Şimdi Ara

DOLANDIRILDIK YENİ TAKTİK ARAÇ SATIM HİLESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
2
Favori
28.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok çok önemli bir konu paylaşıyorum. Lütfen sonuna kadar okuyun...

Süreç yasal olarak devam ettiği için detayları paylaşmıyorum fakat yine de önlem ve dikkate alınması gereken bir konu.

Çok yakın bir arkadaşım sahibinden.com sitesinde gördüğü çok çok uygun bir ilan için ingilterede yaşayan birisi ile kontağa geçiyor ve hafta sonu herşeyi ile anlaşıp pazartesi günü para mevzularını netleştirip (güya) bugün de satın alma işlemlerini bitirecekti.

Olayın detayını şimdi yazamayacağım fakat kısacası şöyle, adam diyor ki aracı satış için Türkiye'den daha önce birisi beni kandırdı; satış için geldim tr ye ama adam ben geldiğimde telefonlarıma cevap vermiyordu ve ortadan kayboldu şeklinde açıklayıcı bir mail yazmış. Sonra satın alacak kişiden garanti almak için bir miktar parayı WESTERN UNION aracılığı ile başkasının adına(kendi kardeşin, baban, annen herhangi birisi) gönder ki ben gerçekten sende para olduğunu göreyim ki ancak o zaman gelebilrim Türkiye'ye diye... Bir de açıklama yapıyor; ben zaten çekemem o parayı, sadece senin de ciddi alıcı olduğunu anlayayım o zaman ancak gelirim demiş.

Benim arkadaş da kendi kardeşine transfer yaptığı bankadan, paranın başkasına kimlik gösterilmediği sürece teslim edilemez sözüne karşılık parayı transfer ediyor kardeşi adına.

Transfer kodunu adama iletiyor ve adamlar hooop parayı bir güzel söğüşlüyorlar... Ciddi anlamda hatrı sayılır bir para gitmiş oldu. Sakın ha sakın böyle bir olaya aldanmayın, etrafınızdaki insanları WESTERN UNION aracılığı ile para göndermesine mani olun !!!

Güncelleme:

Arkadaşlar durumda hala bir gelişme yok. Aynı ilk zamanlarda bıraktığımzı gibi. Savcılık dilekçe aldı, bir kaç kere arkadaşım gitti sordu ama bir sonuç yok. Yurtdışından IP adresleri vesair gibi bilgiler alınıp ordaki mahkemelerce falan takip ediliyormuş ama çok zor bir iş.

4 sene olmuş ben konuyu açalı, hala sistem çalışıyor, dolandırılanlar beni arıyor, mesaj atıyor sizdeki durum ne oldu diye ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atayum -- 30 Nisan 2014; 8:54:46 >

• Geçen konusu olmuştu hatta arkadaş bana p.m atmıştı uyarmıştım demek ki dolandırılmış. Yazık olmuş..

Aynı kişimidir bilmem ama "ScTeaR" nickli arkadaş bana p.m atmıştı.

Hatta konu bu ;

http://resim.donanimhaber.com/m_43936114/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43937267

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuflenmispeynir -- 26 Ekim 2010; 0:39:57 >
  • Araba almak için de kimseye kapora filan gönderemem.Hele netteki satılan bir araç ilanı için..Gider;bakarım arabaya.Uyarsa alırım.Kaldı ki satıcı olsam da aynı şeyi yaparım.Kimseden de kapora yolla falan feşmekan talep etmem.Gel,gör kardeşim aklına yatarsa al derim.
  • Sahibinden.com'da dolandırıcılık vakaları giderek artmaya başladı, Hiçbirimizin işine gelmese de ilan veren kullanıcıların sembolik olarak kredi kartındandan 10-20 krş gibi paralar çekerek satıcıların kişisel bilgilerine gerektiginde müdahale edilebilmek üzere ulaşılabilir.
    Dogru çözüm uzaktan güvenip alışveriş yapmamak, ancak hepimiz bu tip hatalara düşebiliyoruz.
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Araba almak için de kimseye kapora filan gönderemem.Hele netteki satılan bir araç ilanı için..Gider;bakarım arabaya.Uyarsa alırım.Kaldı ki satıcı olsam da aynı şeyi yaparım.Kimseden de kapora yolla falan feşmekan talep etmem.Gel,gör kardeşim aklına yatarsa al derim.

Zaten ortada adama gönderilmiş bir para yok. Tamamen başka kişi adına parayı havuzda tutuyor gibi ve adamın güvenini kazanmak amaçlı yapılan bir şey gibi düşünebiliriz. Normal şartlarda karşı taraftakinin ismine gönderilen bir para değil. Ama western union kazığı diyebiliriz çünkü adamlar başka bir kişiinin adına gönderilmiş bir parayı nasıl olur da çekebiliyor. Hele ki İngiltere gibi finansın ve finansal disiplinin merkezi olan bir ülkede böylesine açıkların olduğunu görmek çok çok manidar.

Bu adamlar işi bu şekilde hallediyorlarmış, maillerinde istediğin kişinin adına göndere bilirsin, yeter ki ben parayı göreyim ki senin ciddi olduğuna inanayım ondan sonra Türkiye'ye geleceğim demiş.

