Şimdi Ara

Samsung üçüncü çeyrekte 35.8 milyar dolar gelir elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden Samsung, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Küresel ekonomik krizin etkisi altında geçen 2009 yılına kıyasla önemli bir büyüme kaydeden Samsung, 35.8 milyar dolar gelir ve 3.96 milyar dolar kâr elde etti. Özellikle yarıiletken üretiminde güçlü bir performans sergileyen Samsung, aynı çeyrekte 71.4 milyon telefon sattığını açıkladı. Firmanın yüksek performans segmentindeki Android tabanlı amiral gemisi Galaxy S, üçüncü çeyrek telefon satışlarında 7 milyon adet ile kendine önemli bir yer edinirken, satışların yıl sona ermeden 10 milyon barajını da aşacağı belirtiliyor ki bilindiği üzere Galaxy S, şu an satın alınabilecek en güçlü Android telefon olma özelliğini taşıyor.


    Dördüncü çeyrek telefon satışlarında aynı büyüme performansını sürdürmesi beklenen Samsung, genel gelirlerinde ise özellikle kendi ülkesindeki para birimi won'la ilgili gelişmeler ve LCD panel ile birlikte DRAM fiyatlarındaki baskı nedeniyle son çeyrek gelirlerinde ciddi bir sıçrama beklemiyor.











  • 1 ceyrekte 4 milyar dolar kar ne demek yahu
  • 7 milyon galaxy s, 2 milyon wave.

    ıphone artık zirvede tek değil
  • toplam gelire oranla kar oranı dikkatimi çekti.. mesela appleın 20küsür milyar dolarlık gelirine karşılık kar oranı 4 küsür milyar dolardı ki buda samsungun daha çok iş yapıp daha az para kazandığını gösteriyor.. Tabi böyle direkt bir karşılaştırma yanlış olacaktır ama yüzeysel olarak durum bu..
  • Sadece bir kolu, çok büyüktür artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.