Şimdi Ara

Star Wars: The Force Unleashed 2 İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
10.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Starkiller gerçekleri ortaya çıkarmak için iş başında...

          Star Wars gibi önemli bir isimin oyunları her zaman en üst düzeyde olmak zorundadır, çünkü Star Wars adı her zaman üst düzeyde olmuştur. İçinde Star Wars adı geçen bir oyundan beklentilerin düşük olması mümkün olmuyor. Şimdiye kadar başarılı ve başarısız Star Wars oyunlarıyla karşılaştık. Knights of the Old Republic (KOTOR) ve Rogue Squredon gibi seriler Star Wars oyunlarının gurur kaynağı olmayı başarmıştır. Tabi bunun yanı sıra bekleneni veremeyen Star Wars oyunları hiç de az değil. Sanırım Star Wars serisi de tıpkı diğer film oyunları gibi bazen sömürüldü. Ne de olsa filmin hayranları içinde Star Wars adı geçen herşeye ilgi duyacak bir kitle vardı. 25 Mayıs 1977 yılında yayına giren ilk filmden bu yana her zaman popülaritesini belli bir seviyenin üstünde tutan Star Wars, günümüzde de çok büyük ilgi görüyor. Bu evrene hiç ilgi duymayanlar bile Jedi, Işın Kılıcı, Darth Vader ve Yoda gibi isimleri mutlaka duymuşlardır. Star Wars serisi oyun dünyasında da benzer şekilde ilgi görüyor, bu serinin kaliteli oyunları oyuncuların büyük ilgisine maruz kalıyor. Örneğin KOTOR'un tam bir çılgınlığa dönüştüğünü ve çok büyük övgüler aldığını hepimiz biliyoruz.

    ''



        Star Wars: The Force Unleashed adını duyurabilmiş bir oyun olsa da bu onun yeterince ünlü olmasını sağlayamadı, şimdi ise oyuncuların gözüne girmek için hikayeyi devam ettiren Unleashed II karşımızda ve bu defa da yeterince başarılı olunamamış. Neden mi? Aslında bu yazıda da oyunun neden yeterince başarılı olamadığı üzerinde duracağız.

        Star Wars: The Force Unleashed II ilk oyundan 7 ay kadar sonraki Star Wars: Episode IV: A New Hope'tan ise 1 yıl önceki olayları konu ediniyor. Bu defa ilk oyundan daha kişisel bir hikayeyi sürdürüyoruz.  Unleashed II'de de ilk oyundaki kahramanımız Starkiller kontrolümüz altında. Darth Vader'ın gizli çırağı ilk oyunda kendisinin nasıl kandırıldığını (oyunu oynamayanlar nedeniyle fazla spoiler vermeyelim) anlamış ve büyük bir mücadeleye girişmişti. Bu oyunda ise Darth Vader sizin bir klon olduğunuzu söylüyor, ama tabi ki ona inanmıyoruz ve yeniden büyük bir mücadeleye giriyoruz.

         Kahramanımız Kamino'nun soğuk ve yağmurlu havasında Stormtrooper'ları keserek hem bazı gerçekleri öğrenme hem de özgürlüğüne kavuşma mücadelesini başlatıyor. Oyunun başındaki sunum, kaliteli sinematikler kısa bir süreliğine de olsa sizi oyunun atmosferine bağlıyor. Kendinizi Star Wars dünyasında hissedebiliyorsunuz. Tabi bütün bunlar sadece kısa bir süreliğine sizi memnun ediyor, daha sonra tekrar eden sahneler içinde kaybolup gidiyorsunuz.
     
         Oyuna başlar başlamaz başta Stormtrooper'lar olmak üzere çeşitli düşmanlar üzerinize geliyor ve siz de kılıçlarınızı kullanarak onları biçmeye başlıyorsunuz. İlk başlarda eğlenceli gelen bu kesme biçme olaylarında bir gariplik olduğunu anlamak için fazla beklemeniz egerek kalmıyor. Evet, bu sahneler sürekli kendini tekrar etmeye başlıyor.

