Şimdi Ara

Evrime farklı bakışlar !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu açmamın sebebi genel evrim karşıtı yada evrim yanlısı görüşlerin dışındaki görüşleride ögrenebilmek.

Hepsi demiyorum ama forumdaki evrim yandaşlarının çoğu deist yada ateist. Evrim karşıtlarının cpgunlugu ise müslüman.

Özellikle iki grup varki onlar seyrekler, arada bir iki kere görüşlerini belirtenler oldu ama dikkate bile alınmadılar. İşte ben bu kişilerin seslerini burada duyurmalarını istiyorum.

Bu guruplar :

1 - Evrime karşı olup yaratıcıya inanmayan kesim ( Bunların evrenin olusumu hakkındaki teorilerini ögrenmek için can atıyorum )

2 - Evrime inanan ve yaratıcıya inanan grup

Bu iki gruptan birine dahilsen buraya fikrini belirt ki belki de bir basamak olursun iki tarafın anlaşmalarında.

• Ben ikinci gruba giriyorum. Yani yaratıcıyada inanıyorum, evrimede inanıyorum. Bu gücün evrim mekanizmasını canlıların daha mükemmele dogru cevreleriyle etkileşerek gitmeleri için yarattığını düşünüyorum. Zaman zaman müdahale etsede genelde dışardan izlediğini düşünüyorum ve özellikle evrimin genel işleyişini karışmadığını düşünüyorum.

Yani bana herşeyle tek tek ilgilenen bir tanrı fikri pek mantıklı gelmiyor. Zaten herşeye gücü yeten bir varlık pek tabiki öle bir mekanizma yaratırki bir bilgisayar gibi tıkır tıkır kendi kendine calısabilir.

Ve özellikle bunun bir tasarımcısı olmalı, sunun bir tasarımcısı olmalı, bu nasıl kendi basına olur, bu nasıl bilincsiz birşey tarafından yaratılır gibi yorumlar bana komik geliyor cünkü , evrimi yaratıcının yaratmamıs oldugundan o kadar eminlerki ... Hiçbir zaman akıllarından bile geçirmemişler onun yönetim şekillerinin doğa kanunları yoluyla olabileceği.. Yaratıcı mutlaka sisteme direk olarak etki eden bir varlık görülür ..

• quote:

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Ben ikinci gruba giriyorum. Yani yaratıcıyada inanıyorum, evrimede inanıyorum. Bu gücün evrim mekanizmasını canlıların daha mükemmele dogru cevreleriyle etkileşerek gitmeleri için yarattığını düşünüyorum. Zaman zaman müdahale etsede genelde dışardan izlediğini düşünüyorum ve özellikle evrimin genel işleyişini karışmadığını düşünüyorum.

Yani bana herşeyle tek tek ilgilenen bir tanrı fikri pek mantıklı gelmiyor. Zaten herşeye gücü yeten bir varlık pek tabiki öle bir mekanizma yaratırki bir bilgisayar gibi tıkır tıkır kendi kendine calısabilir.

Ve özellikle bunun bir tasarımcısı olmalı, sunun bir tasarımcısı olmalı, bu nasıl kendi basına olur, bu nasıl bilincsiz birşey tarafından yaratılır gibi yorumlar bana komik geliyor cünkü , evrimi yaratıcının yaratmamıs oldugundan o kadar eminlerki ... Hiçbir zaman akıllarından bile geçirmemişler onun yönetim şekillerinin doğa kanunları yoluyla olabileceği.. Yaratıcı mutlaka sisteme direk olarak etki eden bir varlık görülür ..

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Fakat iddia etmiyorum çünkü yeterli bilgiye hiçbirimizin sahib olduğunu düşünmüyorum.

Neden Yaratıcı balığı ayrı, insanı ayrı, kaplumbağayı ayrı yaratmak için uğraşsın ki? hepsini tek dokunuşla var edebilir! Bunu evrimle yapar! mekanizmayı kurar ve mekanizma işler. Bence imkansız değil.

Zaten evrime bu kadar sataşılmasının ardında başka amaçlar olduğunu seziyorum. Çünkü o kadar abartılacak bir konu değil bu.

