Şimdi Ara

FİAT MAREA KALORİFER AÇILMA KAPANMA SORUNLARI ( ERROR C1 ) KESİN ÇÖZÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
7
Favori
105.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belkide bazı arkadaşlara gereksiz gelebilir ancak ben yaklaşık 2 aydır bu sorunla uğraşıyorum ve hiçbir internet sitesinde tam olarak çözümünü bulamadım ve benzeri birşey görmediğim için yazmakta yarar olduğunu düşündüm...

    öncelikle bana serviste bu hata kodu ile ilgili hiç kimse doğru düzgün bir bilgi vermedi ve çözemedi ERROR C1 hata kodu klima-kalorifer gurubunda kalorifer kapak motorundaki arızayı temsil ediyor...

    eğer aracın sıcaklık derecelerini gösteren 18-30 gibi düğmesini çevirmenize rağmen sıcaklıkta değişme olmuyor yada araba sıcak-soğuk geçişini hiç yapmıyor ise bu kalorifer kapak motorunun arızalı olduğunu gösteriyor... (benim aracımda da uzun bir süredir dereceye göre ısı vermeme sorunu vardı son zamanlarda hiç işlemez oldu kaloriferi elimizle açık konuma getiriyoruz kafasına göre soğuk üflüyor sıcağa geçmiyor 2 haftadır hiç soğuk üflemiyor arabanın içi sauna gibi oluyordu)

    marea ile beraber birçok usta ve servisten netice alamadıktan sonra(yüksek fiyatlı değişimler önerilmişti) elektrikçi arkadaşla önce kalorifer motoru sensörünün(bu sensör motordan ayrı kart üzerinde), ve kapak motorunun arızalı olduğunu düşündük ancak ne yazık ki 3 gün uğraşmamıza rağmen tamiri mümkün olmadı, çünkü ilerleyen kısımlarda resimlerini paylaştığımız kapak motorunun iletken kısımlarında da sıkıntılar vardı ara ara yine çalışmıyordu, sıvı teması da söz konusuydu, daha sonra o motorunda aslında tamir olabileceğini düşündük pek uğraşmamıştık açıkçası....

    ÇÖZÜM OLARAK kalorifer kapak motorunu değiştirdik hem hata kodu gitti hemde klima-kalorifer grubu her ısıya göre sıcak-ılık soğuk olarak kontrol edilebilir oldu (servisleri anlamış değilim aracın her yerini değiştirdikten sonra herkes düzeltir, önemli olan asıl sorunlu parçayı bulabilmek ama hata kodu olmasına rağmen bana astronomik fiyatlar ve sorunu bulunca fark ettim ki gereksiz parçalar değişecekmiş,(onlar bana kumanda panelinin değişmesi gerektiğini söylemişti, bizim aslında kalorifer motoru ve söketinde sıkıntılar vardı)
    -(Edit) bu olaydan sonra 2 tane daha marea grubu aracın kalorifer kapak motorunun tamirine yardımcı olduk , aslında bizimde motoru değiştirmemize gerek yokmuş , iletkenlerin oksitlerini temizledikten sonra yine sorun varsa üzerindeki motoru karşılayan bir motor takınca yine çalışıyor düşük maliyetli bir işlem.
    PM yoluyla yada mail yoluyla soranlardan bazı yardımcı olduğumuz kişilerinde sadece kapak motorlarının sıkışmış olduğunu temizleyince çalıştırıldığı tecrübe edildi, zamanla pislikten işlev kaybı yaşayanlar vardı , bazıları da sadece yağlamış vs.

    Kalorifer kapak motoru, kalorifer kumandalarının bulunduğu konsolun arka alt kısmında bulunuyor bosch marka kareye benzer fişli bir parça fiyatına gelince ne yazık ki bana göre çok pahalı 400 tl olduğunu söylediler daha sonra oto hurdacıları gezdim birtanesinde hurda marea gördüm üzerinden adama tarif ettim ve söktürttüm 90 tl ye aldım)
    ama ustam başka bir fiatınkinide buna uyarlayabiliriz dedi beraber baktık düzgün bağladıktan sonra şuan hatırlamıyorum ama başka bir modelinkini getirmişti eğer bulamasaydım onu takacaktık)
    ----

    (edit bazı eksik kısımlar ve ilk konu açıldığında aceleyle yazılmış yanlış anlaşılabilecek hususlar düzeltildi, kısa anlatım yapılması nedeniyle anlaşılamayan hususlar daha net yazıldı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 18 Ağustos 2015; 0:39:49 >







  • Forumda gezdiğim kadarıylahttp://forum.donanimhaber.com/m_18252661/mpage_309/tm.htm bu parça imiş ERROR CLI hatasını veren, benim bahsettiğiim parçada bu idi Adını bilmiyorum ancak klima rezistörü deniliyor forumda... Üzerinde ki parçaları değiştirdim, osilaskop ile kontrol de ettim ancak , dediğim gibi lakalarda denemedim ancak, fan çalışıyor ama kontak açıldıktan 27 saniye sonra kontak kapatılmadığı sürece istenildiği gibi ayar yapılabiliyor, kontak kapatılıp terkrar açıldığında ise 27 sn beklemek gerekiyor, bu parçayı elden geçirdim ancak bir kaç soket v.s. de kurcaladım... Eğer denilen parça bu ise beyin v.s. tamircilerine gerek yok, mahallemizdeki televizyon tamircileri bile çok kolaylıkla yapar bunu 5TL ye, birde 2,75 lira parça parası tabi :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 25 Haziran 2011; 0:01:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cikanspy

    BİRDE BU PARÇANIN RESMİ FELAN VARMI GÖREBİLECEĞİMİZ klima rezistörü NÜ

    http://www.kirazcioglu.com/marea-kalorifer-regulatoru-pid-2468.html

    bu parçanın bisürü adı var, klima rezistörü rezistansı regülatörü ayrıca klima yerine fan veya kalorifer kelimelerini de kullananlar olunca. sizin sorun bu parçadan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama elektirikçinin dediğine göre benm sorunum bu parçadan kaynaklanıyor. kalorifer fanım delirdi diye bi konu açmıştım hala düzelmedi fanım. kardeşime ankaradaki çıkmacıları aramasını söylicem başka çare kalmadı :( işin kötüsü bide o değilse sorun yaratan yandık.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.