14-15-17-19 Ekim'de aldığın log dosyalarının analizini yaptım ve bütün hatalar USB sürücüleriyle ilgili..
Eğer kullandığın işletim sistemin XP ise son çıkan servis paketini yüklemeni ve Anakart Çipsetinin sürücü güncelleştirmelerini yapmanı tavsiye ederim.
Ramlerle ilgili sorun olduğunu sanmıyorum.Eğer loglardan farklı hatalar alsaydım belleklerden şüphe edebilirdim.Ancak şu an %80 USB sürücüleri ya da donanımlarıyla ilgili bir uyumsuzluk var sana tavsiyem:
USB aygıtlarının kullandığın sistem tarafından tam anlamıyla desteklenip/desteklenmediğini kontrol etmen
Hocam teşekkür ederim; repair veya yeniden kurmayı denicem..
Dediğin gibi donanımsal değilse hallederiz.. Ne sıklıkta karşılaştığımı sormuşsun..
Hiç oyun oynarken olmuyor..Mesela nette gezerken,explorer sayfalarını süratle açıp kapatırken(Hep değil tabi..), 3-5 program açıkken ad-aware + virüs programının scan işlevlerini aynı anda çalıştırdığımda(bu da hep değil tabi..).. Yani boş dururken bile yaptı çok nadir olmakla beraber.. Ya da bütün gece film indiriyo, sabah açıyorum monitörü, ilk yaptığım işlemde çat mavi ekran.. Karışık yani; bazen günde 7 kere, bazen 7 günde bir kere..
Çalışmaların için teşekkür ederim ve devamını dilerim. Kolay gelsin..
Bu arada eve gittiğimde ilk minidump dosyalarımı bulmaya çalışıcam.. Eğer hala ordalarsa (çünkü hiç format atmadım 1,5 senedir) ilk 2-3 tanesini yollicam eğer tekrar vaktin olursa ve bakarsan belki sorunun kaynağına inmiş oluruz..
Neyse, tekrar teşekkürler; çook faydalı bir çalışma..
Logları analiz ettim sana tavsiyem ilk olarak sistemini bir gözden geçir ve windows kurulumunu onar.Ayrıca sistemdeki donanımların sürücülerini güncellemek de bir tavsiye olabilir.
Sisteminde ses kartı sürücülerinde bir hata dikkatimi çekti ayrıca ntfs.sys de hata veriyor doğal olarak dosya yapın bozulmuş olabilir.
Hijackthis logun temiz görünüyor.Sonuçları zip olarak mail adresine yolladım.
@mk41
Murat Bey loglarınızı analiz edemedim.Sanırım bilgisayarım sizin loglarınızı kabul etmiyor.Tekrar deneyip size haber vereceğim...
kusura bakmayın konuyla ilgili mi tam bilmiyorum "bana ilgili gibi geldi"
bende bilgisayar resetlenmiyor mavi ekran da çıkmıyor monitör kapanıyor müzik çalıyorsa o da donuyor (RRRRRRR diye ses geliyor) zamam zaman intenette ve herzaman oyun açılırken oluyor (swat4) adsl modemi yüklemeden önce oyun çalışıyordu kapanma (aslında tam kapanmada değil sistem donuyor)olayı yine oluyordu ama bu kadar sık değildi sorun nedir AGP 8x 4x farkı olabilirmi
Slm dostum senin hata logları da D:\Windows\minidump içerisinde ya da D:\Winnt\minidump içerisinde olabilir.
Doğru söylüyorsun hocam zaten işletim sistemin hangi lokasyonda (partition) kurulu ise orada olacaktır log dosyaların.
[/quote] dostum valla sistemi alt üst ettim ama ne D:\Windows\minidump ne de D:\Winnt\minidump adında bir dosyaya rastlamadım....alltaki resimde herhangi bir sorun varmı....
bir de f3 ya da control+f ile arat. ayrica *.uzantili olarak arat oralarda bir yerdedir. simdi konumuz bu degil, bulamiyorsan bul da gel. karistirma simdi topigi
greenflash tekrar selamlar.ben sana bundan 3 gün önce minidump dosyalarını göndermiştim ve de sen bana ses kartındandır demiştin ve de updateini yüklememi söylemiştin ben varolan tüm updateleri indirdim ancak mavi ekran hala çıkmaya devam ediyor deli olmamak elde değil.ben sana en son minidump dosyalarını göndersem tekrar inceler misin?teşekkürler