    ''



         Bir oyundaki en sinir bozucu şeylerden birisi de oyunun tekrar etmesidir, geliştiriciler genellikle oyunların sürelerini uzatmak için veya yaratıcılık eksikliğinden tekrara başvurur. Star Wars evrenin de asla yaratıcılık eksikliği çekmezsiniz, çünkü elinizde yeterince kaliteli malzeme vardır. Bu tekrar olayı oyunu uzatmak için de yapılmamış, çünkü oyunun başından itibaren herşey tekrar etmeye başlıyor. Üzerinize gelen yüzlerce Stormtrooper veya diğer robotları kesip biçmekten bıkmaya başlıyorsunuz. Oyunu oynarken bu kadar fazla düşmana ne gerek vardı ki diyorsunuz. Üstelik dövüşlerde vuruş hissi yok denecek kadar az, karşınızda kağıttan askerler var gibi hissediyorsunuz. Bazen farklılık için karşıma dev robotlar çıksın veya bir boss savaşı başlasın diye beklediğim anlar oldu. Özellikle dövüşler konusunda maalesef oyun sınıf kalıyor. İlk baştaki o mükemmel atmosfer tekrar eden dövüşler nedeniyle yerini yavaş yavaş sıkıntıya bırakıyor. Bulmacalarda da durum farklı değil, yapımcılar ilk oyuna göre daha fazla bulmaca öğesi koyacaklarını söyleseler de ortada bulmamız gereken bir şey yok, sadece size yapılmasını söylenen şeyleri yapıyorsunuz. Genellikle savaşlar gibi bulmacalar da kendini tekrar ettiğinden bu konuda da fazla eğlence şansı bulamıyorsunuz.

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • evet tekrar olayı çok sıkıcı.light saber sanki oklava.sıkıyo belli bi süre sonra
  • Vuruş hissi ile ne kastediliyor? İk oyunda düşmanı kesmiyodu ve büyük eksiklikti evet ama bu oyunda düşmanı 3-4 parçaya bölebiliyorsunuz. Büyük robotlardan bile kılıç darbesi ile parça koparıyorsunuz !!! Hangi olmayan vuruş hissinden bahsediliyor!!! Oyunun en büyük ve tek eksikliği kısa ve mekanların azlığı.. Konu vs süper olmuş.. SW'yı sonuna kadar bilen kişi lucas'ın her eserinde ne yapmak istediğini anlar..
  • Haha konu süper olmuşmuş hayatında sw izlemedin diyeceğim sw fanı gibi gözüküyorsun ama bu konun sw'ye hakaret olmadığını idda eden varmı hele jedi sonu darth vader gibi birinin okadar kolay şekilde yenmek içler acısı
  • Oyun kısa ama süperdi.Fakat dediğiniz gibi arada kendini tekrar ediyodu.Darth Vader'la dövüşürken ikide bir topuklamısı Darth Vader fanı olarak üzüldüm :D Neyse spoiler vercem Oyunun sonunda gerçekten yönettiğimiz karakterin k**n olduğunu anlıycaz.Bilerek yıldız kattım oraya :D
    Ama oyunun puanlaması bence haksız olmuş grafikleri ve sesler gerçekten iyiydi
  • Oyun bence hakettiği puanı almış. Yalnız oynanabilirlik 6 derken ayırmak lazım bunu. Core gameplay dediğimiz oyun mekanikleri gerçekten çok iyiydi, animasyonlar ve fizik mükemmeldi, neredeyse hiç bug yoktu. Ancak bölüm dizaynı yetersiz ve kötüydü, ayrıca oyunun konusu da çok basit ve saçmaydı. Belki de oynanabilirlik ve konu/atmosfer diye ayırmak gerek bunu. Oynanabilirlik 8.5 alır ama konu/atmosfer 5.
  • oyunu oynadım bitirdim
    bi video ıncelemeyı hekediyor
    8 saate yakın bi surede bitirdim
    dusman cesitliligi biraz az geldi ama guzel oynanır gideri var her turlu
    dusmanların zihnine girip birbirleriyle dovusturmek cok zevkli
    bi yerde r2 ile botların namlusunu kendıne cevırmek gerekiyor orda sectırene kadar canaım cıktı atlamalı ziplamalı yerdede bıraz daha az yapılabilirmiş atlaya zıplaya duse duse yarım saatten fazla gecirdim orda