Ancak tabi daha çok şey bilmek gerekir. Benim de vardır elbet yanlışlarım. Fakat kimseye düşüncelerimi zorla kabul ettirmeye de çalışmıyorum.

Murat bu topic güzel oldu. Ben de kafamdaki teorileri yazmak isterim. Evrimi böylece aramızda güzelce konuşabiliriz.

• quote:

Evrime inanan ve yaratıcıya inanan grup

böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum.benim görüşümü az çok bilirsiniz.ben buna inanıyorum.

Evrim teorisi aslında sizin de bildiğiniz gibi ilk canlının nasıl oluştuğunu açılayamaz.aynen hücre teorisinde olduğu gibi.

şimdi evrim demeyelim.hücre teorisi diyelim.şu bangır bangır bağıran adamlara hücre teorisine inanır mısın desen,eminim inanacaklarıdr.ama aslında Hücre teorisi de ilk hücrenin nasıl ortaya çıktığını açıklayamaz..

yani ilk yaşam formu nasıl oluştu?bunu bilmiyoruz.biz inananlar olarak Allah'ın yarattığını söylüyoruz.

şimdi ateisler buna inanmıyorlar.fakat ellerinde ilk yaşam formunun nasıl oluştuğunu savunan bir tez yok.onun için ne yapıyorlar,aslında yaratılmış olan canlıların geçirdikleri değişimleri anlatan evrimi kendilerine bir kanıt olarak kullanıyorlar.

bunun karşısında bilgisizce daha evrimin bir zorunluluk olduğunu anlayamamış müritlerimiz ise sanıyorlar ki bu dinimize karşı,ters bir şeydir.çünkü materyalisler savunuyorlar ya..daha evrimin ne olduğunu öğrenmeden saldırıya geçiyorlar..

aslında ispatlamaya çalıştıkları şey açık.her şeyin bilinçli bir şekilde yaratıldığı.tamam da bunda evrimin ne suçu var?evrim buna karşı değil ki?

bugün evrimin bir kesinlik olduğu bir hücrenin kesinliği kadar açıktır.sadece üzrinde tartışılması gerekn bu evrim olayının mekanizmasıdır..acaba evrim materyalislerin idda ettikleri gibi tesadüfler üzerine mi işliyor yoksa bilinçli bir gücün kontrolünde mi işliyor?

bu kısım aslında tartışılması gereken noktadır.eğer varsa tartışacak birlikte tartışalım..

çünkü kaliteli insanlarla tatışmayı özledim artık..gözü dünmüş tarikat mürütleri ile tartışmak hiçbir sonuç getirmiyor.

lütfen şu yazımı okuyun.karşı çıktığınız nokta varsa buyurun güzelce söyleyin.birlikte tartışalım.

• TARİKATÇI ARKADAŞLAR LÜTFEN BU TOPİĞİN DE İÇİNE ETMEYİN.BIRAKIN BİZ SAKİNCE KONUŞALIM!SİZ EVRİMİN SAHTE DELİLLERİ İLE İLGİLİ BAŞKA TOPİKLER AÇIP KENDİ ÇAPINIZDA TARTIŞABİLİRSİNİZ.

Orjinalden alıntı: nofrost

TARİKATÇI ARKADAŞLAR LÜTFEN BU TOPİĞİN DE İÇİNE ETMEYİN.BIRAKIN BİZ SAKİNCE KONUŞALIM!SİZ EVRİMİN SAHTE DELİLLERİ İLE İLGİLİ BAŞKA TOPİKLER AÇIP KENDİ ÇAPINIZDA TARTIŞABİLİRSİNİZ.

Ben abuk sabuk şeylere karşılık vermeyeceğim. Buraya girecekler de aynı şeyi yaparsa sorun kalmaz.

• quote:

MuratOzsay gerçekten bravo işte yaratıcının kudretini bu cümle açıklıyor..yani Allah öyle bir mekanizma kurmuştur ki bu doğa sürekli kendi kendine bir döngü içindedir.

yani ilk yaşam formu nasıl oluştu?bunu bilmiyoruz.biz inananlar olarak Allah'ın yarattığını söylüyoruz.