22 bin dolara kim 2010 model Tiguan satar arkadaşlar ???

Adam da çok çakal, paranın yarısını böyle bekletelim yarısını da gelince hallederiz diyor. Allahtan gönderme sınırı varmış da yarısını göndermemiş. 10bin TL gibi bir miktar böylelikle heba oldu işte !!!!

• Anlaşılan o ki bu illet banada bulaşmışta muhatap olmamışım. İngilizce msn ekle beni, alıcıyım filan yazdı. İngilizcesi olmayana bulaşmaz. Ancak bunu yiyenlerde varsa birşey diyemiyorum. Benim oynadığım online bir oyunda çocuklar yapıyor bu taktiği. İşte itemi göster, şöyle yapalım vs vs.. Bu kişi online oyun oynayan birine denk gelseydi, online oyunları oynayan kişi kesin söverdi ona. Geçmiş olsun..
  • Madem bazı insanlar bu kadar akıllı, neden gidip iyi bir iş kurmuyor ve namusu ile para kaznamıyor? Hile, düzen ve dolandırıcılığa aklı İsvciçre saati gibi çalışıyor ama sabah 8 akşam 5 düzeninden hiç anlamıyor. Gazetelerde boy bot haberler, bilgisayar kurdu yakalandı, git bilgisayar şirketi kur! Otomobil faresi ele geçti, git araç cam/kilit dükkanı aç! Sahtekârlar yakayı ele verdi, git parti kur. Kalpazanlar adaletin pençesinden kurtulamadı, git en büyük matbaaya rakip ol.

Nerede KOLAY PARA varsa oraya üşüşüyorlar. Sabah simit, öğlen mendil, akşam su satan 4-5 yaşındaki çocuklara kızıyoruz ama onlar ticaretin inceliklerini sokakta öğreniyor (1'e al 5'e sat) ve para ile erken yaşta tanıştıklarından, kazanmanın zorluğunu bildiklerinden, kar/zarar-envanter-bilanço-amortizasyon-defter'i kebir-imza sirküleri ("sürküsü" diye birşey yoktur) yönetim kurulu-genel kurul-murahhas aza-murakip-denetçi-huzur hakkı gibi safsatalar ve bitmek bilmeyen, sekreterin bacağını okşamaktan öteye gitmeyen gereksiz toplantılar yok, gerçeğin ve dehşetin nefesi var (Jacob's Ladder). İstersen Harvard'ı 2, Yale'i 3 defa bitir, hiçbirşey sokaktaki asıl kadar dinamik olamaz.

Vatandaş bilgisayar mühendisi oluyor, saçını uzatıp lüle lüle (perma) yaptırıyor, Norveçli Death Metal gruplarını dinliyor, Çakal Carlos gibi yöntemlerle virüs ve trojan yaratıyor, sonra efendi efendi benzin alan memur Veysel'in Visa kartını yağmalıyor. Çünkü bir BMW almak için 15 yıl çalışmayı bekleyemiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar burada bu kadar konu varken bu kadar mağduriyet varken halen bu tuzaklara düşülüyorsa ya dolandırıcılar çok zeki ya tuzağa düşenler çok saf..
    bilemiyorum karar sizin....
  • büyük konuşmamak lazım herkesin bi saflık zamanı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Madem bazı insanlar bu kadar akıllı, neden gidip iyi bir iş kurmuyor ve namusu ile para kaznamıyor? Hile, düzen ve dolandırıcılığa aklı İsvciçre saati gibi çalışıyor ama sabah 8 akşam 5 düzeninden hiç anlamıyor. Gazetelerde boy bot haberler, bilgisayar kurdu yakalandı, git bilgisayar şirketi kur! Otomobil faresi ele geçti, git araç cam/kilit dükkanı aç! Sahtekârlar yakayı ele verdi, git parti kur. Kalpazanlar adaletin pençesinden kurtulamadı, git en büyük matbaaya rakip ol.

Nerede KOLAY PARA varsa oraya üşüşüyorlar. Sabah simit, öğlen mendil, akşam su satan 4-5 yaşındaki çocuklara kızıyoruz ama onlar ticaretin inceliklerini sokakta öğreniyor (1'e al 5'e sat) ve para ile erken yaşta tanıştıklarından, kazanmanın zorluğunu bildiklerinden, kar/zarar-envanter-bilanço-amortizasyon-defter'i kebir-imza sirküleri ("sürküsü" diye birşey yoktur) yönetim kurulu-genel kurul-murahhas aza-murakip-denetçi-huzur hakkı gibi safsatalar ve bitmek bilmeyen, sekreterin bacağını okşamaktan öteye gitmeyen gereksiz toplantılar yok, gerçeğin ve dehşetin nefesi var (Jacob's Ladder). İstersen Harvard'ı 2, Yale'i 3 defa bitir, hiçbirşey sokaktaki asıl kadar dinamik olamaz.