    ses 8
    grafık 8.6
    oynanabilirlik 8
    konu 5
    atmosfer 8

    genel 8 benden


    dart vader bu kadarmı ezik yapılır yazıklar olsun her yaklastıgımda topuk her yaklastıgımda topuk ayrıca o kıza degmez o kadar macera hic guzel degıl hani ruhu guzedır bılemem ama ruhlar alemınde de yasamıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 5 Kasım 2010; 15:09:30 >





  • Sonunda Darth Vader'ı yenmek
    bence çok saçmaydı.Senaryo benden 5 anca alır ama atmosfer,animasyonlar ve oynanabilirlik benden 8-9 civarı alır.Ayrıca force kullanımı bence çok başarılıydı.Grafikler zaten harika
    Edit: Spoiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 5 Kasım 2010; 17:33:21 >
  • arkadaslar misafirin biri spoiler verdi diye sizde vermeyin spoiler tusu var lutfen onu kullanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paypay88

    Haha konu süper olmuşmuş hayatında sw izlemedin diyeceğim sw fanı gibi gözüküyorsun ama bu konun sw'ye hakaret olmadığını idda eden varmı hele jedi sonu darth vader gibi birinin okadar kolay şekilde yenmek içler acısı



    Hiç Vader'ı Lucas'ın ağzından dinledinmi ? Güçleri yada zırhının içine girdikten sonra ne durumda olduğu hakkında bilgin varmı? Evet SW fanıyım hemde iddialı bir fanım.. Force kimsenin tekelinde değil SW evreninde.. Vader, Palpatine yada Yoda fark etmiyor. Tabi basite indirgemek için biraz abartı var işin içinde bunu bende kabul ediyorum ama filmleri izledinmi bilmiyorum 6. filmde Luke'da Vaderı alt ediyordu.. Olay şu hale gelmiş Lucas artık ne yaparsa yapsın kimseye beğendiremiyor. 2. üçleme filmlere de laf edildi. çıkan oyunların çoğuna da.. Yarısını yapacak varmı !!!

    Lucas Star Wars'ın romantik bir hikaye olduğunu söyler hep.. Hatta romantik bir senfoni diye bahseder.. Konunun Vader'ın hikayesi ile benzerlikleri bile göremeyenler var ki çoğu öyle.. Bu oyunun konusuna kötü diyenler tüm SW filmlerinin konusunu beğenmemiştir !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skywalkerhan -- 5 Kasım 2010; 15:53:38 >




  • @skywalkerhan


    Hocam starwars'ta Luke, Darth Vader'ın oğlu olmasa, Vader'e hiçbirşey yapamazdı. Bunu tartışacak değilim ama Starkiller gibi yeni yetmenin koskoca Vader'ı alt etmesi mümkün değil. Force kimsenin kontrolünde değil ama tecrübe arttıkça Force'a olan hükümde paralel olarak artar. Yoda örneği.. Starkiller'ın ne tecrübesi varki ortalığı bu kadar dağıtabiliyor.