şimdi ateisler buna inanmıyorlar.fakat ellerinde ilk yaşam formunun nasıl oluştuğunu savunan bir tez yok.onun için ne yapıyorlar,aslında yaratılmış olan canlıların geçirdikleri değişimleri anlatan evrimi kendilerine bir kanıt olarak kullanıyorlar.

bunun karşısında bilgisizce daha evrimin bir zorunluluk olduğunu anlayamamış müritlerimiz ise sanıyorlar ki bu dinimize karşı,ters bir şeydir.çünkü materyalisler savunuyorlar ya..daha evrimin ne olduğunu öğrenmeden saldırıya geçiyorlar..

aslında ispatlamaya çalıştıkları şey açık.her şeyin bilinçli bir şekilde yaratıldığı.tamam da bunda evrimin ne suçu var?evrim buna karşı değil ki?

bugün evrimin bir kesinlik olduğu bir hücrenin kesinliği kadar açıktır.sadece üzrinde tartışılması gerekn bu evrim olayının mekanizmasıdır..acaba evrim materyalislerin idda ettikleri gibi tesadüfler üzerine mi işliyor yoksa bilinçli bir gücün kontrolünde mi işliyor?

Sana kesinlikle katılıyorum. Bu sorunun cevabı asla verilmedi bu forumda. Verilmeye calısıldıgında arada yazılan mesajlarda kaynadı gitti. Kimse özellikle yaratıcı + evrim hakkında bir yorum bile yapmadı bu güne kadar. İçimden bir ses bu konunun şimdiye kadar açılmış bütün evrim konularından daha fazla bilgilendirici olacagını söylüyor.. Hadi hayırlısı ..

• Benimde anlamadığım nokta şu.
    Kutsal kitaplarda Hz. Ademin ilk insan olduğu söylenir. Sizin dile getirdiğiniz açılımda ise ilk insan diye bir kavram yok. Yaratıcıya inanan bir insan için bu bir çelişki değilmidir.
    Bu arada Yaratanın bir şeyi yaratması için uğraşması gerekmez.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
    Kanuni Sultan Süleyman
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyyah_seyyare

Benimde anlamadığım nokta şu.
    Kutsal kitaplarda Hz. Ademin ilk insan olduğu söylenir. Sizin dile getirdiğiniz açılımda ise ilk insan diye bir kavram yok. Yaratıcıya inanan bir insan için bu bir çelişki değilmidir.

Ben şahsen yaratıcıya inanmaktayım, ama herhangi bir dine inanmamaktayım. Yani deistim .. Bu sanırım yeterince acıklayıcı olmustur. Zaten bu konunun acılmasının sebebide farklı fikirlerin yada kosulların olabileceğini gösttermektir. Seninde burada düştüğün durum yani ya dine inanır yada inanmaz durumunda oldugu gibi evrim konusundada insanlar ya materyalisttir yada dinci gibi ayrılmaktalar. Burada bu fikiri cürütmek için diger görüşleri ortaya atıyoruz.

Tamam su son cümlende anlatmak istediğini anlıyorum, zaten bizimde demek istediğimiz bu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 15 Ekim 2005, 14:23:25 >

• quote:

Zaten evrimin ilk canlıyı değil gelişim sürecini anlattığından bahsediyorlar. Ben de evrimi böyle öğrendim. Bu yüzden bana imkansız gelmiyor. Zaten Kur'an'da 6 günde yerin göğün yaratıldığından bahseder. Fakat gerçekte öyle mi? Ben insanın yaratılışında da bir sır gizli olduğuna inanıyorum.

• ben ne evrime inanımıyorum ne de adem ve havva olayına

ama inandığım tek şey var o da bilinmezlik

kimsede bunu çözemeyeck

hep kafamızda soru işareti var olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi éfulim -- 15 Ekim 2005, 15:17:23 >

Orjinalden alıntı: MuratOzsay

Ben şahsen yaratıcıya inanmaktayım, ama herhangi bir dine inanmamaktayım. Yani deistim ..

