Şimdi Ara

AMD doğruladı: Basına dağıtılan bazı Radeon HD 6850 örneklerinde 1120x paralel işlem birimi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Resmi lansmanı Cuma günü yapılan Radeon HD 6800 serisiyle ilgili olarak özellikle haftasonu ciddi şekilde tartışılan bir konuya AMD açıklık getirdi. Bilindiği üzere Radeon HD 6850 ve Radeon HD 6870 modellerini ayıran farklılıkların başında paralel işlemci sayıları geliyor. Radeon HD 6850'de 960x paralel işlem birimi bulunurken, Radeon HD 6870 modeli ise 1120x paralel işlem birimiyle geliyor. Ancak bazı sitelere yollanan inceleme örneklerinde, Radeon HD 6850'de 1120x paralel işlem birinin olduğunun anlaşılmasıyla birlikte AMD'den açıklama geldi ve bazı kartlarda olması gerekenden fazla paralel işlemci olduğu kabul edildi. AMD'nin teknik pazarlama sorumlusu Sami Makinen konuyla ilgili açıklamasında, iş ortakları tarafından dağıtılan az sayıdaki basın örneğinde, Radeon HD 6850'nin daha fazla paralel işlem birimiyle geldiğini belirtti.


    Bu durumun arkasında yatan neden ise, bazı iş ortaklarının üretimden önceki süreç olan mühendislik doğrulama aşamasına ait bazı kartları, inceleme örneği olarak basına yollaması gösteriliyor. AMD tarafından dağıtılan üretim seviyesindeki örneklerde ise bu duruma rastlanılmıyor. Yapılan açıklamayla birlikte, GeForce 6200 veya daha öncesindeki Radeon X800 serisine benzer bir adımla, üçüncü parti yazılımlar veya modifiyeli BIOS kullanarak kartı bir üst seviyeye dönüştürme işlemi gerçekleşabilir mi yönündeki tartışmalar da son bulacak gibi görünüyor. Ancak tüm bu gelişmelerin yanında dikkat çekici önemli bir iddia daha bulunuyor ki o da şu; AMD, kartların paralel işlemci sayılarıyla ilgili kesin kararını, ilk örnekleri sattıktan sonra verdi! Bu iddiayı güçlendiren en önemli argüman olarak, paralel işlemci sayılarıyla ilgili belirsizliğin son ana kadar sürmesi ve Radeon HD 6850'nin 1120x, Radeon HD 6870'in ise 1280x paralel işlem birimiyle geleceğinin iddia edilmiş olması gösteriliyor.








  • İnşallah artniyet yoktur bu işte. Eğer gerçekten bir hata sonucu vuku bulmuşsa olay, satın alınan ilk HD6850 lerden HD6870 çıkabilir.
  • Ulan amd 1 senede ne hale geldin be, birinizin birinizden bir farkı kalmadı. Allah seni bildiği gibi yapsın.
  • Olayla ilgili açtığım konuda 960 ve 1120 SP'li modeller arasındaki karşılaştırmalı performans değerleri mevcut. Ayrıca hazır resmi olarak konusu açılmışken DH'e kaç SP'li model geldiği ve Sapphire veya diğer herhangi bir partnerden belli seri numarasına dahil modellerin SP sayısı farklılığı ya da farklı bir sebeple iade talebinin gelip gelmediği açıklanırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 25 Ekim 2010; 15:20:11 >
  • belki o iş ortaklarının o kartları sitelere inceleme için dağıtmaması gerekiyordu.. Şu halde AMDnin tam olarak suçu var denilemez ki.. sonuçta AMD tarafından dağıtılan kartlarda sorun olmadığı belirtiliyor haberde..
  • @Father Torque, bizim kartlarımız doğrudan AMD tarafından sağlanan örnekler olduğu için 960x paralel işlem birimine sahip. Resmi olarak piyasada satışa sunulan kartlar da 960x paralel işlem birimiyle geliyor ancak görünen o ki inceleme için yollanan az sayıdaki bazı örneklerde 1120x paralel işlem birimi bulunuyor.
  • computerbase.de test ettmiş olduğu 6850 de bu şekilde bir Bios yüklüymüş ve kart 6870 e çok yakın bir performans veriyordu . Ertesi günü kendileri de site bunu belirttiler ve taraflarına yeni güncel bir bios yolladıklarını ve kartın bu şekilde "gerçek" 6850 e "döndüğünü" belirttiler.