  • 1. oyunun sonunda aynı eleman hem darth vaderın hemde imparotoru sırasıyla dövmüyormuydu?. Benmi yanlış hatırlıyorum. Simdi darth vaderı yenince olay olmuş. Adam utanmasa ikisini yanyana koyup yenicekti 1. oyunda....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 5 Kasım 2010; 16:53:23 >
  • Serinin 6. filminde yeni yetme anakin skywalkerın sith master Kont Dooku yu patakladığnı hatırlatmak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalkerhan

    Vuruş hissi ile ne kastediliyor? İk oyunda düşmanı kesmiyodu ve büyük eksiklikti evet ama bu oyunda düşmanı 3-4 parçaya bölebiliyorsunuz. Büyük robotlardan bile kılıç darbesi ile parça koparıyorsunuz !!! Hangi olmayan vuruş hissinden bahsediliyor!!! Oyunun en büyük ve tek eksikliği kısa ve mekanların azlığı.. Konu vs süper olmuş.. SW'yı sonuna kadar bilen kişi lucas'ın her eserinde ne yapmak istediğini anlar..


    Dogru.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalkerhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: paypay88

    Haha konu süper olmuşmuş hayatında sw izlemedin diyeceğim sw fanı gibi gözüküyorsun ama bu konun sw'ye hakaret olmadığını idda eden varmı hele jedi sonu darth vader gibi birinin okadar kolay şekilde yenmek içler acısı



    Hiç Vader'ı Lucas'ın ağzından dinledinmi ? Güçleri yada zırhının içine girdikten sonra ne durumda olduğu hakkında bilgin varmı? Evet SW fanıyım hemde iddialı bir fanım.. Force kimsenin tekelinde değil SW evreninde.. Vader, Palpatine yada Yoda fark etmiyor. Tabi basite indirgemek için biraz abartı var işin içinde bunu bende kabul ediyorum ama filmleri izledinmi bilmiyorum 6. filmde Luke'da Vaderı alt ediyordu.. Olay şu hale gelmiş Lucas artık ne yaparsa yapsın kimseye beğendiremiyor. 2. üçleme filmlere de laf edildi. çıkan oyunların çoğuna da.. Yarısını yapacak varmı !!!

    Lucas Star Wars'ın romantik bir hikaye olduğunu söyler hep.. Hatta romantik bir senfoni diye bahseder.. Konunun Vader'ın hikayesi ile benzerlikleri bile göremeyenler var ki çoğu öyle.. Bu oyunun konusuna kötü diyenler tüm SW filmlerinin konusunu beğenmemiştir !!


    Baba, Star Wars evreninde ciddi bir politika guduluyor. Kahramanlarin "nasil" hedef haline geldigi ve bunun neyle gerceklestigi(demokrasi(!))
    star wars, simdiki igrenc dunya duzeninin bir tasarisidir bana kalirsa.




  • ya g*tü b*klu biri nasıl yener darth vaderı ben onu anlamıyorum
  • Bence yenebilir söylendiği gibi force bu star wars aleminde sadece darth vader veya imparatorun elinde değil herşey. Bunu bizlere filmde gösterselerdi haa darth vader yenilebiliyomuş derdik ama oyunda ek bir hikayede olurmu kardesim darth vader o evrenin tanrısı moduna bürünüyosunuz. Bence hikaye de oyun da herşey mantıklı bravo lucas 10/9.5 puanım.

  • abi tamam hadi yenebilir diyelim ama koskoca dv kacarmı sureklı kacıyor sonunda fare gibi
  • Amma abarttınız ya! Starkiller 1. oyunda hem imparatoru hem Vader'ı katletmiyor muydu?!Şimdi ne değişti de bu kadar abartıyonuz şu Darth Vader'ı yenme olayını?
  • Spoiler butonunu kullanmayı bilmiyorum o yüzden okumayın oynamayanlar.




    Kaçmasını bende yadırgadım yahu sen galaksiye korku salmış darth vadersın fakat kaçmak nedir ya? Git yen veya yenil nedir kaçmak platform platform atlıyor bide klon itleri salıyor üstümüze. O konuda haklsınız yani.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.