Burada yaratıcıdan kastınız nedir? Binlerce yıl önce insanlar güneşe, aya, taşa, toprağa tapıyorlardı. ALLAH a mı inanıyorsunuz başka birşeye mi? Önce bunu bilmek lazım. Eğer ALLAH a inanıyorsanız bir dine inanmanız gerekir. Yoksa binlerce yıl önce inanan insanlarda yaratıcıya inanıyordu ama yanlış şeylere inanıyorlardı.
    Evrende herşey bir düzen içerisindedir. Evrim teorisi ise olduğu gibi bir düzensizliktir.
    Evrim gerçekte ilk canlıyı değil gelişim sürecini açıklıyorsa, önce insandık sonra şekil değiştirdik sonra tekrar mı insan olduk.
    Evrim teorisi kim ne derse desin yaratıcıyı yok sayar. Son zamanlarda, bir çıkmaza girdiği için şimdi yaratıcı var evrimde var demeye başladılar.
    Yaratıcının bir şeyi yaratması için uğraşmaz dememin sebebi, sizinle aynı fikirde olduğum için değildi. ALLAH yarattığı herşeyi kusursuz ve noksansız olarak yaratır anlamında idi.

Son olarak, aslında bütün bu kargaşanın asıl sebebini bilmek lazım ama onu bilen insan sayısı çok az. Dikkat edin tüm inanç sistemleri birbirine karıştırılmak isteniyor. İnsanların akılları karıştırılıyor bilinçli olarak.

Neyse bu konuda saatlerce konuşurum sizlerle ama bazı şeyler akıl ile değil kalp ile anlaşılır. Bu da materyalist felsefeye terstir öyle değil mi. Binlerce yıl önce insanlar helvadan put yapardı ona tapardı sonrada acıkınca helvadan putları yerlerdi. Materyalizm de bana bunu çağrıştırıyor.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
    Kanuni Sultan Süleyman

• ŞUAN KULLANDIĞIMIZ TAKVİME GÖRE 2005 YILI DEVİRDİK.YANİ BİZ ŞU ZAMANDAN 2005 YIL ÖNCESİNİ YANİ İSANIN DOĞUŞUNU BAŞLANGIÇ KABUL EDİYORUZ.ŞİMDİ BİR DÜŞÜNÜN Kİ BUNDAN 4.5 MİLYAR YIL ÖNCE,İLK CANLI FORMLARI ASLINDA ALGLERDİ(YOSUNLAR)ALGLER GÜNÜMÜZE KADAR VARLIĞINI SÜRDÜREBİLEN DOĞAYA EN ÇOK KATKI SAĞLAYAN EN ÖNEMLİ ORGANİZMALARDIR.ALGLER GÜNÜMÜZDE YAPTIKLARI FOTOSENTEZ İLE TÜM DNYADAKİ ORMANLARDAN DAHA ÇOK OKSİJEN ÜRETİRLER..VE MAALESEF BİZ DENİZLERİ KİRLETTİKÇE BU 4.5 MİLYAR YILDIR AYAKTA KALABİLEN BU CANLILARI KENDİ ELLLERİMİZ İLE ÖLDÜRÜYORUZ.

NEYSE ŞİMDİ ZAMANLAR HALİNDE BİR İNCELEME YAPALIM.BU YAZILAR TAMAMEN BİYOLOJİ+JEOLOJİ BİLGİLERİNE DAYANARAK ÖĞRETİM ÜYELERİNCE HAZIRLANMIŞTIR.LÜTFEN ÜŞENMEDEN OKUYUN DERİM

AYRICA ŞUNU EKLEMELİYİM Kİ,ŞİMDİ BU YAZIDA ÇEŞİTLİ ZAMANLARDA ORTAYA ÇIKAN ÇEŞİTLİ TÜRLERİN BİR YARATICI TARAFINDAN YARATILMIŞ OLMASI ASLA BU YAZIYLA ÇELİŞİR BİR HÜKÜM DEĞİLDİR.DİKKAT EDİN BÜTÜN BU FORMLAR KENDİ KENDİNE OLUŞUVERDİ DEMİYOR HİÇBİR CÜMLEDE

JEOLOJİK DEVİRLER VE DENİZ CANLILARI

1.CRIPTOZOİK(İLK ZAMAN)

2 devrede incelenen ilk zaman 4.5 milyar yıl ile 550 milyon yıllık zamanı kapsar.ilk devresinde prokaryotik canlılardan bakteriler(coccus ve çubuk şeklindeki bakteriler) ile mavi yeşil alglere benzer proalgler görülür.2. devrede ise çok hücreli organizmaya geçiş görülür ve tamamlanır.süngerler,medüzler,algler(2 milyar yıl)
    brachiopoda ,annelidler(tüpsü solucan) bu devirde ortaya çıkmıştır

2. devrenin baskın grubu medüzler(deniz anaları)dir.bu devreye canlı fosilleri bulunması nedeniyle araştırmacılar tarafından Prekambrien adı verilmektedir..

