Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Cevap: Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Slammer

Sisteme Gözat

28 Eylül 2006; 17:33:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

:D:D şu an 6.8 var,6.9 çıktı indirmedim ama omega 6.7 indirdim kurmadım ama bir kuaryım deneyim ;)

DoğuBEY

12 Ekim 2006; 2:45:06 

Merhaba arkadaşlar Sadece oyun oynarken bu hatayı veriyor bir ara yok oldu ve 1 hafta önce bilgisayarımı formatlamak zorunda kaldım ve yeniden başladı ben bu sorunu uzun zamandır yaşıyorum ve hala çözebilmiş değilim yardım ederseniz sevinirim...

DIRIVER_IROL_NOT_LESS_OR_OQUAL

Bu durdur hatası ekranda ilk kez görünüyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa Aşagıdaki adımları izleyin

Tüm donanım ve yazılımların doğru yüklenmesini sağlayın
bu yeni bir kurulumsa gereksinim duyabileceğiniz Windows güncellemelerini donanım veya yazılım üretinizden isteyiniz...
Sorun devam ederse yeni yüklenen tüm donanım ve yazılımlarınızı devre dışı bırakın veya kaldırın
Ön bellege alma veya gölgeleme gibi bios bellek seçeneklerini devre dışı bırakın Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı bırakmak için GÜVENLİ MODU kullanmanız gerekirse bilgisayarınızı yeniden başlatın F8 tuşuna basarak önce önce gelişmiş başlatma seçeneklerii sonra güvenli modu seçiniz

stop: 0x000000D1 (0x00000020,0x00000002,0x00000000,0xF6F47776)
***smwdm.sys_ Address Datest F6F47776 baste at F6F13000,Dates 3 defc7ab
Fiziksel belleğin dökümüne başlıyor .

İşte arkadaşlar benim mavi ekrandaki yazanlar bunlar ve bunu bizim buralarda kimse çözemedim lütfen bana yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğuBEY -- 12 Ekim 2006; 3:30:25 >

KENDİLERİNİ BAŞKALARININ KURTARACAKLARINA İNANAN İNSANLAR SADECE KÖLELERDİR...
kertuncc

12 Ekim 2006; 17:45:31 

greenflash arkadaşım imzandaki linkede giridm kayıtta oldum ama talep formunu bulamadım.o yüzden bende çıkan hatayı ben buraya yazacam.eğer ilgilenip yardımcı olursan çok sevinirim.
benim pc reset manyağı oldu çıkan mavi ekranda şunlar yzıyodu:

sorun ağağıdaki dosyadan kaynaklanıyo gibi görünüyor nv4_disp.dll PAGE_FAULT 11V_NONPAGED_AREA
teknik bilgiler
stop:0x00000050
nv4_disp.dll-adres BF102785 base at BF012000

yazanlar bunlar kardeş.pcmin özellikleri:
işlemci amd athlon 3.00
anakart abit
ekran kartı geforce fx5500 259 mb
512 kington ram
samsung hdd 80 gb

kardeş bekliyorum.şimdiden teşekkürler

psychomic

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Ekim 2006; 15:00:06 

Benimde mavi ekran hata sorunum var ancak mikroproje sitesi hata veriyor ve size ulaşmadan önce ne yapacağımı bilmiyorum. Msn e ekledim umarım ulaşırsınız .

greenflash

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Ekim 2006; 17:54:11 

@Slammer
Omega Sürücülerini stabilite yönünden tavsiye etmiyorum

@DoğuBEY
bilgisayarınızın donanım sürücülerini format işleminden sonra düzgün olarak yüklediğinizden ve oyunlar için gerekli olan directx sürümünü yüklediğinizden emin olun. Ayrıca oyunların sistem gereksinimlerinin sisteminizdeki bileşenler tarafından karşılandığından emin olun.

Hala sorun yaşıyorsanız websitemdeki Reset ve Mavi Ekran ile ilgili tüm rehberleri dikkatlice okuyun ve önerilen adımları uygulayın.

@kertuncc
Artık talepleri Talep formu ile almıyorum. Websitemdeki kendin pişir kendin ye cinsinden hazırladığım interaktif Analiz Rehberi ile sorunları kullanıcılarımız da analiz edebiliyor. Ancak hala sorun yaşıyorsa websitemdeki forum aracılığıyla soru-cevap şeklinde sorunların çözümüne ulaşıyoruz (tabi bazen yanıldığımız anlar da oluyor)

@psychomic
Websitemde bir sorun olduğundan şüpheleniyordum. Bildirdiğin için teşekkürler. Ancak hata mesajını da yazabilirsen çözmem daha kolay olur.

Yanlış anlama ancak MSN üzerinden yardımcı olamıyorum.

