Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Mavi Ekran Hatalarını Çözüyoruz.Buyrun İçeri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Cevap: Mavi Ekran Hatalarını Çözüyoruz.Buyrun İçeri Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
greenflash

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Kasım 2005; 10:59:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

bazı oyunlarda mavi ekran ile karşılaşıyor ve aşağıdaki uyarıyı alıyorum;
DRIVER_IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL
minidumpları ekleyip Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Ertan Badem

Her iki logda da ses kartı sürücülerinize ait olan cmuda.sys modülü hata veriyor.Bazı oyunlarda mavi ekran aldığınızı belirtmişsiniz.Bu durumda Ses kartı sürücülerinizi güncellemenizi tavsiye edeceğim.Eğer bu çözüm olmazsa, DirectX sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.Sorun yine çözülmezse hangi oyunda mavi ekran aldığınızı belirtin.Ayrıca oyunun resmi internet sitesindeki forumlara da bu modulde sorun aldığınızı belirtip bir çözüm üretmelerini isteyebilirsiniz.

Oyun dışında diğer lokasyonlardayken de mavi ekran alıyor musunuz?

MCP/MCDST/MCT
redskin

23 Kasım 2005; 11:01:12 

ismetdumlupinar@hotmail.com' göndersem olurmu

EPOX AMD 9NPAJ+SLI NF4 400FSB 400DDR / AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939 64BIT / 256 MB WINFAST PX6600GT TDH PCX Exp DDR3 / 160 GB SAMSUNG 7200 8MB CACHE / 512MB 400MHz DDRAM x 4 / THERMALTAKE 480W POWER / PHILIPS DVDWRITER 16X / TOSHIBA 32'' LCD TV / CREATIVE AUDIGY 2 PLATINUM 7+1
greenflash

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Kasım 2005; 11:17:30 

Arkadaşlar sorunu doğruluyorum.GMAIL de sanırım bir problem var attachment lı mailleri kabul etmiyor...

Bir süre daha bekleyelim sorun düzelmezse ben alternatif bir mail açarım...

@redskin

Hocam o benim kişisel mail adresim olduğu için oraya kontak listem dışından gelen maillerle ilgilenmiyorum.Peki sen Gmail uzantılı bir adresten mi atıyorsun maili yoksa başka bir adresten mi?

MCP/MCDST/MCT
kaptancortis

23 Kasım 2005; 11:41:10 

benim sorunum şu 3 ay önce casper bilgisayar aldım özellikleri şu

Intel®Pentium®4 İşlemci 630 HT Teknolojili - İşlemci hızı 3.00 GHz. 2MB L2 cache, 800MHz. FSB - Intel® 915 chipset anakart - 512 MB 400MHz Dual channel DDR Bellek - 160 GB 7200 SATA Harddisk - 256 MB ATI Radeon X600 Ekran kartı - DVD-Dual (DVD +- R/RW) - 6 kanallı Ses kartı
Windows XP Home Sp2 lisanslı

Sorunum şu 2 hafta kadar önce bilgisayarımdan tık diye bir ses gelmeye ve hemen arkasındanda mavi ekran gelmeye başladı 1 hafta kadar bu şekilde sürekli hata iletileri aldım en sonunda bilgisayardan bir daha hata iletisi aldım ve bilgisayarımı tekrar açtığımda ekranda görüntü kaybolmuştu 8-10 kere deneme rağmen başlangıçta ekranda sistem bilgileri gözüküyor fakat windowsa geçerkene ekranda görüntü kayboluyordu

Bende garantili olduğu için ve içimden bir sesin bu sorunun donanımsal olacağı şüphesiyle servise götürdüm bana ertesi günü bilgisayarımı verdiler arıza formunda bilgisayarımın tekrar kurulduğu ve test edildiği belirtiliyordu getirdim ilk 3 gün hiç bir sorun yoktu fakat tekrar aynı problem meydana gelmeye başladı

Sizden ricam şu sorunumun neden meydana geldiği konusunda bana yardımcı olabilirmisin bunu öğrenirsem servistekilere izah ederek donanımın(ram-ekran kartı artık sorun neyse) yenisiyle değiştirilmesini sağlayabilirim.(çünkü serviste benden bile daha az bilgisayardan anlamayan arkadaşlarvar çoluk çocuk)

teşekkür ederim .