2.PALEOZOİK(BİRİNCİ ZAMAN)

550 milyon yıl ile 205 milyon yıl arasındaki zamanı kapsar. 6 devirde incelenir.

1.KAMBRİEN
    İklimin ılık,denizlerin sığ olduğu devirde hayvanlar,yosunlar ve likenler denizlerde yaşamaktaydı.böceklerin atası sayılan ''trilobit'' ler ve planktonla beslenen 2 kabklu canllar (brachiopodalar) en çok bulunan canlılardır.
    bunun yanısıra günümüzdeki karideslere benzer yüzücü kabuklar,halkalı solucanlar,saplı derisi dikelnliler,basit sürüngenler,salyangozlar,kurtlar,deniz şakayıklarının ilk ataları,ilkel kafadan bacaklılar(ahtopotlar) bu devirde yaşamaktaydı.

2.ORDOVISIEN

hayvanların atalarının bu devirde ortaya çıktığı bilinmekteidr.iklim yine ılıman olup,kambriendeki canlılara ek olarak omurgalılar bu devirde çıktı.ayrıca karasal bitkiler ve akrepelere rastlanmıştır.

3.SILIRUEN

bu devirde hayvanlarda çeneli balıklar,deniz yıldızları,deniz lalelerinin ortaya çıktığı bilinmektedir.bitkilerde ilk kez iletim demetleri bu devirde ortaya çıkmıştır.

4.DEVONIEN

bu devirde kemikli ve kıkırdaklı balık türleri ortaya çıktı.balıklarda çift yüzgeçelr gelişti.sudan karaya geçiş başladı ve amfibiler ortya çıktı.eğreltilerden ormanlar oluştu.

5.KARBONİFER

kömür yataklarının oluşmasına neden olan eğreltiler,dev boyutlara ulaşmışlardır.ilk sürüngenler bu devirde ortaya çıkmışlardır.

6.PERMİGEN

Kuzey yarım kürede iklim sıcak ve kurak,güney yarımkürede buzullar hakimdir.soğuğa ve kuraklığa dayanıklı yapraklı bitkiler çıktı.hayvanlarda ise karasal böcekler ortaya çıktı.ayrıca sürüngenler gelişmeye başladılar.

3.MEZOZOİK (2.ZAMAN=SÜRÜNGENLER DEVRİ)

205-75 MİLYON yıl arasını kapsayan bu zaman 3 devirde incelenir.

1.TRIAS

küçük gövdeli sürüngenler ile açık tohumlu bitkilerin hakim olduğu bu devirde denizsel omurgasızlarda azalış,karadaki sürüngenlerde artış görülmüştür.salyangoz ve iki kabuklu yumuşakçalar gelişmiştir.

2.JURA

iklimin ılıman ve yağışlı olduğu bu devirde asya ve avrupave amerikanın büyük bölümü sular altındadır.kireç taşının oluşumu önemli bir özelliğidir.

sürüngenler dev boyutlara ulaşmışlardır.sıcak kanlı hayvanlar ise ilk kez bu devirde ortaya çıkmışlardır.

3.KRETASE

avustralya buzullarla örtülü olup diğer bölgelerde iklim ılımandır.çiçekli bitkilerde hızlı bir gelişim,denizlerdeki balık sayısında artışlar omuştur.devrin sonuna kadar iklim kuraklaşmış,sıcakkanlı memeliler ve kuşlar gelişmişlerdir.

