bilgisayar çok sık kendisini resetliyordu . bilgisayarım-özellikler-gelişmiş-başlangıç ve kurtarma-otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldırdım.. bir süre hatasız çalışınca düzeldi sandım :)
ancak şimdi de mavi ekran hataları alıyorum.. bu hataları boştayken de veya herhangi bir programı çalıştırırken veya sörf yaparken alabiliyorum.. oyun oynamıyorum bilgisayarda..
dostum öncelikle kanayan bir yaraya parmak bastığın için teşekkürler sistem sıfır yeni topladım ve windowsu kurar kurmaz mavi ekran ve reset hatasıyla karşılaştım ben de..hata mesajı şu: 0x000000F4 verdiğin linkteki (http://support.microsoft.com/kb/330100/tr) Davranışı yeniden oluşturma adımları 1. PATA sabit diskler için, sabit disk atlayıcısını ikincil mod olarak ayarlayın. SATA sabit diskler için, sabit disk kablosunu anakarttaki ikincil kanal SATA bağlayıcısına bağlayın. 2. BIOS güç yönetiminde, BIOS'u S1 veya S3 (STR) olarak ayarlayın. 3. Windows XP Professional Service Pack 1 veya Service Pack 2'yi yükleyin. 4. Bilgisayarı yeniden başlatın. 5. Bilgisayarı Bekleme moduna geçirin. 6. Sistemi geri çağırmayı deneyin. Sistem yanıt vermez. olayını denedim (ayrıca mavi ekran olduğunda verilen hata mesajı tam olarak buradaki gibi ve hep aynıydı "0x000000F4 veya KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR") fakat bekleme modundan sistemi geri çağırabildim.bi kaç defa denemem ragmen Sistem yanıt verdi.şimdi bu HDD nin arızalı olmadığını mı yani donanımsal bir sorun değil de yazılımsal bir sorun olduğunu mu gösterir?(bu arada BIOS S3 idi.ben S1 yaptım.)ama kitapçıkta S3 standart ayar olarak görünüyordu. sistem özellikleri aşağıda: --Core2 Duo E4500, 2.2Ghz, 64 Bit, 2 MB L2 Cache 65 Nm --2 GB DDR2 800 KIT (2x1GB) nVidia-SLI - CL4 - XTC --SAMSUNG 320 GB 7200 RPM 16MB CACHE SATAII HARDDISK --GIGABYTE 965 CHIPSET CORE2 DUO ICH8 ANAKART --ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/512MB SILENT DX10 EKRAN KARTI --H600B-B28 400W SİYAH KASA bu arada donanım parçalarında bir çakışmaya neden olabilecek bir durum söz konusu mudur?teşekkürler...
ii gecelr..bende mavi ekran hatası var..notebookuma format attım ..format atmamın nedeni arkadaşlarımın aynı ortamda wrileese baglanırken benim notebbokumun wrilese bağlanmamasıydı(yani ağ listesinde gorunmuyordu birşey).daha once bir çok kez intel proset wrilesi kaldırıp kurmuştum..fayda vermedi..en son format atmaya karar verdim ..formatin yarısında mavi ekran hatası verdi.tekrar format etmeyi denedim aynı yerde gene mavi ekran hatasıı..kilitlendim yani..ne olacak şimdi..ilgilenenen varsa şimdiden teşekkurler
evdeki pc ye dün service pack 2 Li xp kurdum ve ondan sonra
0x0000007e (0xc0000005, 0xf783c750, 0xf79f742c, 0xf79f7128) hata kodLarını içeren bir mavi ekran aLdım bunu çözmem için bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
bilgisayar çok sık kendisini resetliyordu . bilgisayarım-özellikler-gelişmiş-başlangıç ve kurtarma-otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldırdım.. bir süre hatasız çalışınca düzeldi sandım :)
ancak şimdi de mavi ekran hataları alıyorum.. bu hataları boştayken de veya herhangi bir programı çalıştırırken veya sörf yaparken alabiliyorum.. oyun oynamıyorum bilgisayarda..
