Şimdi Ara

Lisedeki Dersler - Mühendislik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba beyler,

    mühendislik seçerken acaba derslerden hangi dersleri(hatta konuları)dikkate almalıyız..

    mesela bilg.müh. ve yazılım müh. için lisedeki kilit ders logaritmadır..

    makine,elektrik,elektronik,kimya.... diğer mühendislikler için kilit dersler(konular) nelerdir?

    bunları öğrenirsek mesela hangi dersten konudan zevk alıyorsak o mesleğe yöneliriz daha doğru bir meslek tercihi yapmış oluruz..



  • Böyle fantastik ayrıntılara girme... :)

    Ama makine mühendisliği için başta tüm mekanik konuları olmak üzere ısı ve sıcaklığın da önemli olduğunu oda arkadaşımdan gördüm.
  • :D iyi de o zaman nasıl sağlıklı meslek seçeceğiz biz:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    :D iyi de o zaman nasıl sağlıklı meslek seçeceğiz biz:D




    İlgi alanına göre, Türkiye'deki şartlara göre...

    Konuya göre meslek mi seçilir Allah aşkına?
  • ama konuların etkisi kesinlikle var mesela logaritma yazılımda çok önemli diyorlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

    ama konuların etkisi kesinlikle var mesela logaritma yazılımda çok önemli diyorlar..


    O kadar ayrıntıya girsek...

    Logaritma çok etkili de diğer konular etkisiz mi? Matematiğin tümüyle iyi olmalı. Bu nedenle böyle çok ayrıntılı düşünmeyi boşver.
  • Eğer bilg müh okumak isiyorsan şimdiden algoritma (logaritma değil) nedir akış şeması nedir bunları iyice bi öğren ilerde lazım olacak nasıl olsa.

    http://w3.gazi.edu.tr/~akaraci/basic%20ders%20notu_ABDULKADIR_son.doc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 26 Ekim 2010; 19:56:16 >
  • mühendislik matematiği ve mühendislik mekaniğini kavramak için integral ve türev konularına adın gibi hakim olman lazım.
    makina ve inşaat için mekanik dinamik moment
    metalurji, kimya, çevre vs için üst düzey kimya

    ama bunlara şimdiden kasma ünide zaten yeterince kasacaklar
  • Arkadaşlar mühendislik fakültelerinin tüm bölümlerinde hemen hemen aynı matematik dersleri verilir. Calculus 1-2, Lineer Cebir, Olasılık ve İstatistik, Diferansiyel Denklemler.. Genelde tüm mühendislik öğrencileri bunları görür. Bölümlere göre farklı matematik dersleri de verilebiliyor. Örneğin Bilgisayar Bilimleri için Ayrık Matematik dersi okutulurken, Elektronik Mühendisleri Karmaşık Analiz dersi alırlar. Bunun gibi bölüm-spesifik matematik dersleri gösterilebilir.

    Gelelim logaritma meselesine. Evet algoritma analizi konusunda logaritma önemli bir konudur, geliştirilen algoritmaların karmaşıklığı logaritma kullanılarak ifade edilir.

    Üstteki dersleri tüm mühendisler görür ama kullanım tarafında durum böyle değil. Üniversitede kalıp araştırma yapmayacaksanız, calculus 1-2, lineer cebir, diferansiyel denklemler tarzı derslerin içerikleri (bilgisayar mühendisleri için konuşuyorum) iş hayatında işinize yaramaz. Bunlar insana genel bir problem çözme becerisi, algoritma analizi vb. beceriler kazandıran derslerdir. Doğrudan işinize yaramaz. Öte taraftan bu dersler elektronik mühendisleri için çok önemlidir, olmazsa olmazlarıdır. Ya da Makine Mühendisleri statik vb. hesaplar yaparken bu tip temel konulardan yararlanırlar.

    Sonuç olarak, ne mühendisliğinde okursanız okuyun, üstteki dersleri iyi öğrenmek zorundasınız. X bölümü için şu ders daha önemli, ona odaklanayım tarzı düşünce yapısı çok doğru değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 27 Ekim 2010; 10:48:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis
    ama konuların etkisi kesinlikle var mesela logaritma yazılımda çok önemli diyorlar..

    Algoritma olmasın o?
    Bilg muh.te matematik tamamen önemli de logaritmAnin önemli olduğunu hiç duymadım.
  • Limit-türev-integral ve dizileri bilirseniz mühendisliği götürürsünüz. Liseyşe pek alakası olmayan matematik dersleri de var ama bu konuları çok iyi bilince sorun olmaz. Lisede çok iyi bir öğrenci olan kişi her üniversitede matematiği ve fiziği rahatlıkla halleder. Kimya biraz değişik ve ayrıntılı ama yapılmayacak gibi değil. Ayrıca logaritma değil algoritma. Gidiş yolu demek kısaca. Program yazmadan önce yaptığınız plan yani. Sözeldir kendisi. Zaten program yazmanın zor yanı onu hangi yolla yapacağınızı bulmaktır. Mesela ilk önce şu sayıları toplayayım, sonra diğer taraftan gelen değerle birleştireyim dalan gibi bir yol bulmanız lazım. O planı yaptıktan sonra zaten C veya C++ derslerinde program yazmanın tekniği zor değil. Kalıplar var ve onları yerleştiriyorsunuz. Yeter ki düşünmeyi öğrenin. Ayrıca iyi bir mühendis olmak için matematik değil bölüm dersleri önemlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.