Şimdi Ara

Windows Phone 7 Marketplace'deki uygulama sayısı 1000'i aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • AppStore, Android Market, AppWorld derken; Microsoft'un Windows Phone 7 platformu için hayata geçirdiği Windows Phone 7 Marketplace önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Platformun üç hafta önceki resmi tanıtımında açılan uygulama mağazası Marketplace'deki uygulamaların sayısı 1000'i aştı. Windows Mobile Marketplace'in 1000 uygulama sınırını 7 ayda aştığı gözönüne alındığında; WP7 Marketplace'in 3 haftada yaptığı hızlı başlangıç oldukça başarılı görünüyor.


    Sistemin en güçlü rakiplerinden iOS'in AppStore'unda 300,000'e yakın aktif uygulama bulunurken; Android'in uygulama mağazası Android Market'te ise 100,000'i aşkın uygulama yer alıyor.









  • Daha 300 fırın ekmek yemesi gerekiyor appstore'a ulaşabilmek için. Geliştiriciler her gün 100 uygulama yükleseler WP7 markete 360x100 = 36000 uygulama eder yılda :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    Daha 300 fırın ekmek yemesi gerekiyor appstore'a ulaşabilmek için. Geliştiriciler her gün 100 uygulama yükleseler WP7 markete 360x100 = 36000 uygulama eder yılda :)


    Sayıların büyüklüğü kadar uygulamaların kalitesi de önemli. 36 bin uygulamanın yarısı ihtiyacı karşılayan kaliteli uygulama olsa bile yeterli olur bana göre.
  • windows phone 7 çok hızlı küçümsemeyin. ayrıca gayet de hoşuma gitti. beklenmedik şekilde iyi bir işletim sistemi. dandrik telefonlarda bile kastığını görmedim.
    eğer windows bir kaç geliştirme daha yaparsa daha iyi olacaktır. şimdi iphone killer demiyorum çünkü htc ve diğer markalar bayaa yetiştiler. iphone killer çıkmadan
    iphone'un namı yok olabilir. htc desire hd ile karşılaştırmalı açılış testi ,özellikleri, windows phone 7 nin hızı ve güzel bulduğum efektleri bir de androidin ios4 ün tahtına oturması...

    kısaca pazarda kimse tek el değil şu anda. ne olacağı da belli olmaz hani
  • App Store'daki uygulama sayısı 300 bini aşkın, ama çok azı işe yarıyor.
    Top 250'ye bakıyorum, indirmek istediğim 20 tane program bulamıyorum.
    Ne varsa az popüler olan programlarında var, 250'de bir numara yok hepsi oyun
  • acaba kaç adet o.uruk uygulaması var appstore da.

    android uygalamarına bakıyorum çok çok azı işe yarıyor
  • 1000 mi?? ah canım gel kucağıma gel abisi amanda aman....

    bir cümle söyleyeceğim çok klişe gelecek.. YİNE GEÇ KALMADI MI BU FİKROPSOFT???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Ekim 2010; 3:52:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    1000 mi?? ah canım gel kucağıma gel abisi amanda aman....

    bir cümle söyleyeceğim çok klişe gelecek.. YİNE GEÇ KALMADI MI BU FİKROPSOFT???



    daha yeni çıktı ne geç kalması? iphone kullanan tanıdıkalrımın çoğu uygulama indirmekten bile haberisz o yüzden geç felan kalmadı bu pazar sürekli büyüyor.
  • 100 trilyar uygulama olsa ne olacak? hepsini yükleyecekmisin telefonuna? belli başlı onbeş bilemedin yirmi tane yüklersin sonrası zaten çöptür senin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    1000 mi?? ah canım gel kucağıma gel abisi amanda aman....

    bir cümle söyleyeceğim çok klişe gelecek.. YİNE GEÇ KALMADI MI BU FİKROPSOFT???


    discoveryde izlediğim bi belgeselde microsoft için hep en geriden gelen ama piyasaya hakim olan firma deniyordu. bakınız windows bakınız internet explorer
  • malesef anlatmak istediğimi anlatamadım.. Windows Mobile için kurulmuş zamanında adam akıllı bir store olsaydı şimdi piyasaya hakim olurlardı.. piyasada sadece WM 7'li cihazlar yok...
  • arkadaşlar başlangıç için olduka iyi sayılır.ayrıca iphone çıktığında 300.000 uygulamaylamı çıktı zamanla ulaştı o rakamlara
  • 100k 300k 500k uygulaması olsa ne değişecek ki.
    benim taş çatlasa 40 uygulamaya ihtiyacım olacaktır.

    nitelikli uygulamalar var mı?
    kesinlikle vardır,,şimdilik 1000 tane içinden 10 tanesi işe yarar,,bir ay sonra 40 tanesi,benim ihtiyacımı karşıladığı zaman bana yeter,,max. rakamların bir anlamı yok.
    İphone'un application avantajı artık avantaj değil,diğer işletim sistemlerinin elinde de yeterli/nitelikli uygulama var.
  • İster kaliteli ister kalitesiz olsun appstore'da seçenek çok işte, bu yüzden bu kadar tutuyor ya. İstemediğin kadar çeşit uygulama var. Şimdi 36000 uygulama olsa wp7'de seneye, bunlardan %1'ini bile göremezsin zaten, kaliteli olması yanı sıra mutlaka işe yaramayan bir sürü uygulama çıkacaktır, sen anca 50 tanesini falan kullanırsın, oyun seversen daha çok belki. Appstore'da aynı işte, %0.05'ini bile görmedim ki şimdiye kadar, 6 aydır kullanmama rağmen.

