Şimdi Ara

Bır noktadan kac duzlem gecer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence sonsuz tene gecer ama hocamiza gore gecmezmis! iki nokta gerekiyormus gecmesi icin ama bence bir nokta bir duzlemin elemani degilmidir o zaman bir noktadan bır duzlem gecer!
    bugun yaksaık bir 15 dakika sinifta hocamla bu konuyu tartistik! sonunda kabul ettim ama hala aklim ermedi,
    size soruyorum bir noktadan kaç duzlem gecer?



  • Sonsuz.. EDIT: Hocan Allah bilir bir noktadan sonsuz doğru da geçmeyeceğini iddia ediyordur.. Bilirim öyle muhalefet hocaları, çok uğraşmaya değmez ama, he ondan diyip geç..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slm ben fahrettin -- 13 Ekim 2005, 20:55:36 >
  • Bir nokta üzerinde düzlemi tanımlayamazsın.
  • Bir doğru üzerinde sonsuz düzlem vardır desek nasıl olur?
  • Hocan haklı..
    Doğru ile düzlem farklı şeylerdir , bir noktadan sonsuz doğru geçer ama düzlem en az 3 noktadan geçmektedir yani bir düzlemin oluşabilmesi için ayrı yerlerde iki nokta gerekir..
  • sonsuz tane düzlem o noktayı barındırabiliyorsa o noktadan sonsuz tane düzlem geçer. Geçmesi için 2 nokta gerekiyormuş kısmını ise anlamadım...

    Jackal hocam bi düzlem 3 noktadan geçmek zorunda değildir, bir düzlem 3 noktasıyla tanımlıdır ama sonsuz nokta vardır içinde. O düzlemin içindeki tüm noktalar başka bir düzlemde de bulunabilir sonuçta. Ama belli 3 nokta düzlemi belirlemeye yarar. Kaçtane geçtiğiyle alakasız bence...


    İlk cümlem net olmadı onu açıklayim ; Bi düzlem 3 noktadan geçer tamam ama bu 3 nokta onu belirlemeye yarar. Olması gereken sayı 3 değildir yani. 3 sadece belirlemek içindir. 20 noktaylada belirlersin. Ama içinde milyonlarca nokta vardır. Tanımlaması ya da tanımlamaması bişeyi değiştirmez. O düzlemin dahilinde olması önemli olan. O diyelimki "A" düzleminde binlerce nokta vardır ve tanımlamak için 3 nokta gerekir, ama içindeki o diğer noktalarda düzlemin parçasıdır. Ve o noktalar başka bir düzleminde parçası olabilir. Sonuçta diğer düzlemde de binlerce nokta olabilir ve en az 3 tane oluşu bahsi geçen diğer düzlemi tanımlı yapar. Tanımlayanın ortak nokta olması gerekmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N. Flamel -- 13 Ekim 2005, 21:27:06 >




  • Şimdi diyelimki elimizde bir nokta var.Bu bir nokta bizim bir düzlemi tanımlamamız için yeterli değildir.En az 2 nokta gerekir düzlemin tanımlanması için.
  •  Bır noktadan kac duzlem gecer?
  • bir düzlemi uzayda 2 nokta ile tanimlayamazsin 2 noktadan geçen düzlem noktaları birleştiren dğrunun etrafında dönebilir buda ona serbestlik derecesi kazandırır. yani 2 noktadan geçen n tane düzlem tanımlayabilirim ben size.
    bi düzlemi uzayda tanımlamak için 3 ü de aynı doğru üzerinde bulunmaması gereken ( 2 si bulunabilir biri bulunamaz) 3 nokta tanımlamak gerekir. tabi herhangi bir referans düzlemle yapılan açı diğer bir 3. noktanın yerini alabilir.

    1 noktadan şu kadar düzlem geçer bu kadar geçmez cümleleri matematikte kullanılmaz. nokta düzlemin elemanı olur. uzayın elemanı olan xyz koordinatlı a noktası n tane düzlemin elemani olabilir. yine aynı şekilde xyz a ve x1y1z1 b noktalarına sahip olan 2 kümenin elemanları sonsuzdur. bu kümelerin kesişimi yine sonsuzdur. eğer olaya üçüncü bu iki noktayla doğrusal olmayan bir noktaya sahip olan kümeyi eklersek bu 3 kümenin kesişimi 1 dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydanoz -- 13 Ekim 2005, 23:24:42 >




  • tabiki sonsuz duzlem gecer fen lisesi mezunuyum. sanki bi bokmus gibi soyledim haa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: keremen

    tabiki sonsuz duzlem gecer fen lisesi mezunuyum. sanki bi bokmus gibi soyledim haa


    bir noktadan sonsuz tane düzlem geçer diyemeyiz düzlemin geçmesi için en az iki nokta gerekli
    bir noktadan sonsuz tane doğru geçer
    iki noktadan sonsuz tane düzlem geçer

    fen lisesi mezunusun ama hava atcağın kadar ders dinleseydin anlardın...
  • iki nokta için kırmayın birbirinizi yaa
  • Ülen iğne deliğinden masayı geçirebilinmi be yaw..

