Şimdi Ara

Klonlanmış Imei sorunu(Iphone 3gs 32gb) - Sorun Çözüldü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başka bir siteden aldığım 2. el iphone 3gs 32 gb. cihazıma imei niz klonlanmış olduğundan telefonunuz 1 ay içinde kapatılacaktır diye mesaj geldi ve telefonum kapandı. Telfonu satan faturayı kaybetiğini ancak cihazın genpalı olduğunu söylemişti, cihazla aldığım bi fotokopide cihazın imei sinin yazılı olduğu kağıtta gerçekten de o imei li telin garantilisinin 3 ay önce başladığı yazılıydı.

    Şimdi telefon kapatıldı ve aldığım kişinin telefonu da sürekli kapalı, taklaya geldik anlayacağınız. Şimdi ben bu telefonu nasıl tekrar kullanmaya başlayabilirim? Tamam alışverişte amatörce davrandım bu yönde eleştirilerinizi sunmak yerine çözüm önerisi olan arkadaşlar burda benimle paylaşabilirse sevinirim. Pasaport kaydıdır, başka bişeydir ne olursa masraflarıyla beraber kabulümdür, son çare olarak yine başka bir telden imei klonlamak yasal mıdır ve bunu tekrar yapsan tekrar kapanma ya da kapanmama ihtimali nedir acaba ?



    Arkadaşlar an itibariyle sorun çözüldü, özelden aynı sorunu yaşadığını ve çözüm getirirsem onlara da anlatmamı isteyen arkadaşlar vardır şimdi burada süreci anlatacağım umarım madur arkadaşlarda sorunlarını bu şekilde çözebilirler.

    Genpa'ya gidip İmei numarasından fatura nüshası çıkarıp çıkaramayacağımızı sorduk, biraz uğraştırdı ama sonunda Fatura nın fotokopisini aldık, gerisi zaten faturayla geldi. Fatura ile yine Genpa ya hattımızın açılması için başvuruda bulunduk ve yukarıdaki maduriyetimizi aynen anlattık mğracatımızdan yaklaşık 3-4 gün sonra an itibariyle telefon sadece belirttiğimiz hat için açılmış durumdadır, ticari bir amacım olmadığından da şu anda amacıma ulaşmış durumdayım.( Genpa dakiş bayan görevli sağolsun bizle çok ilgilendi başka birisi arkadan "gönder yapamadım de gitsin" dedi ancak sağpolsun görevli arkadaş çok uğraştı ve telefonumuzu açtırdı, işlemler için ne Genpa ya ne başka bir yere 1 kuruş para ödenmedi, o yardımcı olan arkadaşa da bi hediye yapıp götürmeyi düşünüyorum, sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MilanRapajic -- 15 Kasım 2010; 18:00:26 >







  • iPhone 2 den sonra cihazlara imei klonlanamıyor diye biliyorum
    Şuradan cihaz genpa çıkışlımı bir bak;http://www.genpa.com.tr/_imei_sorgu

    Eğer genpa çıkışlı ise ve cihazın imei'sinin yazılı olduğu bir belge varsa;
    BTK'ya başvurup cihazını tek hat için geri açtırabilyorsun.
    Tüm işlemler ücretsiz ayrıca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.