    Ne kadar çok seçenek varsa o kadar çok tutacaktır, daha doğrusu ne kadar çok oyun varsa o kadar çok tutacaktır, işin gerçeği bu. Tabii çok oyun çok tutacak da demek değil. Android'in oyunları eski atari oyunlarına benziyor, bu oyunlar istediği kadar çoğalsa yine de tutmaz, iphone'da hero of sparta gibi god of war'ın kötü çakması oyunlar varken özellikle.

    Iphone'un avantajı uygulamalarında değil artık oyunlarında, tabii ülkemiz için türkçe uygulamaların bolluğu da bir avantaj. Iphone oyunları kadar kaliteli oyun yapsalar ve appstore'daki kadar bol olsa bu oyunlar o zaman geçerler anca, yoksa sanmam yani. WP7 çok geç başladı buna, inşallah dikiş tutturur ne diyelim.




  • Iphone un tutulmasi uygulama coklugundan degildir. Tutulmasinin en buyuk nedeni, kullanim kolayligi ve satis sonraki destegidir.

    Satis sonrasi destegi olmadiktan sonra ( Android teki gibi) cogu kisi vaz gececektir.
  • En büyük nedeni uygulama ve oyun bolluğu kimse kimseyi kandırmasın. Satış sonrası destek çok önemli tabii ama bu kadar uygulama olmasa istediği kadar desteği olsun satmazdı. Android'de de destek sorunu var tabii, ama vazgeçilmesinin asıl nedeni uygulamalarının kalitesizliği. Adam diyor, uygulamalar oyunlar appstore daki gibi kaliteli degil ne işim var. Zaten desteği de az.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    En büyük nedeni uygulama ve oyun bolluğu kimse kimseyi kandırmasın. Satış sonrası destek çok önemli tabii ama bu kadar uygulama olmasa istediği kadar desteği olsun satmazdı. Android'de de destek sorunu var tabii, ama vazgeçilmesinin asıl nedeni uygulamalarının kalitesizliği. Adam diyor, uygulamalar oyunlar appstore daki gibi kaliteli degil ne işim var. Zaten desteği de az.


    andorid uygulamalarını gördün mü baktın mı hiç ?

    iphonu asıl iphone yapan yazılımıdır. bol kaydıraklı bir telefon farklı bi kullanım. gerçekten insan alıyor. dahası ilk iphone çıktığında kimse doğru düzgün uygulamadan haberi yoktu ama sırf kaydırak için bir çok kişi aldı.

    son tanıtılan oyunlara bakınız bütün iphone için çıkan oyunlar android içinde çıkıyor. angry birds bi örnek. tamam iphone için daha çok uygulama var buna bişi demiyorum fakat olay sadece bunun uygulaması var onun için diyemezsiniz. satışş sonrası destek derken servis vs değil. bankalar mesela iphona özel uygulama çıkarması. aradığın kılıfların aksesuarların bol seçenekli olması vs vs vs




  • Apple yapar, gerisi taklit eder sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    En büyük nedeni uygulama ve oyun bolluğu kimse kimseyi kandırmasın. Satış sonrası destek çok önemli tabii ama bu kadar uygulama olmasa istediği kadar desteği olsun satmazdı. Android'de de destek sorunu var tabii, ama vazgeçilmesinin asıl nedeni uygulamalarının kalitesizliği. Adam diyor, uygulamalar oyunlar appstore daki gibi kaliteli degil ne işim var. Zaten desteği de az.


    Destek derken ios güncellemeleri, android gibi o telefona bu güncelleme şu telefona bu güncelleme olmuyor karışıklığı yok, herşey olabildiğince basit ve anlaşılır.
  • 100.000 Uygulama demek aslında 60.000 uygulamayla ilgilenmiyorum, geri kalan 40.000'in 30.000'i berbat uygulamalar demek... Kalan 10.000'in hepsinide cep telefonuna yükleyecek keriz olmadığına göre... Bırakın bu rakamsal üstünlük işlerini...

    Telefonuna adam akıllı 20 ila 50 program yükleyebiliyormusun? İşletim sistemin İOS olmuş, Android olmuş, WP7 olmuş hiç farketmez...

    Nicelik değil nitelik önemlidir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.