Şimdi Ara

Panasonic, Full HD video kaydedebilen DSL Micro kamerasını duyurdu: Lumix GF2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Dijital kamera sektörünün önde gelen isimlerinden Panasonic, kompakt boyutlarıyla teknoloji meraklılarının dikkatlerini üzerinde toplayan DSL Micro kamerası Lumix GF2'yi kısa bir süre önce sergiledi.



    113 x 68 x 33 mm ebatlarında, yaklaşık 265 gram ağırlığında tasarlanan GF2, 12.1 megapiksel çözünürlüğündeki Live-MOS (4/3) sensörden güç alıyor ve kamera Micro Four Thirds, Four Thirds (adaptör aracılığıyla) bayonetli objektiflerle, firmanın 3D destekli objektifiyle kullanılabiliyor. 1920x1080 ve 1280x720 piksel çözünürlüklerinde video kaydı gerçekleştirebilen kamerada ISO seviyesi 100-6400 arasında, enstantane hızı 60 sn - 1/4000 sn arasında seçilebilmekte. Bunların dışında kamerada stereo mikrofonun konumlandırıldığını görüyoruz.



    Yüz algılama teknoloji sayesinde daha başarılı portre çekimleri iddiası taşıyan kamerada, 3.0 inç boyutunda 460.000 piksel dokunmatik LCD ekrana, SD / SDHC / SDXC kart girişine ve günümüzde standart haline gelmeye başlayan HDMI bağlantısına yer verilmiş. Böylece LCD / Plazma televizyonunuzda yaptığınız çekimleri rahatça başkalarıyla kolayca paylaşabiliyorsunuz.



    Üç farklı renk seçeneğiyle (siyah, gri, kırmızı) 2011 yılının ocak ayına doğru satışa sunulacak Panasonic GF2'de harici flaş ve elektronik vizör gibi opsiyonel aksesuarların da bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.
















  • TR deki piyasa fiyatının kaç para olacağını tahmin edebiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geek90

    TR deki piyasa fiyatının kaç para olacağını tahmin edebiliyorum.

    peki ne kadar olur tahminen ?
  • acemi profesyoneller için :)
  • Bu makineyi 50 sene sonra hayal edebiliyorum. Beğendim bunu arkadaşında dediği gibi acemi profesyonellere.
  • Film kaydında interpolasyon oranı kaçmış acaba?
  • Bu makina compact sınıfına ait bir makina değildir ! Bu makina sensör olarak D-SLR'dan ufak ama Compact'lardan baya büyük sensörü olan ve ayrıca lens değiştirilebilen D-SLR'ın bir alt sınıfıdır denilebilir belki !!! Gerçi bu makinanın kendi sınıfı var Micro 4/3 :)
  • Yabancı forumlarda bayağı espri konusu oldu bu makine.
    Sayesinde Panasonic GF-1'in koleksiyon makinesi duruma geldiği yorumları yapılıyor.

    Galatasaray'ın eskiden Hayrettin diye bir kalecisi vardı, "Yapma Hayrettin, yapma!" sözüyle özdeşleşmişti anımsarsanız. Bu durum da onun gibi.
    :-)
  • GF1 i henuz hackelemediler mi yawf? 1080p icin.. ben oyle biliyordum, bu haliyle de yukardaki gf2nin bi anlami yok.

    bendeki GH1 hacklendi artik 24p veya 30p 1080 cekebiliyorum.
  • GF2 GF1'den daha iyi gibi numaralanmış ama daha amatör ve giriş seviyesi olmuş. Dokunmatik ekran "ben giriş seviyesi amatörler içinim" diye bağırıyor, diğer tarafta 14mm f2.5 gibi tamamen özel bir lens ile reklamı yapılıyor.
    Kısıtlanan flaş kontrolü de inanılmaz. Flaş EV ayarı yapamıyorsunuz, ikinci perde flaş ayarı da kaldırılmış.
    Mikro 4/3 isteyen GF1'e baksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    GF2 GF1'den daha iyi gibi numaralanmış ama daha amatör ve giriş seviyesi olmuş. Dokunmatik ekran "ben giriş seviyesi amatörler içinim" diye bağırıyor, diğer tarafta 14mm f2.5 gibi tamamen özel bir lens ile reklamı yapılıyor.
    Kısıtlanan flaş kontrolü de inanılmaz. Flaş EV ayarı yapamıyorsunuz, ikinci perde flaş ayarı da kaldırılmış.
    Mikro 4/3 isteyen GF1'e baksın.


    Bugünlerde Panasonic GP-1'den söz ediliyor.
    Panasonic GF-1'in güncel versiyonu olacakmış, yenilikler kullanılacakmış deniliyor.
  • Panasonic,olympus,ricoh,Samsung ve leica aynasız DSLR sınıfında bir hayli mesafe katettiler.Bu markaların kulvarı da bu.Makineler oldukça küçülüyor.Diğer DSLR makinelerin kalitesinde resim üretebiliyorlar.Devasa hacimlere ve ağırlıklara ulaşan DSLR makineleri hangimiz istediğimiz yere taşıyabiliyoruz?Bu makineler kompak boyutlarda bize DSLR kalitesi sunuyorlar.Şimdilik yeterli miktarda her aralıkta lensleri yok.Türkiye piyasasında yeterince itibar görmüyorlar.Doğrusu destekleri de yeterince yok.Ama ben yinede bu teknolojinin de geliştirilmesinden yanayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.