Not: Websitemdeki sorunu çözene kadar, buradaki arkadaşlar hata kodlarını yazarsa yardımcı olmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenflash -- 15 Ekim 2006; 17:57:18 >

MCP/MCDST/MCT
kertuncc

15 Ekim 2006; 20:24:06 

hata kodu tam olarak bu:

sorun ağağıdaki dosyadan kaynaklanıyo gibi görünüyor nv4_disp.dll PAGE_FAULT 11V_NONPAGED_AREA
teknik bilgiler
stop:0x00000050
nv4_disp.dll-adres BF102785 base at BF012000

yazanlar bunlar kardeş.pcmin özellikleri:
işlemci amd athlon 3.00
anakart abit
ekran kartı geforce fx5500 259 mb
512 kington ram
samsung hdd 80 gb

ilgin için teşekkürler

ferpar1988

21 Ekim 2006; 15:15:33 

Arkadaşlar benimde bir mavi ekran sorunum var. Ben eskiden 256 mb ram ve p4 1.5 işlemcili nvidia fx 5200 ekran kartlı bir bilgisayar kullanıyordum. O zmn bi sorun yoktu. Daha sonra amd athlon 3500+ işlemci, 512 mb kingston ddr 400 ram aldım. Ekran kartımı değiştirmedim. Değiştirdikten sonra bilgisayar normal bir şekilde gayet hızlı açıldı fakat 10 dk sonra bi mavi ekran bide kasanın içinde garip bir ses duydum. Reset attım çalışmadı bi süre beklediten sonra açıldı ve aynı sorun tekrar oldu. Sonra ekran kartına elimi koyunca elimi yakacak kadar sıcak olduğunu farkettim. Acaba sorun ekran kartı mı? Yani yeni işlemci ekran kartının fazla ısınmasına sebep olmuş olabilir mi? Hata kodu : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP 0x0000000A (0x00000005, 0x00000001, 0x8054052D) Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferpar1988 -- 21 Ekim 2006; 15:54:19 >

kertuncc

21 Ekim 2006; 15:38:26 

greenflash arkadaşım 'hata kodunu buraya yazın yardımcı olacam' demiştin.yazalı 10 gün oldu cevap felan yok.hata kodumu yukarda belirttim ilgilenirsen sevinirim

Mahoni_12

5 Kasım 2006; 20:30:05 

Slm arkadaşlar benim modemim markası BEC ve wrelessli ben giremiyorum ayarlarına örnek olarak 192.168.1.1 olarak giriyorum ama sayfa görüntülemiyor lütfen yardımcı olun .yani ayarlarına giremiyorum şimdiden tşkler.

mechanic

17 Kasım 2006; 10:16:32 

Merhaba son 2-3 gun 1-2 kez mavi ekran cikmaya basladi.Oyunda falan degil normal uygulamalarda internete girdigimde bir dokuman okudugumda herhangi bir yerde geliyor. Sistemim "DeLL Isnpiron 6000 Notebook" Memory.dmp dosyasina baktim 511 mb simdi sikistirdim fakat 110mb a dustu.Acaba bir hatamı var yoksa boyutunun bu kadar büyük olması doğal mı ?. Upload etmeden önce sorayım dedim,incelermisiniz?...yoksa daha pratik bir yolu varmı?

Ordunun dereleri ters aksa ne olur ...newton *öt olur.
rada1903

19 Kasım 2006; 10:26:51 

arkadaşlar sorunum şu ki bilgisayarım kafayı yedi yeni aldıgım bi bilgisayar oyun program vs. yüklerken hep res atıyo yardım edin
BCCode : 1000007e BCP1 : C0000005 BCP2 : 8057064A BCP3 : F7C629A8
BCP4 : F7C626A4 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

C:\DOCUME~1\rada\LOCALS~1\Temp\WER85f4.dir00\Mini111906-05.dmp
C:\DOCUME~1\rada\LOCALS~1\Temp\WER85f4.dir00\sysdata.xml

bunlar kodları ve hata verdigi dosyalar ilginize teşekkür ederim

stab_42

19 Kasım 2006; 11:28:24 

benim iki farklı problemim var
2 tane cd rom kullanıyorum ve ikisinnde de aynı anda cd değiştirdiğim zaman reset atıyor ama mavi ekran göstermiyor
bi başka problemim ise ;
bilgisayar açılırken windowsun yükleme ekranı donuyor ve açılmıyor belli bir süre sonra devam ediyor ama ginede açılmıyor yeniden başlattığım zaman normal bir şekilde başlat seçeneği ile açtığım zaman takılmadan açılıyor
yardım edebilirseniz sevinirim

tbalcan

13 Aralık 2006; 14:28:51