göre bu ilginç açıklamalarda bulunan kişilerden birisi de İngiltere'nin en önemli satış sistemlerinden bir firmanın patronu.
     
         Dijital bir sistemde satışa çıkan bir oyunun, raftaki işinin çok daha zor olduğunu dile getiren bu kişi, oyun firmalarının özel anlaşmalara da imza attığı Steam'i kastederek, firmaların bir canavar yaratıklarını belirtmiş. Firmalara Steam'e destek vermemeleri konusunda uyarı yaptıklarını da belirten firma patronu, bu konuda tüm parakendecilerin oyun firmalarına baskı kurması gerektiğini de sözlerine eklemiş.
     
         Gaikai CEO'su David Perry ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada Steam sistemini Apple'ın iTunes sistemine benzetmiş. Steam'in bir çok kullanıcısı olduğunu, oyunlara ulaşmanın çok kolay olduğunu da belirten Perry, bu işin ne kadar kontrol altına alınabileceğinden dem vurarak bir süre sonra çok geç olabileceğini de sözlerine eklemiş.
     
         Anlaşılan özellikle PC pazarı bu konuda bir hayli kızışacağa benziyor. Bir yandan oyunlara hızlı ulaşmak, diğer yandan ise kitap veya oyun rafınızda duran kutulu, kitapçıklı oyunlar. Sizin seçiminiz hangi yönde?
       







  • Artiz ne arar la bazarda ?
  • ağlamayın,herkes xbox ps3 kutulu alıyo yetmiyo mu onlar,%5'lik pc satışının derdindeler,onu da steam ve türevleri alsın,steam hem daha ucuz hem de daha hızlı ve güvenilir pc için.Kutular da eskiden güzeldi kocaman bisürü şey çıkıyodu içinden,şimdi onu collectors editon yaptılar fazla para için.sonra niye korsan var niye steam bilmemne e beyin bedava arkadaş
  • Valve kendisinin olmadığı oyunları Steam'den nasıl satıyor, sattığı her oyun için para mı veriyor oyunun yapımcısına?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venom417

    ağlamayın,herkes xbox ps3 kutulu alıyo yetmiyo mu onlar,%5'lik pc satışının derdindeler,onu da steam ve türevleri alsın,steam hem daha ucuz hem de daha hızlı ve güvenilir pc için.Kutular da eskiden güzeldi kocaman bisürü şey çıkıyodu içinden,şimdi onu collectors editon yaptılar fazla para için.sonra niye korsan var niye steam bilmemne e beyin bedava arkadaş


    steam ucuz değil kutulu ile aynı para ama aral sağolsun türkiyede 120 tl den satıyor 50 liralık oyunları.Aral ucuza malolsun diye oyunların kutularını kendisi yaptığı için kutu boş oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 11 Kasım 2010; 18:07:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Valve kendisinin olmadığı oyunları Steam'den nasıl satıyor, sattığı her oyun için para mı veriyor oyunun yapımcısına?

    ya da tam tersi olmasın satıgı oyun başına kar misali?
  • yerim raflarını arkadaş...gfw ea account vsvs dandik şeylerle uğraşmak yerine steam en iyisi..
  • Kapitalizm...
  • Steam kesinlikle güzel bir uygulama fakat steamı cracklayip steamda bulunan her oyunu ücretsiz, korsan olarak indirmekte mümkün birşey.
    Bu durum steamı aynı zaman da büyük bir korsan oyun portalı yapıyor.
    Ben steamın korsanlar için torrentten daha büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum bu durum hakkında önlemler alınmazsa ilerde PC sektörü için gerçekten büyük problemler oluşabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dead Or Alive -- 11 Kasım 2010; 18:32:46 >
  • Karşı çıkanlardan biri kesin Türkiye'dir

    Oyunları ucuzlatın ozaman bakın kim bakıyor Steam'e Türkiye'de.(Kutu ve cd takıp çıkarmak istemeyenler hariç.)

    Steamde 90 lira olan oyun,D&R'da 150 lira
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEATH71

    yerim raflarını arkadaş...gfw ea account vsvs dandik şeylerle uğraşmak yerine steam en iyisi..


    Aynen öyle , Steam kolayımıza geliyor
  • steam de bi distribütör sonuçta ha market ha steam.Steam şöyle ucuz sürekli kampanya yapıyorlar kargo derdi yok herseferinde registration muhabbeti yok bikaç şey daha işte.Bizim vergilerimiz olmasa tabi kutulu alırız 60 dolar oyunu 150ye iteliyolar bize,multisini oynamıycaksam korsan indiriyorum ne yalan söyliyim
  • artık devir değişti

    kimse gidip elden alış veriş yapmıyor


    herşey internetten daha ucuza

    cunki adam stok yapmıyorki

    daima en günceli en son teknolojiyi en son fiyattan satıyor bu iş böyle artık
  • Kutulu oyunculuk merak etmesin ölmez. Ama sözlerinde büyük bir korku hissettim.
  • steamın simgesi bana world of goo yu hatırlatıyor
  • quote:

    Steam kesinlikle güzel bir uygulama fakat steamı cracklayip steamda bulunan her oyunu ücretsiz, korsan olarak indirmekte mümkün birşey.
    Bu durum steamı aynı zaman da büyük bir korsan oyun portalı yapıyor.
    Ben steamın korsanlar için torrentten daha büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum bu durum hakkında önlemler alınmazsa ilerde PC sektörü için gerçekten büyük problemler oluşabilir.


    Steam mi kırmak mı yok hocam öyle bişey nereden çıkarıyorsun. O zaman steam de ki bütün oyunları bedeva indirelim hemde orjinal. O şekilde indireceğin oyunun kopyadan farkı yok. Diğer taraftan oyunlar steam e gelmese bile zaten bir şekilde korsanı nete düşüyor. Korsanı steam arttırıyor gibi düşünemezsin.
  • Bırakın bu işleri ya..! 85 TL'ye Steamdan aldığım black ops neden aral'da 120 TL. Sadece kutusu için mi? Kutulu olarak da "Türkiye'de" normal fiyatına satılsa kutulusunu da alırım açıkçası ama bu fiyatlarla türkiye'de doğru dürüs alan olmaz...
    Ayrıca steam gibi başka sistemler de var. Games for windows gibi...
  • hah kendisi satamadı rafta konuşuyor şimdi canavar yarattınız diye. raf güçlenincede olanı görüyoruz acaba asıl kim canavar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    quote:

    Steam kesinlikle güzel bir uygulama fakat steamı cracklayip steamda bulunan her oyunu ücretsiz, korsan olarak indirmekte mümkün birşey.
    Bu durum steamı aynı zaman da büyük bir korsan oyun portalı yapıyor.
    Ben steamın korsanlar için torrentten daha büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum bu durum hakkında önlemler alınmazsa ilerde PC sektörü için gerçekten büyük problemler oluşabilir.


    Steam mi kırmak mı yok hocam öyle bişey nereden çıkarıyorsun. O zaman steam de ki bütün oyunları bedeva **** hemde orjinal. O şekilde indireceğin oyunun kopyadan farkı yok. Diğer taraftan oyunlar steam e gelmese bile zaten bir şekilde korsanı nete düşüyor. Korsanı steam arttırıyor gibi düşünemezsin.


    4 sene öncesinde counter source ve day of defeat source'yi cracked steam'den indirip kurmuş ve cracked rus serverlerinde oynamıştım. şuan durum ne şekilde bilemiyorum




  • biz çok memnunuz valla belki kutulu alamayacağımız yada sadece 1-2 sini alabileceğimiz oyunları indirimler sayesinde alıyoruz. varol steam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.