Not : ben bu HT teknoloji denen şeyden şüpheleniyorum , birde bu biosu nasıl default ayarlarına getirecem

INTEL 965LTCK 965P DDR2 SES+GLAN+SATA2 16X- INTEL P4 D 925 DUAL 3.0GHz 800MHz 2x2MB 64BIT 775p - 2 GB 800 MHz DDR2 Bellek - 160 GB 7200 SATA Harddisk - XFX 7900 GS Ekran kartı - DVD-Dual (DVD +- R/RW) - SKY VİSİON Digital tv kartı - Philips 17 inç LCD monitör
redskin

23 Kasım 2005; 15:25:50 

benim mail adresim gmail uzantılı değil ama eninde sonunda bu dosyaları sana ulaştırıcam mail olmazsa kargoyla yollarım çünkü rüyamda bile mavi ekran görüyorum kafayı yemek üzereyim zaten bakırköy'de oturuyorum.

EPOX AMD 9NPAJ+SLI NF4 400FSB 400DDR / AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939 64BIT / 256 MB WINFAST PX6600GT TDH PCX Exp DDR3 / 160 GB SAMSUNG 7200 8MB CACHE / 512MB 400MHz DDRAM x 4 / THERMALTAKE 480W POWER / PHILIPS DVDWRITER 16X / TOSHIBA 32'' LCD TV / CREATIVE AUDIGY 2 PLATINUM 7+1
greenflash

Sisteme Gözat

23 Kasım 2005; 17:27:35 

kargoyla mı

bence sen komple bilgisayarını yolla kargoyla sorununu kesin olarak çözeriz.Nasıl mı?

Bilgisayarına el koyarak

Bu arada sen nasıl yollayamıyorsun anlayamıyorum az önce bir mail daha geldi.Ne tuhaf iştir kafam karıştı

Yarın da problem çözülmezse Gmail'e bir mektup yollayacağım.

MCP/MCDST/MCT
redskin

23 Kasım 2005; 22:45:01 

şu an sana 42. mailimi atıyorum 41. si iletilemedi msj'ı geldi ben denemeye devam edicem

greenflash

Sisteme Gözat

23 Kasım 2005; 23:42:15 

Serkan Bey mailinizi aldım 10 gün içerisinde Analizi yapıp sonuçları ileteceğim.

MCP/MCDST/MCT
redskin

23 Kasım 2005; 23:48:35 

ilgine teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum

bLUeANgEL_met

25 Kasım 2005; 5:51:26 

slm gerrnflash, 24.11.2005 te gmail hesabına e-mail attım ve minidump dosyasını zip leyerek gönderdim, e-mailde de anlattığım gibi ramlerden şüpheleniyorum. arızaları oyun esnasında vermeye başladı (nfsu2). birde benim ram lerde o.c yok ve cpu da da yok. bu başlığını çok beğendim bu nedenlede seni ayrıca tebrikediyorum.

out

25 Kasım 2005; 17:41:54 

Merhaba.
@ greenflash size 2 hafta kadar önce mail yolladım ama cevap alamadım.. Umarım yardımcı olabilirsiniz. (mail adresim ozaltin13@yahoo.com) Mail elinize ulaşmadıysa tekrar yollayabilirim.

format , update , başka ekran kartı ve ram denememe rağmen mavi ekranlardan kurtulamıyorum.

Başlıca aldığım mavi ekran hataları

PAGE FAULT İN NONPAGED AREA

nv4_disp (doğru yazamamış olabilirim)

win32k

ayrıca bu hataları verdiği zaman bazen Event viewer de de
Olay :106
kaynak :nv
STRESS TEST TRANSİTİON L2>L1 gibi bir hata beliriyor..

acaba işlemcimin cache belleğinde bir sorun olabilir mi???? Bunu nasıl test edebilirim???
Anakartta bir problem olabilir mi??

Ayrıca dün battlefield2 oyununu çalıştırdığımda oyun şöyle bir hata verdi:
memory error. it doesnt seem sane.. (memory aklı başında gözükmüyormuş :)

Sistemim : P4 2,6 c Ht. 2x256 twinmos ram, 80 gb hdd, Asus p4p800 anakart, Fx-5600 ekran kartı

Yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum ama çözemedimm. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.. Görüş ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
light in th dark

25 Kasım 2005; 21:49:15 

Bendede mavi ekran oluyodu.daha sonraları bilgsyar kendini resetlemye başladı.ve acılşta system ciddi bi hatadan kuratrıldı mesajı verdi ondan sonra windows acılmadı. windows\system32\config\system dosyası yok diyodu.fornatladımbida kurdum.bilgisayar bi kac acılıştan sonra yine aynı hatayı veriyodu.bi de hall.dll dosyasın da hata oluyodu.Bunun mavi ekranlarla ilgisi var mı? bi de o ciddi hata raporunda daha önce bahsettiğiniz dosyaların ismi yazıyo.Bunun hardiskteki bi arızadan olabiliceğini düşünüyorum.
işlemci ve ram oveclocklu bundan da olabilir mi? yeni bi harddisk almayı düşünüyprum.gerek yok mu?

'Life that shall send A challenge to its end, And when it comes, say, 'Welcome, friend.''
greenflash