Vatandaş bilgisayar mühendisi oluyor, saçını uzatıp lüle lüle (perma) yaptırıyor, Norveçli Death Metal gruplarını dinliyor, Çakal Carlos gibi yöntemlerle virüs ve trojan yaratıyor, sonra efendi efendi benzin alan memur Veysel'in Visa kartını yağmalıyor. Çünkü bir BMW almak için 15 yıl çalışmayı bekleyemiyor.

Taner abi, yine döktürmüşsün, en çokta "Sahtekârlar yakayı ele verdi, git parti kur". cümlesi hoşuma gitti.

• büyük geçmiş olsun. ya hiç vicdan kalmamış insanlarda
  • ikinci el için dolandırıcı olmasa bile bir araba çakal ile muhakkak karşılaşılıyor

giderim en boş dacia yı alırım yinede ikinci ele bulaşmam
  • büyük konuşmamak lazım fakat 3. kişiye nasıl güvenip "havuz" niyetine kullanmaya razı olmuş arkadaşınız bunu anlayamadım çok basit bir numara gibi duruyor.
  • Ne kadar önemli şu kapora ya..Ben satarken kapora istemedim...Alıcı ciddi adam halinden belli oluyor zaten..Hatta satışı yaptım noterde de almadım parayı dükkana götürdüm orda aldım anahtarı ruhsatıda orda verdim tabi
  • Görünürde Havuz diye bir olay yok.

Arkadaşlar olay aslında teoride o kadar kesin çizgilerle kanuni ve muntazam görünüyor ki kazıklanma ihtimalini kesinlikle düşünmüyorsun. Çünkü biliyorsun ki kimlik göstermeden mümkün değil alamaz. Tek düşündüğün nokta; karşı taraf gerçekten gelmezse sana girecek olan gönderi ücretinin hesabını yapıyorsun.

Diğer tarafta edeceğin karı düşünerek onu da devede kulak görüyorsun tabi ki.

Ki zaten arkadaş da normalde bu tür çakallıklara aman vermeyen, daha önce internetten defalarca alışveriş yapmış, konunun özüne de prosedüre hakim bir arkadaşım. Fakat western union ile daha önce para göndermediği için (genelde PayPal kullanıyor, herkes gibi) ben tamamiyle "BASİRET BAĞLANMASI" diyorum. Gidecek varsa zaten gider ama tedbiri elden bırakmamak lazım. En azından kendini suçlayıp harap, bitap düşmezsin... Çünkü sen gerekeni yapmışsındır, gerisi biraz güven sorunu ve karşı tarafın iyi niyetine kalan durumlarda yapacak bir şey yoktur maalesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Madem bazı insanlar bu kadar akıllı, neden gidip iyi bir iş kurmuyor ve namusu ile para kaznamıyor? Hile, düzen ve dolandırıcılığa aklı İsvciçre saati gibi çalışıyor ama sabah 8 akşam 5 düzeninden hiç anlamıyor. Gazetelerde boy bot haberler, bilgisayar kurdu yakalandı, git bilgisayar şirketi kur! Otomobil faresi ele geçti, git araç cam/kilit dükkanı aç! Sahtekârlar yakayı ele verdi, git parti kur. Kalpazanlar adaletin pençesinden kurtulamadı, git en büyük matbaaya rakip ol.

Doğrular Bunlar Ama bizim milletimizde paraya dayanamıyor o araba piyasadan en aşağı 5 ile 6bin arası uygun olarak verilmiştir siteye benim Çok akıllı milletim de ben bu arabayı alırım hemen okuturum mantığı ile o aradaki farkın yarısı kadarını kapora olarak yollamaktan çekinmemektir sonuçda ise evdeki bulgurdan olma durumu ortaya çıkar.(imla...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BohemAmca -- 26 Ekim 2010; 16:58:44 >

• Böyle dolandırıcılar çok var arkadaşınızın cahilliğine deyinmicem, yanlız WU para çekmek için isim ve transfer no. tutması lazım, tahmin etmiyorum tutup kendi kardeşinin ismine yollayıp başkası para çeksin, geçenlerlerde aynı mevzu başka forumda geçdi ordada satıcı hanımının ismine yollanmasını istemiş tabii isim tutunca artı transfer no. karşı taraf parayı çekebilir burda olayın WU hiç alakası yok.
  • Cahillikten başka birşey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı cepte veya hesapta görmeden devir mevir vermem.. Ne ruhsatı nede anahtarı teslim etmem.. Hatta ve hatta nakit para da kabul etmem.. Yanımda sahte para ayıran para sayma makinesi mı götüreceğim.. Noterde internetten veya telefonla EFT yi havaleyi yapar.. Arar kontrol ettiririm.. Veririm devri üzerine.. Bu kadar..
  • satıcıya ya da kardeşine para göndermek arasında ne fark var
    ne demek göreyim
    belki de konuştuğunuz kişi kendi adını kardeşim diye verdi

ya da bu adamın kardeşi takasbank mı ? yani parayı yatırıp kodunu da vermek nedir

şunu da diyeyim araç satmak için yurt dışından gelmeye gerek yok vekalet gönderirsiniz kardeşinize ya da tanıdığınıza eşinize
    sizin adınıza satar

nereden baksanız böyle birşey olmamalı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.