Şimdi Ara

Şu silinmeyen dosyaları siz nasıl siliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
102.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP den midir nedir, bazan silmek istediğiniz bir basit bir dosya "bir program tarafından kullanılıyor önce onu kapatın" gibi psikopat bir uyarı ile silinmiyor ve sinir bozuyor.

Mesela aylarca açıp bakmadığım bir klasör içindeki word ve excel dosyalarını bir türlü silemedim. Klasörün kendisi de toptan silinmiyordu. Koruma falan yok. Silmek istediğimde aynı sapık uyarı "bu dosya bir program tarafından kullanılıyor..vs.vs." diyerek silmedi.

-Ben de önce Görev Yöneticisi->İşlemlerden explorer.exe yi kapattım. Masaüstü kayboldu. 10-15 saniye bekledikten sonra Görev Yöneticisi->Uygulamalardan explorer.exe yi tekrar etkinleştirdim. Silemediğim dosyaları sildim.

-Bir keresinde bu yöntem işe yaramadı. Yeniden başlat yaptım. Windows kapanırken ve açılırken hızla silemediğim dosyalaraı silmeye çalıştım ve sildim.

-Yine silemediğim bir .avi dosyasını aynı isimde boş bir .txt dosyası oluşturup uzantısını .avi yaptıktan sonra silemediğim dosyanın olduğu klasöre kopyalayıp üstüne yazarak hallettim. "0" boyutlu yeni .avi dosyasını kolayca sildim.

Sizler bu yapışkan dosya ve klasörleri (program değil) nasıl siliyorsunuz.

• avi muhabbeti yalan gibi geldi aynı isimdeyse nasıl değiştiriyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtex

avi muhabbeti yalan gibi geldi aynı isimdeyse nasıl değiştiriyorsun

insanları yalancılıkla suçlamadan önce yazdıklarını bi iyice anlayalım . söylediği yöntem bana çok mantıklı geldi. başka klasörde oluşturduğun *.txt uzantılı dosyanın adını *.avi olarak değiştirip, silinmek istenen avi nin olduğu klasöre taşımak. zaten aynı isimde olduğundan uyarı verecek ve okeyledikten sonra üzerine yazacaktır. bu şekilde dosya silmeyi denemedim ama isim değişikliği ile dosyayı değiştirmek mümkün.
  • biraz ağır bi itham olmuş yalancılık! ayrıca anlamayacak bişey de yok....
    arkadaş güzel fikir vermiş saolsun.
  • güvenli kipte silinebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ®ush

güvenli kipte silinebilir

Bazen o da olmuyor.
  • advantage unistaller kullanırsan sorun kalmayacaktır kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ®ush

güvenli kipte silinebilir

bazen silinmiyor ama gerçektende güvenli kipte
  • Ashampoo Uninstaller
  • Unlocker 1.7.3 (45kb)

www.google.com'dan aratıp bulabilirsin.

Sorunun %1000 hallolacak, hallolunca da bana dua ediver.
  • Bir yöntem de benden: PARDUS ÇALIŞAN CD
    Tamamen CD'den çalışan bir işletim sistemi olduğundan Harddiskler üzerinde istediğiniz gibi işlem yapabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _alaz_

quote:

insanları yalancılıkla suçlamadan önce yazdıklarını bi iyice anlayalım . söylediği yöntem bana çok mantıklı geldi. başka klasörde oluşturduğun *.txt uzantılı dosyanın adını *.avi olarak değiştirip, silinmek istenen avi nin olduğu klasöre taşımak. zaten aynı isimde olduğundan uyarı verecek ve okeyledikten sonra üzerine yazacaktır. bu şekilde dosya silmeyi denemedim ama isim değişikliği ile dosyayı değiştirmek mümkün.