WIN32K.SYS - address BF80228E base at BF800000 , datestamp 45F013F6
yardımcı olursanız sevinirim çıldırmak üzereyim.. şimdiden teşekkürler ..
ayni hatayi bende laptopumda cok sik aliyorum servise bile yolladim ama sistem hatasi yeni sistem kurun dediler yeniden sistem kurdum vista ultimate bi sure hersey yolunda calisirken mavi ekran veriyor ama cok sik oluyor sorun nerde anlayamadim asagida analiz sonucu aldigim kodlari veriyorum ama bi cozum yolu bulamadim lutfen yardimci olumn nedir bu problem bilmiyorum cozum icinde arastirma yaptigimda """Bug Check 0x8E: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED"""" hatasi oldugunu buldum tahminim bios la ilgili bi problem yada ram ama tam emin degilim ne yapamam gerek
Acer Aspire 5673 WLMI Intel Core Duo T2400 1.8Ghz 256 mb ati x1600 Hyper Memory-120 GB 5400 rpm SATA 1Gb ram-15.4" Crystal Brite-Slot DVD Burner RW Double Layer Bluetooth+EDR ve en sonunda i-mate JAMin
Merhaba, Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum....Benim problemim ise "kernel_stock_inpage_error" mavi ekran hatasıyla ilgili....Bilgisayarımın anakartını,ram ini,işlemcisini ve harddiskini yeni değiştirdim....windows xp sp2 yi kurduktan sonra yukarıda yazdığım mavi ekran hatasını alıyorum ve bilgisayarım kendi kendini restart yapıyor....bu arada önceki sayfalarda C:/windows/minidump klasöründen bahsetmişsiniz ama bilgisayarımda böyle bir klasör bulamadım....Bu problemimle ilgili bana yol gösterirseniz sevinirim.....çalışmalarınızda başarılar....
Bende aynen mavi ekran hatasını alıyorum, her oyuna tıklayışımda mavi ekran hatası çıkıyor... ilk bilgisayarı açtığımda oyuna girebiliyorum 1 saat falan durdum çık gir yaptığımda restart atıor mavi ekran gelerek...
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.5.0003.7 Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
Loading Dump File [...\files\Mini112507-05.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available
Symbol search path is: srv*...\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols Executable search path is: Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) MP (4 procs) Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055c700 Debug session time: Sun Nov 25 07:48:06.000 2007 (GMT-7) System Uptime: 0 days 0:05:39.593 Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Loading Kernel Symbols ......................................................................................................................... Loading unloaded module list ........ Loading User Symbols ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * *******************************************************************************
Use !analyze -v to get detailed debugging information.
BugCheck 1000000A, {16, 1c, 0, 80502392}
***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atkosdmini.dll *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atkosdmini.dll *** WARNING: Unable to verify timestamp for atkdisp.dll *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atkdisp.dll *** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys *** ERROR: Symbol file could not be found. Defaulted to export symbols for dxg.sys - ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* *** WARNING: Unable to verify timestamp for ElbyCDIO.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ElbyCDIO.sys Probably caused by : atkosdmini.dll ( atkosdmini+1370 )
Use !analyze -v to get detailed debugging information.
BugCheck 1000000A, {16, 1c, 0, 80502392}
***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.
************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* Probably caused by : atkosdmini.dll ( atkosdmini+1370 )
merhaba arkadaşlar. bende halen yaşamakta olduğum sorunu şu şekilde özetlemek istiyorum. makinamın çok ağırlaşması ve hoparlörlerden kuvvetli bir gürültü gelmesi sebebiyle kasa içindeki tüm pci bileşenlerini söküp kasa içini temizledim tekrar bileşenleri bağladım. sorunum çözülmedi ancak sistem yeniden sorunsuz başlamıştı. sonra makinayı kapatırken bir süre sonra dondu, mecburen düğmeden kapatmak zorunda kaldım. sonrasında sistemi açmaya çalıştığımdaysa uzun süredir sorun yaşamadığım makinamda masaüstü, başlat menüsü vb. geldikten bir süre sonra hiç istisnasız her seferinde mavi ekrana düşmeye başladı. sistem güvenli kipte sorunsuz çalışıyor, ancak normal şekilde artık başlatamıyorum. yani düğmeden kapatmak zorunda kaldığımdan beri bu sorun başladı. makinayaı kullanamadığımdan önerilerinize ihtiyacım var, teşekkürler. Sistem: p4 2,8 hp - 1 gb ram - 120 x 2 gb sata - 128 ati 9600 xt - win xp pro sp2