4.SENEZOIK(3.ZAMAN)

75 MİLYON YIL İLE günümüze kadar olan zamanı kapsar.2 alt devirde incelenir

1.TERSIER
    a.paleosen: .

b.eosen

bu 2 devirde çiçekli bitkilerde ve yaprak döken ağaçlarda önemli gelişmeler sağlanmıştır.balıklar günümüzdeki şekillerini almış ve memeliler gelişim göstermişlerdir

c.oligosen:

iklim genellikle ılıman bazı bölgelerde ise serin kış vardır.kuzeydeki bitki ve hayvan toplulukları güneye gö etmişlerdir ya da tamamen ortadan kalkmışlardır.memelilerin bir bölümü tekrar suya dönerek balina be yunusların ilk atalarını ortaya çıkaröışlardır..

ayrıca ilkel maymunlar olan primatların fosillerine rastlanmıştır.

d.miyosen
    iklim soğuk,bitki örtüsü günümüze benzer özelliklte.primatlar gelişmiş ve maymun formları ortaya çıkmıştır.ayrıca kemikli balık türlerinde artış olmuştur.

e.pliosen
    iklim koşulları günümüze uygundur.denizsel biota günümüzdeki şeklini almıştır..10-1 milyon yıl arasını kapsayan zaman diliminde primatların bir kısmı afrikada insan benzeri özellikler göstermişlerdir.

2.KUARTERNER

bu altzaman 2 devirde incelenir

a.pleistosen 1milyon ile 25 bin yıl arasındaki zamanı içeren bu devirde buzul hareketi görülür.avrupadaki bir çok bitki ve hayvan güneye inmiş ya da yokolmuş,insan özellikleri bu devirde ortaya çıkmıştır.

b.halosen

son 25 bin yılı içeren bu devirde buzullar erimiş,karalar günümüzdeki şekillerini almış kuzey afrika ve ortadoğuda çöller oluşmuş ve tüm canlı formları gelişmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 15 Ekim 2005, 15:09:39 >

• İkinci gruba dahildim. Yani yaratıcıya ve evrime inanıyordum. Sonra bir ara insanın özel bir canlı olduğunu ve ayrı yaratıldığını düşündüm, gelişmiş bir hayvan olamayacak kadar farklıydık.
    Sonra da dedim ki yaratıcı sonsuz bir ilim ve güç sahibi ise niye evrime ihtiyaç duysun."Ol der olur" sözü ile de bunu destekliyordum.
    Şimdi de düşünüyorum ki yaratılış teoremi çürütülemeyecek, evrim teoremi de herşeyi açıklamasa da yanlışlığı kanıtlanmayacak. Eğer sonsuz ilim sahibi bir yaratıcı varsa dünyadaki hiçbirşey başıboş değildir. Hiçbirşey tesadüfen olmuyor. Evrim olmuş bile bilinçli ve düzenli olmuştur diyorum. Bu durumda evrimi artık çok da kafamda büyütmüyorum.

ARKADAŞIM BAK ASLINDA EN ÖNEMLİ NOKTA NEDİR BİLİYOR MUSUN?BİLGİSİZLİK.

SEN BANA KURAN'DA HZ.ADEM'İN İLK İNSAN OLDUĞUNA DAİR BİR AYET GETİR BEN SENİN ALNINDAN ÖPEYİM..

KURAN'DA HZ.ADEMİN İLK İNSAN OLDUĞU YAZMIYOR.HZ.ADEM SADECE İLK PEYGAMBERDİR.LÜTFEN BU AYRIMI YAPIN..

AYRICA HZ.ADEMDEN ÖNCE DE YAŞAYAN İNSANLARIN OLDUĞUNU KURANDAN ANLAYABİLİRSİN.ÇÜNKÜ ANLATILAN OLAYLARDA HZ. ADEMDEN ÖNCE YAŞAYAN İNSANLARIN YAPTIĞI DAVRANIŞLAR VE GÖRDÜKLERİ SONDAN BAHSEDİYOR..

YANİ HZ.ADEM İLK İNSAN DEĞİLDİR..VE SADECE BİR ERKEK VE 1 KADINDAN KOMPLE BİR İNSANLIĞIN OLUŞACAĞINI SAVUNMAK TAMAMEN BİLİM VE KURANDIŞIDIR.

• quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

İkinci gruba dahildim. Yani yaratıcıya ve evrime inanıyordum. Sonra bir ara insanın özel bir canlı olduğunu ve ayrı yaratıldığını düşündüm, gelişmiş bir hayvan olamayacak kadar farklıydık. Sonra da dedim ki yaratıcı sonsuz bir ilim ve güç sahibi ise niye evrime ihtiyaç duysun."Ol der olur" sözü ile de bunu destekliyordum.
    Şimdi de düşünüyorum ki yaratılış teoremi çürütülemeyecek, evrim teoremi de herşeyi açıklamasa da yanlışlığı kanıtlanmayacak. Eğer sonsuz ilim sahibi bir yaratıcı varsa dünyadaki hiçbirşey başıboş değildir. Hiçbirşey tesadüfen olmuyor. Evrim olmuş bile bilinçli ve düzenli olmuştur diyorum. Bu durumda evrimi artık çok da kafamda büyütmüyorum.

İşte burda tıkanıyorum. Neden evrimin içine dahil edilmeyelim ki? Gerçi insanın gelişimini anlatan maymundan geldik olayı da hala kafamı karıştırıyor. Aslında sorularım var:

Kur'an da insanın evrim geçirdiğine işaret eden ayetler var mı? Bakmak lazım..
    Kur'an da neden yer ve gök 6 günde yaratıldı deniyor?(Çünkü insan da çamurdan yaratıldı deniyor ve bunda da bir sır gizli olmasın!)
    Arageçiş formları bulunamadı o halde maymundan geldiğimizi düşünmek yanlış. Peki insanın evrim dışında tutulması lazım o halde. Neyse zaten bu bir teori.
    Evrim neden olmasın ki? Canlıların çevre koşullarına ayak uydurması da bir evrim değil midir?

• quote:

Arageçiş formları bulunamadı o halde maymundan geldiğimizi düşünmek yanlış. Peki insanın evrim dışında tutulması lazım o halde. Neyse zaten bu bir teori.
    Evrim neden olmasın ki? Canlıların çevre koşullarına ayak uydurması da bir evrim değil midir?

Peki ben sana şunu sorayım; ilk insan ataları sence şuanki modern insanlar kadar gelişmiş olabilirlermiydi?

peki dil denen olgu ne zaman ortaya çıktı?konuşma dili?ya da ilk insanlar o vahşi doğa koşullarında şuanki vucut yapıları ile yaşayabilirler miydi sence?

diyelim biz bom diye şuanki halimizle vahşi doğaya salınalım..sence kaç gün hayatta kalabilirsin şuanki halinle??

yani burada anlatılmaya çalışılan şudur,ilkel insanlar derken,insanların birer maymun oldukları değil,şuanki hallerine göre çok daha farklı vucut yapısında olduğu ve davranışlar olarak da farklı olduğu anlatılıyor.bu da geyet normal bir şey değil mi?

biranda bugünkü halimizle nasıl yaşardık ö dönemin koşullarında söyler misin?

• Sayın nofrost
    Bu zamana kadar yazdığım tüm mesajlarda kişileri değil düşünceleri tartıştım. Ama görüyorum ki siz insanlara kendinize göre sıfat yakıştırıyorsunuz. Benim için sizin veya bir başkasının bana birşey-kişisel olarak- demesi bir anlam ifade etmiyor.
    Ben asla kişilerle uğraşmam. Bu söyledikleriniz sizin yorumlarınız. Eğer sizin yorumlarınız doğru olsa idi bunu yüzyıllardır gelen İslam alimlerininde söylemesi gerekirdi. Dolayısıyla benim için dikkate alacağım şeyler bellidir. Ama kesinlikle sizin düşünceleriniz değildir.
    Benim alnımdan öpmenize gerek yok. Ben alnımı öpülsün diye taşımıyorum. Bu arada bu kadar bilgili olduğunuza göre Kuran-ı Kerimdeki ayetleri yorumlayabilmek için gerekli olan tüm ilimleri de biliyor olmalısınız. Bu ilimleri bilmeyen hiçkimse yorum yapamaz.

Kanuni Sultan Süleyman
  • Bu zamana kadar yapmadığım bir şeyi yapıyorum, madem ayet istediniz.

"Allahın katında İsanın durumu -kendisini topraktan yaratıp sonra "ol" demesiyle oluşmuş olan - Ademin durumu gibidir."
    Al-i imran suresi 59. ayet
    Kuran-ı Kerim ve Türkçe anlamı, 15. baskı, 1988 Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları

Kanuni Sultan Süleyman
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.