tamam yalan dediğim için özür dilerim fakat yinede benim dediğim doğru

elimizde bir video var windows bu dosyayı şu an kullanıldığı için silemiyor bizde aynı isimle bir txt dosyasını o video dosyasının aynısı yaptık ve diğer videonun bulunduğu klasöre atıp değiştirmek istedik değiştirirmi deneyin görün arkadaş yukarda dosya kullanılıyor silinemez diye yazmış ve sildiklerini sıralamış belkide yanlış yazdı bilemem o yüzden öyle dedim bu arada yazdıklarını çok iyi anladım ve şuna dikkat edin dosya kullanılmıyorsa değiştirilip silinebilir fakat kullanılıyorsa değiştirilemez anlaşılmıştır herhalde

• ben bu güne kadar silmek istediğim her dosyayı sildim GARANTİLİ ilk hedef güvenli kipte silmeyi dene olmadı mı?
    başlangıç disketiyle ms-dos u aç silmek istediğin dosyanın bulunduğu klasöre git ve sil.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _alaz_

quote:

tamam yalan dediğim için özür dilerim fakat yinede benim dediğim doğru

elimizde bir video var windows bu dosyayı şu an kullanıldığı için silemiyor bizde aynı isimle bir txt dosyasını o video dosyasının aynısı yaptık ve diğer videonun bulunduğu klasöre atıp değiştirmek istedik değiştirirmi deneyin görün arkadaş yukarda dosya kullanılıyor silinemez diye yazmış ve sildiklerini sıralamış belkide yanlış yazdı bilemem o yüzden öyle dedim bu arada yazdıklarını çok iyi anladım ve şuna dikkat edin dosya kullanılmıyorsa değiştirilip silinebilir fakat kullanılıyorsa değiştirilemez anlaşılmıştır herhalde

Şimdi düşündüm de sen de haklısın Sistem tarafından kullanılan bir dosyanın dolal olarak ismini de deiştiremeyiz. Ben de sen den özür dliyor ve başarılarının devamını diliyorum

• Bende geçen gün yanlışlıkla başlangıç dosyasını programlardan donatlara sürükledim ve şimdi silemiyorum iki tane başlangıç var ve birinin ismini değiştirdiğimde diğeri de değişiyor:S nasıl silicem bunu??
  • Bencede 'Unlocker 1.7.3' bu programı kullanmalısın!
  • Unlocker 1.7.3

* Bu programın nasıl kullanıldığını biraz açıklasaydınız arkadaşlar ben ilk defa duydum
  • quote:

silmek istediğin programa sağ tıkla unlockerı seç sonra sol alt menuden deleteyi seç sağ menudende unlockmuydu tam aklımda değil onu seç tamamdır.

ben kurup başlat menüsüne bakınca bir şey göremedim sağ fareye bakmak aklıma gelmemişti
    sağol
  • bu forumdaki çok tavsisye ile böyle dosyaları sildim. ama geçenlerde her yöntemi deneyip silemediğim bir dosya vardı. değil güvenli kip ms dos destekli güvenli kp yine olmadı. unlockerda, kullanan programı kapatıp sileyim diyorum. hemen tekrar kullanıma başlıyor. öyle ahış şahım bir windows dosyası falan değil. işin garibi windowsu yenileyince de silinmiyordu. başka partition a kurduğum windowsla sildim. ama şu 0 kblik txt dosyası ile değiştirme fikri de ilginç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper1391

bu forumdaki çok tavsisye ile böyle dosyaları sildim. ama geçenlerde her yöntemi deneyip silemediğim bir dosya vardı. değil güvenli kip ms dos destekli güvenli kp yine olmadı. unlockerda, kullanan programı kapatıp sileyim diyorum. hemen tekrar kullanıma başlıyor. öyle ahış şahım bir windows dosyası falan değil. işin garibi windowsu yenileyince de silinmiyordu. başka partition a kurduğum windowsla sildim. ama şu 0 kblik txt dosyası ile değiştirme fikri de ilginç.

İşte bu nedenle,yani başka bir işletim sistemi altında silmek için PARDUS veya başka bir Live CD işletim sistemini tavsiye ederim.Düşünsenize,bu sorun yüzünden yeni bir işletim sistemi kurmak,diski söküp-takmak ile uğraşmak yerine bir kenarda CD'den çalışan işletim sistemi tam bir kurtarıcı oluyor.Üstelik kesin çözüm.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.