Şimdi Ara

DELL INS. 5010 - HP DV6-3114ET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu iki bilgisayar arasında kalmış bulunmaktayım. Aslında bu Samsung r-580 JS01'ide bu listeye katmak isterdim fakat piyasada fiyatlar çok uçuk bi şekilde sunuluyor. İlk defa notebook alacağım için notebook parçaları hakkında pek bi fikir sahibi değilim. Notebook için ayırdığım bütçe 1600-1700 civarı. Notebook'tan beklediğim özellik benim 3-4 sene oyun ihtiyacımı giderebilsin, birde yazılım programlarını kaldırabilsin ( VB - SQL ). Bütçeme göre tavsiye edebileceğiniz bilgisayarlar mevcutsa sıkılmadan dinleyebilirim. Şimdiden teşekkürler.

DELL INS. 5010

http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-g46h45-ins.-5010-core-i5-460m-2.53ghz-4gb-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-bt-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=48704#divDigerResimler

HP DV6-3114ET

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-xe080ea-dv6-3114et-core-i5-560m-2.66ghz-4gb-500gb-dvdrw-15.6-1024mb-hd5650-cam-bt-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=48882#divDigerResimler

edit : 3 çıkışlı 5+1 bağlama imkanım varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneStepAheaD -- 27 Ekim 2010; 15:13:52 >

• bende 3 gündür araştırıyorum ve bu iki laptop arasında kaldım tesadüf

Benim gönlüm dellden yana, Fakat gidip elden görüp kasasına göre karar vereceğim artık
  • Aslında benimde gönlüm Dell'den yana. Servisi muhteşem ama dediğiniz gibi bide gidip yakından görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneStepAheaD -- 27 Ekim 2010; 15:38:32 >
  • Daha iyi işlemci + win7pre nedeniyle Hp'yi seçerdim
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkte bir cpu tablosu buldum orda i5 460m in i5 560m den üstün olduğu yazıyro yanlış anlamadıysam.

Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php (ortalara doğru inin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jakalins

Arkadaşlar aşağıdaki linkte bir cpu tablosu buldum orda i5 460m in i5 560m den üstün olduğu yazıyro yanlış anlamadıysam.

Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php (ortalara doğru inin)

evet 360 puanla i5 460 daha iyi görünüyor.

dell önde gibi marka olsun özellik olsun
  • Peki ekran kartı açısından nasıl bu bilgisayarlar? Ekran kartları hakkında pek bi bilgim yok açıkçası . Yukarıdada dediğim gibi 3-4 sene oyun ihtiyaçlarımı karşılayabilir cinstelermi ?

edit = yazım yanlışı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneStepAheaD -- 28 Ekim 2010; 18:46:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Pavilion dv6-2134et 709$+kdv
    15 yıl önce açıldı
    Acer aspire 5520 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    HP Pavilion G6 2104ET
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende o Dell modelini alacağım ekran kartından yana şüpheniz olmasın 50. sırada bulunmakta (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html ) fakat benim kafama takılan bir şey var göstermiş olduğunuz hp deki hdd ninde harddiski 7200 rpm ne kadar dönüş hızı o kadar sürtünme o kadar ısı çıkışı aynı zamanda 7200 rpm lik disk daha çok pil yiyecektir 5400 olup birde rpm. olsaymış çok daha iyi olacakmış ama işletim sistemine takılı kalmayım.

5650:http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5650.23697.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculusby -- 30 Ekim 2010; 10:45:38 >

• lütfen biri bana burada ki dell'in pdf olarak tüm özelliklerini bulsun ya saatlerdir arıyorum ve bulamadım:s
  • quote:

Orijinalden alıntı: guilty_2121

lütfen biri bana burada ki dell'in pdf olarak tüm özelliklerini bulsun ya saatlerdir arıyorum ve bulamadım:s

Bu Dell'i yabancı sitelerde bende aradım bende bulamadım :D Nasıl bişeydir anlamadım bi taraflarından modelmi uyduruyorlar ne yapıyorlar bu bilgisayarı vatandada inceledim üstündeki deseni ilk defa gördüm normalde Dell bu seride desen kullanmıyor ( Yabancı sitelerden gördüğüm kadarı ile ) Üstelik böyle bir pc yapıp home kurmalarınada anlam veremedim. Ama yinede güzel :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: calculusby

quote:

Orijinalden alıntı: guilty_2121

lütfen biri bana burada ki dell'in pdf olarak tüm özelliklerini bulsun ya saatlerdir arıyorum ve bulamadım:s