    bu durumda her 6850 aslında bios ile kısıtlanmış bir 6870 oluyor sanırım. yani boşuna fazladan para ödemeye gerek yok gibi ...
  • Performans farkı %6-8 civarındaydı. Yani Bios mod yapmaya değecek kadar değil bence.
    Diyelim ki 1120SP yi açtık. Kart 150W tan fazla çekmek isteyince overclockı kısıtlayacak.
    Bios mod ile 2. PCIe 6 pin güç girişi açılmıyor sonuçta.
    Tinuvel in HD5830 görünümlü HD5870 i gibi bir olay değil yani.
  • bu büyüklükte firmalar böyle küçük hatalar veya oyunlar yapmaz diycem ama ne niyet var bilmek mümkün değil.


    zamanında paralel işlem birimi standart modellerden yüksek HD4830 lar piyasaya sürülmüştü AMD böyle birşeyin sinyalini de veriyor olabilir
  • Maalesef BIOS güncellemesiyle fazladan 160SP açılamıyor zira SP'ler ASIC birimiyle donanımsal olarak bağlanmış durumda.
  • Donanım Haber'deki Mesut Bey'in videosundaki tablolar ile Guru3D arasında fark var zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    Donanım Haber'deki Mesut Bey'in videosundaki tablolar ile Guru3D arasında fark var zaten.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenDiaz -- 25 Ekim 2010; 16:21:54 >
  • Sonuçta amdnin suçu olsun olmasın, hata sonucu oluşsun oluşmasın bu amd ve ortaklarının sorumluluğunda birşey. Son kullanıcı bunların artniyetli olup olmadıklarını irdelemek zorunda değil. Ortada bir yanlış bilgilendirme oluşmasına yol açan herşey onların sorumluluğunda. Böyle giderse amd çok müşteri kaybeder, en azından beni kaybeder.

    Bir amd sever olarak bu tarz şeyler sinir bozucu olmaya başladı. 6800 serisinin fiyatları düşmeden ne satın alacağım ne de birine tavsiye edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 25 Ekim 2010; 17:34:21 >
  • ben bu işte artniyet ararım arkadaş.
    Benim söyleyeceklerim bunlardı :P
  • Amd şu şekilde düşünmüş olmalı; Biz 1120'lik 6850'leri yollayalım, nasılsa gpu-z ya da everest türü programlardan habersizdir onlar, inceleyip testleri verirler. İncelemeye bakan kullanıcıda koşup bir 6850 alır. Bu boyutta bir firmanın bu kadar sığ düşünüp, bu duruma düşeceğini tahmin edememesi hiç mantıklı değil. Açıklama basit ve net; "bazı iş ortaklarının üretimden önceki süreç olan mühendislik doğrulama aşamasına ait bazı kartları, inceleme örneği olarak basına yollaması gösteriliyor."
    Not: Bios'la açılacak sp'leri satışı desteklemek için kullanmak istese, PhenomII'lerdeki yolu izler diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 25 Ekim 2010; 17:52:06 >
  • "Bazı" demişler ama bu oran % kaçtır çok merak ediyorum.
  • Kullanıcı dostu AMD size... Keşke 6870 gönderselermiş 6850 etiketi yapıştırıp... Aa bir dakika, zaten öyle y...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canerpense

    Kullanıcı dostu AMD size... Keşke 6870 gönderselermiş 6850 etiketi yapıştırıp... Aa bir dakika, zaten öyle y...



    nvidia nın maket oalyına yakın bir rezalet olsa bile orada yapıldığı gibi suyunu çıkartmamak lazım. şüphesiz insanların güvenini azaltacak bir hareket ama açık bulduk saldıralım mantığı çok sıkıcı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmt
    ...Biz 1120'lik 6850'leri yollayalım, nasılsa gpu-z ya da everest türü programlardan habersizdir onlar, inceleyip testleri verirler...

    Aslında 12 civarında siteye gönderilmiş ve bu siteler arasında 1120 SP'li GPU-Z resmini farkında olmayıp yayınlayanlar bile var. Hatta bugün bile 1120 SP'li 6850 incelediğinden bihaber siteler mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie


    quote:

    Orijinalden alıntı: canerpense

    Kullanıcı dostu AMD size... Keşke 6870 gönderselermiş 6850 etiketi yapıştırıp... Aa bir dakika, zaten öyle y...



    nvidia nın maket oalyına yakın bir rezalet olsa bile orada yapıldığı gibi suyunu çıkartmamak lazım. şüphesiz insanların güvenini azaltacak bir hareket ama açık bulduk saldıralım mantığı çok sıkıcı.


    Açık buldum saldırmıyorum? Nvidia yaptı, maket için bende laf ettim. GF100 aşırı ısındı, yeri geldi yine laf ettim. AMD iyi iş çıkardığında övdüm. Ama bu yaptıkları düpedüz aldatmaca...

    İnceleme yapacak sitelere neden kartın toplu üretilen versiyonlarından değilde mühendislik örneklerinden gönderildi? Bu bile kullanıcıyı yanlış yönlendirmeye yönelik bir hareket bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 25 Ekim 2010; 18:15:38 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.