Şimdi Ara

Fiat temprası olanlar yada daha önce tempra sahibi olanlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
14.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiat tempra 2.0 16v ie olan versiyonu yani full olanı kullanan hakkında bilgisi olan alınırken neye dikkat edilmesi gerekir bu araçda biri yardım edebilirmi?

    Araç bölümünede açdım ama araç eski diye pek ilgi görmedi sanırım



  • Kimse mi kullanmadı bu aracı ya nasıl iş anlamadım ne zengin miillet var forumda
  • ben almanı tavsiye etmem kaç model?
  • neden tavsiye etmezsin dostum?

    93 ve üzeri alıcam sanırım
  • güzel araç otomatik klima dijital göstergeler 4 cam otomatik falan filan.Arkadaşımda 2.0 16v tipo var.ben tipo öneririm 1-2 eksiği var tempraya göre fakat bana daha güzel gelio tipolar
  • Hocam okadar eski araba başınıza çok masraf açar. Bizde vardı eskiden, karbüratör uğraştırırdı ama sizinki enjeksiyonlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cembaba1992

    Hocam okadar eski araba başınıza çok masraf açar. Bizde vardı eskiden, karbüratör uğraştırırdı ama sizinki enjeksiyonlu.

    çok doğru arabaya sonradan yapılacak masraflar yeni model arabaların fiyatına yaklaşabilir. yolda kalmakta cabası
  • kesinlikle tempra alma iğren bögg çok çektim ben ondan ya
  • Şuanlık durum anca buna yetebiliyor ileride asıl arabamı alcam ama bu ilk oldugu için mecburen böle bişe alcam her tür özellik var gidip şahin alınmaz bu saatten sonra yada reno 9 felan iğrenç ötesi bi araba
  • Sevgili Caner, 1992 model tempra sxak kullanıcısı olarak şunu belirtmek isterim ki; maddi gücü çok elverişli olmayan ama konfora da önem verenler için çok güzel bir araç bence, ama şu var nazik kullanacaksın bunları, kız gibidir bu araçlar ve eğer hor kullanılmışına düşersen ve de anlamayan bir usta eline düşersen bir tempra parası daha yer senden bu araçlar. Süspansiyon harika, özellikle belirtmek isterim ki; tam bir asfalt arabası, ben şahsen bu araçlarda bulduğum konforu bir vectranın direksiyonunda bulamadım, gece yol bilgisayarı bir harika, diğer araçların (BMV vb. hariç) içine beindiğimde bana sanki bir kütüğü götürüyormuşum hissi veriyor. Tekrar edersek, nazik kullanır ve yağına ve suyuna dikkat edersen, gariban için çok ideal bir araçtır, doğan, şahin, broadway, reno 21, reno 19 gibi araçlarla konfor açısından asla mukayese etme. Bazı arkadaşlar bana "kıçı kırık temprayı amma da övdün" diyebilirler fakat tam 5 yıl bu araçları kullandım ve inanın hastasıyım.
    Radyatörü tıkalı olmasın dikkat edin hararet yaptırdınız mı tuzlu kaçıyor garibana...... Dilerim temiz bir araca sahip olursunuz.




  • O PARAYA GİT FORD AL... TEMPRADAN SAĞLAM OLDUĞU KESİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 2 Kasım 2010; 9:47:31 >
  • tempraya verceğin parayı eski model bi bmw ye verebilirsin
  • Merhaba;
    1998-2006 arası tam 8 sene 1991 Tempra ya binmişliğim vardır. Bir ara da ciddi ciddi 2.0 16V lerle ilgilenmiş almaya çalışmıştım...
    Tavsiye edermisin dersen, eğer iyisini bulursan kesinlikle ederim, ama hor kullanılmışına denk gelirsen yandın ki yandın.

    Tempra mı çok severdim, hatta imkan olsa satmayı hiç düşünmedim. 3 kere ciddi kaza yaptık, sandığımın aksine oldukça sağlam çıktı :))
    elektronik aksam bozulur diyenlerin çoğunluğu hiç Tempra sahibi olmamıştır emin ol. Dediğim gibi 3 kere ciddi kaza yaptık, arabam 6 sene trafonun yanında durdu (bir zamanlar öyle bir geyik vardı ya, trafonun yanında durunca beyni bozuluyo diye :))) ) hiç göstergesi bozulmadı, beyni de bir kez servisteki öküz ustanın aptallığı yüzünden değişti. 160000 de almıştım 330000 de sattım rektefe görmemişti. Donanımı yaşına oranla çok iyidir.

    Parçası artık sıkıntılı. Özellikle trim ve detay parçaları bulunmuyor. Narin araçtır, dikkat etmek gerek..

    Dediğim gibi eğer iyisini bulusanız başka araç düşünmeyin alın, bulamazsanız Renault 19 lara bakabilirsiniz...