Bu Dell'i yabancı sitelerde bende aradım bende bulamadım :D Nasıl bişeydir anlamadım bi taraflarından modelmi uyduruyorlar ne yapıyorlar bu bilgisayarı vatandada inceledim üstündeki deseni ilk defa gördüm normalde Dell bu seride desen kullanmıyor ( Yabancı sitelerden gördüğüm kadarı ile ) Üstelik böyle bir pc yapıp home kurmalarınada anlam veremedim. Ama yinede güzel :D

abi saçma sapan işler yapmışlar ya:D mubarek toshiba gibi markalarda 10 yıl önceki laptopun pdf leri var ve adam civatasına kadar yazmış

• arkadaşlar bugün sipariş verdim vatandan 1482 tl'ye. Bakalım bilgisayar ne zaman ulaşıcak elime :) Bilgisayar geldiğinde size daha fazla yardımcı olabilirim. Fotoğraflarınıda çekip yükleyebilirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim hepinize..
  • Doğru seçim yaptın! Ben bir haftadır 3032 kullanıyorum.
    Şikayetim yok ama sorunlu bir seri gibi bahsedilmesi keyif kaçırıyor... Hp nin destek hizmeti yetersiz 0800 lü hatları bile yok! Önemli bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevikism

Doğru seçim yaptın! Ben bir haftadır 3032 kullanıyorum.
    Şikayetim yok ama sorunlu bir seri gibi bahsedilmesi keyif kaçırıyor... Hp nin destek hizmeti yetersiz 0800 lü hatları bile yok! Önemli bence...

Sağolun hocam. Dell'i seçmemdeki bir diğer etkende zaten servis hizmetiydi. Adamlar eve gelip, evde tamir ediyorlar bilgisayarı. Bu muhteşem bişey bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneStepAheaD

quote:

Sağolun hocam. Dell'i seçmemdeki bir diğer etkende zaten servis hizmetiydi. Adamlar eve gelip, evde tamir ediyorlar bilgisayarı. Bu muhteşem bişey bence.

İyi günlerde kullan! Haberleşelim; hangisi daha önce arıza yapacak bakalım. Şaka-şaka..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OneStepAheaD

quote:

İyi günlerde kullan! Haberleşelim; hangisi daha önce arıza yapacak bakalım. Şaka-şaka..

inşallah hiçbirimizinki arıza yapmaz, bizde öyle boş boş muhabbet ederiz

• hayırlı olsun, deneyimlerinide paylaşırsan sevinirim
  • Sağolun hocam, paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Ürün kargoya verilmiş, bilgisayarı açar açmaz yazıcam buraya tekrar :)
  • Dell'i seçmeniz isabet olmuş her açıdan.

Ben de 1 ay önce aynı markalar arasında çok benzer özelliklerde takılı kaldım. Artık öyle ki cihazları görmeye gittim. (Neyse ki istediğim modeller mağazada varmış).
    Dell'e ayrı bir güvenim vardır ama şu zamanda fiyatına ve ek özelliklerine, tipine bakarım diye gitmiştim ki HP'nin üzerindeki salak saçma desenleri görünce uzaklaştım. Dell ise gayet sadece, temiz ve mütevazi takılmış. Gerçi başkaları da bu düz tasarıma laf ediyordu... Kişisel tercih, zevk işi işte...

Dell 5010 aldım. Hâlâ alete bakınca heyecan uyandırıyor. Sade olduğu kadar merak uyandıran bir görünümü var bence. HP'nin şu son modelleri üzerineki yuvarlak hatlı süsleme desenleri biraz "genç işi" gibi geliyor bana...
  • Benim abimde Dell XPS M1330 kullanıcısı. Bilgisayarın servis bitimine bir hafta kala anakart ve klavyesi bozuldu. Normalde diğer markalar ( benim gördüğüm kadarıyla ), o bir haftayı harcamak için '' çok yoğunuz, yarın gelicez. '' gibi bahaneleri çok üretirler. Servis, aradığı tarihin yarınına gün verdi ve abimin istediği yere gideceklerini söyledi. Dedikleri gibi geldiler ve evde tamir ettiler bilgisayarı. Hiç 1 ay bekleme gibi bi dert olmadan anakart ve klavye değişti.

Bu konuyu anlatmamdaki sebep, Dell'i seçmemdeki en büyük etkenlerden birisi. Umarım bilgisayarlarımıza hiçbişey olmaz, bizde servisi çağırma gereği duymayız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.