Şimdi Ara

İRİVER UPDATE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 890 modelini kullanıyorum versiyonu 1.24 fakat 1.29 versiyonu çıkmış zannedersem update yapıldığında bilgisayarın otomatik olarak tanıdığı söyleniyor fakat update sonrası ses kalitesininde düştüğünü duydum bu nekadar doğru bir de update yaparken alette herhangi bir işlem yapmak gerekiyormu yoksa direkt usb kablosunu bağlayıp yükleyecekmiyiz kullanan arkadaşların yardımını bekliyorum

• 1.29 versiyonu çıkalı çok oldu.Ocak'ın 11'inde çıkmış.Ben yeni versiyon bekliyorum bu aralar.Güncelleme yaparken hex dosyasını indiriyorsun bilgisayarına.Sonra İriver Music Manager'den firmware upgrade'i seçiyorsun.Ondan sonra hex dosyasını seçiyorsun.Güncellemeye başlıyorsun.Zaten çok kısa sürüyor.Alet güncellendikten sonra kapanıyor.Güncelleme sonrası ses kalitesinde düşüklük olmuyor.Yalnız Eu1.30 versiyonunu indirirsen ses seviyesi düşüyor.Us(Amerika) versiyonunu indireceksin. buradan indirebilirsin.Kolay gelsin.

• dostum ilgin için teşekkürler fakat iriverin sitesinde update yapmadan önce alette birtakım ayarların yapıldığını resimle anlatıyor bilmiyorum o sayfayı gördünmü baya bi 6 işleme yakın var acaba yanlış yeremi bakıyorum yoksa dediğim gibi usb ye takıp direkt indireyimmi
  • Yok ayara filan gerek yok.Senin gördüğün resimler güncellemedeki yenilikler olmasın?Ben sana resimli anlatayım abi o zaman.
    Önce buradan sana uyan versiyonu seçip indiriyorsun.Sonra indirdiğin dosya zipli oluyor onu extract ediyorsun.İçinde hex uzantılı bi dosya var.Sonra aleti bilgisayara bağlıyorsun.İriver music manager'i açıyorsun.

şekildeki gibi tools>upgrade firmware'yi seçiyorsun.
    Sonra hex dosyasını nereye kaydettiysen onu açıyorsun.

Daha sonra firmware upgrade penceresi çıkıyor.Upgrade'e basıyorsun.

Aletin ekranında bu yazı beliriyor.

Güncelleme bitince alet kapanıyor zaten kendiliğinden.Zaten çok kısa sürüyor.Sonra aleti açıyorsun ve kullanmaya başlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agemennon -- 17 Ekim 2005, 11:36:19 >

• dostum yardımın için sağol peki eu değilde us seçmemiz neden bir de update den sonra aleti herhangi bir bilgisayara tanıtmadan kullanabiliriz değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 17 Ekim 2005, 13:10:31 >
  • Abi dikkat ettiysen orada EU version(V1.30) has lower Audio output level(16 ohm, 15mW ) according to it's regulation in France. böyle bir ifade var.Eu versiyonunda ses çıkış gücü az.Normalde 18mW.Us versiyonunun da bir farkı yok sesten başka.Bir de güncellemeden sonra aleti ancak İriver Music Manager programı yüklü bilgisayarlardan kullanabilirsin.Direk harici usb disk olarak kullanabilmek için ise başka bir güncelleme var.Ama bu seferde programını kullanamıyorsun.O problem değil de bir de ses kaydı en fazla 96 kbps oluyor.Onu da buradan indirebilirsin.Ben şu an bu versiyonu kullanıyorum.Yalnız güncellemeyi yaparken alete format atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agemennon -- 17 Ekim 2005, 19:47:35 >

• dostum kusura bakma başını ağrıttım ama biliyorsun update sakat bi iş arkadaştan yardım almak iyi oluyor
    anlayamadığım konu var