  • eyw dostum hala almakda kararlıyım 2.0 8 valve de alabilirim geçen cok temiz bitane satıldı 16 valve yerine
  • Yanlız 8V olanlara dikkat edin zira onlarda devir kesici yoktur, yüksek sürat ve dvirli kullanırken motoru kucağına alıp eve döneni çok duydum :))
  • O Zaman dostm ben ya 16 valve yada 1.6 slx ak felan bulmaya çalışayım ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocatepe

    Yanlız 8V olanlara dikkat edin zira onlarda devir kesici yoktur, yüksek sürat ve dvirli kullanırken motoru kucağına alıp eve döneni çok duydum :))



    cewap verirsen bu konu hakkında iyi olur
  • Vatandaş Tempra nasıldır diye soruyor, binbir farklı tavsiye gelmiş. Tempra yerine şunu bunu al diyenler genelde hiç Tempra kullanmamış kişiler oluyor. Benim de almadan önce ön yargılarım vardı ama çok şükür 2 yıldır kullanıyorum. Beni de hiç üzmüyor. Tek marşta alıyor, sessiz, konforlu ve Ankara'da 17 Kuruş/KM yakıyor. O fiyatlara alanıabilecek en iyi araçlardan birisi. Her şeyden önce parçası ucuz ve rahat bulunuyor. Almadan önce ustama sormuştum, 2.0 motorlar kronik sorunlu, uzak dur demişti. En tutulanı 1,6 SXA'dır. Bu ara sıfır araç alacağım için satmayı düşünüyorum, bilginiz olsun. Benimki 1.6 SXA ve aşırı temiz bir araç. Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yataylimit

    Vatandaş Tempra nasıldır diye soruyor, binbir farklı tavsiye gelmiş. Tempra yerine şunu bunu al diyenler genelde hiç Tempra kullanmamış kişiler oluyor. Benim de almadan önce ön yargılarım vardı ama çok şükür 2 yıldır kullanıyorum. Beni de hiç üzmüyor. Tek marşta alıyor, sessiz, konforlu ve Ankara'da 17 Kuruş/KM yakıyor. O fiyatlara alanıabilecek en iyi araçlardan birisi. Her şeyden önce parçası ucuz ve rahat bulunuyor. Almadan önce ustama sormuştum, 2.0 motorlar kronik sorunlu, uzak dur demişti. En tutulanı 1,6 SXA'dır. Bu ara sıfır araç alacağım için satmayı düşünüyorum, bilginiz olsun. Benimki 1.6 SXA ve aşırı temiz bir araç. Saygılar...


    1.6 sxa alayım diyosunuz 2.0 16 valve veya 8 alsam nolur?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaNeRR

    Fiat tempra 2.0 16v ie olan versiyonu yani full olanı kullanan hakkında bilgisi olan alınırken neye dikkat edilmesi gerekir bu araçda biri yardım edebilirmi?

    Araç bölümünede açdım ama araç eski diye pek ilgi görmedi sanırım


    hocam tempra hakkında az çok bilgisi olan birisi olarak birşeyler söylemek istiyorum. benim ilk arabam 1994 model tempra s idi. 2007 yılında 173000 de aldım, 200000 de sattım. öncelikle şunu belirteyim o fiyat aralığında tempra ayarında başka bir araba bilmiyorum. ben nisan ayında sattım. yeni araba alırken bir çok araba gezdim. tempra konforunu bulamadım. tempranın versiyonları hakkında bilgi vereyim: tempra s (benim eski koçum) baz olanı, analog kadran, ön camlar otomatik, 1.6 karbüratörlü motor; tempra sx, s e artı olarak dijital kadran, arka camlar otomatik, arka camda silecek; tempra sxa, sx e ek olarak hidrolik direksiyon; tempra sxak, sxa ya ilave dijital klima. bunlar da 1.6 karbüratörlü motor. tempra 2.0 lar ise 1993-96 arası 8v, 1996dan sonra 16v. 2000 motor alacaksan 16v al. performansı 8v den bariz iyi. bir de internette 8v motorlara pek iyi değil diyorlar. onlara çok itibar etmesen bile emin ol 16v olanın performansı çok çok iyi bazı satıcılar 1993 arabaya 16v derler, yalan inanma. 16v olanlar 1996 ve sonra.
    ben olsam alırdım bir tempra ama derli toplu olmasına dikkat et. her elden düşme arabada olduğu motora, kaputa, trigere, baskı balataya bakmalısın. onun dışında eski arabaların yakıtları çok olur, bu sadece tempra için değil her araba için geçerlidir. mümküne almadan ne kadar yaktığını dene. ama bu genelde mümkün olmaz. ben 2007 de aldığımda adam 170 yakar demişti. araba 300 yakıyodu lpg ile. şaka gibiydi. lpg beyni değişti, karbüratörde kaçak vardı onları yaptırınca 190-200 bine kadar düştü. demek istediğim 2. ele dikkat etmek gerektiği.
    amma tempra yaşanacak bir otomobildir. yol tutuşu, yoldaki stabilliği.. hakkaten çok iyidir. ford focusun 2000 yılındaki reklamlarında yeni bir şeymiş gibi duyurduğu 4 bağımsız süspansiyon tempra s te bile standarttır. şimdiki arabam albea. samimiyetimle söylüyorum tempranın rahatlığı ve konforu yok. bazıları tempranın alt takımı çabuk bozulur, heryerden ses gelir derler. alt takımın çabuk bozulduğu yanlıştır, yok böyle birşey. fakat tempranın iç aksam plastiği kalitesizdir. en büyük eksiği bu tempranın. çukurlarda falan tıkırtı yapar, bu tıkırtıyı duyanlar da hemen yapıştırır alt takım bitik diye. ben 175000 de aldım, ön takım yaptırdım, arka amortisörleri değiştirdim. üstünden çıkan parçalar fabrika parçaları idi. adam 175000 e kadar ne bilim amortisör değiştirmez mi ya! daha sonra 200000 e kadar bindim, en ufak alt takım sorunu çıkmadı. şu an sıfırı çıksa alırım dediğim tek eski arabadır tempra.
    vel hasıl-ı kelam, diri bir tempra her şekilde alınır




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.