Şimdi Ara

Ekran Kartı, Monitör ve Çözünürlük Ayarları Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Size sorunumdan biraz bahsedeyim: ATI Radeon HD 4600 Series Ekran kartım var. Monitörümde Casper 22inc 5ms LED. Sorunun içeriğine gelince şöyle söyleyeyim size ben bilgisayarı aldığımdan beri 1680x1050 çözünürlükte kullanıyorum. Fakat bunu kullanmamın nedeni tamamen zorunluluktan. Önerilen olarak 1920x1080 öneriliyor, ki zaten HD demek bu demek. Ancak 1920x1080 ayarlarını uyguladığım andan itibaren masaüstünün sol taraftan %20sine yakın bölümünü göremiyorum. Ne yaptıysam olmadı. Monitörün kendi Auto Fix tuşunu kullanıyorum olmuyor, değişen birşey yok.

    ayrıca şöyle bi ekleme yapayım sanırım ekran kartımın algılanmasında bir sorun var. bir screen shot aldım öyle göstereyim.


    Screen Shot

    Lütfen yardımcı olun. Alabileceğim en iyi performansı almak istiyorum. Eksik bilgi verdiysem lütfen sorunuz ben cevaplarım.

    Teşekkürler.







  • nvidia da kontrol panelinden çözebiliyoruz böylesi durumları ama ati de durum nasıl bilemiyorum. eğer atinin kontrol paneli ya da benzeri bir menüsüne girebilsen kendi başına halledersin yanlış anlamadıysam sorununu.
  • catalist center var nvidiadakinin aynısı onu indiriyorum şimdi bi bakayım ona. ancak ekran kartımı seçemememin sebebi nedir acaba. VGA ne alaka onu çözemedim
  • Görüntüyü uzatma ayarlarından bahsediyorsunuz ama monitör 16*9 oranında ise görüntünün tam oturması gerekir.Yalnız verilen bilgi eksik gibi,monitörün bilgisayara bağlantı şekli ve monitörün özellikleri ayrıntılı olarak yazılsa daha iyi olurdu. Eğer monitör vga kablo ile bağlı ise ve dvi çıkışı varsa dvi kabloyla bağlantının yapılması daha iyi sonuç verir. Monitörün modelini yazmanızda yeterli olur.
  • casper 2200m led 22" özelliği. Manuel ekran karti girişinde. bağlantı doğru.
  • Merhaba
    Çözünürlüğü 1920x1080 e ayarladıktan sonra 'Gelişmiş ayarlar' deyip 'Monitör' sekmesine gelin ekran yenileme(Hertz) oranını en yüksek seçip uygula deyin sorun büyük ihtimalle düzelecektir.Kolay gelsin.
  • olmuyor :( en yüksek zaten 60 Hz var onu seçincede birşey değişmiyor.
  • Benim bi yakın dostuma aynı bilgisayarı aldık orjinalde 19' monitor veriyolardı ama biz 22' alalım diyip başımıza dert almıştık o dönemde :)
    Starter 7 var diye format atalım dedik attık sonra ekranı bi türlü bağdaştıramadık. sonrasında vga'dan dvi dönüştürücü aparat alıp driverleri sildim tekrar yükledim sıfırdan ekran ayarından hertzleri tek tek deneyerek çözünürlükle oynadım sonra ayarı tutturdum monitör'ün de monitör ayarlarından default ayarını seçmiştim saatlerce uğraştığımı hatırlıyorum görüntü gidiyo diye belkide 5 kere format atmıştım cd bozuk diye cd değiştirmiştim komediydi ama deneye yanıla çözdük olayı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.