    Düzlem diyo, çizgi demiyo..
  • ya herkes bişey ezberlemiş söylüyor senin hocan da öyle
    düzlem oluşması için 3 nokta gerekir bikere ama orda söylenmek istenen "bir noktası belli kaç düzlem oluşabileceğidir" yani 1 noktadan da 2 noktadan da sonsuz düzlem geçer
  • O hocayı kınıyorum. Nasıl öğretmen öyle? Daha 3 boyutlu hayal edemeyen kişi matematik öğretmeni mi olurmuş canım.

    Bir noktadan da 2 noktadan da sonsuz düzlem geçtiği aşikardır. Düzlemi belirtmek başka düzlemin geçmesi başka. Tamam bir düzlemi tanımlamak için en az 3 nokta gerekir de olayın onunla alakası yok.

    Edit: Düzlem yanlış yazılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewluth -- 14 Ekim 2005, 12:24:29 >
  • buradan haddim olmayarak mewluth hocama çatacam...

    hepiniz yanlışsınız arkadaşlar...

    bir noktadan sonsuz ışın geçer (ışının yönü, ve şiddeti mühim değil... her türlü geçer)

    iki noktadan ise bu sonsuz ışınlardan sadece bir tanesi olan ve o ışınında yalnızca iki nokta arasında kalan doğru geçer, kısaca iki noktadan doğru geçer (bunların yönü ve şiddeti olabilir o ayrı konu)

    üç noktadan ise bu doğru paröalarından oluşmuş ve içinde kalan alanı da kapsayan bir düzlem geçer, ewet daha büyük düzlemleri de bu noktaları içine alacak şekilde çizebilirsiniz ama mesela bir kare olsa elinizde içindeki üç npktayı seçip birleştirseniz o bir üçgendir ve tamamen farklıdır,

    bir düzlem ve düzleme ait olmayan bir noktadan ise prizma olur.. sanırım hemen herkes pramitleri gözönüne getirebiliyorsunuzdur...


    ama sanırım şurada karışıklık yaşamış olabilirsiniz, bir prizmanın içinde mesela tabanı da bir düzlemdir, düzlemin içinde mesela kenarı da bir doğrudur, bir doğrunun uçları da mesela nokta da bu uzaya dahildir.. derseniz.. noktayı üç boyutlu kabul etmiş olursunuz, halbuki nokta boyutsuzdur, ve hemen her yöne doğru ışınlar çizilebilir, doğrularda boyutsuzdur ve uzunlukları ölçülebilir, AB arasındaki tek bir doğru geçer ve uzunluğu hep aynıdır, 3 noktamız olsa veya yeteri kadar doğruları birleştirsek bir düzlem elde ederiz ve yüzeyinin alanını ölçebilir.. eğer bir prizmanız varsa hacim ile belirtiriz..

    bunların içinde, normal dünyada bile, 3 boyutlu uzayda alacağınız her nokta bunların ortak elemanıdır,

    biraz karışık oldu yaa.. anlayana sivrisinek saz be hocalar..




  • Düzlem, Doğru, Uzay gibi kavramlarda sınırsızlık hakimdir. Yani bir doğrunun ucu veya bir düzlemin kenarı diyemeyiz. Doğruyu sınırlandırırsak doğru parçası veya düzlem parçası olur ancak o zaman uçlardan söz edebiliriz.

    quote:

    iki noktadan ise bu sonsuz ışınlardan sadece bir tanesi olan ve o ışınında yalnızca iki nokta arasında kalan doğru geçer, kısaca iki noktadan doğru geçer (bunların yönü ve şiddeti olabilir o ayrı konu)


    2 noktadan bir doğru geçer sözünde hata yoktur. Belki 2 (ya da 3, hatta 5) ışın geçer diyebilirsiniz, sonsuz tane doğru parçası da geçer diyebilirsiniz ama doğru bunların hepsini içine alan sınırsız noktalar kümesi olduğu için 1 doğru geçer sadece. Doğrunun yönünden bahsedemeyiz.
  • walla ben pek anlamam sözelciyim ama 2 saat geometri var bizde de çok net hatırlıyorum pazartesi günü işledik en az 3 nokta olması lazım dedi(ben hocanın yalancısıyım)
  • 3 noktayida kapsamak şarti ile 3 noktadan SADECE 1 düzlem geçer.
    quote:

    2 noktadan da sonsuz doğru geçtiği aşikardır
    ?? hocam bunu okuduktan sonra yukariya "3 noktayida kapsamak şarti ile " yi ekledim sende o mantikla 2 noktadan sonsuz geçer dediysen doğrusun ama 2 noktayida kapsayarak sonsuz doğru nasil oluyo?
    Not:Ulan doğru neydi ışın neydi ya
    neyse açiklama yapacaktim ama vakit kalmadi 1 noktadan sonsuz düzlem GEÇER diyorum ben ama bulunduğum mekanda bir hoca varsa ve daha değişik bişeyler diyosa tartişmaya girmem o mekanda hocanin dediğidir ama dişari cıkınca gene 1 noktadan sonsuz düzlem geçer : ) özetle gerçekten doğru bile söylesen hocalarinla tartişma




  • Bir noktadan sonsuz düzlem geçer diyemeyiz. Sadece sonsun düzlemin ortak barındırdığı bir nokta olabilir diyebiliriz. 1 noktadan değil sonsuz 1 düzlem bile geçmez. Nokta üzerine düzlem tanımlayamazsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.