şimdi UMS 1.28 var
    US 1.29 var
    sen hangisini kullanıyorsun
    hangisinde harici disk olarak kullanabiliyoruz
    ve hangisinde ses kaydında düşüklük oluyor
    konta email attım bana eu yu önerdi fakat dediğin gibi ses çıkış gücü düşüyor sitesinden anladığım kadarıyla fransa yasalarına göre bir ayar çekmişler
    netice olarak hangisini yükleyeyim inşaallah bu cevabından sonra bu işi başarıcam
    ilgin için sağalosın
    kont bana yazılımı beğenmediğin takdirde eskisini yüklenebileceğini söyledi katılıyon mu sende bana biraz sakat gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 17 Ekim 2005, 23:11:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGOO MP4 PLAYER İNCELEMESİ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok abi ne demek lafı mı olur.Yardıma açığız her zaman.

Abi şimdi Ums 1.28 (Usb mass storage) harici disk olarak kullanabileceğin aynı zamanda ses kaydı en fazla 96kbps olarak yapabileceğin versiyon.Us1.29 normal music manager versiyonu.Eğer tek bilgisayardan mp3 atıyorsan us1.29'u yükle ama eğer başka bilgisayarlara da bağlıyorsan ve de çok fazla ses kaydı yapmıyorsan (neticede o kadar da fazla düşmüyor kalite) ums 1.28'i yükle derim ben.Ben şu an ums versiyonunu kullanıyorum.Bi problem yok.Kont tabi ki eu önerir ama hiç bi fark yok arada.Ben bi sefer çin versiyonunu da yüklemiştim.Onda radyo hassasiyeti daha fazlaydı mesela 0.05 ilerliyordu.Neyse yazılımı beğenmezsen tabi ki istediğin zaman eskisine dönebilirsin.Çok zor bir iş değil.Aynı işi tekrar yapacan.Tabi dikkatli olmakta yarar var.Yalnız dediğim gibi ums versiyonunu yükleyince manager programını kullanamıyorsun.Normal çıkarılabilir disk olarak görünüyor.Ayrıca daha sonra güncellemeyi de aletin menüsünden yapıyorsun.Ben şahsen yakında manager versiyona ums ekleyip düzgün bi güncelleme çıkarmasını bekliyorum iriverin.Zira en son güncelleme bu ve de ta 11 Ocak'ta çıkmış.Son olarak eğer ums yükleyeceksen onun da us versiyonunu yükle.Kolay gelsin.

• arkadaşlar bendede ifp 895 var güzel bi yardımlaşma oluyo takip ediyom
  • agememnon çok saol bizi bilgilendirdiğin için. bende bugün ifp-899 aldım :)
    az sonra us 1,29 u yüklemeyi denicem umarım bi sakatlık çıkmaz.
  • ha aklıma gelmişken bişey daha sormak istiyorum.
    diyelimki ums versiyonunu yükledim. bu durumda iRiver Music Manager programını kullanamıycam.
    peki tekrar us1.29 versiyonuna geri dönmek istediğimde, iRiver music manager programını kullanmadan nasıl update edicem ?
  • Öncelikle hayırlı olsun.Nerden ne kadara aldın?
    quote:

Orjinalden alıntı: Chiasma
    ha aklıma gelmişken bişey daha sormak istiyorum.
    diyelimki ums versiyonunu yükledim. bu durumda iRiver Music Manager programını kullanamıycam.
    peki tekrar us1.29 versiyonuna geri dönmek istediğimde, iRiver music manager programını kullanmadan nasıl update edicem ?

Ums versiyonunu yükleyince aletin menüsünde format ve firmware update seçenekleri çıkıyor.Ums'den manager versiyonuna tekrar geçmek için önce format atıyorsun.Sonra da indirdiğin us1.29 hex dosyasını direk aletin içine atıyorsun.Sonra menüden firmware update'i seçince güncelliyor.Daha detaylı bilgi için buraya bakabilirsin.Kolay gelsin.

• d
    quote:

agememnon çok saol bizi bilgilendirdiğin için. bende bugün ifp-899 aldım :)
    az sonra us 1,29 u yüklemeyi denicem umarım bi sakatlık çıkmaz.

dostum güle güle kullan
    iyi bir seçim
  • çok saolun. ama biraz pahalı aldım galiba 325 ytl (gittigidiyordan- açıkartırma son dakikalarda biraz kızıştıda
    us1.29 uda yükledim bi sorun çıkmadı.
    bide ums yi deniycem . bakalım ses kalitesi ne kadar etkileniyo.
    verdiğin bilgiler içiin tekrar teş. ederim agemennon
  • quote:

çok saolun. ama biraz pahalı aldım galiba 325 ytl (gittigidiyordan- açıkartırma son dakikalarda biraz kızıştıda
    us1.29 uda yükledim bi sorun çıkmadı.
    bide ums yi deniycem . bakalım ses kalitesi ne kadar etkileniyo.
    verdiğin bilgiler içiin tekrar teş. ederim agemennon

Eyvallah hocam.
    Biraz pahalı almışsın sanki Kont'ta 249$+kdv'ye satılıyor.400 ytl'ye geliyor o da.Ben 4-5 ay önce 190$'a aldırmıştım babama Amerika'dan.Ama yine de değer o fiyata alet süper çünkü. Bu arada hasankeyf sen ne yaptın yükledin mi güncellemeyi?

• yok abi daha yüklemedim aslında yükleme nedenim bizim işyerinde adsl var program indirip eve taşımayı düşünüyorum fakat bilgisayarlardan A ve C sürücülerini kaldırmışlar benim bilgisayarda eski usb si yok sadece bizim şefin bilgisayarında usb var tereddütte kaldım acaba o usb leride kullanım dışı bırakmış olabilirler mi ne de olsa devlet dairesi dosya çıkarmamamız içindir fakat anlayamadığım istesem o dosyaları e-mail ilede gönderebilirim herhelde bunu düşünememişlerdir zannımca
    büyük ihtimalle bu akşam ums 1.28 yükleyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 20 Ekim 2005, 8:35:14 >
  • evet arkadaşlar us ums 1.28 versiyonunu şu an itibariyle yüklemiş bulunmakatayım arkadaşımızın dediği gibi manager programını kullanamıyoruz çıkarılabilir disk olarak tanıyor diğer bir eksikliği (ses kaydı kalitesinin düşüklüğü yanında) radyo hassasiyeti 0.1 bilmiyorum sizde farkettiniz mi
    neyse artık işyerinden dosya taşıma işi bitince güncel versiyona dönerim
    hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkürler
  • ya ses kalitesinde düşüş olmasaydı bende ums yüklicaktim ama neyse allahtan evde bilgisayarım var.
    ama ilerde bişeyler taşmak zorunda olursam yüklerim. (evde sınırsız internet olması ne mükemmel bişey ya)
  • quote:

ya ses kalitesinde düşüş olmasaydı bende ums yüklicaktim ama neyse allahtan evde bilgisayarım var.
    ama ilerde bişeyler taşmak zorunda olursam yüklerim. (evde sınırsız internet olması ne mükemmel bişey ya)

Ses kalitesinde düşüklük olmuyor.Sadece ses kayıt kalitesinde ufak bi düşüklük oluyor.Zaten ben pek fazla ses kaydı yapmadığım için problem olmuyor.Ayrıca hasankeyf zaten eski sürümde de 0.1 değil miydi radyo hassasiyeti? Herhaldeki us versiyonu diye öyle.Benim eskisi de us versiyonu olduğu için 0.1'di.Belki eu versiyonunda 0.5 olabilir.Çünkü ben bi ara Çin versiyonunu yüklemiştim.Onda 0.05'ti.Demekki radyo hassasiyeti bölgelere göre değişiyor.Ama işte eu versiyonunda da maalesef ses çıkışı azalıyor.Olmazsa bi de jp veya kr versiyonlarını denemek lazım.

• arkadaşlar alete ums 1.28 yükledikten sonra hafıza 249 mb olarak gözüküyor. nedeni ne olabilir?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.